Küllerden Doğmak Vol.2

Çok şükür canım bi yaramazlık yok kül kedisi olma yolunda ilerliyoruz ama yol bitmiyor...

Günden geç geldim yemek yiyip çaya arkadaşlara gittik odak noktasına yarın başlayacağım inşallah
Bende baktım bitmiyor mola verdim bi çay içip kalkarım belki

Sonra bu duruma daha fazla dayanamayıp bilge kelebeğe gitmeye karar vermiş.ona tüm sıkıntılarını anlatmış.bilge kelebek ona "sana 3 çiçek tohumu vereceğim bunlar hiç görmediğin eşi benzeri olmayan çiçekler.ama onları büyütmek çok meşakkatli.tohumları ekecek hergün onlara güzel sözler söyleyeceksin.yanlarında hiç şikayet etmeyeceksin.üzüntünü kederini belli etmeyeceksin.sularınıda gece vereceksin" demiş.kelebek herşeyi kabul edip çıkmış ordan.mağarasının önünde güzel güneşli bir yere ekmiş tohumlarını.onlara bi zarar gelmemesi için sabaha kadar başlarında bekliyor sularını veriyor onlara güzel sözler söylüyormuş.yağmurda fırtınada onları asla yalnız bırakmıyomuş onları.ama ne yapsada içindeki sıkıntı geçmiyormuş bir türlü.dili şikayeti bırakmış ama gönlü hala dertliymiş.üstelik tohumlarında da hiç hareket yokmuş.bu durum daha da üzmüş onu.ama üzüntüsünü tohumlara belli etmiyormuş.gece tohumlar uyuyunca üzüntüsü kederi ortaya çıkıyormuş.efkarı kalbini kaplayıp gözlerinden yaş olup süzülmeye başlamış.tohumların başında her gece ağlıyormuş.birgün uyandığında ne görsün tohumlar filizlenmiş.çiçeklerin aradığı su aslında normal su değilmiş.kaynağı kalpten gelen gözden akan adına gözyaşı denen suymuş.tohumların çıkmasına o kadar mutlu olmuşki bu sefer sevinçten ağlamaya başlamış.sevinç göz yaşları onları daha hızlı büyütmeye başlamış.gördükçe sevinmiş sevindikçe ağlamış.yine bir sabah uykusunda tatlı tatlı melodiler duymaya başlamış.gözünü açtığında karşısında 3 tane rengarenk çiçek ona şarkılar söylüyormuş.hayatında ilk defa böyle güzel çiçekler görüyormuş.o kadar güzellermiş ki eşleri benzerleri yokmuş.hepsi birden kelebeğe "sen dünyanın en güzel kelebeğisin.bizim için onca sıkıntıya katlandın.bizi hiç yalnız bırakmadın.hergün güzel sözler söyledin.biz üzülmeyelim diye herşeyi içine attın.büyümemiz için başımızda gözyaşı döktün.ama bundan sonra üzülmek ağlamak yok.senin sınavın bitti.artık kalbinde keder gözünde yaş olmayacak.biz hep senin yanında olacak sana güç vereceğiz.mutlu olman için elimizden geleni yapacağız.tüm sıkıntılarını beraber atlatacağız .senin gibi bir kelebeğimiz olduğu için çok şanslıyız seni çooooooook seviyoruz" demişler.kelebek çiçeklerine sarılıp mutluluk gözyaşları dökmüş.o günden sonra ne derdi kalmış nede ağlamış.artık hiç olmadığı kadar güçlü ve mutluymuş.çiçekler ona sabrı tevekkülü hayatın mutsuz olmaz için çok kısa olduğunu üzüldüğü şeylerin ne kadar önemsiz olduğunu sevmeyi sevilmeyi öğretmişler.kelebek ömrünün sonuna kadar çiçekleriyle mutlu mesut yaşamış...

Bu kadar yeter galiba düzenledikçe bişeyler ekleyesim geliyor.
Bu arada bana ilham veren kendi 3 çiçeğim oldu.kendimi kelebeğin yerine koyuverdim nedense.
Canlarım iyi ki varlar.kelebekten daha şanslıyım sayelerinde.varlığınıza hamdolsun sizi veren Allah a şükürler olsun.sizi çoook seviyorum...

(Sabah sabah duygusala bağladım iyi mi.umarım okurken sıkılmazsınız.ilk defa yazdım)

Kizlar alakasiz ama bana gosterisli ama bebekle yapilacak bir gun oncesindennhazirlanacak cay saati menusu soylermisiniz ev gormesine gelecekler pazartesi yapmam lazim bide ev gormesi olunca duslar da dahil yala yut olmasi lazim evimin

-yıldız arpa şehriyeden salata. 1 gece önceden yapabilirsin. içine taze soğan falan koymamalısın soğan koyarsan. Ama garnitürünü turşusunu koyup hazır durabilir.
-yine 1 gün-2 gün öncesinden mozaik pasta yapabilirsin.
-3-2-1 poğaçası kolay ve zahmetsiz oluyor. aynı gün yaparsan daha iyi olur.
-1 de kek yaptın mı bence yeter.
2 tuzlu 2 tatlı olmuş olur.

Aslinda tamamlamak bence cok guzel olabilir. Hem farkli bir sey cikar ortaya. Hem de lafa daginikligi olur.

Ben arkasi yarin demeyi dusunuyordum. Zink diye hikaye yazamam heralde. Onu yazmak bile 15 dk mi aldi hamlamisim ustad

Canım ben karaladım bişeyler umarım hikayeni mahvetmedim:))seninkinin devamını da bekliyoruz...
Çok acemice oldu artık kusura bakmazsınız:)

İs cok vakit yok
Neyse nevresimleri degistiriyim

Gelirim yine ...

Aaa Mia- gelmiş.hoşgeldin canım.mutlu oldum geldiğine

Sahihuban @irmak777 kızlar sizde hoşgeldiniz.merhaba deyip kaçmayın.her zaman bekleriz

Dün bi türlü siteye giremedim girsemde mesaj yazamadım nedense.ödevde veremedim.hayrına kimsede vermemiş:)
Bugünün ödevi
Baharatlıkları temizlemek
Az gelirse bakliyat kavanozlarını da ekleyebilirsiniz.hem odak noktasına katkısı olur.

Günaydın herkese.. Gelmeyeli yeni üyeler katılmış aramıza, hoşgeldiniz Mia- , Sahihuban ve @irmak777 ..
Ben hâlâ yorgunlugumu ata masum üzerimden bugün birşeyler yapabilecek miyim bilmiyorum..
Aslinda tamamlamak bence cok guzel olabilir. Hem farkli bir sey cikar ortaya. Hem de lafa daginikligi olur.

Ben arkasi yarin demeyi dusunuyordum. Zink diye hikaye yazamam heralde. Onu yazmak bile 15 dk mi aldi hamlamisim ustad
Hamlamış halin bile okunmaya değer.. Bu tür çalışmaların varsa bizimle de paylaş arada. Ruhumuz, dimağımız açılsın..

Aramızda ne gizli cevherler varmış
-3-2-1 poğaçası kolay ve zahmetsiz oluyor. aynı gün yaparsan daha iyi olur.
3-2-1 poğaçası da ne kız? İlk defa duyuyorum. Ne kadar geri kalmışım

3 kabartma tozu - 2 bardak yoğurt - 1 bardak yağ
un ve tuz koyup yumuşak yoğuruyorsun. parçalar alıp yuvarlıyorsun. tepsiye dizip üzerine 1 yumurta sarısını sürüyorsun. bu kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…