Küçük Düşün Büyük Olsun!

kızlar günaydın
benim 5.000 tl artı da param var acaba GBP veya altın mı alsam tl dursa lazım mı olur bilmiyorum
kendi birikimim bu
şuan ihtiyaçta yok
zaten bu ay o kadar çok yatırıma attım ki bu tl de dursun dedim. sanırım 15.000 tl kadardı
ama zaten haftaya çarşamba eşim maaş alacak o zamanda yine artıya geçerim o zaman kadar ne yapsam bilemedim
daha eşimde 2.250 tl param var .
onu da bugün atarsa 7.250 olur.

eşim göndermiş 2.250 tl yi
üstünü de ben tamamladım 85 eur aldım,
birde yarım gr aldım alttım köşeye
yazın 840 tl alıyordum yarım gr altını, şimdi 1.000 tl den aldım
ben bu aldıklarımı uzun vade düşündüğüm için TL de kalmamak için alıyorum
şimdi kendime ayrıca 50 usd hedefi koydum oğlanın usd hesabına atacağım her ay.
aslında plan şu,
eşim ile ortak bocumuzu kapattık geçen ay.
benim kaynaklardan kapattığımız için 50 gr bana borçlandı :):)
dedim her ay 5 gr alırsak 10 ayda ödenmiş olur.
bu durumda ayda 5 gr bana borcu, 50 eur ortak hesabımıza, 50 usd oğlana şeklinde düşünüyorum.
daha fazla kasmak istemiyorum
zaten eşya aldık onlara borcumuz var
o biterse oğlanın okul başlıyor.
hayat bir çark dönüyoruz içinde

eşim göndermiş 2.250 tl yi
üstünü de ben tamamladım 85 eur aldım,
birde yarım gr aldım alttım köşeye
yazın 840 tl alıyordum yarım gr altını, şimdi 1.000 tl den aldım
ben bu aldıklarımı uzun vade düşündüğüm için TL de kalmamak için alıyorum
şimdi kendime ayrıca 50 usd hedefi koydum oğlanın usd hesabına atacağım her ay.
aslında plan şu,
eşim ile ortak bocumuzu kapattık geçen ay.
benim kaynaklardan kapattığımız için 50 gr bana borçlandı :):)
dedim her ay 5 gr alırsak 10 ayda ödenmiş olur.
bu durumda ayda 5 gr bana borcu, 50 eur ortak hesabımıza, 50 usd oğlana şeklinde düşünüyorum.
daha fazla kasmak istemiyorum
zaten eşya aldık onlara borcumuz var
o biterse oğlanın okul başlıyor.
hayat bir çark dönüyoruz içinde
Birikimlerin bereketli olsun, maşallah diyorum daim olsun Dimplem.

Hepimizin cuması mübarek olsun kızlar, Bu gün arkadaşımla buluşacağım için dünden temizlik ve düzen tamamlandı bu gün sadece evi topladım bulaşıkları hallettim, kızların kargolarını iade etmek için saat 9 de evden çıktım önce onları teslim ettim sonra arkadaşımla buluştum ama sabahtan çok yorulduğum için saat 11.30 da kalktım alışveriş yaparak eve geldim. Akşam için makarna yapıcam dondurucudan da köz patlıcan çıkardım salata yapıcam eşimde mesaj atmış fava yaparmısın diye söz yarın dedim bu gün hiç olmasa yağ kokmayayım. Kargoları iade ettim siparişlerimiz geliyor, kredi karı diyeti uygulamak istiyorum inşallah muvaffak olurum. Dün su faturasını eşim almış, beni arıyor 730 tl diye hemen gitti faturanın akibeti için ikna edip yollamışlar vergiler falan falan. Ben ne diyeyim dedim ailecek hepimize geçmiş olsun dedim. Yüzbin lira eve girse bile ben istediğim kadar asla birikim yapamam daha doğalgazı, elektriği, interneti cep telefonu faturaları var bayağı bir meblağ ödüyoruz faturalara Allah yardımcımız olsun hepimizin. Birazdan eşim gelince uygulamadan aldığımız market alış verişini almaya gideceğiz az daha dinleneyim sonra mesai başlar.

Hepimizin cuması mübarek olsun kızlar, Bu gün arkadaşımla buluşacağım için dünden temizlik ve düzen tamamlandı bu gün sadece evi topladım bulaşıkları hallettim, kızların kargolarını iade etmek için saat 9 de evden çıktım önce onları teslim ettim sonra arkadaşımla buluştum ama sabahtan çok yorulduğum için saat 11.30 da kalktım alışveriş yaparak eve geldim. Akşam için makarna yapıcam dondurucudan da köz patlıcan çıkardım salata yapıcam eşimde mesaj atmış fava yaparmısın diye söz yarın dedim bu gün hiç olmasa yağ kokmayayım. Kargoları iade ettim siparişlerimiz geliyor, kredi karı diyeti uygulamak istiyorum inşallah muvaffak olurum. Dün su faturasını eşim almış, beni arıyor 730 tl diye hemen gitti faturanın akibeti için ikna edip yollamışlar vergiler falan falan. Ben ne diyeyim dedim ailecek hepimize geçmiş olsun dedim. Yüzbin lira eve girse bile ben istediğim kadar asla birikim yapamam daha doğalgazı, elektriği, interneti cep telefonu faturaları var bayağı bir meblağ ödüyoruz faturalara Allah yardımcımız olsun hepimizin. Birazdan eşim gelince uygulamadan aldığımız market alış verişini almaya gideceğiz az daha dinleneyim sonra mesai başlar.
bu pahalılıkta geldiği gibi gidiyor.

uzun zamandır hava soguk olduğu için hiç canım sosyalleşmek istemiyordu
bu akşam eşimde hava güzel gel dolaşalım dedi
oğlanı alıp gelecek
eskiden bu kadar üşümezdim şimdi hep üşüyorum.
2 yıldır çocuga kayak sözüm var
ancak kar yağdığınca içimden dışarı bile çıkmak istemiyor
sözüm hava da kaldı
sağlık oslun

İyi geceler,
Günlerdir yazacağım, ahh bir yazabilsem.
Çamaşırlar sepette katlanacak beni bekliyor 🫣
Bu ara akşamları uyku öncesi oyun oynayalım modundayız.
Gündüz de çarşamba günü okula iki saat için göndermedim. Komşumla çocukları yaşam vadisine götürdük.Dönüşte bize gelsin diye diye getirdi arkadaşını. Markete gidecektim gidemedim. Sonra konuştum anneye sor işin varmı diye. Bir anlamda iyi oluyor. Oyun oynuyorlar. Tv açayım falan demiyor. Ben de işimi yapıyorum.
Perşembe günü okula bıraktıktan sonra market market gezdim. Akşam ablam geldi.
Yemek telaşem vardı. O da çok yemedi.
Koci de diyor ablan gelecek diyemi yemek yapıyorsun 😁 önceki gün yemeği o yapmıştı. Salı günü yemek yemeyeceğim dedi. Yemek yapmadım.biz elayla mantı yeyiverdik. Pazartesi de pazar gününden eşimin yaptığı yemek vardı.Dün de yemedi.
Nihayet bugün yaptım ona yemek. Kıza hamburger.
O okuldayken de arkadaşla sarma sardık.buzluğa attım.
Sabah da erken kalktım sızmışım kızla uyuturken. O da seslenmeden yatmış.
8 de kalktım. Ebeveyn banyosunun wc lavabosunu yıkadım.kahvaltı hazırladım ablamla kahvaltı yaptık.jimnastiğe götürdüm.oradan okula.okuldan arkadaşa. Tabi arada markete uğradım.
Okuldan aldım. Eve gel yemek hazırla. Elayla odasını topladık.
Öyle dağınık, bir de bana diyor dağınıklık güzel birşeydir neden rahatsız oluyorsunki 😁

Su faturası konusu; bizim soğuk su artık sitenin suyundan değil faturalar iskiden gelecekdi.güya iskiden gelirse daha az gelir diyorduk.Hiç farketmedi.
Bir de sitenin yatırım bütçesi altında topladığı para var 9000 tl civarı. O da bizi zorlayacak. Site Aidatımız 2750 tl oldu. Püfff neye yetişeceğiz bilmiyorum.
Sitede oturmak kuruttu, ekonomi desen o daha beter içimizi kuruttu.
Hepimize geçmiş olsun. Ne birikim ne birşey.çalışma şansım da çok yok

bizde de agbm liseye araba ile gitti
önce bisiklet alındı
şimdide tarktör aldılar :)
allah var bize de yaptılar ama ben hep ayaklarımın üsütnde durdum
hiç bir zaman destek istemedim.
çünkü onların ne kadar yorulduklarını gördüm
hatta dün yine annem ile babamın keyfini kaçırmış
sabırsız o nednele işi ters gidiyor
Her ailede yükü çekenler ve kolaya konanlar var tabi.
Bizim en küçük kardeşler rahat içinde yaşadı hep.evlendiler hala da annemden harçlık kapıverir para isterler.Annemden hayatta para isteyemem.Aksine ben destek olayım diye uğraşırım. Diğer kardeşim de öyle.hep destekçi.
Tabi hep kendi ayaklarımızın üzerinde durmaya çalıştık. Kendi başımıza çabaladık.Annemin o zamanki imkanı ile bu zamanki farklı.
Hayatımda hiç öyle rahatça annem babam alsın yapsın diye beklemedim. Liseyi bitirdim çalıştım. Yıllarca çalıştım. Ondan sanırım şimdi çok zorunlu olmadığım sürece eşimden de para isteyemem. Kendi verir hep.

sen yaptıkça inan hayat yolunda çiçekler açar.
ah o vicdan rahatsa varya gerisi boş

her evde konu erkek bence
bizde de öyle
annem 50 yaşında ki agbime çocuk gibi davranıyor.
o yapmaz ,o aç kalır, o hep magdur
valla bilmiyorum ama hatalı bir durum
biz kendimizi kurtardıkça erkekler iyice mi bir çocuklaşıyor sanki.
Biraz da anneler erkek çocuklarına çok sorumluluk vermiyor. Çok kızdığım bir konu.
Artık kadınlarda çalışıyor, hala öğretemediler evin geçim sorumluluğunun ortak olduğu bir dırumda,evin iş sorumluluğunun da ortak olduğunu.
Kadın çalışmamış ekonomik özgürlüğü yok diye ezilmiş.çalışmış her iş ona bindiği için ezilmiş. Kadın olmak zor. Ama erkeği öyle yapan annesi, yine bir kadın malesef.
Yaşasın feminizm ahahahaaa😁😂

Okula yollayinca rahatlayacaksin merak etme😊yukarı terasida yaptinmi ,yaparsın bir keyif kahvesi içersin manzaraya karşı sakinlik huzur
Okula yollayınca o keyifleri çok hayal etmiştim😁 kahvemi içer film izlerim kitap okurum diyordum. Nerdeee. Sadece yaptığım lüks arada bir arkadaşlarla kahve keyfi. Eve girdiğim an motor takıyorım. :) Allahtan onu yapıyorum. Yoksa temelli ev işine kitlenmek, bana göre değil

valla benim calistigim ekip 40 li yas ustuydu eski is yerimde hic pisman degillerdi kisiye gore degisiyor galiba bilmiyorum
Ben de 20 yaşımdada tek çocuk diyordum, 44 yaşındayım hala tek çocuk diyorum.Çocuk bakmaktan onunla vakit geçirmekten oynatmaktan bıkmam ama bir tane olsun herşeyi ona yapayım, onunla ilgileneyim, daha geniş vakit geçireyim. İmkanlarımı ona kullanayım kafasındayım.

X