• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük mutfak sorun olur mu?

parl35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2010
49
3
36
İzmir
Kızlar, ev tuttuk sayılır ama mutfak baya küçük.Hiç içime sinmedi.Diğer yerler güzel büyük,ama mutfak çok küçük.Taktığın şeye bak diyenler olucaktır ama benimde hayalim burda paylaşılan evlerdeki mutfaklar kadar büyük bi mutfağım olmasıydı.Burdaki resimlere baktıkça ağlayasım geliyo,kıskanmıyorum yanlış anlaşılmasın.Mutfak küçük ayrıca dolapların içleri de küçük,duvardaki çıkıntılar yüzünden.

Çok üzülüyorum yemin ederim ve çok mutsuzum.Belki aptalca bişey ama öyle işte. Minicik bi mutfak var,bulaşık makinesi,çamaşır makinesi ve buzdolabı için yer var, bi tanede tek kapı dolap var altta.Üst taraftada azıcık yer var.

Beni bu aptalca düşünceden kurtarın kızlar. mafoldumben

walla okuyunca bende sinir oldum cicim yaa bende hiç sewmem küçük mutfağı. diğer odalar genişse o kadar takma derim. hem bulaşık çamaşır buzdolabı için yer varsa o kadar dert etme bence. dolaplarada sürekli kullanacağın eşyalarını koyarsın fazla kullanmadıklarını da büfende saklarsın. a.s.

Mecburen öyle yapıcam canım.Ama burdaki resimlere baktıkça neden benim öyle değil diyesim gelmiyo desem yalan olur. :bbo:

bence üzülme cnm.. benım evimin mutfagıda cok büyük degil.. bende hep büyük isterdim ama mutfakta yatıcak degiliz ya..sonucta yemek yapmak icin var mutfak.. diger odaların güzelse degmez kendini üzdügüne.. kalpler kucuk olmasın bırak ev kucuk olsun

Ben lisans öğrencisiyken yurtta kaldım, mutfak vardı 3 kişi kullandığımız. Mutfak o kadar küçüktü ki, küçücük bir tezgah,bir mini buzdolabı, bir-iki kapaklı dolaplar vardı ve ayakta yanyana en fazla 2 kişi durabilirdi kaydirigubbakcemile3 Üstelik pencerelerde de metal gri jaluzi vardı, çok içim bunalmıştı ilk gördüğümde ama sonradan nasıl alıştım anlatamam. O küçücük mutfak bana dünyanın en şirin mutfağı gibi gelir hala, derli toplu, iki göz ocağı vardı, yurt hayatında en lezzetli yemeklerimi orada yaptım. Üstelik ailemin evinde yayla gibi mutfağımız vardı. Alışılıyor zamanla.

Evi tuttuk demişsin yani kira oluyor. Ömür boyu orada oturmayacağınıza göre hiç takmana gerek yok bence. Kendi eviniz bile olsa, ufak değişikliklerle her şeyin bir çözümü olduğunu unutma. Buzdolabını koymak için holde yer varsa, buzdolabını mutfak kapısına yakın bir yerleştirir, buzdolabı yerine de başka eve de taşıyabileceğin bir dolap koyabilirsin. Ya da tam tersi, mutfak eşyalarından her zaman gerekmeyenlerden uygun bir yere yerleştireceğin dolaba koyabilirsin.

Avantajlarını düşün, mutfak küçük daral geliyor diyerek fazla yemek pişirme derdinden kurtulabilirsin. Mutfak küçük olduğu için, oturduğunuz odada yemek yersiniz rahat rahat, mutfağa tıkılmadan yerimseniben Ben sofra kurup toplamanın çok zorlaştığını düşünmüyorum, eğer çok büyük bir ev değilse ve mutfakla arada fazla mesafe yoksa. öyle bile olsa tepsi diye bir şey var yerimseniben

arkadaslar zaten gerekli aciklamayi yapmis ama hep kotu yanindan bakma olaya benimde mutfagim kucucuk ama herkes cok sirin bulur
tabiki bende isterdim futbol sahasi gibi bi mutfak ama yinede bin sukur Allah a evi olmayan insanlar var bizim dert ettigimiz seye bak
ustelik temizlemesi cok kolay oluyor

çamaşır mak. yeri var demişsin canım onu banyoya koysan da oraya raf attırsan toparlar ıvır zıvırı

canım benim hiç moralini bozma..benim durumum daha vahim...hem istemediğim semtten hem de aldığına değmeyecek kadar küçük bir evi sırf büyük terası var kuşlarına bakabilecek diye nişanlım satın aldı..
mutfak da banyo da küçük.hele ki yatak odası bir facia.oturma odası desen odaya benzemiyor.oturma odası diye adlandırılan o acayip yerden salona giriliyor.büyük bir kabusu tüm tepkime rağmen aldı.buna da şükür diyorum üzülerek...
mutfak harici bir sıkıntın yok anladığım kadarıyla.enazından diğer odaları beğenmişsin.mutfağı çok sorun etme.mutfağının dolap sayısına göre az ama öz alırsın eşyalarını.hiç sıkıntı yapma canım benim.bi de kiracısınız sanırım.hiç dert etme bisüre sonra belki seni memnun edebilecek bir ev bulursunuz taşınırsınız.hem de ilk zamanlar iki kişi olacaksınız.bi şekilde idare edebilirsin:) hiç sıkıntı yapma dediğim gibi.küçük de olsa şeker şeyler alırsın küçük dekorla felan sevebileceğin hale getirebilirsin:) şimdiden mutluluklar:))

Son düzenleme:
Aptalca birşey değil. Bende sevmem küçük mutfağı.
Ama ömür boyu orada yaşamayacaksın sonuçta. İçine sinen bir yer elbet bulursun.
Birde bana bak. Hem istemediğim bir şehirde yaşıyorum. Hem mutfağım küçük.
Hem buzdolabı bile sığmıyor. :) ama takmıyorum geçici şeyler çünkü.
sende moralini bozma...

en korktuğum şey ohaoldumsmile
kandi evimiz yayla gibi .. o yuzden ufak bir evde yaşayablirmiyim bilemiyorum.. yaşayamazmışım gibi geliyor ..
hele ufak mutfak yaa okadar özene bezene mutfak eşyaları alıyoruz olmazki ama :olmaz:
ama senin avanatajı kendi evin olmaması ilerde ekndi evini alırken içine isneninden alırsın hem şuan iki kişi olucaksınız fazla mufakta klamanda gerekmicek üzme kendini..

mutfağı kullkanışlı hale getirmek senin elinde
zaten kira di,osun
benim de evim kira ve mutfaım seninki gibi küçük.
biz raf aldık askılıklar aldık
taktık kullanıyoruz herey yerini buldu tezgahımda rahat herşeyede rahat ulaşabiliyorum
çok da sinir bozmaya gerek yok

Herkese cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar. Konuyu açalı 2 seneden fazla olmuş. Maalesef ki o mutfağı küçük diye üzüldüğüm evde bile oturma şansım olmadı, nişan attım ve evlenmedim. :) Uzun bi zaman sonra gelip cevapları okudum. Şimdi o sorun ettiğim mutfağı bile bi kez kullanmak nasip olmadı. Gelin ata binmiş ya nasip demiş. :)))

Kızlar, ev tuttuk sayılır ama mutfak baya küçük.Hiç içime sinmedi.Diğer yerler güzel büyük,ama mutfak çok küçük.Taktığın şeye bak diyenler olucaktır ama benimde hayalim burda paylaşılan evlerdeki mutfaklar kadar büyük bi mutfağım olmasıydı.Burdaki resimlere baktıkça ağlayasım geliyo,kıskanmıyorum yanlış anlaşılmasın.Mutfak küçük ayrıca dolapların içleri de küçük,duvardaki çıkıntılar yüzünden.

Çok üzülüyorum yemin ederim ve çok mutsuzum.Belki aptalca bişey ama öyle işte. Minicik bi mutfak var,bulaşık makinesi,çamaşır makinesi ve buzdolabı için yer var, bi tanede tek kapı dolap var altta.Üst taraftada azıcık yer var.

Beni bu aptalca düşünceden kurtarın kızlar. mafoldumben

Üzme cnm kendini.. simdilik bununla idare etmeye calis.. yanlis anlamadiysam kiraladinz. satin almadin sonucta.. satin almis olsan vazgec derim ben..
hem evin olumlu taraflarina yönelirsen bu sivrsinek kadar kücük kalir yannda.. kücük mutfagin avantajlari da var..
bzim evdeki mutfagimiz büyük ama toplamasi cok zor oluyor. sen ki dakkada halledersn kücük mutfakla toplama isini..benimde senin gibi huyum var..
birseye takinca cok mutsuz oluyorum.. ama sonradan degmez bunun icin üzülmeye deyip devam edyorum.. Sende öyle yap salla gitsin..
sevmeye calis .. güzel yönlerine odaklanirsan olumsuzluklari görmezsinnn.. önemli olan huzur.. huzurla oturun evinizdeee :112:

Üzme cnm kendini.. simdilik bununla idare etmeye calis.. yanlis anlamadiysam kiraladinz. satin almadin sonucta.. satin almis olsan vazgec derim ben..
hem evin olumlu taraflarina yönelirsen bu sivrsinek kadar kücük kalir yannda.. kücük mutfagin avantajlari da var..
bzim evdeki mutfagimiz büyük ama toplamasi cok zor oluyor. sen ki dakkada halledersn kücük mutfakla toplama isini..benimde senin gibi huyum var..
birseye takinca cok mutsuz oluyorum.. ama sonradan degmez bunun icin üzülmeye deyip devam edyorum.. Sende öyle yap salla gitsin..
sevmeye calis .. güzel yönlerine odaklanirsan olumsuzluklari görmezsinnn.. önemli olan huzur.. huzurla oturun evinizdeee :112:

owwwwwwwwwwwwwwwwwwww diger mesajlari yeni okudumm nisani atmssin.. neyse yaaa hayirlisi olsunnn :))))))))))

üzülmene de gerek kalmadi yaniiii..

Back
X