- 31 Ağustos 2017
- 2.404
- 10.995
- 208
- 35
Eltimlerde öyle eşide kendisi de emekli hala kiradalar eşim diyor bunlar asla ev sahibi olamaz diyor. Öyle bir harcıyorlar kadın kıyafete doymuyor adamda alkole evde doğru dürüst yemek pişmez eltim sürekli annnesinde oraya giderken alıyor orda pişirip yiyolarmış. Benim de etrafımda böyle örnekler var inan Yedirekim annemle babam bize evlendiğimiz gibi dedi evinizi almaya bakın diye bizde evliliğimizin yedinci yılında alabildik evimizi çok şükür aldık. Çabuk ve kolay alınmıyor yıllarımızı verdik keşke herkes bizim gibi yapsa herkesin başını sokacak evi olsa gerçekten çok isterim emekle yapılan her çaba bana mükafat gibi geliyor.Biz araba alırken az bir miktar teyze borç vermişti. Sonra da eşim verecekti. Para sizde dursun demiş. Hem yatırımdan siz daha çok anlıyorsunuz demiş. Bana da dedi.
O zaman dedim ver bizde durmasın.
Sevmiyorum ben öyle birinin emanet parasını.
Almadı ne yapayım diyor.çıkarıp versen niye almasın.
Neyse bu meğer teyzeye demiş, borcumu dolar olarak öderim.Hem de üzerine faiz koymuş benim koci
Dün bana sordu teyzeye vereceğimiz para ne kadar diye. Paralar benim hesabımda duruyor.
Zamanında anlatıyordum hatırlıyorsunuzdur belki. Annemden para almıştık. Kadın altınlarını sattı verdi. Ve asla altın olarak hesaplamadı borcumu.
Ve uzun sürede parça parça ödedim.
Almasa da anneme gidince gizlice koydum evde biryerlere geri dönerken yola çıkınca söyledim.
Tabi o zaman benim koci 1-2 kez anneye borcumuzu verelim demişti.Ama genelde ödemek için ben didindim.Burada anlatmıştım da.
Ama öyle üzerine faiz koyma. Ya da altın üzerinden hesaplama vs asla yapmadı.
Teyzesi olunca hemen katkat katlamış paraları
Şaka bir yana, zaten hep teyzesi dayısı ihtiyacı olan insanlar. Ama annemle babam bolluk içinde
Bana diyor kira vermiyorlar. Evleri var.
Evet var ama sadece iki emekli maaşıyla geçinmeye çalışıyorlar.
Teyzenin babadan kalan maaşı, dayının emekli maaşı var. Bir de dayı çalışıyor.
Zamanında çok da kazanmış ama hiç bir yatırım yapmamış ev almamamışlar.
Şimdi yığınla kira veriyorlar.
Annemle babam da sonuçta kolay ev sahibi olmadı.
Paranın değerini bilemedilerse ben ne yapayım.
Valla yaOf çok üzülüyorum ortada kalan çocuklara
Amin abla saolasınBereketli olsun Dimplem kurutucunda hayırlı olsun canım.
Çok geçmiş olsun Babym Allah büyük korumuş. Bende bahara kavuşturana şükürler olsun der hemen ağlarım ben de sulu gözün teki oldum. Çağla da afiyet şifa olsun size.
Sağ ol canımbabyloading87 üzüldüm o kızcağıza Allah korusun kötülüklerden
Kuzumuda Allah korumuş yanık çok kötü bişi
D dimple81 bereketli olsun canım
Sağ ol canımBereketli olsun canım
Benim eşimin kardeşi eltimin babasının evindeler yıllardır. Oysa adam 2 yılda evinizi alırsınız demişti. Onlar için kiracısını çıkarttı. Tabiki kızı oturuyor lafı olmaz ama adamın koyduğu şart vardı. Amacı ev alsınlar mücadele etsinler istiyordu bence.Eltimlerde öyle eşide kendisi de emekli hala kiradalar eşim diyor bunlar asla ev sahibi olamaz diyor. Öyle bir harcıyorlar kadın kıyafete doymuyor adamda alkole evde doğru dürüst yemek pişmez eltim sürekli annnesinde oraya giderken alıyor orda pişirip yiyolarmış. Benim de etrafımda böyle örnekler var inan Yedirekim annemle babam bize evlendiğimiz gibi dedi evinizi almaya bakın diye bizde evliliğimizin yedinci yılında alabildik evimizi çok şükür aldık. Çabuk ve kolay alınmıyor yıllarımızı verdik keşke herkes bizim gibi yapsa herkesin başını sokacak evi olsa gerçekten çok isterim emekle yapılan her çaba bana mükafat gibi geliyor.
Benimde eşimin ve benim ailem ön ayak oldularBenim eşimin kardeşi eltimin babasının evindeler yıllardır. Oysa adam 2 yılda evinizi alırsınız demişti. Onlar için kiracısını çıkarttı. Tabiki kızı oturuyor lafı olmaz ama adamın koyduğu şart vardı. Amacı ev alsınlar mücadele etsinler istiyordu bence.
Ne güzel onlar rahata konmuş oldu.
Ama biz çok emek verdik.
Biz Avcılardan ev almıştık 1+1
1,5 yılda aldık. Hep benim ısrarımla oldu.
Hatırlıyorum o zaman metrobüs daha yapılmamıştı oraya. Eşim işten geldi nasıl ağlayacak gibi kan kusuyordu
Alışmış tabi yıllarca işe yürüyerek gidip gelmeye kira vermeye :) ağır geldi o zaman ona. Ama şimdi her dakika dediği iyiki almışız ev. Ne yapardık almasak.
Ben çalışırdım kesin yoksa nasıl ödeyecektik kirayı.
Herşeyi planlayarak ilerledim.
Ev için para biriktirdim vs
Zaten ilk yıldan çocuk da yapsaydım ooo.
Şimdi bizim ev gibi evlerin kirası 25 bin civarı
Ben eşimi tanıdım tanıyalı hep borçla çıktı karşımaBenimde eşimin ve benim ailem ön ayak oldular
Bizde düğün takılarımızı sakladık
Benim takım çok olmuştu
Sırf kayınpederim 12 adet Mersin burması takmıştı
Tabi kendi annem çevremiz
Hepsi burma getirdi
Annem ayrıca çeyrek altınlı bilezik yaptırdı ama onu satmadım duruyor
Çeyrek altınımda çoktu
Biz evi evlendikten üç yıl sonra aldık
Çünkü eşim hiç bir evi beğenmedi
Hep sıfır istedi Allah’ta gönlüne göre verdi
Bak şimdi ödendi bitti üstünden 5 yıl geçti
Rabbim isteyen herkese versin
Kimseyi darda ve çaresiz bırakmasın
Biz de 310 a almıştık evi. Konut kredisi 0,89 du.O zaman evi 230.000 TL aldık
Evin dörtte birini altınlarımızla ödedik
Hatta annem tüm perdelerimi değiştirdi
Kayınpeder set üstü Ocak aspiratör ve fırın almıştı
Sağ olsunlar hepsi destek oldu
Ama tabi bizde çok şeylerden fedakarlık ettik
Ama şimdi bu kredilerle ev almak mümkün değil
Ben %0,60 ile konut kredisi kullanmıştım
Tabi kayınpederim taksitlere de destek oldu
Çalışırken hep arkadaşlarım bana annen seni kadir gecesi doğurmuş diye takılırdı
Doğru söylüyorİyi geceler,
Bugün okula kapıdan bıraktım.
Gidiş dönüşlerde farklı yollardan gelme pratiği de yaptım.o yollardan ne korkardım eskiden kabustu benim için.
Yarın decathlon a gitmek için bir avm var oraya gitmeyi düşünüyorum, eşim diyor git arabayla. Açıkcası çok cesaretim de yok o yola biraz zor o yol.bir de o kadar uzun yola gitmedim. Metrobüsle giderim büyük ihtimal.
Koci diyor hafta sonu E5 e çıkartacağım seniama yağmur varmış galiba.
Arkadaşı da demiş, okula gidip dönerken o köprüyü kullanabiliyorsa E5 te çok daha rahat kullanır. Ama benim korkum hız ve ani birşey olsa toparlayamama kaygısı.
Neyse bakalım o günlerde gelir inşallah.
Ben tedbirli ilerliyorum.
Bugün okula bıraktıktan sonra eve geldim.
Toparladım evi. Ütüye giriştim. Allahım ne o birikmiş de birikmiş
Sonra saat geldi çıktım.
Okulun oraya bıraktım arabayı. Okul çıkış saatine vardı daha, yakın olan avmden Elaya pijama kardeşime küpe aldım.
Okuldan çıktık eve geldik.
Bugün kendi parası ile alışveriş yapmak istiyordu. Sitedeki carrefoura girdik.
İstediği şeyleri aldı, kasa da ödedi.Bir de mutlu olduki. Ben büyüdüm artık, alışverişimi kendim yapıyorım dedi. Daha çok büyüsem keşke dedi.
Ben de ben de keşke hep çocuk kalsaydım dedim
Çocukken hep büyümek isterdim. Ama şimdi çocuk olsaydım keşke diyorum.
Neyse evde bugün kahve değil dondurna keyfi yaptık.
Geçtim mutfağa köfteli bezelye,Mercimek çorbası ve bulgur pilavı yaptım.sonra kalan ütüyü yaptım.
Heralde uzun süre yapmam ütü
Bacaklarımda takat kalmadı.
Ela da bir kez ütüyü tutmak istedi.az sürdürdüm. Hımm bu işi sevdim, ben de ilerde evlenirim bir düşüneyim dedi
Benim iş yaptığımı gördükçe anne ben evlenmeyeceğim iş yemek vs vs yorucu diyor.
Ben de ona,evlenmesen bu işler olmayacakmı diyorum
Sevdiysen ilerde ütüleri sen yaparsın dedim
İyi ki sen karşınına çıkmışsın yoksa daha çok kullanırlardı eşinBen eşimi tanıdım tanıyalı hep borçla çıktı karşımaparayı aşırı çarçur ediyordu.ve yardım vakfı gibiydi. Herkesi o düşünüyordu. Biz sevgili olduğumuzda ooo en lüks yerlere götürüyordu beni. Baktım bu gidişat iyi değil.arabayı sat öde borçlarını dedim.gitnedim artık çok para harcayacağı yerlere. Bana da ödetmezdi hesabı asla.
Borçları ödedi toparladı. Çok geçmeden yeniden araba aldı.bir baktım tekrar borç içinde. Evlenmeye 6 ay kala sattırdım arabayı.
Para bende durdu. Arttı azalmadı
Düğün üzeri parayı verdim.
Bitti para. Ailede herkesi yine o düşünmüş
Evlendik takılanları malesef yine onun borçlarına ödedik.
Zaten ben çok kalabalık da çağırmadım düğüne. Sadece en yakın aile akraba.ve en yakın arkadaşlarımı çağırdım.
Evliyken de yine borç. Neyseki artık öyle değil şükür. Tabi artık hesabına hiç karışmıyorum. Karışmak da istemiyorum.
Ben emekli olunca da onun emekli maaşını ona vermeyi düşünmüyorumgeçen diyor, emekli olduğunda benim maaşı verirsin artık, ben de dedim, birimizin emekli maaşına dokunmayıp birikim yapacağız
Geçen dayısı gitmiş iş kurayım derdine, saçma bir işe saçma bir senet imzalamış. Az para da değil.
Kızı var ne yapayım o düşünsüm dedi. Eskiden varını yoğunu verirdi.
Ama yine de temkinli olmak da fayda var
O zaman evi 230.000 TL aldık
Evin dörtte birini altınlarımızla ödedik
Hatta annem tüm perdelerimi değiştirdi
Kayınpeder set üstü Ocak aspiratör ve fırın almıştı
Sağ olsunlar hepsi destek oldu
Ama tabi bizde çok şeylerden fedakarlık ettik
Ama şimdi bu kredilerle ev almak mümkün değil
Ben %0,60 ile konut kredisi kullanmıştım
Tabi kayınpederim taksitlere de destek oldu
Çalışırken hep arkadaşlarım bana annen seni kadir gecesi doğurmuş diye takılırdı
Kızlar hepimizin eşleri çok farklı ve öncelikleri de benim hep önceliğim evim oldu çalışırken de böyleydi arkadaşlar iş çıkışı hadi cafeye gidelim derdi akşama kadar onlarla aynı ortamda bir de iş çıkışı çekemem der eve giderdim ama eşim biri çıkalım dediyse giderdi bana da çok ısrar etti kıramadım derdi gençlik inanırdım şimdi olsa eve de gelme derim. Bizimki de paraları böyle yedi annesine kardeşlerine dağıttı sonra para kalmıyordu bana çok harcadığımı ima ediyordu neyse baktım böyle olmucak borca soktum hep öyle aldık inanın ilk evimizi seçemedik çünkü o kadar paramız yoktu müteahhidden bile almadım bir kooperatif hissesinin zemin katını aldık ama çok mutlu olmuştum alabiliyormuşuz dedim şimdi oturduğumuz ev ise bana hayalden bile uzaktı ama eşim benimle birlikte olsaydı daha iyi bir yerde olurduk hala arada kaçırır parayı nerden biliyorum mesela şimdi de yeğenine veriyor yeğeni yüzüne bakmadı bizde çok var dağıtıyor o taraftan birileri Allah razı olsun eşinde bayağı katkıda bulunmuş diyorlar eşime söylesem yalan söylüyorlar deyip kavga çıkarır inanın yalancı biri hiç çekilmiyor.Biz de 310 a almıştık evi. Konut kredisi 0,89 du.
İki ara ödemeyle kapattık. 4 yıl geçti.
Destek olarak annem altın hediye vermişti ev için.eşimin babası euro verdi. Dayıyla teyze de derin dondurucu alacaklardı. Eşim aldırmadı.parasını verdiler.
Tabi yıllar sonra gitti kendi aldı derin dondurucuyu.
Biz genelde kendimiz yaptık. Büyüklerin çok aşırı desteği olamadı.
Yine de sağolsunlar yapabildikleri kadar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?