Küçük ukala oğlum

Burundi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2015
3.897
5.413
158
3bucuk yaşındaki oğlum her konuda o kadar kendine güveniyor ki ben biliyorum ben yapabilirim dur dur ben yapcam modunda hep. Ama bu bilmişliği öğrenmesini engelliyor. En basitinden kağıda yuvarlak çizmek bir kağıdı kesmek vs vs hemen hemen her konuda böyle. Yapamayınca dur oğlum ben göstereyim öğreteyim diyorum ben biliyorum ki zaten diyor. Ama yapamıyor. Yanlış yaptın diyorum bana kiziyor hayır doğru yaptım diye. Gerçekten yanlış yaptığını anladığı şeylerde de anne öğretir misin demek yerine fırlatıyor vaz geçiyor. Bir yanim kendine güveni güzel bir özellik diyor diğer yanım ise bu duygusu öğrenmesini engeller diyor. Siz ne düşünüyorsunuz?

Hemen pasta yapmayı bilmediği halde mutfağa geçen ve pastayı fırında yakan Didem’in hikayesini anlatırım. Sonunda Didem annesini mutfakta iZler, ona yardım eder ve öğrenir. Bir dahakine çok güzel bir pasta yapar

Hemen pasta yapmayı bilmediği halde mutfağa geçen ve pastayı fırında yakan Didem’in hikayesini anlatırım. Sonunda Didem annesini mutfakta iZler, ona yardım eder ve öğrenir. Bir dahakine çok güzel bir pasta yapar
Aaaa 😻 çok güzel fikiiiiir. Gece bunu anlatalım

3bucuk yaşındaki oğlum her konuda o kadar kendine güveniyor ki ben biliyorum ben yapabilirim dur dur ben yapcam modunda hep. Ama bu bilmişliği öğrenmesini engelliyor. En basitinden kağıda yuvarlak çizmek bir kağıdı kesmek vs vs hemen hemen her konuda böyle. Yapamayınca dur oğlum ben göstereyim öğreteyim diyorum ben biliyorum ki zaten diyor. Ama yapamıyor. Yanlış yaptın diyorum bana kiziyor hayır doğru yaptım diye. Gerçekten yanlış yaptığını anladığı şeylerde de anne öğretir misin demek yerine fırlatıyor vaz geçiyor. Bir yanim kendine güveni güzel bir özellik diyor diğer yanım ise bu duygusu öğrenmesini engeller diyor. Siz ne düşünüyorsunuz?
Aynısından vardı bende herşeyi bilirdi yapardı ama yapamazdı 😁
Dezavantajı ince becerisi 0 kütük gibi bir oğlan
Avantajıda sözel sayısal olarak inanılmaz iyi zeki ama oyun oynarken kendisinin yapması gereken şeyleri başkalarına yaptırıyor
Oyunu o kuruyor kendisi kenarda izleyip akıl veriyor
Diyorum bundan olsa olsa yönetici olur 😁
Valla bu bir rahatsızlıksa eğer konuyu takipteyim
Aynı dertten var çünkü

daha uc yasında bır cocuktan bahsedıyoruz once bunu unutmayın

ayrıca yapamıyorsun dur ben gostereyım dersenız gururunu ıncıtırsınız kendısını sıze ıspatlamak zorunda hıssedıyor sız bunu yanlıs yorumluyorsunuz
aslında senın yaptıgında guzel oldu ama mesela bır kural olsa bunun bırebır aynısını yapan cocuk anne opucugu kazanacak deseler ? seklınde yaklassanız
veya yardımcı olmamı ıster mısın ? deyıp sadece beklesenız ona bıraksanız daha dogru olmaz mı

Bence yaratıcı bir çocuk. "Yanlış yaptın" demek yerine "evet doğru ama bak böyle daha rahat yaparsın" şeklinde pekiştirmelisiniz. Ukalalık ne demek bilemeyecek bir yaşta çocuğunuz ve özgüvenli olması, kendi kendine yeni yollar bulmaya çalışması çok güzel. Kırmayın bunu bence.

Aynısından vardı bende herşeyi bilirdi yapardı ama yapamazdı 😁
Dezavantajı ince becerisi 0 kütük gibi bir oğlan
Avantajıda sözel sayısal olarak inanılmaz iyi zeki ama oyun oynarken kendisinin yapması gereken şeyleri başkalarına yaptırıyor
Oyunu o kuruyor kendisi kenarda izleyip akıl veriyor
Diyorum bundan olsa olsa yönetici olur 😁
Valla bu bir rahatsızlıksa eğer konuyu takipteyim
Aynı dertten var çünkü
Ya rahatsızlık olması ihtimali şu ki öğrenmeye kapalı olması. Hani biz büyüklerde ukalalara bisey öğretemezsin ya acaba küçüklerde de bu böyle mi

İnşallah işe yarar. Olmazsa yılmayın. Bisiklet sürmeyi bilmeden bisiklete binip düşen Murat’la devam edin
Cok hikaye anlatirim her gece iyi olmak akıllı olmak anne baba öğretmen sözü dinlemek ile ilgili şeyler anlatırım. Bubkonuda aklıma gelmemişti. Sagolun Ve var ya nerdeyse 4 yas kadar oldu bisiklet sürmeyi bilmiyor "ben biliyorum " dediği için sadece ayağıyla hareket ettiriyor pedalla değil. Bu konuda hep anlatacağım bundan sonra

Bence yaratıcı bir çocuk. "Yanlış yaptın" demek yerine "evet doğru ama bak böyle daha rahat yaparsın" şeklinde pekiştirmelisiniz. Ukalalık ne demek bilemeyecek bir yaşta çocuğunuz ve özgüvenli olması, kendi kendine yeni yollar bulmaya çalışması çok güzel. Kırmayın bunu bence.
Evet evet yaklaşımım böyle aslında uzatmamak için anlatmadım. Ben de bunu kırmaktan korkuyorum ama bunu törpülemezsem de hep kendini doğru zannedecek. Ayarı tutturmak zor olacak. Her anne gibi öğrenmeye açık bir çocuğum olsun istiyorum

Ya rahatsızlık olması ihtimali şu ki öğrenmeye kapalı olması. Hani biz büyüklerde ukalalara bisey öğretemezsin ya acaba küçüklerde de bu böyle mi
Hayır ukala diyemem ama dediğim gibi ince beceri yok çünkü herşeyi bildiği için motor gelişimine katkı sağlamadı
Mesela kaşığı hala düzgün tutamaz
2 tekerli bisikleti arkadaşları öğrenmesine rağmen kendisi karamsar
Mesela üstünü değiştirir eşofmanı öylece çeker bakmaz nasıl duruyo yamukmu beli katlanmışmı ki hiç düzgün olmaz
Bu tip günlük hayatta yapması gereken şeyler hep yarımdır yapar ama yapamaz
Ama dersleride aşırı iyi maşallah

Okula, kreşe gitmiyor galiba ondan bu davranişlar gibi geldi. Kendine guvenmekten cok simarik hareketleri var.
Ozguvenli olacak diye el kadar cocugun bana bir seyler firlatmasina izin vermezdim.
Kreşe gidiyor. Bana fırlatmıyor yere fırlatıyor. Evet şımarık biraz. Ama her istediğini yaptığımızdan değil. Neden bilmiyorum

Hayır ukala diyemem ama dediğim gibi ince beceri yok çünkü herşeyi bildiği için motor gelişimine katkı sağlamadı
Mesela kaşığı hala düzgün tutamaz
2 tekerli bisikleti arkadaşları öğrenmesine rağmen kendisi karamsar
Mesela üstünü değiştirir eşofmanı öylece çeker bakmaz nasıl duruyo yamukmu beli katlanmışmı ki hiç düzgün olmaz
Bu tip günlük hayatta yapması gereken şeyler hep yarımdır yapar ama yapamaz
Ama dersleride aşırı iyi maşallah
Bunu duyduğuma sevindim ya. Ben asıl ilerdeki derslerindeki başarısından korkuyordum. Diğerleri hallolur. Benimki koç burcu sizinki ne 🙂

Oğlunuzda "karşı gelme karşıt olma bozukluğu" olabilir. Genellikle 2-5 yaş arasında görülür. Eğer çocuğunuzda yazacağım belirtiler varsa bir uzmana görünmesinde fayda var.

Çoğunlukla hayır cevabı verme
Sık sık çabuk sinirlenme, huysuzlanma
Büyüklerin isteklerine ve kurallarına çoğu zaman karşı gelme
Çoğu zaman isteyerek , başkalarını kızdıran şeyler yapma
Kendi yaptığı yaramazlıkları için başkalarını suçlama,
Karamsar olma
Çoğu zaman alıngan olma, başkalarınca kolay kızdırılma
Çoğu zaman kızgın gözükme

Oğlunuzda "karşı gelme karşıt olma bozukluğu" olabilir. Genellikle 2-5 yaş arasında görülür. Eğer çocuğunuzda yazacağım belirtiler varsa bir uzmana görünmesinde fayda var.

Çoğunlukla hayır cevabı verme
Sık sık çabuk sinirlenme, huysuzlanma
Büyüklerin isteklerine ve kurallarına çoğu zaman karşı gelme
Çoğu zaman isteyerek , başkalarını kızdıran şeyler yapma
Kendi yaptığı yaramazlıkları için başkalarını suçlama,
Karamsar olma
Çoğu zaman alıngan olma, başkalarınca kolay kızdırılma
Çoğu zaman kızgın gözükme
Hepsi var ppkhjjjfft🤦‍♂️

Birlikte yapmayı deneyin. Hadi bana yardım et deyip birlikte tutun makası. Kademeli olarak ilerlemeyi deneyin.

Evet evet yaklaşımım böyle aslında uzatmamak için anlatmadım. Ben de bunu kırmaktan korkuyorum ama bunu törpülemezsem de hep kendini doğru zannedecek. Ayarı tutturmak zor olacak. Her anne gibi öğrenmeye açık bir çocuğum olsun istiyorum

Belki sizinki şu an aklı ermiyor diye pek beceremiyordur ama aslında tuttuğunu koparan tiplerdendir kim bilir. :) arkadaşlar çok güzel yöntemler önermişler hikaye anlatımı vs. Orta yolu bulabilirsiniz inşallab. Sevgiler...

Back