Her parfün her tene gitmiyor, gitmediği gibide her saat ve mevsimde aynı parfüm kullanmamak gerek. Belki size komik gelecektir, ama inanın, sıcak (üşümeyen hep sıcak olan) ve soğuk (teni hep soğuk olan, hep üşüyen), yağlı, kuru, bronz, açık ten, koyu ten, beyaz ten, pembe ten, sarı tende de parfümün kokusu acaib değişmektedir. Her gün aynı parfüm kullanıldığındaysa parfüm artık kokmamaya başlıyor. Kokusu değişiyor. Temiz ve yeni yıkanmış ten parfüm için en iyi zemindir. Özellikle sabah temiz olunmalı. İnsanın (parfümü sıktıktan sonra) kendi burnuna pek gelmeyen parfüm, genellikle tenine en uyumlu parfümdür.
Avon' un parfümlerin çoğu ene sonunda maalesef hem aynı kokmaya başlıyor, hemde acaib uçucular. Satıldıkları fiyata göre bana kalırsa çok pahalı. Kaldıki, indirimde alınan parfümler ile normal fiyatı ile satılan parümler arasında koku farkı var. Bunu çoğu arkadaşım da söylüyor. Bana kalırsa D&P hem çok çok daha uygun, hem 100 ml, hem s.b.lığı onaylı. Orjinallerle de tıpa tıp aynı kokuyorlar. Ben çok allerjim ama D&P' den alındığı sürece allerji de yapmıyorlar.
Benim en sevdiklerim Guerlain Idylle, Christian Dior Jador, Sisley Eau de Soir, Vera Wang, Narciso Rodriguez For Her, Elizabeth Arden Red Door, Chanel Coco Madomiselle, Chanel Allure, Michael Kors, Calvin Klein Euphoria, Clinic Elexir (tam bir kış kokusu),Jean Paul Gultier Classic, Yves Saint Laurent Paris, Dolce Gabbana Light Blue, Christian Dior Midnight Poison
Keşke insanın çok parası olsada hepsini alabilse. Birde Strawberry yi mahvetiler. Sinir oluyorum. Bir şişe parfümde 100 TL vergi olurmu....bu strawberry de (yeni hali ile, çünkü tekin acar artık (keza sevil de öyle) satış yapamayınca strawberry ye saldırdılar (haklın yegane ucuz alışveriş yeri idi)) bir de parfümerilerde bakın 150-200 tl fark ediyor. Yuh yani............
herkes ve tüm kadınlar güzel kokmalı ve buna hakları vardır..........