- 27 Şubat 2013
- 14.651
- 41.812
- 798
Benim eşim de önceden öyleydi. İlla her yıl moda olanı giyecek. Önceki yılki kıyafetine modası geçti atalım derdi. Öyle böyle öğrettim ve hayat öğretti pandemiydi ekonomik krizdi tabi ev borcu ödeme baba olma ve evin tüm ekonomik yükünü taşıma zamanla öğretti ona, artık öyle değil.İyi ki sen karşınına çıkmışsın yoksa daha çok kullanırlardı eşin
Benim eşimde çekirdek aile bilinci çok yüksekti
Hep bizi evimizi düşünen birisiydi
Açıkçası ben çok yardım kuruluşuydum ama hayat öğrettiyor
Eşimde tek sorun kıyafete çok düşkün son trend giyer
Ama bizi ihmal etmez
Bizim ilk aldığımız evimizin de anlamı çok bende, bahçe katıydı. Evi aldık borç içindeyiz. Tamamen kredi ile almıştık evi.Kızlar hepimizin eşleri çok farklı ve öncelikleri de benim hep önceliğim evim oldu çalışırken de böyleydi arkadaşlar iş çıkışı hadi cafeye gidelim derdi akşama kadar onlarla aynı ortamda bir de iş çıkışı çekemem der eve giderdim ama eşim biri çıkalım dediyse giderdi bana da çok ısrar etti kıramadım derdi gençlik inanırdım şimdi olsa eve de gelme derim. Bizimki de paraları böyle yedi annesine kardeşlerine dağıttı sonra para kalmıyordu bana çok harcadığımı ima ediyordu neyse baktım böyle olmucak borca soktum hep öyle aldık inanın ilk evimizi seçemedik çünkü o kadar paramız yoktu müteahhidden bile almadım bir kooperatif hissesinin zemin katını aldık ama çok mutlu olmuştum alabiliyormuşuz dedim şimdi oturduğumuz ev ise bana hayalden bile uzaktı ama eşim benimle birlikte olsaydı daha iyi bir yerde olurduk hala arada kaçırır parayı nerden biliyorum mesela şimdi de yeğenine veriyor yeğeni yüzüne bakmadı bizde çok var dağıtıyor o taraftan birileri Allah razı olsun eşinde bayağı katkıda bulunmuş diyorlar eşime söylesem yalan söylüyorlar deyip kavga çıkarır inanın yalancı biri hiç çekilmiyor.
Artık yalana başvuracaksın mecbur.Günaydın
Hayırlı cumalar
Ben bu evi degistircem
Bu evin cat kapı misafiri bitmiyor arkadas en sevmediğim sey
Aksm 18.00 alya balkonda cicekleri suluyo,ben de yayılmısım
Yemekler hazırdı
Komsu arkadasımım kızı gördü balkonda bababsıyla okuldan gelirken 5 dk gecmedi telefon
Aha dedim gelen geliyor
Efennim arkadasın kocası sehir dısında olckmjs,bizi cagırcakmıs sabah kıza söz vermis
Esi gitmeyince size gelelim mi müsaitse
O an ama yok artık ya dedim icimden
P.salatası yaptm ben yapmayın bisey yeriz beraber dedi
Cocuk okuldan gelmis patates salatası yicek
Ben dd posette tavuk yapmıstm ama alyayla bana kadardı
Yanına makarna ekledim,karpuz falan
22.00 a geliyodu kalktılar
Cidden benim bünyem kaldırmıyo bu emrivakileri
Yay burcu rahatlığı hiç gelemez öyle şeylereDoğru söylüyor
İş ütü yemek
Kıyafetlerine temiz bakar asla eskimezBenim eşim de önceden öyleydi. İlla her yıl moda olanı giyecek. Önceki yılki kıyafetine modası geçti atalım derdi. Öyle böyle öğrettim ve hayat öğretti pandemiydi ekonomik krizdi tabi ev borcu ödeme baba olma ve evin tüm ekonomik yükünü taşıma zamanla öğretti ona, artık öyle değil.
Her anlamda daha ekonomik düşünmeyi öğrendi.
Ne demek canım güle güle kullanİyi geceler,
Elayla koltukta uzanmıştık bi dalış o dalış.
Koci de diğer tarafta sızmış
Bugün sabah sınıfa herkesten önce girmek istiyordu. Arkadaşının doğum günüymüş ona hediyesini sırasına bırakıp sürpriz yapacakmış.
Erken çıktık ama üç defa ışıklarda bekledik.Güya çabuk gidelim diye diğer yolu kullandım.
Onu bıraktım okula, simit almaya gittim.
Simiti verdim. Arabayı parketmek için pusuya yattım ama yarım saatten fazla bekledim.
Bugün yer olmayacağı tuttu.
Avm ye arabayla gitmem içinmiydi
Bir de sırtım ve başım ağrıdı park yeri aramaktan.
Öyle olunca çıktım etrafı turladım yine yok. En son eskiden park ettiğim yere gittim orada bıraktım arabayı. Mettobüsle Avm ye geçtim.
Decathlona gittim yağmurluk baktım çok da beğendim. 2 sezondur istediğim modeli bir türlü bulamıyordum. Sağolsun D dimple81 tavsiye etti orayı. O kadar mağaza gezdim.meğer buradaymış istediğim model :)
Biraz gezdim. Elaya da H&M den elbise aldım. Okulun oraya döndüm. Bir baktım güneş gözlüğüm yok. Decathlon da unutmuşum. Armaninin gözlüğüydü ama eski gözlüğümde. Neyse aradım nerede bıraktığımı söyledim. Bulursak haber veririz dediler.Arabada acil durumlar için tutuyordum o gözlüğü. Diğer gözlüğüm evde duruyor.Evde unutunca diğerini kullanıyordum.
Neyse okulun oraya gidince benim gibi erken gelen bir veli arkadaşım var onu aradım.
Pastaneye girip birşeyler yiyecektim. Ona da söyledim.o da iki arkadaşı görmüş onlar da geldiler. Okul çıkış saatine kadar oturduk.
Elayı aldım. Güya komşumla korulukta götürecektik. Ela zaten istemedi. Çünkü okulun yanındaki parkta sınıf arkadaşını gördü onunla oynamak istedi.gitmek istemiyorum deyince zorlamadım.
Eve geldik. Yemeğim vardı. Yatakları sabah toplamıştım.
Diğer işlerimi hallettim. Sonra duşa girdim.
Ela bugün kendi banyo yapmak istedi.
Öğretmenime söyle kendi banyo yaptı diye dedi.iste sorumluluklarını öğreniyorlar okulda.
Almış lifle saçını yıkamaya çalışıyor
Anlattım. Daha önce vücutunu yıkıyordu da saçını hiç yıkamamıştı.
Banyo çıkışı babasından da pasta istedi.
Ödev yaptı biraz. Yemek yedik. Öylece gün bitti.
Benimkide borca aşırı alışkınKıyafetlerine temiz bakar asla eskimez
Ama borca sokmam iyi oldu az ekonomi öğreniyor
Robot süpürgelere yer silme temizleyicisi var bacım netteSelamm
Bir dikkat ediyorum bir dikkat günlerdir ekmek harici marketden bişi almadık eve aldırtmadım.
Zaten büyük alışveriş yapılcak bitsin olan dedim
Eşim diyo varlık içinde yokluk abartt Feriha dedim abart.
Extra dikkat ediyorum okey de aç mı kaldık ayol.
Tavuk sote yaptım
Peynirli tereyağlı erişte yaptım
Yoğurt mayaladım
Eşim yemezde az da erişteli yeşilmercimek çorbası yaptım kendime
Evi süpürdü robot peşine sildim
Deterjansız falan onun sildiği ne öyle
Dolapların dışını sildim
Aynalar falan derken toz aldım
3mak çamasır yıkandı
2 poşet kıyafet ve ayakkabı verdim kızın
Depoya el attım oradanda baya çöp çıktı
1poşet köye ayırdım çöpe gideceğine oraya gitsin.
Salon avizesi geldi aşırı uğraştırdı bilseydim almazdım ama şık durdu eşimi baya yordu neysa
Önce dysonu almaya karar verdim 9 taksit yapıyorlar
V15den vazgeçtim gen5 alıcam
Olmuşken o olsun
Mayısta da kahve mak. Alırımtamam
Bu yaz da dikkatli gitmem lazım
Extra tatildüşünmüyorum planlarımızın dışında
Zaten kız Eylül de okula başlıcak
Temmuz ayı için tatil planı yapmıcam günü birlik gezeriz
Haziran ve agustos bizim tatiller
Kız isterse (deneme dersi yapıyorlarmış) hafta sonu yüzme düşünüyorum kız için
Denemelere bi bakarız severse devam eder
Jimnastiğede merakı var okulla birlikte cumartesi 1 saat bir yer buldum orası var aklımda
Yazın bir yere bağlamak istemiyorum kızı
Bende planlar bitmez sağlık olsunda herşey olur artık zamanla
Al bacım alBen ertelediğim için pişmanım
Keşke çıktığı zaman alsaydım hepsini
Ödeniyor bir şekilde
Benim koca sanki kardeşi borç içinde ben para içindeyim gibi davranıyoBiz araba alırken az bir miktar teyze borç vermişti. Sonra da eşim verecekti. Para sizde dursun demiş. Hem yatırımdan siz daha çok anlıyorsunuz demiş. Bana da dedi.
O zaman dedim ver bizde durmasın.
Sevmiyorum ben öyle birinin emanet parasını.
Almadı ne yapayım diyor.çıkarıp versen niye almasın.
Neyse bu meğer teyzeye demiş, borcumu dolar olarak öderim.Hem de üzerine faiz koymuş benim koci
Dün bana sordu teyzeye vereceğimiz para ne kadar diye. Paralar benim hesabımda duruyor.
Zamanında anlatıyordum hatırlıyorsunuzdur belki. Annemden para almıştık. Kadın altınlarını sattı verdi. Ve asla altın olarak hesaplamadı borcumu.
Ve uzun sürede parça parça ödedim.
Almasa da anneme gidince gizlice koydum evde biryerlere geri dönerken yola çıkınca söyledim.
Tabi o zaman benim koci 1-2 kez anneye borcumuzu verelim demişti.Ama genelde ödemek için ben didindim.Burada anlatmıştım da.
Ama öyle üzerine faiz koyma. Ya da altın üzerinden hesaplama vs asla yapmadı.
Teyzesi olunca hemen katkat katlamış paraları
Şaka bir yana, zaten hep teyzesi dayısı ihtiyacı olan insanlar. Ama annemle babam bolluk içinde
Bana diyor kira vermiyorlar. Evleri var.
Evet var ama sadece iki emekli maaşıyla geçinmeye çalışıyorlar.
Teyzenin babadan kalan maaşı, dayının emekli maaşı var. Bir de dayı çalışıyor.
Zamanında çok da kazanmış ama hiç bir yatırım yapmamış ev almamamışlar.
Şimdi yığınla kira veriyorlar.
Annemle babam da sonuçta kolay ev sahibi olmadı.
Paranın değerini bilemedilerse ben ne yapayım.
Ben çalışıyorum diyorum bina ile bile mesafe koydumArtık yalana başvuracaksın mecbur.
Mesela misafirim geldi gibi..
Mesafe koyuluyor zamanla.
Ben de rahatsız olduğum konularda bir iki mesafe koydum, şimdilik herkes yerini biliyor.
Bir zamanlar hatırlarsan benim ev çocuk oyun alanı gibiydibir arkadaşım çocuğunun canı sıkılınca her fısatta benim eve getirmeye çalışıyordu.
Bir kaç defa da kabul etmeyince karşımdaki kişilerde anladı beni.Mesela artık akşamın 9:30 unda tam uyku saatinde 5 dk lık görsün Elayı gibi konular da olmuyor.
Mesafe koymaya çalışırsan öğrenecek zamanla
Valla lelli al gen5 daha güzel bende gen5 aldım iyiki de almışım valla birde buhar mak aldım keşke önce alaydımSelamm
Bir dikkat ediyorum bir dikkat günlerdir ekmek harici marketden bişi almadık eve aldırtmadım.
Zaten büyük alışveriş yapılcak bitsin olan dedim
Eşim diyo varlık içinde yokluk abartt Feriha dedim abart.
Extra dikkat ediyorum okey de aç mı kaldık ayol.
Tavuk sote yaptım
Peynirli tereyağlı erişte yaptım
Yoğurt mayaladım
Eşim yemezde az da erişteli yeşilmercimek çorbası yaptım kendime
Evi süpürdü robot peşine sildim
Deterjansız falan onun sildiği ne öyle
Dolapların dışını sildim
Aynalar falan derken toz aldım
3mak çamasır yıkandı
2 poşet kıyafet ve ayakkabı verdim kızın
Depoya el attım oradanda baya çöp çıktı
1poşet köye ayırdım çöpe gideceğine oraya gitsin.
Salon avizesi geldi aşırı uğraştırdı bilseydim almazdım ama şık durdu eşimi baya yordu neysa
Önce dysonu almaya karar verdim 9 taksit yapıyorlar
V15den vazgeçtim gen5 alıcam
Olmuşken o olsun
Mayısta da kahve mak. Alırımtamam
Bu yaz da dikkatli gitmem lazım
Extra tatildüşünmüyorum planlarımızın dışında
Zaten kız Eylül de okula başlıcak
Temmuz ayı için tatil planı yapmıcam günü birlik gezeriz
Haziran ve agustos bizim tatiller
Kız isterse (deneme dersi yapıyorlarmış) hafta sonu yüzme düşünüyorum kız için
Denemelere bi bakarız severse devam eder
Jimnastiğede merakı var okulla birlikte cumartesi 1 saat bir yer buldum orası var aklımda
Yazın bir yere bağlamak istemiyorum kızı
Bende planlar bitmez sağlık olsunda herşey olur artık zamanla
Hiç bilmiyodum sağol beybiRobot süpürgelere yer silme temizleyicisi var bacım nette
Onlardan alabilirsin
Suyla silince sadece beni de tatmin etmiyor
Bizim de hep öyle oluyordu, ne olur anne x ler gelsin, biz gidelim yok çağıralım diye diye beni komşucu ettiGünaydın
8.30 da kalktı canım evladım
Yumurtalı ekmk istedi onu yaptm,menemen,sigara böregi kızarttk kahvaltıya
Gecen hafta benim odayı degistirdik alya cam kenarı diye1 haftadır benim odada yanımda yatıyor,koci de gececi diye
Adam alyanın yataga yatıyor gelince
Kahvaltıdan sonra baktım ayaklandı Alyayı da balkon önüne aldı yatagını
Dolaplar cekiliyo arkasını sil süpür yaptık iyi oldu
Kısır yaptm o arada kızla bana
Koci ben ne yicem flaan dedi iyice kilo aldı
Kahvaltıdan kalkıyo bidaha yiyo öglen Alyyayla
Kahveyle ugurladık ise onu
2 mak camasır yıkandı
Kil maskesi yaptm yüzüme
Aksama yemegimiz yok daha nohut var biraz
Yanına biseyler eklerim
Umarım kimse aramaz hic cekecek halim yok
Ben direk hayır derim de alya duyunca cosuyo
Sağol canım.Siyah ve yeşil vardı. Ben siyah tercih ettim. Çünkü herşeyle giyebilirim.Ne demek canım güle güle kullan
Ne renk aldın?
Aynıydı benim eşim de, hesabında para yokken, hesabını eksileyip para verdiğini bilirimAl bacım al
Benim koca sanki kardeşi borç içinde ben para içindeyim gibi davranıyo
Ben çalışıyorum diyorum bina ile bile mesafe koydum
Valla lelli al gen5 daha güzel bende gen5 aldım iyiki de almışım valla birde buhar mak aldım keşke önce alaydım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?