• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük parcalari yutma tehlikesi

Sizi çok iyi anlıyorum, ben bebekken eve dışarıdan gelenlerin ceplerine kadar kontrol ederdim, olur da birşey düşürürler diye..

Bozuk para, düğme vs..
Zor geçiyor bu zamanlar, haklısınız.
Allaha emanetler.

Bütün agzına atıcak herşeyi dolap üstlerine koyun bende çok korkuyorum ve panik yaptıgım için elim ayagıma dolasıyor. Ne toka ne yüzük ne kolye hepsi kutularında alamıyor. Kumandayı bile hep üstlere koyuyorum içinden pili çıkartır dıye. Oyuncak alırken çok dikkat ederim. Bazı arabaların lastikleri çıkıyor onları alır saklarım. Yani burda size iş düşüyor herşeyi ona göre ayarlıcaksınız. Çekmecelerim hepsi kilitlidir. Eşim eve girmeden daha üstünde bozuk para vida çivi gibi şeyleri kapıda kutuya boşaltırım( elektrik işiyle ugrastıgı için cepleri hep dolu olur) yani sizin dikkat etmeniz gerekıyor. O daha cocuk anlıyamaz

Evet haklisiniz. Ben kendimce bazi onlemler almistim ama yetersiz kaldigini bugun anladim. 3-4 haftadir evde değildik bunun da etkisi oldu.Bu arada buyudu bazi ataklar da bu haftalarda oldu sanirim. Mesela konsolun ustunde duran seyler daha onceden guvendeydi. Şimdi oraya uzanmaya da başl adi boyu uzamis. Oyuncaklarin cogunu kaldırdım ama abi faktoru de var ordan biraz fire oluyor. Yarin butun kucuk esyalari kutuyla ust dolaplara kaldircam.

Benimki 15 aylık sürtğnmeye başladıktan sonra nerde ne varsa ağzına alır oyuncak para takı kapak. Ben imkansız ortada bişey bırakmıyoeum ama saniyede buluyor bir şey

Oanik olmamak en güzeli panik olup bağırıp çocuğa koşarsanız ağzına boğazına kaçırma ihtimali çok yüksek. Hadi kızım hadi oğlum ver onu bana deyince veriyor. Panik yapmayın asla tek diyeceğim bu

Tuvalet kağıdı rulosundan geçen her cisim boğaza da kaçabilecek buyuklukteymis. Siz tedbirli olun ama o an paniklemeyin. Panikleyince çocuğu da korkutup nefes borusuna kaçırabilirsiniz Allah korusun. Soğukkanlı olmakta fayda var.

Benimki 15 aylık sürtğnmeye başladıktan sonra nerde ne varsa ağzına alır oyuncak para takı kapak. Ben imkansız ortada bişey bırakmıyoeum ama saniyede buluyor bir şey

Oanik olmamak en güzeli panik olup bağırıp çocuğa koşarsanız ağzına boğazına kaçırma ihtimali çok yüksek. Hadi kızım hadi oğlum ver onu bana deyince veriyor. Panik yapmayın asla tek diyeceğim bu
Yok neyseki sakinligimi koruyabiliyorum. Onceden yine ucu falan gorunurdu agzina aldigi seyin. Simdi komple agzina sokuyor. Agzini da kapatiyor. Hemen farkeder etmez bisi demeden kafasini biraz egip parmagimi yandan sokup agzindan cikariyorum. Cikardiktan sonra ya cikaramasaydim ya bisi olsaydi korkusu oluyor.

Disi kasiniyorsa onun icin agzina alabilecek oyuncaklar var. Buzdolaba koy, daha rahatlar. Ve emzik denedinmi? Ne bilim agzi zaten dolu ise kim bilir almaz baska seyleri?

Disi kasiniyorsa onun icin agzina alabilecek oyuncaklar var. Buzdolaba koy, daha rahatlar. Ve emzik denedinmi? Ne bilim agzi zaten dolu ise kim bilir almaz baska seyleri?

Ahh keske emzige alistirabilseydim. Buyugunde cevre baskisindan alistiramadim. Kucugunde kesin dedim alistiricam. Tamam kotu etkileri de var ama faydalari ve rahatligi da var. Ama yok alismadi. Emzik olsa dediginiz gibi alamazdi agzina.

Ahh keske emzige alistirabilseydim. Buyugunde cevre baskisindan alistiramadim. Kucugunde kesin dedim alistiricam. Tamam kotu etkileri de var ama faydalari ve rahatligi da var. Ama yok alismadi. Emzik olsa dediginiz gibi alamazdi agzina.

Bunu söylemen kötü oldu :( Benimde kizim emzige alisamadi gitti. Bir servet harcadim emziklere desem yeridir. Yok, parmagi tercih etti. Ne yaptiysam fayda etmedi. Benim umudum ilerde ikincide olur diye ancak bu mesaj tabi umudumu azaltiyor :(

O halde ne diyecegime bilemedim. Gözlerini dört acip, bu zamanlarin çabuk geçmesini beklemekten baska yapacak birsey yok sanirim.

Sanırım dikkat çekmeye çalışıyor en iyisi bir pedagog.
Benim oğlumda kızım doğunca (6 yaşında) kaka kaçırmaya başlamıştı. Bahanesi de oyuna dalıyorum daha küçüğüm oluyordu. Pedagog görüşmesi sonucu farkettik mi bebek kabız olduğunda 3.gün kaka yaptığında sevinmiştik bu o anı unutmamış. Destekle kısa sürede atlattık.
Tehlikeli bir durum oluşmadan destek almaya çalışın.
Pedagog değildir o, pedagog olsa duramazdınız 😅
Pedagoji bölümü çok uzun yıllar önce kapatıldı.
O kişi ya çocuk gelişimcidir ya pdrci...

Vallahi şaşırıyorum. Bu konudaki benzerliklerimize. Geçen bir üye, bebeğim sürekli ağlıyor diye bir konu açmıştı. Okuyunca ürperdim, yaşadıklarımız neredeyse bire bir aynıydı. Şimdi de sizin yazdığınız, bezini çıkarıp durması. Tek düze bir nesille mi karşı karşıyayız acaba😊😊 Hani her bebek kendine hastı😊😊
Bezini çıkaramasın diye, fermuarlı düğmeli şortlar aldım. İşe yaradı, indiremedi. Deneyin,belki yardımcı olur size de
Kaç aylık acaba çocuğunuz?
Bezi istememesi tuvalet bağımsızlığını kazandırmanız için bir işaret çünkü, biliyorsunuzdur zaten bunu.

allahım esırgesın cok tatlılar yahu yaramaz muzur kediler gibiler
hepsını tum anneler yasıyor :) kumandalar kızım 3 bucuk yasında dogdugu gunden berı elı ulasamayacak yerde pılden oturu
pıllı oyuncakların hepsı vıdalı yoksa almam zaten
tum kozmetık esya alet hırdavat kılıtlı dolapta
bıcaklarım cekmecemde degıl ust dolapda bır alanı bosalttım orda :D
kıbrıt cakmak yok 1 tane var oda vestıyerde cantamda
dogum yaptıgımdan berı deterjan olarak sadece sırke kullanıyorum toz camasır deterjanı ve bulasık deterjanı kılıtlı dolapta kapaklı acılması zor saklama kabında

yıne bızım ısımız kolay ben ılk okuldayken kalorıferlı evdeydık de oncesı sobalı evlerdı oyle buyuduk balkonda boyle yulseltıler camlar yoktu ozamanlar anneler bukadar bılınclı degıldı sanslıyız bızler

bıraz sabır hepsı gececek duzelecek endıselenmeyın hepımızın basına geldı cocuklu evlerın ortak problemı :)

Tedbirli olmakta fayda var tabi ki. 15 aylık oğlum var. Her bulduğunu ağzına atmıyor ama mesela denize gittiğimiz de taşları sokuyor ağzına. Hayir falan diyince oyuna çeviriyor. Taşları avuclamaya, gülmeye başlıyor. Durum daha tehlikeli hale geliyor, o yenmez, gel erik vereryim, şu icer misin, at ağzındakini diyorum genelde. Bazen de sadece izliyorum. Çok şükür sıkıntılı bir durum yasamadik. Belki kendisinin çıkarmasina müsade etmeniz gerekiyordur. Her seferinde çıkariyior olmanız oyun gibi geliyor olabilir

Kaç aylık acaba çocuğunuz?
Bezi istememesi tuvalet bağımsızlığını kazandırmanız için bir işaret çünkü, biliyorsunuzdur zaten bunu.
21 aylık.Ben de öyle düşündüm ama lazımlığa oturtunca sanki eti koparılmışçasına çığlığı basınca yanlış msj dedim kendime. Oturaklı klozeti de denedik yine olmadı. Ama gün boyu bezi poposunda mı değilse çekip nereye atmış diye evi arayıp taramak hem komiğime gidiyor hem sinir bozucu oluyor

Pedagog değildir o, pedagog olsa duramazdınız 😅
Pedagoji bölümü çok uzun yıllar önce kapatıldı.
O kişi ya çocuk gelişimcidir ya pdrci...
Evet tebrik edip bir adet plaket hediye ediyoruz. 😅
Çocuk ve ergen ruh sağlığı ile ilgilenen çocuk ve ergen psikiyatri kliniği’nde hizmet veren bir doktordu.

Benimki ek olarak bezini sürekli çıkarıyor. Kilit giydiriyorum bezin üstüne ...yine ayni.Biraz önce arkami döndüm altsiz bir şekilde oturuyordu 😂
Tuvalete alıştır sende, daha ne istiyorsun :=))

Benim küçük kızım da 9 aylık. Emeklemeye başlandığından beri ne bulsa atıyor ağzına. Elimde süpürge sürekli süpürüyorum ama mutfakta iş yaparken yere dereotu düşmüş, baktım nefesi gitti. O arada can havliye emeklemeye çalışıyor. neyse çıkardım ağzından çok şükür.
Ama çok kötü oldum. 😭😭😭😭
Gözümüzü ayırmamak lazım.

21 aylık.Ben de öyle düşündüm ama lazımlığa oturtunca sanki eti koparılmışçasına çığlığı basınca yanlış msj dedim kendime. Oturaklı klozeti de denedik yine olmadı. Ama gün boyu bezi poposunda mı değilse çekip nereye atmış diye evi arayıp taramak hem komiğime gidiyor hem sinir bozucu oluyor
Tuvalete tutun oturak istemiyorsa

Emzik zor rahatlığı var ama bıraktırmak çok zor oluyor çocuğu emmeden kesiyorsun emzik başlıyor sonra bir o kadarda emziği biraktiriyim diye uğraşıyorsun
Yani bugünün rahatı yarının büyük bir zorluğu oluyor

Back