• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük parcalari yutma tehlikesi

Jalopi

başlangıç: 72.4 güncel: hedef: 60
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2011
10.147
3.982
173
Buyuk oglum da illa oral donemde agzina bisi alirdi ama bu denli tehlike atlattigimizi hic hatırlamiyorum.

Kucuk oglum su an 21 aylik. Genel olarak agzina zaten hemen bulduğunu atardi. Ruyamda bile onun agzindan turlu turlu seyler cikardigimi gorurdum.

Ama bu ara 2 yas sendromu mudur dis sıkıntısı midir anlamiyorum bunu cok daha fazla yapıyor.

Ortada kucuk parca birakmamaya calisiyoruz. Buyuk ogluma legolarini da kucuk uyurken oynamasina izin veriyorum. Genelde muhakkak gozetim altinda oluyor basibos hic birakmiyoruz. benim isim olsa bile babaannesi yada babasi oluyor basinda.

bugun o kadar cok tehlike atlattik ki cok canim sıkıldı icimi dokmek istedim. Evde tektim ama yine baslarindan ayrilmadim. suyu biz damacana almiyoruz. Siseyle aliyoruz. Bu sefer 1.5 lt lik almis esim. Bir baktim o kapagi agzina atmis. Hem de bütünüyle atiyor. Ucundan agzina almiyor yanı. Cikarana kadar aklim cikti.

Sonra abisinin bir kucuk oyuncagini almis agzina. Abisini de uyardim butun kucuk oyuncaklari kaldirdim tekrar. Kaldirmistim aslinda ama abisi bir yerlerden cikardi heralde.

Sonra bir ara bir baktim agzinda siyah bisi. Oyuncak teker düştü bir yerden sandim. Cikardim agzindan bir baktim benim sac tokam dusmus basimdan. Onu almis. Bu olan seyler anlatirken uzun geliyor ama 5 saniye olan seyler.

Dolabi topluyordum o ara yere yuzuk dustu. Ben taburedeydim. Benden once kaptigi gibi butunuyle agzinda. Cikarana kadar yine aklim cikti. Aci diye uyarıyorum her seferinde. Agzina almamasi gerektigini de soyluyorum.

En son yine ufak bir parca yuzukteki gibi dustu hemen agzina aldi. Bu sefer ogurdu. En korkutucu bu oldu bogazina kacti sandim. Isi gucu biraktim. O ara esim de geldi neyseki.

Ama canim sıkıldı.cok artirdi bu agzina alma isini. 2 yas sendromuna da girdi heralde. Surekli inatlasma hali. Istegi olmayinca aglama hali. En son parmagimdaki yuzugu yine istedi. Vermeyince cok agladi. Bir oncekilerde de cok aglamisti agzindan aldim diye. Esime bıraktım bebegi biraz kafam dagilsin diye buraya yazayim dedim.

Hava yagmurlu ve nemli. Cam kapatiyorum bunaliyorum havasizliktan. Aciyorum soguk oluyor. Cocuklar da boyle. Hepten bunaldim.

Küçük kızım hemen hemen sizin kucukle aynı dönemde ..eline verdigimi yemiyor ama sabah kıyıya köşeye attığı kirintiyi akşam kurumuş haliyle yemeye çalışıyor 😒 küçük , yutabilecegi herşeyi kaldırıyorum ama yutamayacagini düşündüğüm şeyleri bile ağzına tikmis şekilde bulabiliyorum.Buyugun odası ayrı...garibim kendi odasinda oynuyor çoğunlukla ...bu süreç gecicek ama biraz daha dikkat etmemiz gerek sanirim

Sanırım dikkat çekmeye çalışıyor en iyisi bir pedagog.
Benim oğlumda kızım doğunca (6 yaşında) kaka kaçırmaya başlamıştı. Bahanesi de oyuna dalıyorum daha küçüğüm oluyordu. Pedagog görüşmesi sonucu farkettik mi bebek kabız olduğunda 3.gün kaka yaptığında sevinmiştik bu o anı unutmamış. Destekle kısa sürede atlattık.
Tehlikeli bir durum oluşmadan destek almaya çalışın.

ahh bu çocuklar büyüyene kadar bizide bitiriyorlar
arada gelip geçici dönemleri oluyor Allah korusun yavrunuzu

Evet ya. Bugun bunlar olunca su iki yas donemi gecsse hic sevmiyorum derken buldum kendimi. Togbe estağfirullah :) zaten zaman cabuk geciyor. Büyüğü okula baslayacak artik. Ne ara buyudu hic hatirlamiyorum sanki. Zor zamanlar da geri kaliyor bir sekilde. Ama bu agzina alma olayi cok korkuttu beni artik :( insallah sag saglim su oral donem geçer.

Bilmezmiyim cnm bende de var bunlarda sendrom bitmez bnmde oğlumun biri birinci sınıfa basliycak çok cabuk buyuyorlar
Amsn pillere çok dikkat et geri dönüşü olmayan zararlar veriyor

Biraz fazla mi paniksiniz?
Bunlar çok olağan şeyler ve Siz sanki çocuğunuz uçurumun kenarına gelmiş gibi tepki veriyorsunuz..
O Kadar yazmışsınız sadece cocuk birinde ogurmus.
O da ogurmus, yutmamış, yutamayacakmış 🤷🏻‍♀️
Bence biraz sakinlesin. Çok normal yaşadıklarınız.

Küçük kızım hemen hemen sizin kucukle aynı dönemde ..eline verdigimi yemiyor ama sabah kıyıya köşeye attığı kirintiyi akşam kurumuş haliyle yemeye çalışıyor 😒 küçük , yutabilecegi herşeyi kaldırıyorum ama yutamayacagini düşündüğüm şeyleri bile ağzına tikmis şekilde bulabiliyorum.Buyugun odası ayrı...garibim kendi odasinda oynuyor çoğunlukla ...bu süreç gecicek ama biraz daha dikkat etmemiz gerek sanirim
Biz de kaldiriyoruz mumkun mertebe ama iste illa bisi oluyor. Gecen sefer de buyuk oglumun yedigi minik cikolata paketini almis agzina atmis. Ve yanimda oluyor bunlar saniyeler icinde. Biri yemek icin paketinden cikartirken digeri alip aninda agzina atiyor. Super guclerim falan olsaydı keske :) insallah atlatiriz iki yas donemini kolayca :(

Benimki ek olarak bezini sürekli çıkarıyor. Kilit giydiriyorum bezin üstüne ...yine ayni.Biraz önce arkami döndüm altsiz bir şekilde oturuyordu 😂

Ayy ayni..bezi istemiyor. Hadi bu guzel neyse krizi firsata cevirip bezi biraktirmaya caliscam. Lazimlik alicam onu bekliyorum.

Bez neyse bir de bu hava da ustunu komple cikarttirdi. Ben giydirmeye çalıştıkça eliyle engelliyor agliyor falan. En son zorla giydirdim esime birakip baska odaya kactim iste sakinlesmeye.

Sise kapagi zaten yutabilecegi buyuklukte degil ki. Benim oglum da 19 aylik ve bulduğunu agzina atıyor. Ama kendisi geri cikariyor yutmaya çalışmıyor. Biraz daha sakin olmalısınız.

aha ayni benim kiz oda 21 aylik agzindan pet sise kapagi topluyorum sokakta gorse bile egilip ben daha ne oldugunu anlayamadan agzina atmaya calisiyor
allahtan cigneyemedigi seyleri yutmuyor
ben gun icinde fistik leblebi falan yediriyorum onlari yedigi zaman yapmiyor sanirim disleri kasiniyorki sert seyler yemek tatmin ediyor

Benimki ek olarak bezini sürekli çıkarıyor. Kilit giydiriyorum bezin üstüne ...yine ayni.Biraz önce arkami döndüm altsiz bir şekilde oturuyordu 😂
Vallahi şaşırıyorum. Bu konudaki benzerliklerimize. Geçen bir üye, bebeğim sürekli ağlıyor diye bir konu açmıştı. Okuyunca ürperdim, yaşadıklarımız neredeyse bire bir aynıydı. Şimdi de sizin yazdığınız, bezini çıkarıp durması. Tek düze bir nesille mi karşı karşıyayız acaba😊😊 Hani her bebek kendine hastı😊😊
Bezini çıkaramasın diye, fermuarlı düğmeli şortlar aldım. İşe yaradı, indiremedi. Deneyin,belki yardımcı olur size de

Sise kapagi zaten yutabilecegi buyuklukte degil ki. Benim oglum da 19 aylik ve bulduğunu agzina atıyor. Ama kendisi geri cikariyor yutmaya çalışmıyor. Biraz daha sakin olmalısınız.
Sorun zaten yutamamasi çocuk ve bebeklerin yumrugundan küçük olan parçalar soluk borusunu tıkar
Eğer bu durumda az da olsa ilk yardim eğitimini olmalı yoksa daha ileriye gidip hic nefes alamaz
Sise kapağı deyip geçmeyin tehlikelidir bu konuda

Sorun zaten yutamamasi çocuk ve bebeklerin yumrugundan küçük olan parçalar soluk borusunu tıkar
Eğer bu durumda az da olsa ilk yardim eğitimini olmalı yoksa daha ileriye gidip hic nefes alamaz
Sise kapağı deyip geçmeyin tehlikelidir bu konuda
Bir de pet sise kapagi. Buyuk sise kapaklarindan degil.Kucuk bir sey zaten. Az geri kacsa direkt soluk borusunu tikar.

Vallahi şaşırıyorum. Bu konudaki benzerliklerimize. Geçen bir üye, bebeğim sürekli ağlıyor diye bir konu açmıştı. Okuyunca ürperdim, yaşadıklarımız neredeyse bire bir aynıydı. Şimdi de sizin yazdığınız, bezini çıkarıp durması. Tek düze bir nesille mi karşı karşıyayız acaba😊😊 Hani her bebek kendine hastı😊😊
Bezini çıkaramasın diye, fermuarlı düğmeli şortlar aldım. İşe yaradı, indiremedi. Deneyin,belki yardımcı olur size de
Yok tek düze bir nesil değil de gelişim dönemi aynı olan çocukların benzer davranışları olabiliyor ..belki bir ay önce ,belki bir ay sonra goruluyor ... ama illede yapıyorlar benzer şeyleri.Benim yaşadığım yer cidden sıcak olan,klimasız evde nefes alınamayacak bir şehir ...çıtçıtlı badi içe de kilot giydiriyorum ama badinin düğmeleri açılmış ,kilot ve bez çıkarılmış olarak karşıma çıkıyor 😊 neyse önümüz sonbahar

Bütün agzına atıcak herşeyi dolap üstlerine koyun bende çok korkuyorum ve panik yaptıgım için elim ayagıma dolasıyor. Ne toka ne yüzük ne kolye hepsi kutularında alamıyor. Kumandayı bile hep üstlere koyuyorum içinden pili çıkartır dıye. Oyuncak alırken çok dikkat ederim. Bazı arabaların lastikleri çıkıyor onları alır saklarım. Yani burda size iş düşüyor herşeyi ona göre ayarlıcaksınız. Çekmecelerim hepsi kilitlidir. Eşim eve girmeden daha üstünde bozuk para vida çivi gibi şeyleri kapıda kutuya boşaltırım( elektrik işiyle ugrastıgı için cepleri hep dolu olur) yani sizin dikkat etmeniz gerekıyor. O daha cocuk anlıyamaz

Back