• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük kız:(

iremerve1990

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2015
4.305
4.962
83
Güncelll:evet kızlar bugün o minik kızın evine gittim.kıyafetlereni götürdüm.o kadar mutlu olduki kuzum anlatamam.hepsini denedim çok tatlı oldu.kv ile gittik.o kadının kvsini tanıyorlarmış zaten oda çok iyi bi kadın.saçlarını tarayım hadi tarak getir dedim gitti küçücük bi tarak getirdi tokası yok sadece bi lastik:KK42:o güzel sarı saçlarını taradım bağladım.üzerini değiştireyim dedim içinde iç çamaşırı yok.annesine sordum küçük kız kirlendi başkada yok dedi:KK42:ödevlerine baktım.annesi ben bilmiyorum komşu gösterdi dedi.annesine dedim kızını sakın komşuya tek gönderme diye.ay nasıl üzüldüm.annesine evi göstercem kv si ilede konuşcam haftada bikaç gün bize getirsin ben ödevlerini göstereyim diye.kıza dedim ki sana hiç saçını acıtmayan tarak alcam çok sevindi.evleri çok kötü durumda.ama en azından kira değilmiş.kocasıda şu an çalışıyormuş.onun için biraz sevindim.çok akıllı bi kız nasıl söz dinliyo.iremle(kızımla) sana da kek poğaça yolluycam o sana verecek ben çok yapıyorum onun için alda ye olur mu dedim tamam dedi.en önemlisi o minik mavi gözlerinin içi gülüyodu:) yani gelişmeler bunlar haber vermek istedim.

Merhaba herkese.bikaç gündür beni çok üzen bi olayı anlatıp fikirlerinizi almak istiyorum sizden.kızım bu sene 1.sınıfa başladı.1.sınıfların okulu 1 hafta önce başlıyo malum o gün okula gittiğimde bi kız çocuğu dikkatimi çekti.okula annesi getirmişti.kızımla aynı sınıftaydı.üzerinde yırtık pırtık elbiselerle gelmişti.elbisenin altında eski bi don kızı öyle görünce çok üzüldüm.o kadarda güzel bir kız ki masmavi gözleri sapsarı saçları.bi kaçgün yine ben götürdüm okula kızımı o zamanda hem o şekilde geldi.okulun açıldığı ilk gün bekledim o kızı.baktım altında okulla ilgisi olmayan bi etek üzerinde bi tişört yırtık.yemin ederim öyle içim yandı ki eve gelince çok ağladım eşime söyledim.formasını biz alalım dedik.ertesi gün öğretmenine söyledim formasını almak istiyorum diye.öğretmenide çok iyi olur aslında müdür bey ben alıyım demişti ama dedi.bende gerek yok ben alırım dedim.okul açılalı 10 gün olmuş hala almamış çünkü.kırtasiye ihtiyaçlarını sordum onuda müdür bey alsın o zaman dedi.peki dedim.neyse herşeyini aldım.öğretmene verdim.dün Veli toplantısı vardı.kıza dikkat ettim ayakkabıları ve çorabı giymemiş.annesnin yanına gittim ayakkabı yollamıştım olmadıysa ayağına değiştirelim dedim.öğretmeni demiş ki kışa doğru giy çorapla ayakkabıyı.giydir lütfen ben ona kışın kışlık ayakkabı alırım dedim.zaten ayakkabı kışlık değil.annesi saf bi kadın.okuma yazması yokmuş.eşin ne iş yapıyo dedim ne iş bulursa dedi.evde engelli bi kayınvalidesi varmış ona bakıyomuş.engelli maaşı filan bağlamadılar mı dedim yok başvurdum ama bağlamadılar dedi.ben buna nasıl yardım etçem evde okuma yazmam yok kimsemizde yok dedi.evi kiraymış ev sahibi evden çıkarıyor sanırım kiralık ev sordu.sizin anlıycağınız yani çok zor durumdalar.okulda beslenme listesinde fındık ceviz filan var o küçük kız getiremiycek.ben kızıma fazla koycam versin diye.kim bilir evleri ne durumda.o kadar üzüldüm ki o kıza hiç aklımdan çıkmıyo.kızımdan baya ufak tefek kız yani kızımın geçen seneki kabanı olur ona.yanlış anlamayın daha yepyeni kızıma küçük geldiği için yenisini aldık.sordum giydiririm dedi.atlet filan varsa ne olursa giydiririm dedi.kızlar ben şimdi bunların hepsini ayarlayıp götürcem kadına.eşim evinin yerini tam öğren evine götürelim dedi.soyisimlerini de öğren dedi.biz küçük bi ilçedeyiz.eşim buralı ben buralı değilim.o tanır muhtemelen.şimdi ben bu aile için başka ne yapabilirim.maalesef ki çok zengin değilim.keşke olsaydım da herşeylerini yapabilseydim.sınıfımızda aslında zengin veliler var yani buranın zengin bilindik aileleri.ama kimsenin kılı kıpırdamıyo maalesef.onlara mı söylesem beraber bişeyler yapsak.ama ya yok derlerse çok üzülürüm.ne yapsam bilmiyorum bi akıl verin kızlar.o küçük kız hiç aklımdan çıkmıyo :KK42:

Son düzenleme:
Belediyelerin yardımları oluyor onlara başvurmasını sağlayabilirsiniz ,ya da burs verebilecek bir kurum ya da kişi için aracılık yapabilirsiniz , derslerinde yardımcı olabilecek abla ya da abi bulabilirsiniz aklıma bunlar geldi çok güzel bir şey yapmışsınız gerçekten çocuklar çok çabuk buyuyor kıyafetler eskimeden küçük geliyor bu anlamda yardiminiz çok iyi olur tabi

Takdir ettim sizi konu sahibi
Kızınızın küçülenleri bile onu yeni alınmış gibi sevindirir emin olun.
Kızınızın beslenmesine ayrı bir kapta yiyecek koyup bu da x in dersiniz mesela.
Sınıfınızda ki zengin velilerin tepkilerini bilemicem ama siz kalbinizin zenginliğiyle çok daha zenginsiniz :KK68:

Belediyelerin yardımları oluyor onlara başvurmasını sağlayabilirsiniz ,ya da burs verebilecek bir kurum ya da kişi için aracılık yapabilirsiniz , derslerinde yardımcı olabilecek sizde abla ya da abi bulabilirsiniz aklıma bunlar geldi çok güzel bir şey yapmışsınız gerçekten çocuklar çok çabuk buyuyor kıyafetler eskimeden küçük geliyor bu anlamda yardiminiz çok iyi olur tabi
Ben burda kimseyi tanımıyorum maalesef ama eşim halledebilir bunu.onun tanıdığı çok.belediyeylede görüşürüm olmadı.çok sağolun.aslında dediğim gibi velilerden çok zenginler var hepsi buralı.onlar isteseler yaparlar ama yapmazlar sanırım.

Takdir ettim sizi konu sahibi
Kızınızın küçülenleri bile onu yeni alınmış gibi sevindirir emin olun.
Kızınızın beslenmesine ayrı bir kapta yiyecek koyup bu da x in dersiniz mesela.
Sınıfınızda ki zengin velilerin tepkilerini bilemicem ama siz kalbinizin zenginliğiyle çok daha zenginsiniz :KK68:
Çok sağolun keşke daha çok şey gelse elimden.bende çok zor şartlarda okudum büyüdüm.onun için çok iyi bilirim yokluğu zorluğu.kızımın önünde oturuyo zaten öyle yapçam.ikisine de koycam aynı şeyleri.

Ben burda kimseyi tanımıyorum maalesef ama eşim halledebilir bunu.onun tanıdığı çok.belediyeylede görüşürüm olmadı.çok sağolun.aslında dediğim gibi velilerden çok zenginler var hepsi buralı.onlar isteseler yaparlar ama yapmazlar sanırım.

Yaşadığın yer küçük bir yer ise herkes yardımcı olmak ister illa para olmak zorunda değil

Gündüz kuşağı programlarına başvuru yapılabilir mesela müge anlı bu anlamda çok iyi şeyler yapıyor en azından babaya sağlam iş bulur

Orası hangi şehir bilmiyorum ama burda istanbulda belediyeye ya da kaymakamlığa başvuru yapıyorlar. Onlarda eve gelip bakıyorlar. Buna göre yardım parası veriliyor. Sanırım 3 ayda bir. Bir de erzak kartı veriyorlar. 200 300 civarı. Bir komşum var ordan biliyorum. Yatalak hasta için de maaş bağlanıyor. Sanırım hangi kuruma başvurcaklarını bilmiyorlar. Bence bu konuda yardım etmelisin. Onlara yol göster ki başvuru yapsınlar.

Ayrıca maddi durumu çok çok iyi olanlar nedense yardım yapmıyorlar. Üzücü bir durum.

Altın gibi bir kalbiniz var. Umarım Rabbim sizi de mükafatlandırır.

Yaşadığın yer küçük bir yer ise herkes yardımcı olmak ister illa para olmak zorunda değil

Gündüz kuşağı programlarına başvuru yapılabilir mesela müge anlı bu anlamda çok iyi şeyler yapıyor en azından babaya sağlam iş bulur
Canım şöyle söyleyim buradaki çoğu insan o kadar duyarsız ki.ben o gün formları almaya gittiğimde bi yerden indirim istedim içlerine giyilen tişörtler varya onlar için eğer indirim yaparsanız 1 tane fazla alcam dedim.durumu olmayan birisi için aldığımı da söyledim.ona rağmen 1 kuruş indirmedi dükkan sahibi.o kişi de yine buranın zenginlerinden.ve bunu söylerken bana elinde 1 tomar para sayıyordu.

Kıyamam ben o kiza:KK43: o kadar üzüldüm ki bazen nefret ediyorum bu dünyadan. O kızın suçu günahı ne:KK43:
Sizin de Allahım gonlunuze göre versin. İyi ki varsınız.
Aynen canım bu adaletsizliğe lanet ettim resmen.o kadar sessiz o kadar içine kapanık ki.keşke çok zengin olsam dedim ilk defa.herkese yardım edebilsem.

Orası hangi şehir bilmiyorum ama burda istanbulda belediyeye ya da kaymakamlığa başvuru yapıyorlar. Onlarda eve gelip bakıyorlar. Buna göre yardım parası veriliyor. Sanırım 3 ayda bir. Bir de erzak kartı veriyorlar. 200 300 civarı. Bir komşum var ordan biliyorum. Yatalak hasta için de maaş bağlanıyor. Sanırım hangi kuruma başvurcaklarını bilmiyorlar. Bence bu konuda yardım etmelisin. Onlara yol göster ki başvuru yapsınlar.

Ayrıca maddi durumu çok çok iyi olanlar nedense yardım yapmıyorlar. Üzücü bir durum.

Altın gibi bir kalbiniz var. Umarım Rabbim sizi de mükafatlandırır.
Bende tam bilmiyorum işte canım söylediğiniz çok iyi oldu en azından belediyeyi arayıp sorarım ne yapabilirim diye çok iyi olur.

Teşekkürler , sizin gibi iyi insanlar iyi ki varlar.
Allah gönlünüze göre daha güzellerini nasip etsin. O çocuğu sevindirmenin verdiği hazzı ve mükafatı hiçbirşEyde bulamayız.
Ama dikkat edin , başıma geldiği için uyarıyorum. Yardım edeyim derken suistimal edilmeyin aynı durumu yaşayıp duygu sömürüleriyle karşılaştım. İnsan o durumda kendini kullanılmış hissediyor malesef.
Öyle bir durum olmaz inşallah...

Teşekkürler , sizin gibi iyi insanlar iyi ki varlar.
Allah gönlünüze göre daha güzellerini nasip etsin. O çocuğu sevindirmenin verdiği hazzı ve mükafatı hiçbirşEyde bulamayız.
Ama dikkat edin , başıma geldiği için uyarıyorum. Yardım edeyim derken suistimal edilmeyin aynı durumu yaşayıp duygu sömürüleriyle karşılaştım. İnsan o durumda kendini kullanılmış hissediyor malesef.
Öyle bir durum olmaz inşallah...
İnşallah canım.ama o kızı öyle görüpte görmemezlikten gelemiyorum ki.inşallah senin başına geleni yaşamam.bi insana bile ufacık bi iyliğimiz dokunsa yeter canım.

Konu sahibi size gerçekten çok teşekkürler ne güzel yüreğiniz var. O kızı görünce sadece üzülmekle kalmamış ona yardım eli uzatmışsınız.
Sosyal dernekler yardım kuruluşları var bir araştırmak lazım... düzenli bir iş lazım... anne konfeksiyona gitse aslında ama evde özel gereksinimli kayınvalide var. Engelli maaşının da gelmesi lazım tekrar başvurulmalı...
Okuma yazma için kursa da gitmeli. Anne çok genç mi çocuk yaşta mı evlendirilmiş acaba hem özel gereksinimli eşinin annsne bakıyor hem okuma yazması yok hem fakirlik....
Çok üzüldüm annesi için çok zordur. Siz nasıl o kızı yırtık elbiselerle görünce üzüldünüz annesi de güzel formalarıyla derli toplu kızları görünce üzülüp utanmıştır. Hatta çocukta. Gerçekten içim acıdı.
Bizim yapabileceğimiz bişey var mı

Konu sahibi size gerçekten çok teşekkürler ne güzel yüreğiniz var. O kızı görünce sadece üzülmekle kalmamış ona yardım eli uzatmışsınız.
Sosyal dernekler yardım kuruluşları var bir araştırmak lazım... düzenli bir iş lazım... anne konfeksiyona gitse aslında ama evde özel gereksinimli kayınvalide var. Engelli maaşının da gelmesi lazım tekrar başvurulmalı...
Okuma yazma için kursa da gitmeli. Anne çok genç mi çocuk yaşta mı evlendirilmiş acaba hem özel gereksinimli eşinin annsne bakıyor hem okuma yazması yok hem fakirlik....
Çok üzüldüm annesi için çok zordur. Siz nasıl o kızı yırtık elbiselerle görünce üzüldünüz annesi de güzel formalarıyla derli toplu kızları görünce üzülüp utanmıştır. Hatta çocukta. Gerçekten içim acıdı.
Bizim yapabileceğimiz bişey var mı
Sizden de allah razı olsun canım.bana yol gösterin yeter.kadın dediğim gibi biraz saf.eşimde öyle dedi kadın yani eşi de safmış.pazara bile ben kendim çıkmam dedi.kvdesi tam yatalak değil sanırım kendini iyi hissedince o gider Pazar'a dedi.aslında evine gidip bi kv ile konuşmak istiyorum.en önemlisi iş aslında kadın değilde eşine bi iş bulabilsek çok iyi olur.ama eşinin durumunu da tam bilemiyorum.

Merhaba herkese.bikaç gündür beni çok üzen bi olayı anlatıp fikirlerinizi almak istiyorum sizden.kızım bu sene 1.sınıfa başladı.1.sınıfların okulu 1 hafta önce başlıyo malum o gün okula gittiğimde bi kız çocuğu dikkatimi çekti.okula annesi getirmişti.kızımla aynı sınıftaydı.üzerinde yırtık pırtık elbiselerle gelmişti.elbisenin altında eski bi don kızı öyle görünce çok üzüldüm.o kadarda güzel bir kız ki masmavi gözleri sapsarı saçları.bi kaçgün yine ben götürdüm okula kızımı o zamanda hem o şekilde geldi.okulun açıldığı ilk gün bekledim o kızı.baktım altında okulla ilgisi olmayan bi etek üzerinde bi tişört yırtık.yemin ederim öyle içim yandı ki eve gelince çok ağladım eşime söyledim.formasını biz alalım dedik.ertesi gün öğretmenine söyledim formasını almak istiyorum diye.öğretmenide çok iyi olur aslında müdür bey ben alıyım demişti ama dedi.bende gerek yok ben alırım dedim.okul açılalı 10 gün olmuş hala almamış çünkü.kırtasiye ihtiyaçlarını sordum onuda müdür bey alsın o zaman dedi.peki dedim.neyse herşeyini aldım.öğretmene verdim.dün Veli toplantısı vardı.kıza dikkat ettim ayakkabıları ve çorabı giymemiş.annesnin yanına gittim ayakkabı yollamıştım olmadıysa ayağına değiştirelim dedim.öğretmeni demiş ki kışa doğru giy çorapla ayakkabıyı.giydir lütfen ben ona kışın kışlık ayakkabı alırım dedim.zaten ayakkabı kışlık değil.annesi saf bi kadın.okuma yazması yokmuş.eşin ne iş yapıyo dedim ne iş bulursa dedi.evde engelli bi kayınvalidesi varmış ona bakıyomuş.engelli maaşı filan bağlamadılar mı dedim yok başvurdum ama bağlamadılar dedi.ben buna nasıl yardım etçem evde okuma yazmam yok kimsemizde yok dedi.evi kiraymış ev sahibi evden çıkarıyor sanırım kiralık ev sordu.sizin anlıycağınız yani çok zor durumdalar.okulda beslenme listesinde fındık ceviz filan var o küçük kız getiremiycek.ben kızıma fazla koycam versin diye.kim bilir evleri ne durumda.o kadar üzüldüm ki o kıza hiç aklımdan çıkmıyo.kızımdan baya ufak tefek kız yani kızımın geçen seneki kabanı olur ona.yanlış anlamayın daha yepyeni kızıma küçük geldiği için yenisini aldık.sordum giydiririm dedi.atlet filan varsa ne olursa giydiririm dedi.kızlar ben şimdi bunların hepsini ayarlayıp götürcem kadına.eşim evinin yerini tam öğren evine götürelim dedi.soyisimlerini de öğren dedi.biz küçük bi ilçedeyiz.eşim buralı ben buralı değilim.o tanır muhtemelen.şimdi ben bu aile için başka ne yapabilirim.maalesef ki çok zengin değilim.keşke olsaydım da herşeylerini yapabilseydim.sınıfımızda aslında zengin veliler var yani buranın zengin bilindik aileleri.ama kimsenin kılı kıpırdamıyo maalesef.onlara mı söylesem beraber bişeyler yapsak.ama ya yok derlerse çok üzülürüm.ne yapsam bilmiyorum bi akıl verin kızlar.o küçük kız hiç aklımdan çıkmıyo :KK42:
bir ev dolusu esyam var cok yeni ve kaliteli verecek birilerini ariyorum ankaradayim gali perde konusunda da tardimci olurum ankaradaysa

Öncelikle Allah sizden razı olsun. Yazdıklarınızı okuyunca içim ısındı yaptıklarınız karşısında hala iyi,duyarlı insanlar var dedirttiniz.
Başvurabilecekleri yerlşer konusunda bilgim yok . Umarım o kızcağız ve ailesi için herşey iyi olur.
Benimde içim sızlar kırtasiyelerde yüksek fiyatlarla satılan çantalar,defterler, çeşit çeşit kalemler
Alan ve alamayanlar.
Çocukluk hevesleri
Bazı çocukların boylarından büyük acımasızlıkları
Allahım tüm darda olanların yardımcısı olsun inşAllah

Back