- 31 Ocak 2013
- 7.190
- 44.614
- 798
Ooo ne güzel. Bu yarışma sayesinde hemşehrilerimi buldum ya, çok iyi oldu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ooo ne güzel. Bu yarışma sayesinde hemşehrilerimi buldum ya, çok iyi oldu.
Teşekkür ederim canımHarika gozukuyor ellerine saglik
Olmuyo yaBu anneler karışmasa olmi dimi
Aşkım çok güzel olmuş ellerine sağlık
Ayy cok tesekkur ederim pinkim ya cansin can Bi dostun da ben olurum bakarsinOo colinciğim bu ne böyle Çok iştah kabartıcı görünüyor, mikemmel olmuş. Ellerine sağlık arkadaşım
Malatyanın hem kızları hem de yemekleri güzel olur Malatyalı aile dostumuz var oradan biliyorum Dereceye girersin bence Yarışmada başarılar canım.
Biliyoreem bibiğimm hamarat yaRimOlmuyo ya
Sagol askim, hersey senin icin
Tesekkur ederim bilinmeyenfxEllerine sağlık Colin ciğim..
Çorbanın görüntüsü çok güzel ve bu çorbada deneyeceklerim arasında, çünkü terbiyeli ve üzerine tereyağ kızaran çorbalara bayılırım
Deneyeceğim mutlaka çorbanı canımTesekkur ederim bilinmeyenfx
Mutlaka denemelisin, gercekten cok lezzetli oluyor.
Ya seninde o cikolatali baklavan hala aklimda, bi yerden goremedim de alayim Artik sana gelcem heralde yemeye
Ohh ohh yemede yaninda yat corbasi qibi oLmuss harika qorunuyor tadida cok quzeLdir eminimm COLIN imm sanada bu yakisirdi cok zahmetLi bir corba ☺☺ ve iLk defa qoruyorumm tarifini kaydettim hedef kiLoma uLastiimda yapmayi dusunuyorumm eLLerine saqLikkMerhaba Sevgili Hanımlar
En başından beri , yeni yarışma çorbalar olursa katılacağım demiştim. Aklımda en sevdiğim çorba olan kelle paça vardı ama, maalesef kısmet olmadı. Bende yöresel bir çorba yapayım dedim. Bu Malatya yöresine ait (aynı zamanda memleketim) bir çorba. İsmini, hamuru katlandığında kulağa benzetildiği için, buradan alıyor. Aynı şehir içinde bu çorbayı değişik şekillerde yapanlar var. Bir kısmı mantı çorbası gibi yapıyor, bir kısmı da hamurunu ayrı koyuyor erişte gibi, köftesini ayrı. Biz ikinci seçenekteki gibi yapıyoruz. Bende öyle yapacağım şimdi. (Anne muhalefetine rağmen )
Hadi Bismillah deyip başlayalım.
Malzemelerimiz
Hamuru için
Bir su bardağı un
Bir yumurta
Bir tutam tuz
Su
Köftesi için
250 gr. Çift çekilmiş az yağlı kıyma
Bir sogan rendesi
4 kaşık irmik
Tuz
Karabiber
Terbiyesi için
Bir su bardağı yogurt
Bir yumurta sarısı
Bir kaşık un
Üzeri için
2 kaşık tereyağı
Kırmızıbiber
Gelelim yapılışına;
Unu derin bir kaba alıyoruz. Üzerine yumurtayı koyup iyice karıştırıyoruz. Sonra çok az su ekleyip hamurumuzu yoguruyoruz. Yoğurduğumuz hamuru buzdolabında yarım saat dinlenmeye bırakıp, köftelerimizin yapımına geçelim.
Köfte için de bütün malzemeleri derin bir kaba alıp güzelce yoğuruyoruz. Bu aşamada kıvam tutmazsa elinizi ıslatarak harcı toparlayabilirsiniz. Köfte harçlarında su kurtarıcıdır zaten. Sonra fındık büyüklügünde parçalar koparıp yuvalayın.
Buzdolabından çıkardığımız hamurumuzu mantı yufkası kalınlığında açalım. Sonrasında yine mantı yapacak gibi küçük karelere keselim. Parçaları unlayıp bir tepsiye alalım. Fırına verelim ve kızarana kadar pişirelim.
Derin bir tencereye 2 litre su alıp kaynamaya bırakalım. Kaynayınca bir tatlı kaşığı (damak tadınıza göre) tuz ilave edip, fırından çıkardığımız soğumuş eriştelerimizi atıyoruz. 10 dk. Kaynadıktan sonra köftelerin de 4/3 ünü koyuyoruz. (Burda çektiğim fotoyu yanlışlıkla sildiğim için o kısmı yok maalesef. )Geri kalan kısmını kızartmak için ayırıyoruz.
Terbiyesi için gerekli malzemeleri bir kapta çırpıyoruz.
10 dakika da köftelerle birlikte kaynatıyoruz. Sorasında çorbanın suyundan bir kepçe kadar terbiyesine katıp karıştırıyoruz. Terbiyeyi döküp, hızlıca karıştıyoruz. Kıvamını alana kadar kaynatmaya devam ediyoruz.
Çorbamız kaynarken, bir miktar yağda ayırdığımız köfteleri kızartıyoruz.
Çorbamız kıvamını aldıktan sonra, kapatıp, diğer taraftan üzeri için tereyağını eritip kırmızı biberle kavuruyoruz. Servise aldığımız çorbamızın uzerine kızarttığımız köftelerden ve tereyağından döküyoruz. Veee servise hazır. Afiyet olsun.
Sunumum yeterince iyi olmadı. Annemin yıldırma çabaları sonucu, ''Off bu kadar olsun artık'' deyip çektim resimleri. Kusura bakmayın hanımlar.
Hepinize başarılar diliyorum
Ayy cok tesekkur ederim pinkim ya cansin can Bi dostun da ben olurum bakarsin
İyi bari kendim yapayım böyle iyi miDeneyeceğim mutlaka çorbanı canım
Çikolatalı baklava artık bir çok pastanede var, ancak onların mısır şurubunun etkisindenmidir bilmem bazılarının tadı ağır oluyor.
Eğer benim tarifi denersen tatlılar kategorisinde duruyor, hatta yapacak olursan anlamadığın yerleri sorabilirsin canım, küçük tepsi ölçüsü o, hemen olur
Evet sen şimdilik yanında yat, Vaktı gelince ben sana yaparım sözOhh ohh yemede yaninda yat corbasi qibi oLmuss harika qorunuyor tadida cok quzeLdir eminimm COLIN imm sanada bu yakisirdi cok zahmetLi bir corba ☺☺ ve iLk defa qoruyorumm tarifini kaydettim hedef kiLoma uLastiimda yapmayi dusunuyorumm eLLerine saqLikk
Teşekkür ederim çikiletamCOLIN immm ellerine sağlık çok güzel görünüyoor :)
Teşekkür ederim, bisküviden sıkılmışsındır diye bunu yaptım Begendin miOoo kimleri görüyorum kimleri ellerine sağlık nefis gözüküyor