• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük kardeşimi yanıma almak istiyorum

Siddetin boyutlari cok buyuk olsa yazardiniz diye dusundum, ufak tefek dayaklarla da kimseye bise olmuyor. Anne baba sevgi ve guveni bambaska bisey. Abla ve sevgilisi bunu sunamaz bence. Daha sefkatli olursunuz ama o ana baba guven sevgisi cok baska. 15 yasini gecince kendi yapar secimini
yani el kadar bebek dayak yesin. şiddetin boyutları önemli diyorsunuz. sizce ne peki. hastahanelik olma durumumu sınır.ana baba ve güven nasıl olacak. şiddet gören çocuk babaya nasıl güvenecek. 15 ine kadar yesin dayak sonra alın mantığı nasıl bir mantıktır.
ufak tefek dayak olurmuş.
hey yarabbim aklıma mukayet ol. bunuda okudum ya.

Son düzenleme:
Yazık cok uzuldum...Ozellıkle 9 aylıkken krese verılmesıne cok uzuldum...
O cocugun psıkolojısını tahmın bıle edemıyorum...:25:

Siddetin boyutlari cok buyuk olsa yazardiniz diye dusundum, ufak tefek dayaklarla da kimseye bise olmuyor. Anne baba sevgi ve guveni bambaska bisey. Abla ve sevgilisi bunu sunamaz bence. Daha sefkatli olursunuz ama o ana baba guven sevgisi cok baska. 15 yasini gecince kendi yapar secimini

Bu yorumu okuduguma inanamadim. Siddetin boyutu mu olur yahu? Ufak tefek dayaklarla da kimseye bir sey oldugu yok madem, anne baba sevgisinden mahrum kalmasin cocuk. Anne baba ilah midir? Anne baba oldular diye dogru anne baba olduklarini kim söyleyebilir? Konu sahibi üstelik yasadiklarinin aynisinin kardesinin yasamasini istemedigini dile getirmis. 21 yasinda kardesini yanina almayi düsünüyor, bunlar sizin icin bir sey ifade etmiyor mu? Yani durumun vahimiyetini ortaya koymuyor mu? Hala hangi anne baba sevgisinden, hangi güvenden bahsediyorsunuz?

Yasamadiginiz icin olsa gerek her anne babayi melek saniyorsunuz.

Konu sahibi, annenizin annelikle babanizin babalikla alakasi yok, üstelik istenmeyen bir cocukmus kardesiniz. Bunun sürekli suratina carpilarak büyümesinin ilerde özgüven eksikligi basta olmak üzere bir sürü sorun yaratacagina pek cok kisi üzerinde sahit olmus biriyim. O ortamda büyümesine müsade etmeyin. 21 yasinda bu sorumlulugu almaniz size de agir gelebilir ama güclü birisiniz, ben basaracaginiza inaniyorum.

violetto ben seni gezi olaylarından hatırlıyorum, doğru hatırlıyorum sanırım:26:

Çok üzüldüm yaşadıklarınıza, ne mutlu ki o melek senin gibi bir ablaya, sözlün gibi bir abiye sahip.
Umarım alabilirsin kardeşini.

Şiddetin küçüğünü büyüğünü tartışan arkadaşa da kafan güzelmiş, güle güle kullan diyorum.

Çok ama çok sinirliyim.Gidip anne ve babam olacak şahısların evini basmamak için zor tutuyorum kendimi.
4 yaşında dünyalar güzeli bi kız kardeşim var. Babam onun doğmasını hiç istemedi, annem de bu yaştan sonra kafam kaldırmaz dedi ama işte aldıramadılar doğdu iyi ki de doğmuş hayatımın anlamı o. Yarın sözlüm, ben ve kardeşim yurtdışına tatile gideceğiz. Bugün yanıma geldi kardeşim bu yüzden ama gözleri kıpkırmızı. Ne oldu ablacım diye anlattırmaya çalıştım önce anlatmadı ama sonra ağlamaya başladı. Babam olacak adam kardeşimi dövüyormuş. Bugün de ben almaya gitmeden önce dövmüş. Hep sudan sebeplerden döver, ben de çok dayağını yediğim için biliyorum. Kardeşime de hep 'niye doğdu bu ben istemedim ki' der. Annem de çok ilgili değil, çalışıyor ve kardeşim 9 aylıktan beri kreşe gidiyor akşamları da yaşım geçti kafam kaldırmıyor diyor.
O kadar kötü oldum ki, benim yaşadıklarımı bir bir kardeşimin yaşama ihtimali bile beni çıldırtıyor. sakinleşemiyorum,yapamıyorum. Anne değilim, o yüzden kardeşim için en iyisini bilememekten korkuyorum. Onu yanıma almak ve ben büyütmek istiyorum. Lisans öğrencisiyim ama kendime ait gelirim var maddi olarak problem yaşamıyorum, manevi olarak yetememekten korkuyorum. Sözlüm de kardeşimi o kadar çok sever ki, o da dedi daha büyük bir eve çıkarsınız ne olur göndermeyelim onu annenlere geri dedi.
O evde büyümesini istemiyorum,anne ve babamı tanıyorum çünkü hayatını zehir edecekler meleğimin. Ortalığı yıkmak pahasına onu geri göndermek istemiyorum eve tatil dönüşü. Babamın umrunda olacağını sanmam,annem sorun çıkartabilir. Kardeşimi annesinden ayırmak da ne derece doğru bilmiyorum ama babamın dayaklarıyla da ruh hali benim gibi olacak. Senelerdir terapi görüyorum ben..
Anneler daha iyi bilir, yanıma alsam kardeşimi ona kötülük yapmış olur muyum?:18:

benim bildiğim sonradan olan çocuk evin kıymtlisi gözbebeği olur acaba anne ve babada sorun mu var ene kardeşini yanına al daha 4 yaşında kıyamm ben

Çok ama çok sinirliyim.Gidip anne ve babam olacak şahısların evini basmamak için zor tutuyorum kendimi.
4 yaşında dünyalar güzeli bi kız kardeşim var. Babam onun doğmasını hiç istemedi, annem de bu yaştan sonra kafam kaldırmaz dedi ama işte aldıramadılar doğdu iyi ki de doğmuş hayatımın anlamı o. Yarın sözlüm, ben ve kardeşim yurtdışına tatile gideceğiz. Bugün yanıma geldi kardeşim bu yüzden ama gözleri kıpkırmızı. Ne oldu ablacım diye anlattırmaya çalıştım önce anlatmadı ama sonra ağlamaya başladı. Babam olacak adam kardeşimi dövüyormuş. Bugün de ben almaya gitmeden önce dövmüş. Hep sudan sebeplerden döver, ben de çok dayağını yediğim için biliyorum. Kardeşime de hep 'niye doğdu bu ben istemedim ki' der. Annem de çok ilgili değil, çalışıyor ve kardeşim 9 aylıktan beri kreşe gidiyor akşamları da yaşım geçti kafam kaldırmıyor diyor.
O kadar kötü oldum ki, benim yaşadıklarımı bir bir kardeşimin yaşama ihtimali bile beni çıldırtıyor. sakinleşemiyorum,yapamıyorum. Anne değilim, o yüzden kardeşim için en iyisini bilememekten korkuyorum. Onu yanıma almak ve ben büyütmek istiyorum. Lisans öğrencisiyim ama kendime ait gelirim var maddi olarak problem yaşamıyorum, manevi olarak yetememekten korkuyorum. Sözlüm de kardeşimi o kadar çok sever ki, o da dedi daha büyük bir eve çıkarsınız ne olur göndermeyelim onu annenlere geri dedi.
O evde büyümesini istemiyorum,anne ve babamı tanıyorum çünkü hayatını zehir edecekler meleğimin. Ortalığı yıkmak pahasına onu geri göndermek istemiyorum eve tatil dönüşü. Babamın umrunda olacağını sanmam,annem sorun çıkartabilir. Kardeşimi annesinden ayırmak da ne derece doğru bilmiyorum ama babamın dayaklarıyla da ruh hali benim gibi olacak. Senelerdir terapi görüyorum ben..
Anneler daha iyi bilir, yanıma alsam kardeşimi ona kötülük yapmış olur muyum?:18:

bence iyilik yapmış olursun.............

doğru diyorsunuz da ortada bir anne baba sevgisi ve güveni varmış gibi durmuyor bu konuda.

bence de almalısınız konu sahibi, sizin ailenize ne kadar tepkili olduğunuz yazdıklarınızdan anlaşılıyor kardeşiniz de sizin gibi yetişecek muhtemelen. alın hiç değilse dayak yemeyeceği güvenli bir yerde barınmış olur. hem yaşınız genç olduğundan daha iyi oynar eğlenirsiniz onunla. ben kararınızın doğru olduğunu düşünüyorum lakin size bir de pedagoga danışmanızı öneririm. bol şanslar diliyorum

Allah sizi Kardesinizin Basindan eksik etmesin insallah...
Insallah hersey gönlünüzce olur ve Kardesiniz ve müstakbel Esinizle cok güzel, saglikli, huzurlu bi ömrünüz olur!!!
Anneniz Babanizda insallah size bulasmaz..

of ya kardeşine çok üzüldüm.
minnacık daha.
suçu neydi günahsızın.
annene de pes doğrusu.pek vicdansızmış

Kardeşim 9 aylıktan beri kreşe gidiyor, kreşe gitmeye devam edecek.
Annem yaptığı hata sonucu babama karşı eksikli, o yüzden toz kondurmaz kocasına. Bir gün babam yine çok dövdü beni ama kafama kafama vurdu, kafama aldığım darbelerden sonra kusmaya başladım, babam bıraktı ben kusunca. Annem benim yanımda durmak yerine gitti sevgili kocasını sakinleştirdi.
Böyle bi anne işte..
canım annen nasıl bir anne ya.
kusana kadar dövülüyorsun ,ölebilirdin sonuçta ve annen seyirci kalıyor öylemi:((
ne acı ne yürek burkan bir anı bu
Çok teşekkür ederim.
Yazdıklarınızı okuyunca göz yaşlarımı tutamadım. Ben çok yalnızdım, kimseye bir şey anlatamadım, hep güçlü olmam gerekti.
Babam döverdi sonra ceza verirdi. Saatlerce karanlık bir odada ayakta bekletirdi beni, sürekli gelip kontrol ederdi otursam bir daha döverdi. O kadar korkardım ve o kadar yalnız hissederdim ki kendimi. Annem bir kez olsun gelmezdi çünkü yanıma, baban haklı derdi.
Kardeşime bunları yaşatmayacağım..

Keşke dediğiniz gibi olsa, keşke sevgi ve güven ile büyüse.
Sürekli 'niye doğdun sen,seni istemiyorum ' diyerek döven bir baba, umursamayan anne. Nasıl sevgi ve güven duysun, şimdi bile babamı sevmiyorum diyor. Psikolojik ve fiziksel şiddetin her türlüsünü yaşayacak kardeşim, adım gibi biliyorum.
O ailede büyüdüm ben. Babam çok dövmedi dediğimde ya ağzım yüzümden kan gelmemiş olurdu, ya kusmaya başlamamış olurdum ya da vücudumda az iz kalmış olurdu. Malesef babamın elinin ayarı hiç yok.
şiddetin azı çoğu olmaz.
hele ki bir çocuğa yapılan asla affedilemez.
ne demek ağzından kan gelmesi filan.
canım senin anne ve baban birer canavarmış yaa kusura bakma da.
alacaksın ikisini de aynı şekilde bi temiz döveceksin ki anlayacaklar.
ama beden acısı geçer,yürek yarası geçmez.
belleğindeki kötü anlar bir karabasan gibi bütün hayatına çöker.
kardeşin için geç olmadan bişeyler yap.
anne baba yanında görüp göreceği şey sadece şiddetse eğer
varsın senin yanında anasız babasız yaşasın ama şiddet görmesin.
anne baba eksikliğini hisseder ama bu çirkin,kanatıcı yürek yakıcı
anıları bi zincir gibi uzayıp gitmemiş olacaktır.
şu andaki yaraları da onu derinden etkiledi elbet ama bundan sonra sen onun daha
FAZLA İNCİNMESİNE ENGEL OLURSUN.
anne babanı da polise tekrar şikayet et lütfen ya.

durumun imkanın varsa elinden ne geliyor yap senin kaderini yaşamasına izin verme
Senle aynı hayatı yaşamasına izin verdikten sonra abla kelimesi sade sıfatta kalır
Gerçekten ablalığını yap :34:
Yanına alamasan bile annen yada nişanlından dolayı aileni korkut
Onları tanırsın nelerle tehdit edebileceğini bilirsin
ona birşey yapmaya cesaret edemesinler
Çok sanşlı böyle ablası olduğu içinde

Son düzenleme:
anne babayı polise şikayet edilirse eğer devlet himayesine alınır yani ablayamı verileceğini sanıyorsunuz..yanlş yönlendirmeyin yasaalr var ..ama annesini öyle bi tehdtle kandırablr..ama önce güzel hoşnutla istesin istediğinz zaman göreblrsnz vs. benle büyüsün istiyorum hayalim vs gibi de..iyilkten analmzlrsa tehdit edersinz..ama tabi kardeşinle b i konş mutsuzmu annesini arıyrmu özlyrmu düşkünse bi süre sonra annesini siteyeblr çocuk psikoljisini bilemezsnz .pedegoga götrn önce bi sonra almayı filan düşünün..

hani sormuşsun ya verebilir miyim o maneviyatı diye, annenden daha iyi vereceğin kesin...
varsa maddi durumun, hiç düşünme derim..

Yerinde olsam kesinlikle yanıma alırdım..
Bırakma onu ailenin yanında.. Canım benim çok küçük ya. Sakın bırakma dövdürme kardeşini.
Ay çok kötü oldum ya. Ben olsam asla bırakmazdım.

Merhaba arkadaşlar,

Tatilden yeni döndüğümüz için ancak yazabiliyorum. Tatil süresince yazamadım kusura bakmayın.
Kardeşim şu an çok mutlu, eve geldik gözlerini kocaman açıp 'Beni eve götürecek misin?' dedi. 'Gitmek istemezsen eğer götürmem.' dedim. Gülümsedi ve kucağıma atladı.
Gitmek istemediğini düşünüyorum. 'Anneyi babayı arayayım mı konuşacak mısın?' dedim, istemedi. İnanır mısınız annem de babam da bir kez olsun aramadılar.

Kardeşim yanımda yani hala.
Şu an nasıl adım atmamız gerektiğini konuşuyoruz sözlümle, bir yandan da nişan hazırlıklarımız var.
Bu süreci en az hasarla atlatmak istiyorum.

violetto ben seni gezi olaylarından hatırlıyorum, doğru hatırlıyorum sanırım:26:

Çok üzüldüm yaşadıklarınıza, ne mutlu ki o melek senin gibi bir ablaya, sözlün gibi bir abiye sahip.
Umarım alabilirsin kardeşini.

Şiddetin küçüğünü büyüğünü tartışan arkadaşa da kafan güzelmiş, güle güle kullan diyorum.

Evet doğru hatırlıyorsunuz.

öz anneniz babanız mı :26::26:

Öz anne babamız.

Canım, bu cesur kararın için tebrikler.

Melek o ya, kuracağınız yuvaya ekstradan bir neşe katacağına şüphe yok. Sözlünden de Allah razı olsun, vicdanlı bir adammış. Rabbim ikinizede bu güzel davranışınızın mükafatını versin inşallah. :16:

Canım, bu cesur kararın için tebrikler.

Melek o ya, kuracağınız yuvaya ekstradan bir neşe katacağına şüphe yok. Sözlünden de Allah razı olsun, vicdanlı bir adammış. Rabbim ikinizede bu güzel davranışınızın mükafatını versin inşallah. :16:

Amin, çok teşekkürler. Meleğim iyi olsun ben başka bişey istemem.
Sözlüm benim hayatımdaki en büyük şansım, hep söylüyorum..

Merhaba arkadaşlar,

Tatilden yeni döndüğümüz için ancak yazabiliyorum. Tatil süresince yazamadım kusura bakmayın.
Kardeşim şu an çok mutlu, eve geldik gözlerini kocaman açıp 'Beni eve götürecek misin?' dedi. 'Gitmek istemezsen eğer götürmem.' dedim. Gülümsedi ve kucağıma atladı.
Gitmek istemediğini düşünüyorum. 'Anneyi babayı arayayım mı konuşacak mısın?' dedim, istemedi. İnanır mısınız annem de babam da bir kez olsun aramadılar.

Kardeşim yanımda yani hala.
Şu an nasıl adım atmamız gerektiğini konuşuyoruz sözlümle, bir yandan da nişan hazırlıklarımız var.
Bu süreci en az hasarla atlatmak istiyorum.

kardesinizin sesini kulagımda hissettim okurken... oyle bıcır bıcır tatlılıkla... :16:

umarım bu mutlulugunuz hep boyle devam eder... :nazar:

aileniz zaten kafamızı dinledik diyorlardır, siz birsey demedikce seslerini cıkarmazlar bence. herhangi birsey derlerse de diklesmeden onemli nedenlermis egitim vs bahane ederek ikna etme yoluna gidin. sonra hem kardesinize hem de nisanınıza etki edecek terslikte davranabilirler, dengeyi iyi ayarlamak lazım. isiniz zor. kolaylıklar dilerim...

Back
X