- 27 Şubat 2013
- 14.595
- 41.639
- 798
Bu sistemi değiştirecek olan en öncelikli şey gençlerimiz. Ve böyle mücadele verdiklerini görünce de mutlu oluyorum.Kendi oğlumda dahil üzülüyorum biz gene iyi kötü birşeyler gördük çocukluğumuzuda gençliğimizde yaşadık.Onlar doğdu doğalı mücadeleyle yaşıyorlar. İlkokulda başladı imtihanları normal hayatta hiç kullanmayacakları el yazısı getirdiler sonra değiştirdiler.Ortaokulda sürekli değişen sınav sitemi sbs vs..
Üniversiteye gidiyor yurt paralı ,kiraya çıksa dünya para, arkadaşlarıyla bi kahve içecek yemek yiyecek dünya para, gezmek isteyecek para yok .Okulu bitirse torpilsiz işe girmek zor. Liyakatsız insanlar iyi yerlerde mülakatla onların yerlerine geçmiş.Hadi sevgili buldu evlenmek istese cesaret edemiyorlar. Çocukların gençliğini hayallerini çaldılar .Darbede gördüler depremde gördüler çalınan sınav sorularınıda gördüler.... Onları çok iyi anlıyorum bu düzenin bitmesini istemelerinide Geleceklerini istiyorlar nefes almak istiyorlar özgürce yaşamak istiyorlar adalete güvenmek istiyorlar.
Ahh ahh bu düzen, bu adaletsizlik her daim karşımıza çıkıyorNasıl güzel bir gün hepimizin kandili mübarek olsun yaptığınız hayırları ve duaları Allah kabul etsin. Hastalara şifa borçlulara ödeme kolaylığı iş isteyenlere de iş nasip etsin Rabbim. Sabah yine çok yogundum evde evin işini yaptıkca bitmesi gerekir ama bizim evde öyle olmuyor işler artıyor neyse yaptık evin içine bir güzel temizlik düzen akşam içinde çorba ve az sonra karnıbahar kızartıcam iki yıldır yapmıyordum kızartmadan uzak duruyordum ama bu sefer böyle olsun. Perdeleri yıkıyorum bir yandan bir yandan çamaşırlar yıkanıyor ütüler birikti ev temizleniyor hergün bayram temizliği niyetine. Bu gün ilaçlarımı yazdırmaya aile hekimine gittim bayram dolayısı ile bayağı kalabalıktı bekledim sonra eczaneye gittim eşimin ve kızımın da ilaç katkı payları ile birlikte eczacım küçük bir indirim ile 800 tl dedi kart geçtim. Sağlık çok pahalı oldu. Ordan kuyumcuya gittim yarım altınımı aldım 12250 tlden. Lor ve peynir alarak eve geldim dışarısı çok nemliydi ince giyinmeme rağmen terlemişim eve gel üst değiş yaz geldi sandım.
Güldüm ya, telefonla teyzeyi arayıp ( benimki görüntülü arıyor) sonra telefonu bana kitleme benim kocide de var ama artık şöyle yapıyorım. Ya tuvalete gidiyorum ya mutfağa iş yapmayaİyigeceler
Koca tarafı kapatılsın demeye geldim
Kız gercekten bu koca tarafı normal degil
Benimkiler öyle en azından
Kandillik aradı herkesi koci kvdemler annemler falan konustuj
Ablalarını aradı biliyorm 1 saat anlatırlar kactım mutfaga ama benim mutfak american sıkıntı o
Ablasına iyi kandiller dedim iyi kandilelr cnm bizde kapadokyaya rez.yaptırdık bayrama dedi
Sizden heves ettik dedi
Böyle de girmezsin konuya yani
Abi 25 dk kapadokya dinledim ya
Aa hayırlı olsn iyi yapmssınız diyorm
Ay ben nasıl gircem o yer altlarına diyo bana ablası
Girme bacım seni simdi ikna mı edeyim gece gece
Banane yani
25 dk ya koci attı bana topu gitti odaya
Kapamıyo da
Benim bunların bi huyu var bizim gittiigimiz yere gitmezlerse ölürler
Milyon yıllık kapadokya herkes gidebilir
Gelilrler bide bizim gittiğimiz yerleri saattlerce anlatırlsr
Alya daha yoktu 2 günlük kusadasına gittik
Arkadas 2 ablası kuzenleri bütün sülale aynı otele gittiler hepimizin aynı yerlerdr farklı tarihlerde otelin icinde resimleri var saka gibi
Hadi onu kapadık zar zor
Kücügü aradık o da ayrı bi deli
Kandil gecesi ilkokula gidecegi okulun Alyanın giris cıkıs saatlerini konusuyoruz
BYram tatili 9 gündem girdik okulun seneye giris cıkıs saatlerinden cıktık
Terapilik bunlar dedim artık
Koca tarafı kapatılsın ya
Bizim teyze Elayla görüntülü konuşurdu ama uzattıkça uzatırdı. Ben de gıcık olurdum. Yani tamam arıyorsun az bi konuş kapat. Şükür artık azcık konuşuyor.Benimkileri aradık
İyi kandiller
İyi kandiller
Alyayla az konusma
Kapanıs
Bu ya bunu yapamıyorlar.
Ben her koca tarafımla konustugumda biz ne yasıyoruz suan tribine giriyorum valla
Hayır genleri de cekerse flaan ben cocugumu aramam telefonla diyorum kociye
Evet ben de korse taktım biraz etkisi oldu, ama hala var. Yalnız fark ediyorum iniyor yavaş yavaş. Göbek deliğinden anlaşılıyor:) arada moralim bozulsa daha bu geçici bir süreç diye kendimi avutuyorum :)Ben bel korsesi takmıştım ve hemen toparlamıştı
Gerçekten fark ediyor
Normal doğum yapmıştım , çok sıkmıyorda güzel toparlıyor
Normal zamanda konusmam pek kandil diye kitlediGüldüm ya, telefonla teyzeyi arayıp ( benimki görüntülü arıyor) sonra telefonu bana kitleme benim kocide de var ama artık şöyle yapıyorım. Ya tuvalete gidiyorum ya mutfağa iş yapmaya
Tuvaleti dene istersen daha etkili oluyor
Ayakkabı fiyatından yıllardır haberim yok, ama eşim onların sitede satılan ayakkabılardan bahsediyordu birara.Selam kızlar
Bugün kalktım valize neler koyacağımı ayarladım
Alışverişe gittim
Oğlanın tişörtü eksikti iki tane aldım
Kuzum çok sevindi
Kayınvalideye gittim iftara oradaydık
Yemek hazırladık
Ama benim tansiyonum 14 Çıkmış
Yorgunluk mu? Nazar mı? Bilmiyorum
Eve geldim doğru yatağa yattım
İki saat dinlendim oğlanın sabah kahvaltısını hazırladım
O sırada bulaşık makinesini boşaltıyordum ufak bir kase düş kırıl
Hem ortalık cam hem ayağım kesildi
Temizle süpür sil
Havlu atttım artık
Yeter daaa dedim
Yârın kuaför işim var
Sabah duş alır doğru giderim
Sonra eve gelince valizi kapatırım
Spor ayakkabı ve yeni aldığım parlak pucca ayakkabı mı? Alırım
Eşime fiyatını eksik söylediğim
Eksik fiyata bile kazıklandığımı ima etti
4.500 TL den 3.750 TL aldığımı söylemedim de 2.000 TL dedim
Bugün mavi havuç pantolon aldım
Yani o kadar beğendim ki
Beyazını da ayırttım
Allah yardım etsin
Duramıyorum
Geçmiş olsun canım ayağın kötümü çokSelam kızlar
Bugün kalktım valize neler koyacağımı ayarladım
Alışverişe gittim
Oğlanın tişörtü eksikti iki tane aldım
Kuzum çok sevindi
Kayınvalideye gittim iftara oradaydık
Yemek hazırladık
Ama benim tansiyonum 14 Çıkmış
Yorgunluk mu? Nazar mı? Bilmiyorum
Eve geldim doğru yatağa yattım
İki saat dinlendim oğlanın sabah kahvaltısını hazırladım
O sırada bulaşık makinesini boşaltıyordum ufak bir kase düş kırıl
Hem ortalık cam hem ayağım kesildi
Temizle süpür sil
Havlu atttım artık
Yeter daaa dedim
Yârın kuaför işim var
Sabah duş alır doğru giderim
Sonra eve gelince valizi kapatırım
Spor ayakkabı ve yeni aldığım parlak pucca ayakkabı mı? Alırım
Eşime fiyatını eksik söylediğim
Eksik fiyata bile kazıklandığımı ima etti
4.500 TL den 3.750 TL aldığımı söylemedim de 2.000 TL dedim
Bugün mavi havuç pantolon aldım
Yani o kadar beğendim ki
Beyazını da ayırttım
Allah yardım etsin
Duramıyorum
Bencede normalAyakkabı fiyatından yıllardır haberim yok, ama eşim onların sitede satılan ayakkabılardan bahsediyordu birara.
Sanki normal bu fiyat dimple canım.
Ben de bazen fiyatı az söylüyorum nedense böyle bir takıntım var
Canım sağ olGeçmiş olsun canım ayağın kötümü çok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?