Küfür görmezden gelinmeli mi ?

Erkek erkeğe muhabbette anlarım ama size karşı konuşmalarında bunu yapmamalı. Zaten evlenince yüz göz olunuyor bu sefer uçan toza saymaya başlayacaktır tartışınca ailenize kadar gelir bu saygısızlığı. Gerçi bunu saygısızlık olarak görmüyor kendisi ama böyle yetismediginiz gormediginiz için bu durum sizi fazlasıyla üzer. Yol yakınken bırakın bu saygısızı
Çok erken yüz göz olundu maalesef işi bu raddeye getirmesi sonucu bunun. Onun ailesi için küfür normal sanırım ama benim için değil.

Tam da dediğiniz gibi, haklı bile olsam konuştugum zaman öyle şeyler söylüyor ki kendimi sorguluyorum gerçekten haklı mıyım yok sanırım değilim diyebiliyorum.

Cok haklısınız saygı cok önemli, küfrü saygı dahilinde tutmadıgı için ona göre bana çok saygılı. Ben dün akşamdan sonra saygının oldugunu dusunmuyorum.
Diyor ki ettiği zaman; hayatımda bi sen varsın zaten konuştugum ondan konuşurken mecbur ediyorum arkadaşım mı var küfürlü konuştugum yok ki diyor. Böyle söyleyince de ben üzülüyorum, yalnız çünkü.
Konuşmasın canm o ne biçim laf herkes küfür ederek mi konuşuyor bu hayatta bu ne biçim bi eksiklik hissi

Goygoyuna küfürlü cümle konusunda ben ders verebilirim🤗. Bu şekilde olmaz..

Arkadaşı, dostu yoksa o onun sorunu size o rolü biçip boşluğu dolduruyorsa sevgililiğin bir anlamı kalmıyor.
Erkek arkadaşım lise,üniv arkadaşlarıyla oyun oynarken arada ayarı kaçırabiliyor ama kalkıp da biz oynarken aynı argo sözleri bana söylese tepki göstereceğimi bilir.
Erkek arkadaşınız 29 yaşına gelmiş ve bir kadınla nasıl konuşması gerektiğini bilmiyor çok yazık..

Arkadaşı, dostu yoksa o onun sorunu size o rolü biçip boşluğu dolduruyorsa sevgililiğin bir anlamı kalmıyor.
Erkek arkadaşım lise,üniv arkadaşlarıyla oyun oynarken arada ayarı kaçırabiliyor ama kalkıp da biz oynarken aynı argo sözleri bana söylese tepki göstereceğimi bilir.
Erkek arkadaşınız 29 yaşına gelmiş ve bir kadınla nasıl konuşması gerektiğini bilmiyor çok yazık..
Sınırını aşan bir cümle bu evet insan arkadasına bile derken çekinir. Gırgır yapıyorum diye bile söylenmez.

Burda ki bir çoğunun aksine küfür tüü kakadır demiyorum.
Herkesin yaşamı, büyüdüğü çevre, ortamı farklı bazı insanlarda cidden ellerinde bile olmadan o kadar yer ediyor ki bundan kurtulması güç oluyor.
Aaa küfür ediyor diye çok saygısız, ahlaksız adeta cüzzamlı muamelesi yapmak doğru değil. Küfür etmesine rağmen adam gibi adam bir sineği incitmicek bir sürü arkadaşım var.
Tabii bundan hoşlanmayanları da anlayabiliyorum dediğim gibi hoşlanmıyorsanız kendinize uygun ortamlarda bulunursunuz.

Sizin konunuza gelirsek sevgili konu sahibi Sizin sevgiliniz küfür etmiyor ki?
Sevgiliniz bildiğin gerizekalı... Dümdüz olanından hemde küfür etmenin de bir adabı vardır.
Sevgiliniz gibi Çoluk çocuğa yakışmaz.
Ettiği küfürün bir mantığı yok yani...
Bu evden s.ktirip gidersin demesini küfür olarak mı algıladınız? Ben daha çok bilinç altının yansıması olarak gördüm.
Yarın birgün evlendiğinde en ufak bir tartışmada kapı orda diyeceğini gördüm. Boşanırsak çocuklar evde kalır falan...
Adam resmen tüm zihniyetini yansıtmış siz hala küfür iyi mi kötü mü kısmında takılmışsınız.
Allahın sevdiği kuluymuşsunuz Bayram öncesi güzel bir hediye almışsınız.
Bu hediyeyi değerlendirmek size kalmış.
Tabii şunu da unutmamak lazım Evlilikte keramet vardır. Benim kocam Hannibal dı evlenmeden önce şimdi dini bütün ev-iş arası mekik dokuyan bir aile babasına dönüştü.
Sizde kendi Hannibalınızla deneyebilirsiniz isterseniz o keramet size de uğrar belki...
Ya da hiç bu atraksiyonlara girmeyip kendinize normal bir insan evladı bulabilirsiniz.

Burda ki bir çoğunun aksine küfür tüü kakadır demiyorum.
Herkesin yaşamı, büyüdüğü çevre, ortamı farklı bazı insanlarda cidden ellerinde bile olmadan o kadar yer ediyor ki bundan kurtulması güç oluyor.
Aaa küfür ediyor diye çok saygısız, ahlaksız adeta cüzzamlı muamelesi yapmak doğru değil. Küfür etmesine rağmen adam gibi adam bir sineği incitmicek bir sürü arkadaşım var.
Tabii bundan hoşlanmayanları da anlayabiliyorum dediğim gibi hoşlanmıyorsanız kendinize uygun ortamlarda bulunursunuz.

Sizin konunuza gelirsek sevgili konu sahibi Sizin sevgiliniz küfür etmiyor ki?
Sevgiliniz bildiğin gerizekalı... Dümdüz olanından hemde küfür etmenin de bir adabı vardır.
Sevgiliniz gibi Çoluk çocuğa yakışmaz.
Ettiği küfürün bir mantığı yok yani...
Bu evden s.ktirip gidersin demesini küfür olarak mı algıladınız? Ben daha çok bilinç altının yansıması olarak gördüm.
Yarın birgün evlendiğinde en ufak bir tartışmada kapı orda diyeceğini gördüm. Boşanırsak çocuklar evde kalır falan...
Adam resmen tüm zihniyetini yansıtmış siz hala küfür iyi mi kötü mü kısmında takılmışsınız.
Allahın sevdiği kuluymuşsunuz Bayram öncesi güzel bir hediye almışsınız.
Bu hediyeyi değerlendirmek size kalmış.
Tabii şunu da unutmamak lazım Evlilikte keramet vardır. Benim kocam Hannibal dı evlenmeden önce şimdi dini bütün ev-iş arası mekik dokuyan bir aile babasına dönüştü.
Sizde kendi Hannibalınızla deneyebilirsiniz isterseniz o keramet size de uğrar belki...
Ya da hiç bu atraksiyonlara girmeyip kendinize normal bir insan evladı bulabilirsiniz.

Siz nasıl bi kralsınız ya 😀

Bunu bana öyle empoze etti ki ben bile bazen mesajda cümlelerimin sonuna ekliyorum, o gülünce ben de gülüyorum onun tarafından daha da kabul görmek nedense mutlu ediyor beni.
Canım, bu ne?!
Adam sana içten içe gülüyor bile olabilir.
O s**** *** kelimesini de bence bilerek kullandı.
Bakalım ben buna küfür edersem, gidecek mi kalacak mı diye şaka kılıfına sokmuş.
Iletişimi keserek de kendini haklı çıkaracak ki, ilerde böyle bir şey yaptığına seni sindirebilsin.
Seni manipüle ettiğini nasıl görmüyorsun?
Maşa gibi kullanıyor seni, gözlerini aç.
Hoşuna gitsin diye küfür ediyorsan, adamın eline sen ipleri çoktan vermişsin.
Niye adam saygılı olsun ki?

Kızlar ilişkimde bu sorunda fazlasıyla takılı kaldım. Küfrü görmezden gelmeli miyim ?

Erkek arkadaşım dışarıya, iş ortamındaki kişilere, tanımadığı insanlara vs. karşı seçmece kelimelerle konuşur, uslup, diksiyon olarak muhteşemdir. Ben küfür eden küfürlü konuşan bir insan asla değilim aile ortamım arkadaşlarımda böyledir. Ama ( kendime de kızıyorum bu noktada ) o o kadar fazla ediyor ki şakalarında, cümlelerinde hepsi şakayla karışık küfürler. Küfür saygı saygısızlık belirteci değilmiş onun ahlak kurallarına göre. Küfür eden saygısız bir insan değil ona göre. Bunu bana öyle empoze etti ki ben bile bazen mesajda cümlelerimin sonuna ekliyorum, o gülünce ben de gülüyorum onun tarafından daha da kabul görmek nedense mutlu ediyor beni. Çok seviyorum ya..

Neyse olay şu; dün akşam sohbet ediyoruz hayal kuruyor gibi bir içerik gırgır goygoy diyebiliriz. İlerisinden konuşuyoruz o da ''ben sigaramı alır odama geçerim şarkımı açarım azcık dertlenirim.'' dedi. Ben de '' yahu hep dertlenecek misin ömür boyu, sürekli dertli adam hiç çekemem.'' dedim gülerek . O da ''boşanırsın, çocuklar evde kalır.'' dedi yine gülüyoruz buraya kadar. Sonrasında bana şu cümleyi kurdu yine gülerek '' valizini toplayıp şurdan s.ktirip gidersin :KK70: '' edeceğin lafı biliceksin sen dedin istemem diye dedi.
Ben gereken cevabı verdim bu cümle şakayla bile olsa edilecek bir cümle olmadığını bana bu şekilde konuşamayacağını belirttim. O da askım gırgır yapmıyo muyduk bu ne biçim tepki atmıyorum laf falan sana iyi geceler diyerek cevap verdi. Yazmadım. Tüm gün yazmadım o da yazmadı. Yazmayacağım da.

Yazarsa hatayı benim üzerime yıkacağından eminim, goygoy yapıyordum ciddiye aldın sana şaka yapılmıyor diyecek ben suçlu ilan edileceğim sonra. Haksız mıyım tepkimde ? Bunu nasıl devam ettirebilirim ? Boşanırsın demesi bile zoruma gitti. Ne kadar kolay kurulabiliyor böylesine bir cümle. Ki ağzımızdan bir kere bile ayrılık cümlesi çıkmamışken bu zamana kadar söylediğim bir cümleyi ayrılığa yorup ne kadar kolay kullandın ayrılık kelimesini demişti bana. Şimdi şakasına boşanırsın gidersin diyebiliyor.
Aynı adamla başka sorunlarınız da vardır bence. Siz ayrılın bundan. Evlilik düşünüyordunuz ama böyle saygıdan yoksun biriyle evlilik yürümez. Aslında hatırlıyorum da siz bu adamla ilişkiye başladıktan çok kısa bir süre sonra evlilik istemiştiniz o moda girmiştiniz. İlk hatayı orda yaptınız. Bakın şimdilerde nasıl biri olduğu ortaya çıkıyor.

Kızlar ilişkimde bu sorunda fazlasıyla takılı kaldım. Küfrü görmezden gelmeli miyim ?

Erkek arkadaşım dışarıya, iş ortamındaki kişilere, tanımadığı insanlara vs. karşı seçmece kelimelerle konuşur, uslup, diksiyon olarak muhteşemdir. Ben küfür eden küfürlü konuşan bir insan asla değilim aile ortamım arkadaşlarımda böyledir. Ama ( kendime de kızıyorum bu noktada ) o o kadar fazla ediyor ki şakalarında, cümlelerinde hepsi şakayla karışık küfürler. Küfür saygı saygısızlık belirteci değilmiş onun ahlak kurallarına göre. Küfür eden saygısız bir insan değil ona göre. Bunu bana öyle empoze etti ki ben bile bazen mesajda cümlelerimin sonuna ekliyorum, o gülünce ben de gülüyorum onun tarafından daha da kabul görmek nedense mutlu ediyor beni. Çok seviyorum ya..

Neyse olay şu; dün akşam sohbet ediyoruz hayal kuruyor gibi bir içerik gırgır goygoy diyebiliriz. İlerisinden konuşuyoruz o da ''ben sigaramı alır odama geçerim şarkımı açarım azcık dertlenirim.'' dedi. Ben de '' yahu hep dertlenecek misin ömür boyu, sürekli dertli adam hiç çekemem.'' dedim gülerek . O da ''boşanırsın, çocuklar evde kalır.'' dedi yine gülüyoruz buraya kadar. Sonrasında bana şu cümleyi kurdu yine gülerek '' valizini toplayıp şurdan s.ktirip gidersin :KK70: '' edeceğin lafı biliceksin sen dedin istemem diye dedi.
Ben gereken cevabı verdim bu cümle şakayla bile olsa edilecek bir cümle olmadığını bana bu şekilde konuşamayacağını belirttim. O da askım gırgır yapmıyo muyduk bu ne biçim tepki atmıyorum laf falan sana iyi geceler diyerek cevap verdi. Yazmadım. Tüm gün yazmadım o da yazmadı. Yazmayacağım da.

Yazarsa hatayı benim üzerime yıkacağından eminim, goygoy yapıyordum ciddiye aldın sana şaka yapılmıyor diyecek ben suçlu ilan edileceğim sonra. Haksız mıyım tepkimde ? Bunu nasıl devam ettirebilirim ? Boşanırsın demesi bile zoruma gitti. Ne kadar kolay kurulabiliyor böylesine bir cümle. Ki ağzımızdan bir kere bile ayrılık cümlesi çıkmamışken bu zamana kadar söylediğim bir cümleyi ayrılığa yorup ne kadar kolay kullandın ayrılık kelimesini demişti bana. Şimdi şakasına boşanırsın gidersin diyebiliyor.
Bekara kadın boşamak kolay derler çok basit gibi bide gir gir goygoy yaptık dedin sonra rahatsız oluyorsun yerli yerince şaka yapin yada yapmayın oturun öyle

Siz küfürlü konuşmasından hoşlanmıyorsanız saygı duymalı. En azından sizinle iletişim halindeyken dikkat etmeli. Goygoy adı altında küfürü normalleştirmemeli..

Ama siz de ondan kabul görmek için, aslında size yabancı ve hoşlanmadığınız bir lisan kullanıyorsanız, bunu da düşünmelisiniz bence. O sizden kabul görmek için küfürü bırakmalıydı nacizane. Küfür yani adi üstünde..

Bir de konudan bağımsız ama, kimseden kabul görmek için, istemediğimiz hiçbir şeyi yapmamalıyız. Sonra dönüp baktığımızda karşılık göremediğimizde, bizi en çok üzen şey kendimizden verdiğimiz ödünler oluyor..

Hakkınızda hayırlısı olsun. İnşallah konuşur halledersiniz. Küfür yani, istenildiğinde bırakılamayacak halledilemeyecek bir şey değil bence.. halledersiniz umarım :)

İnsan daha yolun başında böyle şaka da yapmaz ki daha sevgilisiniz
Küfürlü kısmı geçtim, şimdiden işine gelmezse git var içinde

Eşimi 16 yıldır tanıyorum, bir kere bize çarpan tır şoförüne küfür etmişti . O da şerefsizdi yani . Kaliteli insan her zaman kaliteli konuşur , oturduğu kalktığı belli olur . Kötü insan kötü sözler söyler .
Ben vazgeçeceğinizi düşünmüyorum, umarım alışmaya çalışırsınız .

Konuşmaya bak öküz sen kimsin önce. Surdan gider missin bu adamlardaki kafayı anlayamıyorum ya . Evlilik düşünüyorsanız tekrar gözden geçirin bu küfür vs değil direk gidersin diye şimdiden yolunu yapmış sana katlanamam gibi . Kendisi bulunmaz hint kumaşı sanki begenmiyorsan git demiş şuradan ben açık açık diyeyim . Kendini hataya sürükleme.

seviyesiz, iğrenç bir muhabbet, iğrenç bir adam.
yol yakınken dönmezseniz bu sözleri hep duyarsınız üstelik iş şakadan çıkar ciddiye doğru gider.
saygı en başından bitmiş.

Back