• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kuduz olur muyum

delibirselvi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2021
1.815
1.934
83
26
Arkadaşlar merhaba beni bugün yaklaşık 1.5 yaşındaki bir ev kedisi ısırdı. Kuduz aşısı olmamış ama bebekliğinden beri evde bakılıyor ve sağlıklı. Ama ben anksiyete hastası olduğum için evham yapıyorum. Aşı olmalı mıyım?

Arkadaşlar merhaba beni bugün yaklaşık 1.5 yaşındaki bir ev kedisi ısırdı. Kuduz aşısı olmamış ama bebekliğinden beri evde bakılıyor ve sağlıklı. Ama ben anksiyete hastası olduğum için evham yapıyorum. Aşı olmalı mıyım?
Hemen ısırılan yeri sabunlu suyla yıkayıp ardından ısırılan yerin üzerine bol kolonya dökün. Sonra hastane aciline giderek durumu anlatın. Muhtemelen size tetanoz aşısı yapacaklardır.

Isırılan yeri çivi kürdan batmalarında olduğu gibi öncesinde sıkıp biraz kanatmak lazım. Ardından sabunlu suyla yıkamalı.

Tabiki hemen gidin hastaneye. Ben de sizin durumunuzu yaşadım hemen iğne oldum. Hastane de de çok önemsedi doktorlar

Iyisi hastaneye gidin kediden kuduz mikrobu bulasani hic duymadim ama esimi tirmalayip enfeksiyon yalinca esim 1 doz teteniz bir doz uyuz asi yaptirmisti.gecende beni yanlislikla tirnagi gecti sıkip kanattim sonra sonra kolanya dezenfekdan surdum dr gitmedim .ama isirigi bilemedim

Ben olsam hiç riske atmadan direkt gider aşı olurdum. Tedavisi yok ve sonu kesin ölüm olan bir hastalık neticede. Bütün uzmanlar ısırılma sonrası derhal aşı olmamız gerektiğini söylüyor. Bu arada kuduz yalnızca kedi ve köpeklerle bulaşmıyormuş. Keçi,eşek, inek, tilki gibi pek çok hayvan kuduz taşıyabiliyormuş. Aklınızda bulunsun.

Bir veteriner arkadaşımla görüştüm, tetanoz aşım yeni olduğu için yaptırmama gerek yok ve kuduza da gerek yok dedi, ev kedisi çünkü. Ama yarın her ihtimale karşı bir doktora görünmeyi de düşünmüyor değilim. Acile mi gitmeliyim?

Hastane aciline gidin gerekli müdahaleyi yaparlar. Tetanoz aşısı yada kuduz aşısı yaparlar.

Hanımlar süreç için bilgilendireyim belki ihtiyaç duyan olur, ısıran hayvanı 10 gün takip edeceğim, 10 gün içinde ölürse ya da ortadan kaybolursa aşı olacağım.

Back