Bende baktım bitmiyor mola verdim bi çay içip kalkarım belkiÇok şükür canım bi yaramazlık yok kül kedisi olma yolunda ilerliyoruz ama yol bitmiyor...
Günden geç geldim yemek yiyip çaya arkadaşlara gittik odak noktasına yarın başlayacağım inşallah
Gunesli bir gunde, uzak mi uzak bir diyarda bir kelebek her zamanki seyleri yapiyormus. Cicek cicek dolastigi halde hic bir cicegi begenmiyor bu yuzden de uzun sure konacagi bir diyar edinemiyormus. Butun kelebekler aksam nese icinde evlerine donerlerken bizim kelebek buz gibi magarada soylenerek geciriyormus gecelerini... "Herkesin cicekleri ne kadar guzel. Ben bir turlu bulamadim. Bugun kondugum çiçeklerin rengi cok cirkindj. Ustelik hic biri de yeterince guzel kokmuyordu. Bu ormani hic ama hic sevmiyorum." Gunler boyle gecip gidiyormus. Kelebegin her gunu mutsuzluk icinde soylenerek geciyormus...
Kizlar alakasiz ama bana gosterisli ama bebekle yapilacak bir gun oncesindennhazirlanacak cay saati menusu soylermisiniz ev gormesine gelecekler pazartesi yapmam lazim bide ev gormesi olunca duslar da dahil yala yut olmasi lazim evimin
Aslinda tamamlamak bence cok guzel olabilir. Hem farkli bir sey cikar ortaya. Hem de lafa daginikligi olur.
Ben arkasi yarin demeyi dusunuyordum. Zink diye hikaye yazamam heralde. Onu yazmak bile 15 dk mi aldihamlamisim ustad
İs cok vakit yok
Neyse nevresimleri degistiriyim
Gelirim yine ...
Hoşbuldum canım :)
Hamlamış halin bile okunmaya değer.. Bu tür çalışmaların varsa bizimle de paylaş arada. Ruhumuz, dimağımız açılsın..Aslinda tamamlamak bence cok guzel olabilir. Hem farkli bir sey cikar ortaya. Hem de lafa daginikligi olur.
Ben arkasi yarin demeyi dusunuyordum. Zink diye hikaye yazamam heralde. Onu yazmak bile 15 dk mi aldihamlamisim ustad
Günler günleri kovalamış ancak bizim kelebek bir türlü istediği gibi bir çiçek bulamamış. Tam umudunu kesmek üzereyken mavi kelebekle pembe kelebeğin konuşmalarına kulak misafiri olmuş. Mavi kelebek en güzel çiçeklerin her zaman en az konulan cicekler olduğunu söylemiş. Pembe kelebek ise en tenha yerlerdeki çiçeklerin en güzel çiçekler olduğunu, kokularının, tatlarının, pırıltılarının kendisini daha çok etkilediğini anlatmış; bugüne kadar pek çok çiçek dolaştığını söylemiş...
chentiq
Aramızda ne gizli cevherler varmışSonra bu duruma daha fazla dayanamayıp bilge kelebeğe gitmeye karar vermiş.ona tüm sıkıntılarını anlatmış.bilge kelebek ona "sana 3 çiçek tohumu vereceğim bunlar hiç görmediğin eşi benzeri olmayan çiçekler.ama onları büyütmek çok meşakkatli.tohumları ekecek hergün onlara güzel sözler söyleyeceksin.yanlarında hiç şikayet etmeyeceksin.üzüntünü kederini belli etmeyeceksin.sularınıda gece vereceksin" demiş.kelebek herşeyi kabul edip çıkmış ordan.mağarasının önünde güzel güneşli bir yere ekmiş tohumlarını.onlara bi zarar gelmemesi için sabaha kadar başlarında bekliyor sularını veriyor onlara güzel sözler söylüyormuş.yağmurda fırtınada onları asla yalnız bırakmıyomuş onları.ama ne yapsada içindeki sıkıntı geçmiyormuş bir türlü.dili şikayeti bırakmış ama gönlü hala dertliymiş.üstelik tohumlarında da hiç hareket yokmuş.bu durum daha da üzmüş onu.ama üzüntüsünü tohumlara belli etmiyormuş.gece tohumlar uyuyunca üzüntüsü kederi ortaya çıkıyormuş.efkarı kalbini kaplayıp gözlerinden yaş olup süzülmeye başlamış.tohumların başında her gece ağlıyormuş.birgün uyandığında ne görsün tohumlar filizlenmiş.çiçeklerin aradığı su aslında normal su değilmiş.kaynağı kalpten gelen gözden akan adına gözyaşı denen suymuş.tohumların çıkmasına o kadar mutlu olmuşki bu sefer sevinçten ağlamaya başlamış.sevinç göz yaşları onları daha hızlı büyütmeye başlamış.gördükçe sevinmiş sevindikçe ağlamış.yine bir sabah uykusunda tatlı tatlı melodiler duymaya başlamış.gözünü açtığında karşısında 3 tane rengarenk çiçek ona şarkılar söylüyormuş.hayatında ilk defa böyle güzel çiçekler görüyormuş.o kadar güzellermiş ki eşleri benzerleri yokmuş.hepsi birden kelebeğe "sen dünyanın en güzel kelebeğisin.bizim için onca sıkıntıya katlandın.bizi hiç yalnız bırakmadın.hergün güzel sözler söyledin.biz üzülmeyelim diye herşeyi içine attın.büyümemiz için başımızda gözyaşı döktün.ama bundan sonra üzülmek ağlamak yok.senin sınavın bitti.artık kalbinde keder gözünde yaş olmayacak.biz hep senin yanında olacak sana güç vereceğiz.mutlu olman için elimizden geleni yapacağız.tüm sıkıntılarını beraber atlatacağız .senin gibi bir kelebeğimiz olduğu için çok şanslıyız seni çooooooook seviyoruz" demişler.kelebek çiçeklerine sarılıp mutluluk gözyaşları dökmüş.o günden sonra ne derdi kalmış nede ağlamış.artık hiç olmadığı kadar güçlü ve mutluymuş.çiçekler ona sabrı tevekkülü hayatın mutsuz olmaz için çok kısa olduğunu üzüldüğü şeylerin ne kadar önemsiz olduğunu sevmeyi sevilmeyi öğretmişler.kelebek ömrünün sonuna kadar çiçekleriyle mutlu mesut yaşamış...
Bu kadar yeter galiba düzenledikçe bişeyler ekleyesim geliyor.
Bu arada bana ilham veren kendi 3 çiçeğim oldu.kendimi kelebeğin yerine koyuverdim nedense.
Canlarım iyi ki varlar.kelebekten daha şanslıyım sayelerinde.varlığınıza hamdolsun sizi veren Allah a şükürler olsun.sizi çoook seviyorum...
(Sabah sabah duygusala bağladım iyi mi.umarım okurken sıkılmazsınız.ilk defa yazdım)
3-2-1 poğaçası da ne kız? İlk defa duyuyorum. Ne kadar geri kalmışım-3-2-1 poğaçası kolay ve zahmetsiz oluyor. aynı gün yaparsan daha iyi olur.
Günaydın herkese.. Gelmeyeli yeni üyeler katılmış aramıza, hoşgeldinizMia- , Sahihuban ve @irmak777 ..
Ben hâlâ yorgunlugumu ata masum üzerimden bugün birşeyler yapabilecek miyim bilmiyorum..
Hamlamış halin bile okunmaya değer.. Bu tür çalışmaların varsa bizimle de paylaş arada. Ruhumuz, dimağımız açılsın..
Aramızda ne gizli cevherler varmış
3-2-1 poğaçası da ne kız? İlk defa duyuyorum. Ne kadar geri kalmışım
Gercekten de pratik görünüyor , normal pogacayla lezzeti aynı mı3 kabartma tozu - 2 bardak yoğurt - 1 bardak yağ
un ve tuz koyup yumuşak yoğuruyorsun. parçalar alıp yuvarlıyorsun. tepsiye dizip üzerine 1 yumurta sarısını sürüyorsun. bu kadar.
Seni gördükçe bişeyler atasım geliyor:))ara ara atıyorum da sayende...
yakın diyelim.Gercekten de pratik görünüyor , normal pogacayla lezzeti aynı mı
Badim yaaaa@ha_mim doğru söze de bişey denmiyorum Mia- bencede bu konuda nam saldın hoşgeldin bu arada burdada karşılaşmak mutlu etti