Kuduz Aşısı

Merhabalar, arkadaşımın 2 yaşındaki çocuğunun elini parkta kedi tırmalamış yaklaşık iki gün önce. Çok kanama olmamış ve derin bir yara yok. Aşı yaptırılmalı mı? Teşekkürler
Yaptırmali acilen beni de Nisan ayında kedi tirmali ertesi gün tırnak izini fark ettim 4 doz aşımı oldum riske atmayın hemen fark edip yikasaydi alkol vs kolonya ile o bölgeyi temizleseydi ama sonradan fark etmiş riske atmayın

Merhabalar, arkadaşımın 2 yaşındaki çocuğunun elini parkta kedi tırmalamış yaklaşık iki gün önce. Çok kanama olmamış ve derin bir yara yok. Aşı yaptırılmalı mı? Teşekkürler
2 gün nasıl bekledi 😵‍💫 Tabi ki beklemeden sağlık ocağına ya da hastaneye gitsin.

Aşı karşıtları buraya gelmeden çocuğun ailesi gidip aşılarını yaptırsın. Lakin Aşı karşıtları gelirse Allahın izni ile hiç bir şey olmaz canım der götürme der bak şimdiden söylemesi

belki hayvan düşmanı olarak görüleceğim ama asla sokaktaki hayvanlara yaklastirmiyorum cocuklarimi. ve evet aşı kesinlikle yaptırılması gereken birsey değil iki gün 2 saat beklemezdim. ablam kuduran birinden bahsetmişti hastanede karantinadaymis soka girmiştim anlattıkları karşısında. bu riski almaya değmez bence

belki hayvan düşmanı olarak görüleceğim ama asla sokaktaki hayvanlara yaklastirmiyorum cocuklarimi. ve evet aşı kesinlikle yaptırılması gereken birsey değil iki gün 2 saat beklemezdim. ablam kuduran birinden bahsetmişti hastanede karantinadaymis soka girmiştim anlattıkları karşısında. bu riski almaya değmez bence
Televizyona yansımadı mı dediğiniz vaka? Ben internette görmüştüm kuduz olan bir adam, gerçekten korkunçtu.

Televizyona yansımadı mı dediğiniz vaka? Ben internette görmüştüm kuduz olan bir adam, gerçekten korkunçtu.
sanıyorum 12 veya 13 sene önce agri dogubeyazitta olan bir vakaydi. muhtemelen yansımıştır. adam resmen duvarları kıracak derecede kudurmuş. sonra da vefat etmiş yazık. o sebeple asla ama asla dokunmam sokaktaki hayvana.

Hayvanı tanımıyorlar,hastalıklı mı emin olamazlar tabi ki yaptırsın zira geri dönüşü yok kuduzun,risk almaya gerek yok bence.

Yanlış bilgi 3 yıl koruyuculuğu bana bildiğin kedi saldirdi sadece tetenoz yaptilar 3 yıl icinde oldum diye o kadar doz aşı olir mu yahu
Geçen yıl oğlumu sokak kedisi tırmaladı. Devlet hastanesine acile götürdük 5 doz aşı yapıldı, yanlış hatırlamıyorsam 2 yada 3 günde bir. Ama koruyuculuğu yok dediklerinden eminim. 10 gün sonra bile tekrar kedi tırmalasa tekrar aşı olması gerekiyor dediler. Hatta kedilere dokunmayı yasakladım iki çocuğumada sırf aşı derdi olmasın diye.

X