Küçük Düşün Büyük Olsun!

Bende gıcık oluyorum.
Eskiden çok yardım ederdim
Para su gibi akar giderdi
Snr verdiklerimi borç olarak vermeye karar verdim,
Geri istedim, bozuldular
Bu sefer para ihtiyaçları kesildi
Yani bende çöm yorularak kazandım, kazanıyorum
Tutmasını da , harcamasını da bileceksin
Yok diyorum
Ama inan millet benden iyi biliyor param var mı? Yok mu

En çok geçen yaz abalama 3.000 tl şahsi paramdan verdim. Arada babam olmasa vermezdim. 10.000 ödemesi vardı bir avukata7.000 babamlar verdi kalanı biz. Snr davadan vazgeçti
Biz ödediğimizde kaldık. Ve ben o paranı. Boşa verildiğini bile bile verdim
Sırf babamın sözünü kırmadım

İyi geceler beybiler,
Gece kuşu yine burda.
Bugün sabah eşim giderken 7:30 da uyandık. Babamı göndereceğim dedi. Gönderdik. Babası da harçlık verdi simit al dedi.
Sonra uzandık uykum kaçtı.Tabi Ela yatış o yatış hemen uyudu. Biraz alışveriş yapacaktım ona baktım sepet yaptım.
Sonra uykum geldi. Bir dalmışım. Ama bir uyandım saat 12 ye geliyor
Hemen kalktım. Elayı da uyandırdım.
Dün öğretmen hangi mesleği yapmak istiyorsa onla ilgili malzeme kıyafet vs gönderin demişti.Elaya sordum ressam olmak istiyorım dedi.Sürekli söylüyor bunu.
Akşam bir kıyafetine palet resmi yaptım o da boyadı. ( bir kıyafetini feda ettik demeyeceğim Anlamlı benim için.)
Malzemeleri hazırladık çıktık. Pastanede simitle kahvaltı yaptık.
Okula bıraktım.Arkadaşla çocukları atletizme kayıt yaptırmaya gittik. Oradan arkadaşa kahveye gittik.Dönüşte komşum anahtarı evde unutmuş eşi de geç gelecekmiş. Size gelsek işin varmı dedi. Gel dedim. O okuldan çocukları aldı. Ben de eve geldim işe giriştim. Sonra yemek yapmaya başladım.o da çocuklara köfte almış.
Çocukları doyurduk. Eşim geldi bizde yedik yemek. Sonra onun eşi gelince indi eve.
Annesi de beyin kanaması geçirmişti, kaç gündür yoğun bakımda doktorlar hiçbir umut vermiyor. Biraz da anlattı içimde burukluk hissettim. Ne diyeyim hayatın gerçekleri. En büyük servet sağlığımız.
Saat 23 civarı arabaya indik kociyle. Siteden çıkarken biraz tökezledim aşağıdan yukarıdan araba ardarda gelince... sonra okulun oraya indim.ardından jimnastik yerinin önünden geçtik sonra dönüp dolaştık etrafı dolandık. Sitenin bir o kapısından çıktık bir bu kapısından :) her kapıyı deneyeceğiz artık
Bugün araba yoğundu. Ama nasıl gittim geldim hiç sormayın

Paran olduğunu kimseye söylemeyeceksin. En iyi çözüm bu.

canım geçmiş olsun
bu yeni varyant herşey kokuyor gibi geliyor
iştahı kesiyor
babam ve annem oldu
bir ay tiksindi koku var dedi yiyemediler
Benim burnum hasta olmasamda sabah uyandığımda hiç koku almıyor, arasıra soğuk algınlığında koku alma ve tat almam giderdi.covitten sonra temelli gitti
Her hastalıkta koku tat alamıyorum artık.
Ne covitmiş yavv her çeşiti mevcut. Ürüyor sürekli. Bir de artık hastalık bir hafta yerine iki haftada geçiyor

Ahahahaaa çağın gençleri makyajsız olmaaaaaz :)
Biz de soluk yüzle gezelim...
Elanın da bu ara favori şarkısı ;
Herşeye inat gülümse, çiçekler açsın yüzünde. Hiçkimse için üzülme yaa ya üzülme
Geçen ben mutfakta iş yaparken bu şarkıyı söyleyerek kendini video çekiyordu.

Ben şunu fark ettim para isteyebilen insanlarda.
Verdikçe arsızlasiyorlar sanki para vermek senin görevin gibi görmeye başlıyorlar bir süre sonra.
Utanma duyularını kaybediyorlar (ya da hic yok belki)
Mesela eşimin ailesi esimden cok rahatça isteyebiliyor
Neden?
Alistirmış çünkü
Hiç hayır dememiş.
Zamanla zamanla hayır demeyi ögrendi.
Ben sürekli ona dedim ki yüze duramiyorsanda isteyeceklerini biliyorsun daha onlar istemeden sen abart.
Surayada odemem var burayada para lazım.
Sonra sonra böyle yapmaya başladı
Annesi icin veriyordur alıyordur bisey diyemem ama yegenlerine kardeslerine vermiyor eminim..
Ust kat icin para lazim diyormus, oglanin masraflarindan bahsediyormus
Hatta ofiste bir ara baya param yok falan demis borsayami para yatiriyon battin mı falan demisler hayirdir.
Ben yok demeyi sevmem kolay kolayda yok demem ama bazı insanlara yok demeyi resmen görev edindik.
Bizi mecbur bıraktılar buna

Geziyoruz, rahat harciyoruz araba degisiyoruz vs var ki böyleler yiyorlar geziyorlar diyorlardır.
Yani kime neyse.
Benim gezdigimi vs gormuyorlar artik 2 yıldır sosyal medyamda yoklar ama köye gittik orda gezdik vs duyuluyor.
Araba degistik
Altinlarimi dugunde gorduler
Ayy kendi emegimizin malimizinda hesabını vericez bu tiplere ay bayılazamm.

Son düzenleme:
Günoooo
Akşam resmen bayilmışım hic bisi hatırlamıyorum.
Esim sabah diyor ki Alya 3 de uyudu diyo.
Kaynanam benim evimde olsa beni 50 aleme yayardı oğlum isten geliyo bi de çocuk bakıyor gece yarilarina kadar diye esra erola Esraa kurtar oğlumu diye çıkardı
Çocuk isteyen bakacak diyip geciyorum eşimede.
Allah razı olsun gerci adam hic lafını bile etmez o.
Ilacta alıyorum o da bayilmamın bir etkisi tabi biliyo.
Cocugun problemli anacım ben napim yani.
Uyku problemli cocik zor.

Alyanın en mutlu oldugu zamanlar geliyor
Esim haftasonlari 2-3 saat dernege kaciyordu ramazanda çıkmıyor hep evde haftasonu.
Alyaya gün doğar babası evde olsun ona kimseyi aramaz.
cocumun tek eglencesi babası
En cok ona yaricak.
Pide almaya giderler, yine avm falan götürür.

Dünden yemegim var kafam rahat.
Evimde temiz aksam salonu esim toplamis sagolsun (evin en dagilan yeri)
Dinlenicem bugün.
Alisveris listesi yapıcam.
2 poset kiyafet eledim gecen bazanin altı bi ferahladı ki
Tutmicam daha yeni seylerde aldım yaz için birikiyor.
Yazin borc bitiyor kışa girerken kabanlar botlar alıcam.
Kışliklarimin cogunu elicem.
Ben kazak vs giyemiyorum evde tayt tshrt
Disarida pant, esofman ince bir bluz en soguklardada hirka ancak.
Hirka ve bluz alırım cesit cesit.
Millada 2 model bekliyorum bedeni guncellensin alıcam.
Baya yeniledim dolabi he böyle böyle
Her ay 2-3 parca ala ala hallediyorum

Gecen makyaj malz. Bakim dedim farım bile yok.
Yani 1 tane bile yok.
Kaş farı istiyorum mesela aylardır alamadım.
Benim max makyajım rimel ve gözaltı aydinlaticisi (şu sungerli olan modeli)
Bunlar mutlaka bittikce alıyorum bu ikili mutlaka olur gerisi Allaha emanet.
Ojelerim var renk renk kızla ortak malum.
Bebek kolanyasi cok severim o da ortak kullaniyos :)
Sac detoxum, yüz yikama köpüğüm, doktorun verdigi devam kremlerim nemlendiricilerim serum vs oluyor bende.

Shot um bitmisti aksam onu yaptım.
1 haftalık yaptım yine. (greyfurt, limon, portakal, ananas, zencefil, havuc, zerdecal, yesil eksi elma koydum ben)
Ispanak, maydanoz, limon, yesil elma, zencefilli olanida yapmak istiyorum.
Smootie mak. Lazım ya buna
Blendrla aşırı zor oluyor.
Iı ıhh suyu cikmiyor tam püre olmuyor blendrla.
Onlarda 1000tl falan en ortayollusu.
Şuan alamam.
Yazin bakıcam ama.
Sevdim ben bu işi.
Her sabah önce onunla basliyorum.
Rahmetli dedem herseye bi alet lazım derdi hep.
Valla öyle şunlari bile yapmaya alet lazim.
Ugrastım aksam ama yine 7 şişe çıktı.

Siyah trenç aldım kac tane alıp iade ettim sayamadım.
Bununda kalibı boyu gzl fakat kollari asiri bol.
Hadi onu hallettiririm acaba yırtmac açılır mı kafama takıldı.
Terziye sorcam acilmaz derse bunuda iade edicem.
Trenc, kabanda yırtmac onemli benim icin hava katıyo daha havalı duruyor.
pay yok diye acmaya bilir pöfs
Ya oversize, ya uzun ya kısa ya dar bulamıyorum valla kafamı bozuyolla 1 sene dikise falan gidicem oturup kendim dikicem he.

Yağmurlu bir gündü ta ki şimdiye kadar nasıl güzel yağdı bereketli olsun afetsiz versin Rabbim derken bir güzel güneş açtı. Sabah evden ev halkını gönderince mutfak tanınmaz halde akşamdan tamamen toplarım ama sabah bir dağılıyor topladım sonra bimde bu gün kıyma 275 tl satılacaktı hazırlandım gittim iki paket kalmış ikisinide aldım birde tavuk baget indirimdeydi ondan da bir paket aldım bir kavanoz ilikli kemik suyu ve ananas aldım 750 tl geçtim kredi kartının kesiminin son günü yapıcak birşey yok indirim her zaman olmuyor. Eve geldim kaldığım yerden devam dünden kalan toz alma işlemini yaptım. Sonra çok acıkmışım kahvaltımı yaptım çok yedim Allah hiç bir canlıyı açlıkla sınamasın diye dua ediyorum dualarımı da okudum. Bu gün yemek var eşime 4xl da artık dar geliyor akşam yemek yemedi çerez yedi. Yemek de var bu gün dinleniyorum biraz da uyumuşum çok iyi geldi. Birazdan da eşim gelir saat 16 da evde oluyor, akşam yemeği mutfak toplama dizi izleme ve kapanış olsun güzel ve bereketli birgündü.

Ben de var far allık ruj rimel ama rimeli açıyorum, sonra kullanmayınca kuruyor
Oje desen aldığımla kalıyor.
Çok seviyorum ama namaz kıldığım için her zaman süremiyorım.
Ben makyaj yapmaya kalkmayayım, benden önce yapacak var evde

Selam,
Okula bıraktım. Arkadaş gelecekti kızı uyuyormus. Öyle oturdum bekliyorum :)
Dün eşim et kıyma vs almış. Köfte yapmam lazım dolapta beni bekliyor.
Girişirim biraz sonra. Yapıp buzluğa atarım. Dünden yemeğim var. Yemek oldumu evde ohhh değmeyin keyfime
Okula almaya çıkmadan sitenin muhasebeye ödeme yaparım. Aidatımız 2750 oldu yatırım bütçesi adı altında 9 bin tl cik ödeme yapılacak.
Markete uğramam lazım. Alınacaklar var.

Evim temiz yazmistim benimkiler ve temiz ev
Aksam eşim kırılmış findiklar vardı ayıklanacak güya bana iyilik yapmiş
Yapmaz olaydın keşkem yaw.
Tüm mutfak salon fındık kabuğu
Bu adam benim hayrıma bisi yapmasın asdffg
Evi süpürdüm
Kıza çatal kurabiye yaptım en sevdiği
Hadi dedim fırın açıldı bi de turta yaptım.
O da yetmedi 15 tane icli köfte yaptım
Fazla yapınca bir anda sıkıyor beni.
Bi 15 tane daha yaparım.
Dinlenmek neydi ya nasıl bisiydi unuttum ben.

Saçımda degisiklik istiyorum ama cesaretim yok.
renk degistirtmem yipranıyor zaten cok gür saclarim yok.
Uzatmaya çalışıyorum ama önume percem ya da kat mı attirsam diyorum sonra kızım sen sıcağa gelemeyn tipsin önümüz yaz neyine senin diyorum..
Güneş kremi falan derken kullanmak zor

Selamm
Yine esim yine vukaatları vallahi evi cocuklar bukadar kirletmiyor net!
Beyfendinin tv sabah haberleri karşısı cay keyfi var işe gitmeden.
Salonun halisina 1 kupa cayi boca etti bi de lelli koş diyo.
Kac defa sildim kurudukca kusuyor.
Simdi yine sildim yine kusarsa vercem yikamaya.

Mng çıktım geldim iadem vardi
Annemlere ekmek falan aldım.
15 tane daha icli köfte yaptım.
Annem pazara çıkacak onada karalahana siparis verdim lahana sarcam.
Bugün sarıp yetistiremezsem menemen yapar geçerim yemekle ugrasamicam
Kiza göre var az az ona olsunda.
Turtayla kurabiyelerde aksama cayla yenir biter.

Şu üst kat bitsin taşınim Allahın izniyle buranın koltuk halı stor herseyini yıkatıp boyada yaptırıp tertemiz cekicem kapısıni.
Anası ağlıyor hergün salonun.
Koltukları sağlam kurtarırsam ne mutlu bana.

Kolay gelsin lellim ben çay kahve gibi dökülenlerin üzerine biraz bulaşık makinesi parlatıcısı ve bulaşık deterjanı döküp ıslak bezle siliyorum çıkıyor bir dene istersen. Yaptıklarında bereketli olsun ellerine sağlık.

Bu gün herkesi yolcu ettim kızım tavuklu salata yemek istedi akşam için ona gögüs haşladım bize az yemek çorba var yetmesze konserve açarım. Kartımız akşam kesildi bu gün markete gittim aldıklarımı görseniz bunlar mı 422 tl tuttu dersiniz çay, nescafe gold, bir kutu salep, kadayıf, kemalpaşa tatlısı, saç boyası, damla çikolata, nane çayı ve susam markette kontrol ettim eve geldim bir daha kontrol ettim sonuç doğru ama ben kabul edemiyorum. Market listesi de düzenledim yarın eşimle alıcaz sipariş veriyoruz onlar hazırlıyor internetten 1300 tl de orası tuttu. Kart kesilmeye görmesin hemen başlıyorum eşime de söylüyorum kullandığımız 3 kredi kartı var ve toplam borcu 26.071 tl tuttu bu ayki harcamalar ve içindeki taksitler toplam ödememiz de 31.800tl akşam hesap yaptık eşimle nasıl bir rakam bunlar diyorum. Faturalar apartmanın aidatı arabanın yakıtı iyi bize kalıyor da aç kalmıyoruz dedim. Birikim zaten zordu şimdi daha da zorlaşıcak Allah hepimize yardım etsin.

selam kızlar
bugün biraz yorgun hissediyorum
akşam eve gidip yatmak istiyorum
hava kapalı olunca enerjimde düşüyor
akşama yaprak sarması ,tas keabp ve domates çorbası var
yemek işi de ok
hafta sonu sarmıştım bugün eyriz
yanına ek olarak diğerlerini aldım
yarında ıspanak var yıkadım dondurucuda
onu kavurmayı düşünüyorum, yanına çorba alırım
bu hafta az harcama yapmayı düşünüyorum
umarım uyarım :)
eşimin maaşa da kadar dikkat edersem çok iyi olacak gibi

Kızlar iyi geceler,
Yine kendimle başbaşa olduğum saatler :)
Sabah erken uyandık, eşim işe geç gitti birlikte gittik. Elayı kbb a götürecektim kulak ağrısı için.1 aydır arasıra oluyor, diş çıkarıyor sanıyordum,.. diş de çıkmayınca gece yarısı randevulara bakarken, şıp diye randevu aldım hasekiden. Özel sigortayı acil durumlar için kullanırız.
Gittik hastaneye hemen girdik. İyiki de gitmişiz. Kulağında sıvı birikmesi olmuş. Antibiyotik yazdı. İşitme testi istedi. Sanırım onu da usul gereği istedi. Ama 1 ay sonraya gelin dedi. Çünkü ilaçlar bitsin iyileşsin daha net olsun işitme testi diye belirtti.
Hastaneden çıktık.biryerde börek yedik kahvaltı yaptık.
Sonra Elayla ben attık kendimizi gezmelere önce müzeye gezdik sonra eminönüne gittik. Toplam sanırım 4-5 saat gezmişiz
Tarihi yerleri gezmeyi de çok istiyor ama fırsat yok daha.
Paraları saça saça geldik :)
Kahvemizden ıvır zıvırımıza, online alacağım birkaç şey vardı daha uygun fiyata aldım.
Arkadaşıma ikili fincan ve kahve, teyzeye kahve aldım.
Elaya aldık yine oyuncak vs.aslında alsak daha da alacağı şeyler vardı.
Bir defa bile yoruldum demedi.
Sonra tam otobüse gideceğiz. Eğlence için kurulum yapıyorlardı, müziği duyunca başladı hoplamaya. En son otobüse giderken yoruldum dedi. Tabi ilgisini çekecek birşey kalmadı yorulduğunu farketti
Teyzeye geçtik. Teyze tabi geç geleceğimi biliyordu, yine aradı çok geç kalma sarma saracağım da birlikte sararız dedi.
Geldim bitirmiş sarmayı ama iç kalmış. Kalanıyla birlikte sardık. Birazını o attı buzluğa. Birazını da bana verdi.
Çorbayı salatayı ben yaptım.
Yarın eve geçerim. Tabi öncesinde rota neresi olur bilmiyorum :) belki cilt bakımı için uğrarım.
valizini sipariş verdiğim yer getirmiş valizi avcılara uğrarız. En uygun fiyat orasıydı ve valizler kaliteli.çok araştırdım. Sanırım seneye okul çantasını da o marka alırım.
Komşum da yarın için bana yemek verecekmiş, nohut pilav turşu ve kek ohh yemeğim de hazır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…