Küfür görmezden gelinmeli mi ?



Sizi biraz kararlı dik duruşlu görünce nasıl da vicdanınıza oynuyor. Sağlıklı hiçbir insan şu cümleleri kurmaz. Sizi sindirerek, baskılayarak o işe yaramazsa vicdanınıza oynayarak yanında tutmaya çalışıyor. Bakın bu dünyaya hiç bir erkeği iyileştirmeye gelmedik, bizim öyle bir misyonumuz yok. Bu adamın ciddi sorunları var, efkarlanırım dertlenirim demesinden belli. Ama bu sorunlarını tek başına halletmesi gerek, sizin yapabileceğiniz hiçbir şey yok. Sevgisiz büyümüş sanırım ama sizin hiçbir suçunuz yok. Siz de her kadın gibi sağlıklı bir ilişkiyi hak ediyorsunuz.


Manipülatif bir adamdan ayrılmanın ne kadar zor olduğunu çook iyi bilirim. Burda 'ay sen hala ayrılmadın mı?' der çoğu insan, sizi düşündükleri için derler evet ama o iş öyle kolay değildir, çünkü sizin çoktan algılarınızın ayarı bozulmuş, ne doğru ne yanlış ayırt edemez olmuş, kendinizi suçlamalara başlamışsınızdır. Tebrikler 'manipüle edilmişsiniz'
Size verebileceğim tavsiye evliliği kesinlikle ama kesinlikle ertelemek, görüşme sıklığını azaltmak, her öfke patlamasına ve kabalığına anında dik duruşlu bir tavır sergilemek ve uzman desteğiyle kendi öz saygınızını yeniden kazanıp ilişkiyi noktalamaktır.
 
Siz de küfür eden bir insan olsaydınız neyse. Ama bu şekilde olmaz bu çok kabaca ve çirkin. Siz niye kabul ettiniz ki veya niye ona benzemeye çalıştınız ? Benim erkek arkadaşım da bana ve herkese karşı çok kibar olmasına rağmen bazen erkek arkadaşlarıyla konuşurken kaba küfürlü konuşabiliyor. Şakasına hep takılırım içinde bir kıro yatıyor diye. Dikkat eder hep benim yanımda öyle konuşmaz. Erkek arkadaşınızın tek falsosu buysa kabul edilebilir konuşulabilir ama bunu hayat tarzı haline getirdiyse yol verin gitsin.
 
Bu mesajdan sonra boşa yazdığımızı anladım
 
Bana pek şaka gibi gelmedi. Edeceğin lafı bil demiş sana. Evlenseniz hoşuna gitmeyen bir şey söylediğinde aynen bu cevabı alacaksınız bence.
Ki şaka bile olsa iğrenç o ayrı bir konu. Ama şaka diyip hafifletmeyin.
 
Küfür asla tahammül edeceğim birsey değil. Etrafımda küfürlü konuşan hiç insan yok. Muhatap olmam çünkü. Kendinize bunu neden yaşatıyorsunuz
 
Tesekkur ederim size ve yazan herkese.
Dediğiniz gibi evet yorumların hepsi ayrıl diyen iyiliğimi düşünen yorumlar ama böyle bir adamdan bir anda ayrılmak kendi psikolojimi mahvetmek olucak. Ayrılalım dediğim an bu adam gidip ilk günlerdeki adam gelecek ve bak ben böyleydim aslında sen beni tanıyamamışsın beni kaybettin ben senin için nelere göğüs gerdim nelerle uğraştım ama sen anlamadın diyecek biliyorum.
Dün dedi, hadi empati kuramıyorsun bari beni anla senin için hayat tarzımı değiştirdim dedi. Ama ne değiştirdi inanın cevap yok. Değiştridiği bişey yok zaten karantinalardayız evdeyiz, zaten gece hayatı yok zaten kalabalık arkadaş ortamı yok, hiç bişeyini değiştirmedi ama değiştirdim diyor.

Şuan iletişimi kestim bir süreliğine, görüşme konusunda da arayı açacağım. Kendini o da alıştırmalı bu duruma, çünkü onun için de yıkım olacak biliyorum o içindeki doyurulmamış sevgisiz çocuğu. Sevmeye, anlayış göstermeye, doyurmaya, yanında olmaya calıstım hep her durumda, bunu biliyor bunu söylüyor hep ama sanırım değerini hiç bir zaman bilemeyecek bunun, çabalamanın luzumu yok.
 
Partner olarak sinirlendigimiz kişilerden olaylardan bahsederken küfür ederiz ama birbirimizle ilgili bı konuda edilseydi ben de sinirlenirdim. İyi yapmissiniz
 
Cizirti zamanınız varsa size yazabilir miyim ? Paylaşabileceğim pek arkadaşım yok hepsi fevri tavırlar sergiliyorlar ve dün gece çok kötü şeyler yaşadım. Beni anladığınız için bunu rica etme yüzü buldum.
 
Her şakada bir gerçeklik payı vardır Demisler...Hele de sevgilisiyle eşiyle vb bu tür konuşan çiftler aşırı itici ya. Kim komik buluyor hiç anlamiyorum. Basitlik kalitesizlik bana göre.
 
Erkek arkadaşınızla ilişkiniz de asıl sorun küfür mü sizce?
Küfür işin görünen yüzü.
Bu adam normal değil, ilişkiniz de toksik bir ilişki.
İkinizde de farklı sıkıntılar var.
Bununla birlikte etraf ve bizler ne dersek diyelim siz bu adamla evlenirsiniz diye düşünüyorum.
 
Naptınız konu sahibi ?

Bu olaydan yola çıkarak beni düşündüren, mutsuz olmama sebep olan konular üzerine konuşmaya çalıştık, çalıştık diyorum çünkü yine anlaşılamadım, empati kuramayan, şakadan anlamayan bu cümleyi nasıl ciddiye alabildin denilen biri oldum. Konuşmama kararı aldım, aldık. Şuan konuşmuyoruz, onun açısından da olumsuzluklar var şuanda çok ağladı telefonda kendisini mahcup hissediyor. Nereye kadar gidecek bilmiyorum ama beni mutsuz etmeye hakkı olmadığını toparlanmak istediği için izin istedi. Sanmıyorum ki toparlanabilelim böyle uzaklaşarak bitecek gibi.
 
Anladım. Mantıklı bir yoldan ilerliyorsunuz. Şimdiden ağzına bu lafları alan kişi evlenince neler söyleyebilir neler yapabilir inanın tahmin bile edemedim. Ağlama olayına cok bakmayın. Erkekler gözyaşını silah olarak kullanmayi iyi bilir. Mahcubiyetten öte kaybetme korkusu tabiri caizse Yusuf Yusuf olmuştur...
 


İyyy size saygısı yok zerre kadar ağzından çıkan sozun ne anlama geldiğini bilmeli insan kime .... Sin de gideceksin diyor bu bir...ikincisi şimdiden böyleyse evlenince bı milyon daha fazla küfür eder hakaret eder çocuğunuz olur oda küfür hakaret ortamında büyür ...berbat bir hayat...sevgiliyken gerizekalı demişti ayrılmadım mal gibi ..3 gün açmadım telefonu sadece ..sonra evlendikten sonra o gerizeky lafı s..iyi ol git ...şerf...Z a.di daha nice küfürlerle gebeymis megersem bilemedim ..bizim ailede küfür edilmez asla bende nefret ederim sonra çocuk elimde boşandım vs vs ...üstelik psiman bile değil saygısız herif hadi küfrü sineye çekeceksin hemen sana kapıyı gösterip ayrılmaya getirmiş ..evlenirsin ikinci gün bosanalim der berbat bir karakter ..hayatını mahfetmek istiyorsan yapış ayrılma.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…