• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük kardeşimi yanıma almak istiyorum

Ben, kardesinizi yaniniza almanin ablalik degil insanlik gorevi oldugunu dusunuyorum. Daha 4 yasindayken boyleyse biraz daha buyudugunde dusunemiyorum. Abla anne baba gibi olamaz ama burada nasil bir ane babadan sozediyoruz? Ayni ebeveynler sizi de buyutmus ve tedavi goruyorsunuz ki onu hic istememisler. Neler olacagini tahmin etmek kotu bir duygu. Ayrica annenizin evlatlarini korumamasi yani nasil olabilir aklim almiyor. Her ne hata yapmis olursa olsun evladindan degerli mi?

Ben artık sorgulamıyorum, kendim için olan durumu kabullendim. Sadece kardeşimi kurtarmak istiyorum.
Herkes anne baba olmak zorunda değil, keşke bunu anlasaydılar en başından..

Çok haklısınız. Ama sözlümden yana garanti veremem hiçbir konuda, insanların ne kadar kötü olabileceğini anne babamdan görmüş biri olarak kimseye gözüm kapalı güvenmiyorum.

Ama ben kardeşim için kendi hayatımı hiçe saymaya hazırım, o benim her şeyim. O mutlu olsun yeter ki, benim hayattaki tek amacım bu olsun o bile yeter bana.

Umarım böyle bir şey olmaz ama iş başa düştüğünde dediğiniz gibi kimseye güven olmuyor.

Eğer nolursa olsun ileride zor gelmeyecekse size, yanına almanız kardeşinizin hem fizyolojik hem psikolojik olarak sağlıklı bir çocuk olmasını sağlar. Anne sevgisi yok ki annesinden ayırmış olasınız.

Ayrıca da tebrik ediyorum, muhtemelen benden küçüksünüz ve bu yaşta böyle bir karar verebilmek kolay değil. Yüreğinize sağlık.

Çok teşekkürler.
Maddi olarak hiç sıkıntı çekmedim, hatta rahat olduğum, önüme gani gani verilen tek konuydu.
Bu yüzdendir ki, lisede evimi ayırdım, uzun bir süre görüşmedim ikisiyle de. Güçlü olmak zorundaydım çünkü başka bir şansım yoktu. Şimdi de oldukça iyi bir üniversitede aşık olduğum bir bölümde üstün başarı burslu okuyorum, hayatımda en büyük şansım olan sözlümle evlilik yolundayım, istediğim hemen her şeye sahibim ama içimdeki küçük kız çocuğunun hıçkırıkları hiç susmuyor.
Kimse de bilmez bu yaşadıklarımı, bi terapistim bi de buraya yazıyorum işte. Etrafta hep güçlü violetto olarak görürler beni.

Bi kere daha takdir ettim gerçekten..

Umarım böyle bir şey olmaz ama iş başa düştüğünde dediğiniz gibi kimseye güven olmuyor.

Eğer nolursa olsun ileride zor gelmeyecekse size, yanına almanız kardeşinizin hem fizyolojik hem psikolojik olarak sağlıklı bir çocuk olmasını sağlar. Anne sevgisi yok ki annesinden ayırmış olasınız.

Ayrıca da tebrik ediyorum, muhtemelen benden küçüksünüz ve bu yaşta böyle bir karar verebilmek kolay değil. Yüreğinize sağlık.

Teşekkür ederim, 21 yaşındayım ama kardeşim için güçlü olmak zorundayım.
Ne olursa olsun ben ömrümü ona harcamaya hazırım, yeter ki o gülsün mutlu olsun, benim yaşadıklarımı yaşamasın.

Siddetin boyutlari cok buyuk olsa yazardiniz diye dusundum, ufak tefek dayaklarla da kimseye bise olmuyor. Anne baba sevgi ve guveni bambaska bisey. Abla ve sevgilisi bunu sunamaz bence. Daha sefkatli olursunuz ama o ana baba guven sevgisi cok baska. 15 yasini gecince kendi yapar secimini

Kizin yüzü kipkirmizi olmus, siddetin izleri var resmen ve siz bunu ufak tefek dayakmi diyorsunuz? Sahi, dayagin ufagi tefegimi varmis?
Gerçekten çok ama çok kizdim bu yoruma. Insan yavruna nasil kiyarda döver? Cocugu egitmiyorlar ondan sonra hirsini, sinirini çoçugu dövmekten aliyorlar terbiyesizler! Cocuk egitiminde asla ve asla dayagin yeri yok!

Konu sahibine sesleniyorum, lütfen o minacik kizi yaniniza alin. Böyle giderse çok büyük piskolojik sorunlari olabilir. Sen kendini kurtarmis olabilirsin fakat kiz kardesin annenlerden kalirsa ve böyle siddet görürse kim bilir kötü yola düser, özgüvensiz olur, yalnis arkadaslari olur,.. Yani imkanin varsa, kardesini yanina al. Her bebek doguran kadin, anne olamiyor maalesef.

Kizin yüzü kipkirmizi olmus, siddetin izleri var resmen ve siz bunu ufak tefek dayakmi diyorsunuz? Sahi, dayagin ufagi tefegimi varmis?
Gerçekten çok ama çok kizdim bu yoruma. Insan yavruna nasil kiyarda döver? Cocugu egitmiyorlar ondan sonra hirsini, sinirini çoçugu dövmekten aliyorlar terbiyesizler! Cocuk egitiminde asla ve asla dayagin yeri yok!

Konu sahibine sesleniyorum, lütfen o minacik kizi yaniniza alin. Böyle giderse çok büyük piskolojik sorunlari olabilir. Sen kendini kurtarmis olabilirsin fakat kiz kardesin annenlerden kalirsa ve böyle siddet görürse kim bilir kötü yola düser, özgüvensiz olur, yalnis arkadaslari olur,.. Yani imkanin varsa, kardesini yanina al. Her bebek doguran kadin, anne olamiyor maalesef.

Ben de bizzat o ailede büyüdüm ve hala terapi gördüğümü söylemiştim. Dedikleriniz çok doğru malesef, ben güçlüydüm ve bir şekilde atlattım, çok büyük hatalarım olmadı çok şükür. Ama kardeşim benim kadar şanslı olmayabilir.
İmkanım var şükürler olsun ve kardeşimi bırakmaya hiç niyetim yok bu saatten sonra.

Alması gereken anne baba şevkatini sevgisini alamadıktan sonra yanlarında durmasının hiçbir anlamı yok , bebek sayılır daha ne dayağı ya :( 9 aylıktan beri kreşe gidiyor dediniz ya çok içime dokundu anne memesinde uyuyacağı çağda ne işi var kreşte :(
Bence yanınıza almanız en doğrusu maddi gücünüzde varmış , benimde yapacağım bu olurdu eminim

Konuya yorum yap sen bana degil.

Son düzenleme:
Alması gereken anne baba şevkatini sevgisini alamadıktan sonra yanlarında durmasının hiçbir anlamı yok , bebek sayılır daha ne dayağı ya :( 9 aylıktan beri kreşe gidiyor dediniz ya çok içime dokundu anne memesinde uyuyacağı çağda ne işi var kreşte :(
Bence yanınıza almanız en doğrusu maddi gücünüzde varmış , benimde yapacağım bu olurdu eminim

Ben de öyle düşünüyorum. Ben anne babamın yanında büyüdüm de bir gün olsun sevgi şefkat görmedim.
En azından huzurlu büyüsün meleğim.

Benim de bir kızkardeşim var, 13 yaşında ama o da benim bebeğim, herşeyim velev ki sizin kardeşiniz daha 4 yaşında masum bir melek hiç haketmiyor bu yaşadıklarını :5:Benim kardeşim bana kardeş değil evlat sanki sizinki de öyledir eminim...Sizi çok iyi anlıyorum ve yazınızı kardeşiniz için kurban olurum yavrum benim nidalarıyla okudum çok çok ama çok üzüldüm yurtdışına tatil için gidebildiğinize göre maddi durumunuz hakikaten iyi olmalı ben sizin yerinizde olsam bir saniye bile tereddüt etmez hemen gerekeni yapardım lütfen koruyun minicik canınızı..

Ben de bizzat o ailede büyüdüm ve hala terapi gördüğümü söylemiştim. Dedikleriniz çok doğru malesef, ben güçlüydüm ve bir şekilde atlattım, çok büyük hatalarım olmadı çok şükür. Ama kardeşim benim kadar şanslı olmayabilir.
İmkanım var şükürler olsun ve kardeşimi bırakmaya hiç niyetim yok bu saatten sonra.

Sizi gerçekten takdir ediyorum. Onca yasadiktan sonra hem kendinizi toparlamisiniz hem kiz kardesini yanina almaya kadar güçlüsünüz.
Eminimki sizin kiz kardesiniz sizin yaninizda en iyi sartlar ile sevgi ile sefkat ile çok güzel yetisecegini. Ayrica sözlünüzü bir o kadar çok takdir ediyorum. Kolay degil, hayat zaten evlenerek çok degisiyor, birde 4 yasindaki çoçugun üzerindeki sorumlulugu almak. Vallahi bravo diyorum!

Keşke dediğiniz gibi olsa, keşke sevgi ve güven ile büyüse.
Sürekli 'niye doğdun sen,seni istemiyorum ' diyerek döven bir baba, umursamayan anne. Nasıl sevgi ve güven duysun, şimdi bile babamı sevmiyorum diyor. Psikolojik ve fiziksel şiddetin her türlüsünü yaşayacak kardeşim, adım gibi biliyorum.
O ailede büyüdüm ben. Babam çok dövmedi dediğimde ya ağzım yüzümden kan gelmemiş olurdu, ya kusmaya başlamamış olurdum ya da vücudumda az iz kalmış olurdu. Malesef babamın elinin ayarı hiç yok.

kardeşiniz için en huzurlu yer sizin yanınız. bence yanınıza alın, siz büyütün onu. o çocuğa çok üzüldüm. ne olursa olsun o evde bırakmayın onu. ooof off...

kardeşniz sizin gibi bir ablası oldugu icin cok şanslı! zaten biri evde istemiyor, digeri de umursamıyor... yanınıza almak istemenize önce tepki gosterseler de egitim vs bahane edip bir şekilde ikna edebilirsiniz.
ayrıca sözlünüzü de takdir ettim, kendinize denk iyi niyetli biri... ömür boyu mutluluklar dilerim

Son düzenleme:
Lutfen kardesinizi o eve gondermeyin, zorlayin imkanlari...
Sikayet ederim diyin...
Sizin yasadiklariniza cok uzuldum, sansiniz varsa bunlari tekrar o yasamasin...

anne şefkati görmedikten sonra annenin yanında olmuş olmamış ne farkeder ki.. çocugun en önemli zamanları, bir çok psikolojik sorun çocukluktan kalmadır, bakabilecekseniz çekin alın o yavruyu ordan.

Canim eger maddi durumun herseyini karsiliybilicekse al hic durma. Kardes bambaska:43::43: Ben kardeslerimi buyuttum annem gittiginde cok kucuklerdi. Sonra evlendim ben evlendigimde biri 6 digeri 9 yasindaydi:43::43: Simdi uvey anne geldi ve cok cektiriyo kardeslerime.Dovmuyor ama piskolojik baski cok uyguluyor. Bende almayi dusunuyorum ama burda kanunlar cok baska. Ben hollandada yasiyorum. Dava acsam devlet cocuklari elimizden alir. Seni cok ama cok iyi anliyorum...

Allah yardimcin olsun

Şahane bir ablasın öncelikle, annesınden alman uygun olmayabilir ama mutlaka şikayet et 4 yasında ceza alsın da aklı basına gelsın babanın,, tüylerim diken diken oldu:47:

Back
X