Piercing, Hızma Kulak Kıkırdağını deldiren var mı?

bu kıkırdak delınırken sert yer delınıyo dımı kulagn yannda yumusak yerler var yoksa ordanmıı

Evet sert yer, kulağın üst kısmı yani.

Zaten delmeden önce sprey ile uyuşturuyorlar.

ama dediğim gibi yazılanları okuyunca öğrendim ki bazılarda ağrı yapmış.

Belki sizde yapmaz belkide yapar.

Gerçi deldikten sonra 4-5 gün kullanılması için krem veriyorlar ve 10-15 gün o küpeyi değişmemeniz gerekiyor.

Mesela bende asla gerçek gümüş ve altın değilse takamıyorum anında yara yapara.s.

Evet sert yer, kulağın üst kısmı yani.

Zaten delmeden önce sprey ile uyuşturuyorlar.

ama dediğim gibi yazılanları okuyunca öğrendim ki bazılarda ağrı yapmış.

Belki sizde yapmaz belkide yapar.

Gerçi deldikten sonra 4-5 gün kullanılması için krem veriyorlar ve 10-15 gün o küpeyi değişmemeniz gerekiyor.

Mesela bende asla gerçek gümüş ve altın değilse takamıyorum anında yara yapara.s.

ben kulagımı deldrmstım..ordn eczcaı bısı vermstı am kulgmd kupe oldugu için srdugumde o delıge hıc gtmedii..sız bu kremı nsl suruyosnuzz

Kremi bir kürdan ucuna alın küpenin ön ve arka kısmına sürün sonra küpeyi ileri geri oynatın o deliğin içine gidecektir.

Ben de lisede deldirmiştim.uyuşturucu sprey hiçbişe kullanmadılar acıyı da kolay kolay hissetmem ama ilk 3 saniye kafamda kelebekler uçuştutatlicadiarzu1 hafta sürekli acıdı.öle kıvrandıracak bi acı diil ama ilk gece uyuyamadım.enfeksiyon, kanama fln da olmadı 1 sene.1 sene sonra kanamaya başladı dengesiz:)ben de kapattım.eski haline tam dönmedi ama önden belli değil arkadan biraz pütür var.Zaten deldirmicekmişsin neyse yine de paylaşim dedim.Yapışkanlıları denicem şimdi de

benimde kıkırdağımda deliğim var..
aynen nevbahar benimde ne deldirirken acıdı nede sonrasında..
ama deldirdikten sonra kulağıma elimi hiç sürmedim küpelerle takıp çıkartıp oynamadım 1 yıl oldu halen aynı ben seviyorum kıkırdakta küpeyi..
ayrı bi hava veriyor gerçekten...

ya bıde deldrınce nasıl oluyo kulak önden kapndı arkada putur kaldı dıyonuzda...noluyoki arkada et falanmı oluyoo

yok ya ne eti bildigin kıkırdak gorunumu sekilde bi degisiklik yok:) canım git deldir bisey olmaz belki yasamadan ogrenemiceksin :)

yok ya ne eti bildigin kıkırdak gorunumu sekilde bi degisiklik yok:) canım git deldir bisey olmaz belki yasamadan ogrenemiceksin :)

Herkeste aynı şekilde olmazki herşey her ihtimali söylemekte fayda var.Bazılarında et olduğu yazıyo bende olmadı ama...
Canım bende deri tamamen kapandı arkadan da görünüm normal.Ama elimi sürdüğümde nerenin delik olduğunu anlayabiliyorum kıkırdak eski halini almıyo tamamen yani ufak bi kabarıklık var hissedilen ama estetik olarak hiç bi sorun yok.
Deldir bence de sorun çıkarsa çıkarırsın küpeyi kapanır:icecream:

ok sagolun verdgnz bılgıler ıcın deldreyımde bide sımdı yazzz denıze onla grınce bısy olurmuu kulagıma mıkrop kaparmı..bn yarın deldrmeyı dusunuyorum faalt denzden mıkrop kapar dıe korkuyorumm...bıde o kupeyi kulakta 1.5 ay tutsak sra cıkrsak bişi olmz dımı ynı kapanmazz malum okular acılıyoo okulda takmk yasak

deldirdikten hemen sonra alerji yapmayan cinsten bir küpe takacaksın.medikal bir temizleyiciyle tercihen sebamed yıkama losyonuyla küpenin olduğu yeri suyla köpürtüp yavaş yavaş küpeyi çevireceksin.yoksa küpe deldirdiğin yere yapışır öylece kaynar.bunu bir hafta devamlı yapacaksın.tabii durulayarak tekrar çevirmen lazım.içerde sabun artığı kalmasın.zaten deldirdiğin yer iyileştikten sonra ömür boyu kapanmaz o delik.bu arada rastgele bir yerde deldirme çünkü kulağın o kısmında sinir noktaları var,felç riski bile var.tabancayla deldirenler ve sorun yaşamayanlar çok şanslılar bence.çünkü kıkırdak çatlayabilirdi.kesinlikle iğneyle delinmesi gerekir.

Yerinde olsam liseyi bitirdikten sonra deldirirdim.Denizde fln mikrop kapabilir çünkü.Geçici olarak yapışkanları dene derim.okul açılıca da takamayacakmışsın kapanabilir belki delik.ben aynı küpeyi 1 sene hiç çıkarmadım.sonra kanadığında çıkardım 1 aya kalmadan kapandı.Gerçi benim kulak memesindeki delikler de aynı hemen kapanıyo:KK43:(çoğununki 1 ay taktıktan sonra bile ömür boyu kalıyo inşallah seninki de öle olur
Unutmadan şunu da sölim benimkini tabancayla deldiler arkadaki pürüz o yüzdendir belki...

bncede deldrmeyım en ıyısi liseden sora yada bıdaki yaza..bnmde dgrleri gıbı olablr sora..vrdgnz bılglr ııcn sagolun

bugun kulagımı deldrdım ama kkırdak dgl cunku acı cekrım mıkrop kapr faln die deldrmedımm..ondan sımdılık sagda 3 solda 1deligimn var

sola 1 tane daha deldirde orantılı olsun..
3-1 hoş olmuyor..
en az
3-2
2-1 budur kulak deliği orantıları..
benim solda 3
sağda 2 sağ kıkırdaktadada bitane var....

ya kisiden kisiye fark etmekle kalmıyor aynı kiside bile fark edebiliyor. sol kulagımı deldirdigimde mesela kılcal damara falan denk gelmis olmalı ki agrısı olmustu surekli cıkarmıstım kapanmıstı ama 1 sene sonra sag kulagımı deldirdim (kıkırdak yine) ve hic sorun yasamadım su an mesela1 hafta takmasam yine kapanmıyor delik. ama o ilk taktıgı küpeyi 1-2 hafta taktım ben ve sürekli hareket ettirdim bepanthene sürmüştüm. yani yeri cok önemli delerken gercekten milimetrik.

sola 1 tane daha deldirde orantılı olsun..
3-1 hoş olmuyor..
en az
3-2
2-1 budur kulak deliği orantıları..
benim solda 3
sağda 2 sağ kıkırdaktadada bitane var....

Bu orantı işi nası bişi??Cidden merak ettim neye göre yani?CADIARZU
Bi de sağ 2 sol 5 nasısırnaşık şeyhiçbiri kıkırdakta diil ama benim kıkırdaklar baya yukardan başlıyo:roflol:

ßenim arkadasım deldirdi kulaqını 2 yıl acı cekti bence yapma arkadasım değmez :S

X