Açıkça söyleyin bence.
Kayınvalidesine gitti,akşamüzeri sizi mi çagırıyor,"kusura bakma akşam oldu zaten onca yolu gelemem,bir dahakine birlikte gideriz istersen"diyin.
Hesap konusunda da masaya isteyin hesabı kendi yediğiniz ,ictiğinizi söyleyip ödeyin kendi hesabınızı.
Dışarı cıktıgınızda da "şuraya uğrayalım işim vardı dediğinde,yolu uzatamam şimdi,sen yarın gel istersen yada seni burada bırakayım sen git"deyin,ya insin gitsin bir zahmet yada sonraki gün gitsin.
Benim bir arkadaşım var, yedirmeyi,icirmeyi cok sever,herkese yardım etmeye çalışır,arabayla alir bırakır vs neyse hep uyardım bak bu kadar verici olma,hata yapiyorsunuz biraz sınır çiz önünü alamazsin diye dinlemedi. Bir gün sürekli bu getirip gotürdüğu,evinde ağırladığı(ki kendisi hic çağırmaz,hep sana geliyoruz der) arkadaş aramış,kemik suyun var mı,kızım hasta oldu falan demiş,benim arkadaş tabi var demiş,bırakırmısın bana vs neyse benim arkadaş kemik suyunu alıyor kapısına kadar götürüyor,evde birileri daha var,arkadaşları muhtemelen,kapıdan alıp gönderiyor bunu,ne bir teşekkür,ne gel bir kahve içelim demeden.
Geldi bana anlattı dedim sana söyledim. Bak görevin gibi olmuş artık bunlar. Yapma,iyi niyetlisin biliyorum ama kullanılıyorsun. O da anladı artık.
Benimde arabam var,arkadaşlarimi alip bıraktığım illaki oluyor ama benzin almayı teklif eder kabul etmezsem ki etmiyorum,bir bakıyorum otopark ücretini öderler ne bileyim asla altta kalmazlar. Bende yaparım bunu. Kimse enayi değil yani. Arkadaşım gotürdüyse otopark parası öderim,birseyler ısmarlarim altta kalmam. Sürekli ne ben veren taraf olurum,ne de arkadaşım olsun isterim.