Küçük Düşün Büyük Olsun!

Canım birşey yaptırırken biraz oyun halinde yaptırmaya çalışsan, mesela banyoya gireceği zaman onun ilgisini çekecek oyun kurar gibi ya da şarkı ile de olabilir.
Anneyiz tabi bazen sabrımız kalmıyor, o da herşeye koşmaktan yorgunluğumuzdan.Ben de bazen özellikle yorgun olunca çok verici olamıyorum
Ama oyun haline getirince ne biz sinirleniyoruz. Ne de onlar tersini yapmaya çalışıyor.
Ela hala banyo yaparken banyoya oyuncak götürür. bir kısım banyo oyuncağı da duşa kabinde asılı. Yetmiyor gibi bir de duştan çıkınca lavaboda su doldurup oyuncak oynar.
Bugünler de geçecek. Belki arayacağız bu günleri. Boşver aynalarda el izleri olsun.
Kendini çok yorduğun için sabrında kalmıyor

Bizim ona yaptiklarimiz
Havuzu bile actik kabinin icine oyuncak falan hak getire
Yok arkadasim yok cocuk suyla oynamayi seviyor ama sac bas yikamaya gelince kıyamet kopuyor.

Selammm
Oturamadim bi türlü
Bugun komsu ablanin kizi gelmisti tabagimi getirmeye alyayida cok seviyor oynadi birazda onunlada isimi yaptım hic oturmadin ki sen diyo bana
Her günüm böyle iste dedim.
Süpür, topla, as, katla, elmalı turta yaptım
Kız damla cikolatali kurabiye istedi yeter ki yesin dedim. Hamurun birazini kurabiye yaptım.

Yemeyen cocuk okadar zormus ki günlerdir stresten midem agriyor.
Ne yaparsam yediremiyorum
Dun aksam avm gittik toyzdan ne istiyorsa aldik.
Ac degildik sırf yesin diye pide soyledik yemiyor ya
Bugun corba, sulu kofte, pilav, kurabiye ne istiyorsa seviyorsa yaptım yemiyor.
Napcami sasirdim.
Pogaca dedi esime onuda aldirdim yarim yedi ona bile sukrettim.
Kurabiyeden yedi.
Korkuyorum yemeye yemeye hasta olacak

tr_lelli canım benim benimde yemeyen çocuktu halada çok iştahlı değil büyüyolar öyle böyle hiç üzülme sağlıklı olsun yeter
Naparsak yapalım yapıları bu demekki ye demek yeme demekten daha iyidir onu düşün moralini bozma onlarda böyle büyüyecekler demekki

Benim oglumda yemezdi çok
Peşinde dolanirdim
Ben sanırım rahat insanım ya da biktim herhalde acıkan istesin diye kendi haline bıraktım 11 yasinda hala yemiyor görsen çöpten adam. sebze meyve yemiyor makarna ve tavuk versen hergun yer

İyi geceler kızlar,
Ancak bakabildim.
Cumartesi sabah Elayı jimnastiğe götürdük. O jimnastikteyken kociyle ben yürüyüş yaptık.
Oradan kahvaltıya gittik.Eve dönerken eşimi dayısı aradı, akrabaları vefat etmişti başsağlığına gidelim diye..pazar günü teyzeye kahvaltıya gitmeyi düşünüyorduk. Dayı öyle deyince de gidilecek yer bizim tarafta olduğu için eşim gelin bize yarın buradan gideriz dedi.
Ardından beni pazara bırak dedim.
Bıraktı balık ve sebze aldım.
Eve gelince eşim balığı temizledi.ben evi toparladım.süpürdüm.
Salata çeşitleti yaptım.yeşillikleri yıkadım.Teyze geldi kahve içtik.Dayı geldi.Koci balığı pişirdi.
Bugün de sabah o bazlama hamuru yaptı. Ben pişirdim.Şişen bazlama yapıyorum hep, Elanın hoşuna gidiyor.Teyze birara hamuru açtı. Ben açtığım için diye diye kendini övdüben de dedim ben kendimi övmeyi sevmem :) kahvaltıdan sonra çıktık. güya bir yere gidecektik anamm sülaleyi gezdik. Hadi ona da gidelim başaağlığına hadi bunada gidelim. Teyzeye kalsa saatlerce oturacak. Eşim hadi gidelim diyor öyle çıkıyoruz.
Anneleri vefat etti diye üç kardeşi de ziyaret ettik ayrı ayrı üç ev gezdik.
Bugün araba çalışması yaparız diyorduk. O da kaldı.bayağıdır çalışmadım.
Yarın arkadaşta toplanacağız. Ona çayın yanına salata çeşiti yapacaktım ama geç dönünce eksik malzemeleri alamadım.deli gibi niye yolda almadımki
Arkadaş dedi ben yaparım. İyi o zaman ben de mercimek köftesi ya da kısır yaparım dedim.mercimek köftesinde anlaştık.
Gelince Elayı banyo yaptırdım. Uyuttum.
Okul için etkinlik çalışmasını tamamladım.
Hiç toplu kalamayan evimi toparladım
Bulaşık mk çalıştırdım.
Derli toplu evlere hayran kalıyorum.benim toplamaktan bazen beynim dönüyor.

Ben niye bu kadar uzun yazıyorum
Neyse Elaya da çocuk için valizler var onlardan alacağım. Oyuncak valizi artık koluna küçük geliyor.büyüdü kuzum
Öyle araştırırken çok güzel modelleri olan valizler var bir baktım firma benim bundan önceki evimin olduğu caddedeymiş
Bu hafta bir gün Elayla giderim. Valiz boyutuna bakarım. Elaya denetir seçtiririm.Çok bayılacak.
Bize sürekli lazım olan şey
Anneannesine ve tatile giderken kendine özel valiz hazırlamak en sevdiği şeylerden.
Karne harçlıkları ile birlikte birikmiş parası var onunla almak istiyordu.

selam kizlar oglan hasta .ben de dolaplarimi doktum 4-5 buyuk poset ayirdim yine .ayakkabilar kucuk geliyordu yeni ayakkabi baktim .haftaici her isi haftasonuna atiyorum haftasonu ustumden dozerle gecmisler gibi geliyor artik
Çok geçmiş olsun canım neyi var? küçük gelen kıyafetleri ben mevsim dönümlerinde ayırıyorum. Uğraştırıyor zaman alıyor

Benim kızım da az yiyenlerden.
Çok yese kusuyor. Bu nasıl iş anlamadım.
Dün zaten akşam yemeğini maç var diye 9 da yedik. Ela da acıkmadım dedi hep. Az çorba ve balık yedirdim Ardından kuruyemiş gofret yedi. Bir de eşim bunların üzerine meyve çıkarttımı muza hayır demiyor.onu da yemiş. Sabaha doğru kusmuş, babasıyla uyuyordu dün gece.
Tamda uyutacağım zaman eşim meyve çıkarttı.
Teyzeyle dayı 9 da yemek yeyip ardından kuruyemiş abur cubur vs vs yeyip sonra da meyve yiyen insanlar ama ikisi de zayıfcık :) Bunların hepsi 3 saatte oluyor :) he bir de biz balığın yanına çorba yemiyoruz. Onlar yiyorlar. Ekmek yemeyiz.
Ben öyle yesem midem iflasss
Az yemekten konu nereye geldi
Aman boşverin 6 yıldır uğraşıyorum yemedimi yemiyor.zayıfff kemikleri görünüyor.
Biz de kilo vermeye uğraşıyoruz. Fit kalsınlar. Az yemek çok hareket çocukların yaptığı bizim yapamadığımız.

selam kizlar oglan hasta .ben de dolaplarimi doktum 4-5 buyuk poset ayirdim yine .ayakkabilar kucuk geliyordu yeni ayakkabi baktim .haftaici her isi haftasonuna atiyorum haftasonu ustumden dozerle gecmisler gibi geliyor artik
Geçmiş olsun canim
Bende çok yoruluyorum haftasonlari
İş hiç bitmiyor
İse dinlenmeye gidiyorum yeminle

canım yemeyen çocuk zor
bende çok zorlanıyordum oğlan yemiyordu
daha yeni 9 yaşından snr başladı
onda da sevdiği varsa ver yesin ama sebze varsa aman hiç yemesin
bugün diyorum ki karbahar yermisn pilav çorba var
yanına köfte de olursa tmm :)
hey allahım köfte de yarın ki menü olsun yok
bu arada okulun yemek fiyatı açıklanmış
sadece öğle yemeği 55.000-tl
eskiden kahvaltı ve ikindi vardı onu kaldırmışlar pes dedim yani

kızlar merhaba
bu hafta eşim maaş alacak
sabahtan harcamalarımı topladım
ödeme planını yaptım.

bu arada hava o kadar güzel ki limonata gibi
ama daha mart çıkmadı bakalım nasıl olur böyle
bende ödemeleri yaptıktan sonra biraz birikime atmayı düşünüyorum
geçen yıl okul 9+1 şeklinde yapmıştı. eylül 30 da başlatmıştım ödemeleri
bu yılda rica edeceğim bu şekilde yapmalarını.
mayısdan neredeyse ekime kadar ,okula öder gibi köşeye atıyorum. önden 3-5 ne olursa yeni dönem okul taksiti en kötü 2 tanesi çıkmış oluyor.
çeviriyoruz bir şekilde :)

Merhaba kızlar. Bende bu aralar bütçemi dikkatli kullanmaya çalışıyorum. Ancak markete pazara gittiğim gibi paralar suyunu çekiyor. Aman aman bişey de almıyorum ama aldıklarım da hemen tükeniyor. Ne zaman nasıl kurtulacağız bu döngüden bilmiyorum. Aldığım şeyler de yumurta, ekmek, makarna, yağ vb sürekli tüketilen şeyler.. çocuklar da gelişme çağında. Var mıdır uyguladığınız yöntemler.. Tavsiyelerinizi almak isterim.

her şey çok pahalı
maaşlara zam gelsede fark etmiyor
piyasada pahalı
saydıkalrınız ihtiyaç zaten
lğk tüketim değil ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…