• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük kardeşimi yanıma almak istiyorum

Annenin umrunda olmaz hoşuna gider ama etraftan çekinip Kabul etmek istemeyebilir. Önce gelsin kalsın bikaç gün modunda alırsın. Eve yollarsın tekrar alırsın 2 hafta kalsın bi ay kalsın darken okula başlicağı zaman da senin yaşadığın yerde başlatırsın. İnşallah altından kalkabilirsin durumun. Maddi durumun müsaitse daha da kolay.

Bnim konularımda görürsen kendimden 13 yaş küçük bir erkek kardeşim var ve şu an 13 yaşında. Babam dövmüş bir kere çok feci şekilde. Ve birkaç aydır çocukla hiç konşmuyor. Konumda bunu anlatmıştım. Kardeşimin yalanı yüzünden olmuş bu olay ama yalanın sebebi bile başlı başına babamın baskılarıydı. Bir ergene bu kadar baskıya tahammül edemiyorum. Çünkü ben de babamdan benzer baskıları gördüm o yıllarda. Onun yaşadıklarını düşündükçe çıldıracağım geliyor. Sosyalfobi tedavisi gördüm uzun sure bu yüzden. Adamın yanında ağzını açıp fikrini beyan etmek bile suç.

KArdeşimi almak istiyorum ben de. Ama altından kalkamam ergen erkek çocuğunun.. Ve ikisi de bırakmaz. Çünkü benim annemle babam boşvermişlikten değil terbiye vermek için aşırı efor sarfettiklerinden şiddet uyguluyor. Benim de o terbiyeyi veremeyeceğime o kadar inanıyolar ki. Sadece tatil için yanıma geldi bugün. ve gerçekten çok asi bir çocuk olmuş ben görmeyeli. Beni sindirmişti o adam ama kardeşimde tam tersi etkiyi yaratmış. Cinsiyet farkından belki de.

Kendim yazdım sanıyorum bazı konuları okuyunca burda ve yalnız olmadığımı hissediyorum.

Sen sen ol al o çocuğu annenlerden. Hem kız çocuğu hem de daha çok küçük. Seni zorlamaz. Ve senin yanında kendini iyi hissedecektir. Benim oğlan beni ayakta uyutmanın planlarını yapıyor devamlı şeytan gibi olmuş babamın elinde :)) Ama senin durumun daha kolay. Baştan al önlemini.

Melek gibi bir ablasınız.. Gözlerim dolarak okudum yazdıklarınızı, yazılanları.. Benim de bir ablam var, o da benim canımmdır.. O yüzden anlattıklarınızı en içimde hissettim.

Umarım alabilirsiniz meleğinizi yanınıza.. Şansınız ve sevginiz bol olsun..:nazar:

Bu arada, sözlünüzü de takdir ettim. Sizin ve miniğin yanında olması çok onurlu ve cesur bir davranış gerçekten..

Son düzenleme:
Şiddete maruz kalmış ya da tanık olmuş çocuklar aşağıdaki belirtilerden bir veya daha fazlasını gösterebilirler :.Aşırı bir endişe hali, korku, sık irkilme,.Karın ağrısı, mide bulantısı, baş ağrısı gibi psikosomatik belirtiler,.Alt ıslatma,.Dil gelişiminde gerileme,.Çevreye karşı ilgisizlik,.Uyumakta zorluk, kabus görme,.Sık ve uzun süreli ağlama,.Yeme problemleri,.Konsantrasyonda zorluk,.Sinirlilik, öfke nöbetleri, agresif davranışlar,.Dürtüsel davranışlar,.Özgüven azalması,.Temel güven duygusunun sarsılması,.Yaşından küçük davranışlar,.Arkadaş ilişkilerinde sorunlar,.İntihar eğilimleri,.Okulda başarısızlık..
Alıntıdır...

Anne ve baba vasfını hak etmeyen insanlara o minik yavruyu bırakma derim ben.
Yaşadığı şiddeti ömür boyu unutamayacak yoksa. Kendimden biliyorum, şu ana bile ölmüşte olsa babam olan insan için,
Neyi hak ediyorsa öyle muamele etsin Rabbim diyorum...

Anneniz belki karşı çıkabilir ama yine de alın yanınıza.
Yavrum daha çok küçük :(
Ve tam da kişiliğinin yavaş yavaş şekillendiği dönemler.
Ne şanslı ki sizin gibi bir ablası var...

Hemen kardeşimi alacagm demeyin... bu hafta bende kalsin az daha kalsin diye bir sure yaninda tutabilirsin... Hem ikiniz içinde bir deneme suresi olur... Baktin arayan isteyen yok kalir zaten sende..

Ama annen sorun cikartirsa o zaman başka cozumler bulursun..

Kardeşim 9 aylıktan beri kreşe gidiyor, kreşe gitmeye devam edecek.
Annem yaptığı hata sonucu babama karşı eksikli, o yüzden toz kondurmaz kocasına. Bir gün babam yine çok dövdü beni ama kafama kafama vurdu, kafama aldığım darbelerden sonra kusmaya başladım, babam bıraktı ben kusunca. Annem benim yanımda durmak yerine gitti sevgili kocasını sakinleştirdi.
Böyle bi anne işte..

allah annenin mustehakini versin. boyle insanlarda o cocugu biakma bence.

Kardeşinizi yanınıza almadan önce işi enine boyuna düşünün. Sonuçta sözlünüz şimdi alalım diyor olabilir ama evliliğe çocuk sahibi olmuş gibi başlayacaksınız. Hayatınızı çocuğa göre düzenleyeceksiniz.

Buradan lütfen "yanınıza almayın" dediğim gibi bir sonuç çıkmasın, aksine, eğer iyice düşündükten sonra karar veriyorsanız yapabileceğinize kesinlikle alın. Ama diğer yandan ileride yapamamaya başladığınızı görürseniz ve kardeşiniz ailenizin evine tekrar gitmek zorunda kalırsa daha büyük travma yaşayacak. O yüzden kardeşinizin hayatını da değiştirmeden, şu anki duygusallığın fevriliğiyle değil, daha mantıklı düşünüp hareket edin diyorum.

Yoksa öyle bir anne babadansa sizinle büyümesi kesinlikle çok daha iyi olur.

evet zaten onu diyecektim.. zorluk çıkarırlarsa yasal yollara başvur diye.. iyi düşünmüşsün. sözlün de madem kabulleniyor, ki inşallah böyle gider çünkü o resmen artık sizin çocugunuz gibi olacak kendi ayakları üzerinde durmayı başarana kadar, beraberce mutlu bir hayatınız olur inşallah :)

İnşallah, kardeşim mutlu olsun yeter ki..

Annenin umrunda olmaz hoşuna gider ama etraftan çekinip Kabul etmek istemeyebilir. Önce gelsin kalsın bikaç gün modunda alırsın. Eve yollarsın tekrar alırsın 2 hafta kalsın bi ay kalsın darken okula başlicağı zaman da senin yaşadığın yerde başlatırsın. İnşallah altından kalkabilirsin durumun. Maddi durumun müsaitse daha da kolay.

Bnim konularımda görürsen kendimden 13 yaş küçük bir erkek kardeşim var ve şu an 13 yaşında. Babam dövmüş bir kere çok feci şekilde. Ve birkaç aydır çocukla hiç konşmuyor. Konumda bunu anlatmıştım. Kardeşimin yalanı yüzünden olmuş bu olay ama yalanın sebebi bile başlı başına babamın baskılarıydı. Bir ergene bu kadar baskıya tahammül edemiyorum. Çünkü ben de babamdan benzer baskıları gördüm o yıllarda. Onun yaşadıklarını düşündükçe çıldıracağım geliyor. Sosyalfobi tedavisi gördüm uzun sure bu yüzden. Adamın yanında ağzını açıp fikrini beyan etmek bile suç.

KArdeşimi almak istiyorum ben de. Ama altından kalkamam ergen erkek çocuğunun.. Ve ikisi de bırakmaz. Çünkü benim annemle babam boşvermişlikten değil terbiye vermek için aşırı efor sarfettiklerinden şiddet uyguluyor. Benim de o terbiyeyi veremeyeceğime o kadar inanıyolar ki. Sadece tatil için yanıma geldi bugün. ve gerçekten çok asi bir çocuk olmuş ben görmeyeli. Beni sindirmişti o adam ama kardeşimde tam tersi etkiyi yaratmış. Cinsiyet farkından belki de.

Kendim yazdım sanıyorum bazı konuları okuyunca burda ve yalnız olmadığımı hissediyorum.

Sen sen ol al o çocuğu annenlerden. Hem kız çocuğu hem de daha çok küçük. Seni zorlamaz. Ve senin yanında kendini iyi hissedecektir. Benim oğlan beni ayakta uyutmanın planlarını yapıyor devamlı şeytan gibi olmuş babamın elinde :)) Ama senin durumun daha kolay. Baştan al önlemini.

Etraftan çekineceğini sanmıyorum, İstanbul' a taşınalı çok olmadı annemler çünkü.
Çok iyi anlıyorum neler düşündüğünüzü ama haklısınız ergen olunca düzenini bozmak cesaret ister.

Melek gibi bir ablasınız.. Gözlerim dolarak okudum yazdıklarınızı, yazılanları.. Benim de bir ablam var, o da benim canımmdır.. O yüzden anlattıklarınızı en içimde hissettim.

Umarım alabilirsiniz meleğinizi yanınıza.. Şansınız ve sevginiz bol olsun..:nazar:

Bu arada, sözlünüzü de takdir ettim. Sizin ve miniğin yanında olması çok onurlu ve cesur bir davranış gerçekten..

Çok teşekkürler, sözlüm benim en büyük şansım. Her konuda senelerdir yanımda oldu,bu konuda da ben söylemeden kendisi teklif etti.
Ben bütün ömür sorumluluğunu almaya razıyım dedi.

Şiddete maruz kalmış ya da tanık olmuş çocuklar aşağıdaki belirtilerden bir veya daha fazlasını gösterebilirler :.Aşırı bir endişe hali, korku, sık irkilme,.Karın ağrısı, mide bulantısı, baş ağrısı gibi psikosomatik belirtiler,.Alt ıslatma,.Dil gelişiminde gerileme,.Çevreye karşı ilgisizlik,.Uyumakta zorluk, kabus görme,.Sık ve uzun süreli ağlama,.Yeme problemleri,.Konsantrasyonda zorluk,.Sinirlilik, öfke nöbetleri, agresif davranışlar,.Dürtüsel davranışlar,.Özgüven azalması,.Temel güven duygusunun sarsılması,.Yaşından küçük davranışlar,.Arkadaş ilişkilerinde sorunlar,.İntihar eğilimleri,.Okulda başarısızlık..
Alıntıdır...

Anne ve baba vasfını hak etmeyen insanlara o minik yavruyu bırakma derim ben.
Yaşadığı şiddeti ömür boyu unutamayacak yoksa. Kendimden biliyorum, şu ana bile ölmüşte olsa babam olan insan için,
Neyi hak ediyorsa öyle muamele etsin Rabbim diyorum...

O kadar iyi anlıyorum ki sizi, hissettiklerinizi.
Ben de atlatamıyorum. terapi üstüne terapi, ilaç üstüne ilaç alıyorum.
Ben kendimi geçtim kardeşimin bunları yaşamasına izin vermeyeceğim.

Anneniz belki karşı çıkabilir ama yine de alın yanınıza.
Yavrum daha çok küçük :(
Ve tam da kişiliğinin yavaş yavaş şekillendiği dönemler.
Ne şanslı ki sizin gibi bir ablası var...

Çok teşekkürler.
Evet ben de yanıma almak konusunda kararlıyım.

Çok teşekkür ederim.
Yazdıklarınızı okuyunca göz yaşlarımı tutamadım. Ben çok yalnızdım, kimseye bir şey anlatamadım, hep güçlü olmam gerekti.
Babam döverdi sonra ceza verirdi. Saatlerce karanlık bir odada ayakta bekletirdi beni, sürekli gelip kontrol ederdi otursam bir daha döverdi. O kadar korkardım ve o kadar yalnız hissederdim ki kendimi. Annem bir kez olsun gelmezdi çünkü yanıma, baban haklı derdi.
Kardeşime bunları yaşatmayacağım..

Onların yaptığı analık babalık mı Allah aşkına..

Olsunlarda senin kadar olsunlar ..

Bunca şiddete rağmen her şeye göğüs gerip ,ayaklarının üzerinde çok sağlam bir psikolojiyle durabilmişsin ya helal olsun sana :34:

Hemen kardeşimi alacagm demeyin... bu hafta bende kalsin az daha kalsin diye bir sure yaninda tutabilirsin... Hem ikiniz içinde bir deneme suresi olur... Baktin arayan isteyen yok kalir zaten sende..

Ama annen sorun cikartirsa o zaman başka cozumler bulursun..

Bu dediğiniz çok mantıklı geldi.
Yavaş yavaş yanıma almaya başlayıp, iki taraf da bu duruma alışınca tamamen almak en iyisi sanırım.

Ben, kardesinizi yaniniza almanin ablalik degil insanlik gorevi oldugunu dusunuyorum. Daha 4 yasindayken boyleyse biraz daha buyudugunde dusunemiyorum. Abla anne baba gibi olamaz ama burada nasil bir ane babadan sozediyoruz? Ayni ebeveynler sizi de buyutmus ve tedavi goruyorsunuz ki onu hic istememisler. Neler olacagini tahmin etmek kotu bir duygu. Ayrica annenizin evlatlarini korumamasi yani nasil olabilir aklim almiyor. Her ne hata yapmis olursa olsun evladindan degerli mi?

Kardeşinizi yanınıza almadan önce işi enine boyuna düşünün. Sonuçta sözlünüz şimdi alalım diyor olabilir ama evliliğe çocuk sahibi olmuş gibi başlayacaksınız. Hayatınızı çocuğa göre düzenleyeceksiniz.

Buradan lütfen "yanınıza almayın" dediğim gibi bir sonuç çıkmasın, aksine, eğer iyice düşündükten sonra karar veriyorsanız yapabileceğinize kesinlikle alın. Ama diğer yandan ileride yapamamaya başladığınızı görürseniz ve kardeşiniz ailenizin evine tekrar gitmek zorunda kalırsa daha büyük travma yaşayacak. O yüzden kardeşinizin hayatını da değiştirmeden, şu anki duygusallığın fevriliğiyle değil, daha mantıklı düşünüp hareket edin diyorum.

Yoksa öyle bir anne babadansa sizinle büyümesi kesinlikle çok daha iyi olur.

Çok haklısınız. Ama sözlümden yana garanti veremem hiçbir konuda, insanların ne kadar kötü olabileceğini anne babamdan görmüş biri olarak kimseye gözüm kapalı güvenmiyorum.

Ama ben kardeşim için kendi hayatımı hiçe saymaya hazırım, o benim her şeyim. O mutlu olsun yeter ki, benim hayattaki tek amacım bu olsun o bile yeter bana.

Çok teşekkürler, sözlüm benim en büyük şansım. Her konuda senelerdir yanımda oldu,bu konuda da ben söylemeden kendisi teklif etti.
Ben bütün ömür sorumluluğunu almaya razıyım dedi.

Ne kadar güzel..:nazar: Mutluluğunuz, huzurunuz daim olsun..:16:

Onların yaptığı analık babalık mı Allah aşkına..

Olsunlarda senin kadar olsunlar ..

Bunca şiddete rağmen her şeye göğüs gerip ,ayaklarının üzerinde çok sağlam bir psikolojiyle durabilmişsin ya helal olsun sana :34:

Çok teşekkürler.
Maddi olarak hiç sıkıntı çekmedim, hatta rahat olduğum, önüme gani gani verilen tek konuydu.
Bu yüzdendir ki, lisede evimi ayırdım, uzun bir süre görüşmedim ikisiyle de. Güçlü olmak zorundaydım çünkü başka bir şansım yoktu. Şimdi de oldukça iyi bir üniversitede aşık olduğum bir bölümde üstün başarı burslu okuyorum, hayatımda en büyük şansım olan sözlümle evlilik yolundayım, istediğim hemen her şeye sahibim ama içimdeki küçük kız çocuğunun hıçkırıkları hiç susmuyor.
Kimse de bilmez bu yaşadıklarımı, bi terapistim bi de buraya yazıyorum işte. Etrafta hep güçlü violetto olarak görürler beni.

Back