Odev ne kizlar
Yazıldıkça hatırlar, çözersin. Benden eskiler varken onlarin anlatmasi daha dogru olur. Birkaç kere atlamistim bunu unutup. Sonra kendimden rahatsız.oldum. Daha önceki gişindeEvet ordanım :)
Hoşbuldum :)
Eskiden burayı takip ediyordum tekrar başlıyayım kuralları unuttum ama
Sonra bu duruma daha fazla dayanamayıp bilge kelebeğe gitmeye karar vermiş.ona tüm sıkıntılarını anlatmış.bilge kelebek ona "sana 3 çiçek tohumu vereceğim bunlar hiç görmediğin eşi benzeri olmayan çiçekler.ama onları büyütmek çok meşakkatli.tohumları ekecek hergün onlara güzel sözler söyleyeceksin.yanlarında hiç şikayet etmeyeceksin.üzüntünü kederini belli etmeyeceksin.sularınıda gece vereceksin" demiş.kelebek herşeyi kabul edip çıkmış ordan.mağarasının önünde güzel güneşli bir yere ekmiş tohumlarını.onlara bi zarar gelmemesi için sabaha kadar başlarında bekliyor sularını veriyor onlara güzel sözler söylüyormuş.yağmurda fırtınada onları asla yalnız bırakmıyomuş onları.ama ne yapsada içindeki sıkıntı geçmiyormuş bir türlü.dili şikayeti bırakmış ama gönlü hala dertliymiş.üstelik tohumlarında da hiç hareket yokmuş.bu durum daha da üzmüş onu.ama üzüntüsünü tohumlara belli etmiyormuş.gece tohumlar uyuyunca üzüntüsü kederi ortaya çıkıyormuş.efkarı kalbini kaplayıp gözlerinden yaş olup süzülmeye başlamış.tohumların başında her gece ağlıyormuş.birgün uyandığında ne görsün tohumlar filizlenmiş.çiçeklerin aradığı su aslında normal su değilmiş.kaynağı kalpten gelen gözden akan adına gözyaşı denen suymuş.tohumların çıkmasına o kadar mutlu olmuşki bu sefer sevinçten ağlamaya başlamış.sevinç göz yaşları onları daha hızlı büyütmeye başlamış.gördükçe sevinmiş sevindikçe ağlamış.yine bir sabah uykusunda tatlı tatlı melodiler duymaya başlamış.gözünü açtığında karşısında 3 tane rengarenk çiçek ona şarkılar söylüyormuş.hayatında ilk defa böyle güzel çiçekler görüyormuş.o kadar güzellermiş ki eşleri benzerleri yokmuş.hepsi birden kelebeğe "sen dünyanın en güzel kelebeğisin.bizim için onca sıkıntıya katlandın.bizi hiç yalnız bırakmadın.hergün güzel sözler söyledin.biz üzülmeyelim diye herşeyi içine attın.büyümemiz için başımızda gözyaşı döktün.ama bundan sonra üzülmek ağlamak yok.senin sınavın bitti.artık kalbinde keder gözünde yaş olmayacak.biz hep senin yanında olacak sana güç vereceğiz.mutlu olman için elimizden geleni yapacağız.tüm sıkıntılarını beraber atlatacağız .senin gibi bir kelebeğimiz olduğu için çok şanslıyız seni çooooooook seviyoruz" demişler.kelebek çiçeklerine sarılıp mutluluk gözyaşları dökmüş.o günden sonra ne derdi kalmış nede ağlamış.artık hiç olmadığı kadar güçlü ve mutluymuş.çiçekler ona sabrı tevekkülü hayatın mutsuz olmaz için çok kısa olduğunu üzüldüğü şeylerin ne kadar önemsiz olduğunu sevmeyi sevilmeyi öğretmişler.kelebek ömrünün sonuna kadar çiçekleriyle mutlu mesut yaşamış...
Bu kadar yeter galiba düzenledikçe bişeyler ekleyesim geliyor.
Bu arada bana ilham veren kendi 3 çiçeğim oldu.kendimi kelebeğin yerine koyuverdim nedense.
Canlarım iyi ki varlar.kelebekten daha şanslıyım sayelerinde.varlığınıza hamdolsun sizi veren Allah a şükürler olsun.sizi çoook seviyorum...
(Sabah sabah duygusala bağladım iyi mi.umarım okurken sıkılmazsınız.ilk defa yazdım)
Tünaydın hanımlar @geodal budyim kız beni etiletlesene topikte budy lik bunu gerektirir :)
Bugün ki 5 lim
Oda toplanacak
Mutfak toplanacak
Çamaşır serilecek
Yatak odası toplanacak
Wc ve lavabo temizlenecek
Badiiiimmm okurken kızlarını düşünerek yazdığını hissettimALLAH hayrlı , güzel günlerini görmeyi nasip etsin size inşaALLAH...yüreğine sağlık canım benim
Gece gözyaşları önemli
nasıl ? :/Kendisi gelmiyor ki seni etiketlesin:))
Canım canımm canımm
Dualarına canı gönülden amiiiin diyorum.Allah bu güzel duyguları tüm anne babalara yaşatsın İnşallah.
nasıl ? :/
Maratona kalkitorum
Ilk mesajda ayrintili bilgi var. :)
Hoş bulduk grubun faliyeti nedir dostlar aktif katılmak istiyorum. Enerjik olmak adina