- 8 Kasım 2018
- 5.730
- 13.811
-
- Konu Sahibi -EarthLing-
Size söylememelerine o kadar takılamadım ama aşısız olupta aşılı demeleri hoş değil. Kedilerden ölen yoksa sıkıntı yoktur.Merhaba herkese,
Su an cok ofkeliyim. Umarim beni rahatlatacak cevaplariniz vardir.
Kv'nin bahceli bir evi var. Bahcesinde kediler var. Bir tanesi yavruladi hatta. Oglum da (5 yasinda) seviyor kedileri. Gittiginde oynuyorlar. 2 hafta once oglumu gonderdim. Eve geldiginde aksam anne kedi beni tirmaladi dedi ve bilegindeki cizgileri gosterdi. Gorumcem ve kv asla bana bir sey soylemedi. Ben aradim sordum. Ha evet, bi sey olmaz biz iyice yikadik kolonya siktik dedi. Zaten biz kediye bakiyoruz asili dediler. Ben de asili deyince sorun etmedim. Ama sonra ogrendim ki kediler asili falan degil. Aradan 2 hafta sure gecti. Cok sinirliyim. Gorumcemle aram iyidir. Kavga etmek istemem. Ama bana haber vermemeleri, ustune asili demeleri beni cok kizdirdi. Aradan 2 hafta gecti. Simdi alabilecegim bir onlem var mi? Ne yapabilirim? Cok korkuyorum gercekten. Abartiyor muyum? Evhamli bir insanim, elimde degil.
Göndermeyin. Ya beraber gidin ya da onlar geldiğinde görsünler. Evet onların da canı kanı ama bahçeli ev diyorsunuz. Takip etmek devamlı peşinde olmak gerek. Çocuğun en hareketli en meraklı olduğu yaşlar. Ne olursa olsun size söylemeleri gerekirdi. 2 hafta geçmiş üstünden. Kedi kuduz olsa şimdiye öğrenirdiniz, başkalarını da tırmalardı ve çoktan ölmüş olurdu. Sordunuz mu kedinin durumunu?2 hafta once oglumu gonderdim.
Su anda duymak istedigim tek sey abartiyor oldugum gercekten. Bos bir evhamsa cok mutlu olacagim.Abartıyorsunuz
Sordum, yokmus.2 hafta içerisinde kedilerden ölen olup olmadığını takip etmeniz gerekiyor.
Ben de zaten artik tek gondermeyecegim. Ne olursa olsun anne bilgilendirilmeli. Bunun gibi bir sey daha oldu. Ust uste olmasi beni sinirlendirdi.Bildiğim kadarıyla kuduzun köpeklerden bulaşma ihtimali çok daha yüksek, ancak siz tabii ki bir doktora muhakkak götürün. Ayrıca herhangi bir şey olmaz muhtemelen ama size söylemeyip bunu yalanla kapamaya çalışmaları çok itici. Mesafe koymanızı tavsiye ederim. Benim de eş tarafı hep bir şey olmaz kafasında olduğu için çocuğumu onlarla şu ana kadar asla yalnız bırakmadım, bundan sonra da düşünmüyorum zaten. Kavga etmeseniz de tavrınızı belli edin.
Yok hala bahcedeymis, bir seyi yokmus. Ama artik soylediklerine de itimadim kalmadi. Haftasonu gidip kendi gozlerimle gorene kadar rahat edemeyecegim.Ben sizi hakli buldum. Saglik soz konusuyken yalan soylenmez, ayrica bakiyorsan bi zahmet asilat yahu, kedi kopek gibi degildir ki basar gider, dolanir gelir ya da gelmez, her turlu yere girer cikar.
Sizi evhamlandirmak istemem ama basip gitmis bir kenarda ölmüş de olabilir. Ama bildigim kadariyla kedi tirmigindan kuduz gecmiyor, salgi gerektigini biliyorum kuduz icin. Yanlis mi biliyorum emin degilim?
Şahsen kedi tırmalaması için kimseyi aramam, tırmalamayla kuduz mikrobu bulaştığını hiç duymadım, ısırmış olsa haklısınız. Ayrıca ev bahçesinde yaşayan kedide kuduz mikrobu ihtimali de çok zayıf. Burada en büyük hataları kediler aşılı demeleri ama siz çok evhamlı olduğunuz için böyle bir sakinleştirme yolu bulmuş olabilirler. Ben olsam takılmamMerhaba herkese,
Su an cok ofkeliyim. Umarim beni rahatlatacak cevaplariniz vardir.
Kv'nin bahceli bir evi var. Bahcesinde kediler var. Bir tanesi yavruladi hatta. Oglum da (5 yasinda) seviyor kedileri. Gittiginde oynuyorlar. 2 hafta once oglumu gonderdim. Eve geldiginde aksam anne kedi beni tirmaladi dedi ve bilegindeki cizgileri gosterdi. Gorumcem ve kv asla bana bir sey soylemedi. Ben aradim sordum. Ha evet, bi sey olmaz biz iyice yikadik kolonya siktik dedi. Zaten biz kediye bakiyoruz asili dediler. Ben de asili deyince sorun etmedim. Ama sonra ogrendim ki kediler asili falan degil. Aradan 2 hafta sure gecti. Cok sinirliyim. Gorumcemle aram iyidir. Kavga etmek istemem. Ama bana haber vermemeleri, ustune asili demeleri beni cok kizdirdi. Aradan 2 hafta gecti. Simdi alabilecegim bir onlem var mi? Ne yapabilirim? Cok korkuyorum gercekten. Abartiyor muyum? Evhamli bir insanim, elimde degil.
Sordum iyi dediler ama sozlerine guvenim kalmadi. Kendi gozumle gorunce ancak.Göndermeyin. Ya beraber gidin ya da onlar geldiğinde görsünler. Evet onların da canı kanı ama bahçeli ev diyorsunuz. Takip etmek devamlı peşinde olmak gerek. Çocuğun en hareketli en meraklı olduğu yaşlar. Ne olursa olsun size söylemeleri gerekirdi. 2 hafta geçmiş üstünden. Kedi kuduz olsa şimdiye öğrenirdiniz, başkalarını da tırmalardı ve çoktan ölmüş olurdu. Sordunuz mu kedinin durumunu?
Benim de kizdigim nokta bu.Kuduz dışında tetanoz riski de var. Böyle konularda yalan söyleyen insanlardan nefret ediyorum, kavgaysa kavga edin yani ne münasebet yalan söylüyorlar ki? Özellikle sormuşsunuz aşısı var mı diye, desin ki yok. Bu kadar yani bu sorunun cevabı bu. Gerisini siz düşünürsünüz, sizin adınıza neden karar veriyorlar.
Benim için sorduğumda evet aşılı demiş olmaları büyük sinyal. Bu saatten sonra benim için güven kısmı bitmiştir, bu bir seferlik bir şey olamaz, mentaliteleri böyledir. Güvenip bırakmam, fikir beyan etmelerine izin vermem.Benim de kizdigim nokta bu.