Kucuk kızım yeni dogan kardeşini kiskaniyor

Narinkizim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2012
1.387
109
123
Aksaray
Merhaba arkadaslar salı gunu dogum yaptım ve kardesini kıskanmasın diye 3 yasindaki kızım icin her şeyi yaptım doğumdan sonra kardesin sana hediye almış diye en sevdiği oyuncağı aldık vs.iki gündür şuram agriyor buram agriyor diye sızlaniyor sebep belli aslında mümkün olduğu sürece emzirme disinda kardesini kucağıma almıyorum zaten gündüzleri de kreste ama yine aynı bir tavsiyeniz var mı bu konuda

canım aynı durumdayım benim oğlumda kardeşini çok kıskanıyonur.zarar vermediği sürece bişey demiyorum.hatta bazen yanağına hafiften vuruyo ve bunu yaparkende dişlerini sıkıyo elini yumruk yapıyo.hep öpüyo seviyo ama kıskandığı bariz belli.ama bende abartmadığı sürece dokunmasına musade ediyorum.şunuda düşünüyorum tabiki ben bu yaşımdayım eşimi kıskanırım çocuğumuda sevdiğimi yani.küçüçük çocuk nasıl kıskanmasın.sen rahat ol.ama sakın ikisini yanlız bırakma.bi yerde okumuştum.kıskançlığı fazla olan çocuklara sürekli birşeyler yaptırın hizmetli gibi onu getir bunu getir felan.özelliklede kardeşi konusunda.mesela bezini getir ıslak mendilini getir.yardımcı ol bana gibi.beraber altını değiştirelim üstünü giydirelim.kucağına bile verdim.ama tabi her zaman onu gözde tutmaya çalışıyorum.bebek anlamadığı için.ve sakın.bebek için bu pis kakalı şımarık sevmiyorum felan da deme bence o zaman kendini daha üstün görür.anne olarak arayı bulacaksın merak etme.başarılar kolay gelsin hepimize...

Evet ben de dediğin gibi davranıyorum ama kızımın mizmizligi bazen çıldırtiyor beni karnım agriyor elim agriyor of ağrımadık yerikalmiyor bu ağlama öyle bir hal alıyor ki yemek bile yiyqemiyor

kızlar ben yandım o zaman benim kızımda 3 yaşına girecek hamileyim, kasım gibi doğum var. ben şimdiden anlatıyorum sevsin diye ama dünyaya gelince farklı oluyor bu bızdıklar demek, her halükarda kıskançlık olcak desenize, bide benim kızım beni kimseyle paylaşamıyorum tavsiyşlerinizi yazın arkadaşlar bizde nasiplenelim. herkese kolay gelsin.

İstediğin önlemi al yine de kıskanıyor galiba çünkü ben kardes gelince dışlandım psikolojisine kapılmasın diye hamileliğinin ilk aylarında krese verdim kardesin sunu almış seni seviyormuş diye bir sürü senaryo ile alıştırmaya çalıştım dogumu yaptıgım gun en istediği oyuncağı kardesin almış sana diye verdik ama yine malum durum onu sevmiyorum vuracağım diye tepki yok ama ağlamalar sizlanmalar ağrımadık yeri kalmadı :-)) garibimin dikkat çekmek icin tum aileyi de uyardım kızımın yanında bebisi gerekirsekucaginiza almayın diye ben sadece emzirirken alıyorum

Back