Küçük Düşün Büyük Olsun!

Selamm
Kaynanam evde düşmüş kolu incinmis askıya almislar falan.
Esimde hasta diye gitmemisti bugun gitmis.
Kucuk eltimde kalıyor akrabası olan hanii kendimden olsun diye yirtindigi onun eline kalsın insallah dedigim.
Odasina bile girmiyormus yemegi çocuklarla yolluyormus odasina.
Kaynanama asla acımıyorum ben böyle olcagini biliyordum.
Kendi insanımdan olacak diye yırtıniyordu zamanında onun ona bakmicani biliyordum hep böyle olur çünkü
Yinede onun evinde kalıyor aylardır onun pisirdigini yiyor ve dinsiz bu diyormuş bi de eltim icin bòylede nankörler.
Vallahi kadının yatacak yeri yok bosuna annen namaz kılmasin dedim esime.
Annen geçimsiz bak en sevdigi gelinine neler diyor kac yasinda hiç de utanmıyor dedim.
Esimde deme günah falan demis dinlemez ki.
Ay benden uzak olsun dediklerim hep çıkıyor ama.
En sevdigi akrabası olandı onun eline düşsün o da bakmasin demistim.
Bişi istiyormusun falan diye sormuyormus bile.
O hak etti, ettiğini buluyor.
1 sey daha dedim onun icin o da olursa yazarim ki olacak bekliyorum..
Çünkü ne dediysem oldu çıktı.
Bugün bi ona sinir oldum kadinı bilmek duymak istemiyorum.

Ben kendimi dekorasyon vs sayfalarına vurdum kafam ancak öyle dagilir
500bini gözden cikardık biz artık.
Istedigimiz gibi dekore edicez.
Esyayida zaten az ve öz alıcam. O zamanla..
Kafamda var bisiler.
Yaza tam anlamıyla bitermi bilmiyorum ama yaz sonu artık oraya geceriz diye düşünüyoruz.

Babam 2 gundur iyi cok sukur
Ağrısı yok.
Keyfide iyiydi
2 gündür sürekli oksijenide takmıyormuş.
Yalnız bırakmıyoruz 1 bardak cayda versem hoşuna gidiyor.
Bizede aksilesiyor bazen ama anneme daha çok yapıyor.
Üzülüyorum insallah böyle kalır bari, ilerlemez, yayılmaz bu haline bile sukur diyorum icimden.
Daha kötüsünü düşünmeye hazır degilim suan.
Subat basinda 2. Kürü alacak
Allahım bize bu acıyı unutturacak başka acı verme, bize acı, aciz caresiz bir kuluz diye dua edip edip ağlıyorum.

Bazende sanki kafam duruyor düşünüyorum düşünüyorum..
Sonra düşünmeyede fırsatım kalmasın diye sürekli bisiler çıkarıyorum kendime.
Oturdum her yeri elimle sildim ovalaya ovalaya
Keşke icimizdeki gamı, kederi, keskeleri, belkileride silsek şöyle.
Kart kesildi eksik listesi yaptım.
Kendime bisiler baktım baktım vazcaydım
Hala hazır degilim yeni bir kıyafet için.
İçim istemiyor..
Dısarı cikmaya cikmayada insanda göresim yok artık.
Tahammülümde sıfır.

Bugun babamı gormeye pek hazetmedigim bir akrabasi geldi.
Kadinla alıp veremedigim yok annem yasinda ama sivri dilli bi tip. Icimde kalan saygisizlik etmemek icin cvp vermedigim 1-2 lafı var zaten yer kolluyorum sokmaya.
Annem bisi istemeye geldi dedim sakın buraya gelmesin benide sorarsa sehir disinda hatta baska ülkede de gözüm görmesin kavga ederim bak dedim.
Söyleli tipleride cekiyorum net..

Hepimize güzel bir hafta olsun. Dün misafirlerim gitti, yemeğin yanına yogurt ve ayran çıkarmıştım çok beğendiler yeni mayalamış olduğum 3 kiloluk yogurdu verdim çok memnun oldular. Tabii bu sabah bir oldu bana nerden başlayacağımı şaşırdım nevresimleri değiştirdim ilk önce 3. makina çamaşır yıkanıyor kış olduğu için havluları çok sık değiştirdim. Bu gün tüm tuşlara bastım makineler yarış yapıyor birbiriyle banyolar, lavabolar ovuldu mislendi. Ev pürü pak oldu sadece oturduğumuz salonun tozunu alabildim çok yorulmuşum kalanı yarına. Bu kadar işin arasında kardeşim kahveye geldi yarın gidiyor. Onunla biraz oturdum sonra devam. Bir ara deterjan kokularından fenalık geldi kızıma çiğ fındık yazmış diyetisyen hem onu aldım hemde kereviz aldım marketten bu gün yine para harcadım dün de bir ara büyük kızımla gittim markete 3 koli yumurta, un, kefir, şekerlemeler, çikolatalar, vb. almıştım kredi kartı bu ay tavan bile bırakmıcak delmek için, kızıma çeyizlik de aldım beğendiklerinden masraf çok fazla olsun ödeniyor. Eşimle ikimize ayakkabı aldık akşam ihtiyaç mı hayır değil arada kendimizi şımartmamız lazım yoksa hayat bir şekilde geçiyor.Bu akşam için yemek yapmıcam hatta iki gün yapmam herhalde yemeklerim az az var onları yeriz. Fena hamlamışım misafir yazdan beri ağırlamamıştım iyi geldi bize.

İyi geceler,
Dün yazdımmı onu bile hatırlamıyorum
Dünümüz doğum gününe git gel evde vakit geçirmeyle geçti.
Bugün de siteden veli arkadaşlardan biri aradı hafta sonu buradamısın doğum günü yapacağım diye :) ben de malesef yokum dedim. Haftaya pazar yapacak plan değişti.
Sabah kardeşim aradı, biz gölcük e geldik. Yarın da döneceğiz ona göre ayarla bizimle gel dedi. Ben böyle bir afalladım. Arkadaşı çağırmıştım bugün. Bu haber üzerine eşya hazırlamam lazımdı acil. Hiç bana göre olmasa da acil karar verdim. arkadaş gidince yemek yap ye. Ela anne hadi birlikte valiz hazırlayalım deyip durdu. Sıvadım kolları.
Eşimle de gündüz ara ara haberleşiyorduk. Kaç gündür niye bekliyorsunki gitsene erkenden, keşke idodan alabilseler diyen adam, aman boşver telaşla hazırlanma bin otobüse rahat rahat git demezmi.
Ay tam terazi ya bu
O öyle desede idodan biletimi aldım. Yalovadan beni alacaklar kardeşimler.
Arkadaş burada diye de istediğim saati kaçırdım. Neyse 19:45 e aldım.
Babası da Elaya ağlıyor numarası yapıyor yaaa ama gitmeee diye, Ela da ama baba gitmem lazım diyor.Babası için yazılar yazdırdı kağıtlara katladı heryere koydu :)
Yine de Sonsuz heyecanla yarını bekliyor.Bir de bana diyor keşke sabah gitseydik. Erken uyanmıyorsunki dedim.
Yıllardır ilk defa anneme gideceğim zaman gözlerim doldu. Çok şükürki kapısını çalacak bir annem var dedim. Son zamanlardaki sağlık sorunları beni bayağı etkiledi. Çok şükür şimdi birşeyi yok.

yedirenk79 canım hayırlı yolculuklar diliyorum Ela mla ikinize çabucak kavuşun annenize.
KIZLARIMCANLARIM ev hanımlığı da zor-çalışan olmak da ama her ikisi bir arada işte o çok zor, her ikisini de birlikte yürütenlere Allah daha büyük gayret kuvvet versin, hepimize versin. Kolay gelsin Kızlarımcanlarım.

Hava nasıl soğuk, bu gün dışarı çıkmıcam dedim ama eşim aradı eczaneden bir döküman istemiş dışarı çıkıcaksan alır mısın dedi, yürüyüş olsun diye çıktım önce eczaneye, ordan kuyumcuya gittim ilk defa 24 ayar gram altın aldım 3 tane 6200 tl bundan sonra gramla devam edeyim diyorum tabii yapabilirsem nasip. Ordan gratise gittim siparişlerini aldım kızların kargo ödememek için magazadan alıyoruz. Eve yürüdüm, geldim aldıklarımın içinden sadece gramları yerleştirdim onlar benim kızlarımın bile haberi yok sadece sizler biliyorsunuz. Sonra kış çorbası koydum kızım bu gün tavuk göğüs haşlamamı istedi onu da yaptım. Yemek yedim, toz aldım mutfak balkonunun camını da sildim evi de havalandırdım şimdi oturdum. Dinlenicem biraz yorulmuşum, siparişler geliyor kargodan aldıklarımı bile açmadım sonra acıcam daha da gelicek var akşama toptan açarım.

Yorgunummm
Bu ara sürekli herkese dem vurdugum hastayım, yorgunum bla bla..
Ama öyle.

Artık annemin eve yetisemiyorum çünkü ben yapsamda asla devamını getirmiyor ve 3-5güne ev hooop eski haline dönuyor yoruldum.
Bıraktım napim 15gunde 1 alsın birini onuda almaz.
Evi mu goturuyor ne goturuyor artık götürsün
ciddi anlamda yorgunum.
Diyorum bak evde hasta var gelen giden olur aman kim gelcek diyo hoop biri geliyor.
Sonra lelli diyip bana geliyor.
Öglen gelmis bilmem ne geliyormus yoldaymis ben napcam diyo.
Babamin kuzeni gelen.
Gittim süpürdüm, toz aldım, dolapların disini bi sildim.
Bi de yemek hazirladik corbam vardı goturdum onda da olanlarla artık..
Tamam yoruluyor yaşıda var yapamıyor zaten de hep temizlikte rahattır annem e al birini bari ayda 1 ya.
En son ben kanepelerin arkasini supurup sildim 1 ay oldu o kanepeler cekilmemistir bugun yine ben süpürdüm.
Cok yorgunum 9584763 defa daha yazarım
Zaten elimden geldigi kadar destek oluyorum ama dip kösede giremicem artık.
Ama gözüm görüyor icim almıyor.
Sonra evi topla yemek yap kızla uğraş erkenden pilim bitiyor.
Anneme izah ediyorum ee yapma diyor
Oldu sen yapma ben yapma ozaman biri gelince tutuşma yani.
Bana niye geliyosun hemen?
Bu eve gelen giden olacak yani biliyosun toplu temiz tut evi.
Bu adam 7/24 uyanık degil ki gündüz uyuyor ara ara ne bilim o ara bi toz alirsın ya da wc ovarsın
Robot supurge al bari diyorum.
Ağrılarım kroniklesecek korkuyorum.

Lellim Allah yar ve yardımcın olsun, ama kendine iyi bak canım. Okudukça ben yoruluyorum, biliyorum senin durumunu aynısı benim annem. Para diye bir sıkıntıları yok, ikisi de emekli para geliyor ama bir kadın tutmaz. Ben de artık saldım inan kendi evime zor yetiyorum. Annem detaylı temizlik hiç yapmaz zor geliyor ama bir çene var yorulmak bilmez, işe gelince hep bir yerleri ağrır tamam kabul ediyorum yaşı var, ama annemden yaşça daha büyük insanlar var tüm işini yapıyor. Ben artık annemle temizlik konusunu hiç konuşmuyorum.

Anlattiginin aynısı benim kv
Para var ama sırf ev toplamamak kadının arkasında dönmemek için almıyor. Valla kusura bakmasın ben kendi evime yetişemiyorum canim çıkıyor. Arada bir oğlunu çağırıyor ev süpür diye de kocamı tanıyorsam supurmus gibi yapar kesin yaptığı iş biseye yaramaz. Buzdolabının görsen yemeğini yemezsin lavabosunda banyosunda el yikayamazsin öyle pis. O yüzden gider 15 20dk oturur kalkarım içim almıyor.
Annemde 2 oda bir mutfağı kullanıyor yukarıdaki odalara cikmiyor kardeşimgil gelince temizliyorlar. Birde robot aldı süpürür siliyor mis. Yazık ben yoruluyorum diye hiç iş yaptirmaz

Allah yardımcın olsun rahat insanla uğraşmak çok yorucu
Hastaneye kontrolüle gittiklerinde cagiriverseniz bir kadın olur aslinda
Yoksa senin işin zor

Bacim senin kayinvalidenin tek bir iyi ozelligi var mi ya icim almadi

Kesinlikle 75 yasinda kadin var komsu evide temizdir ayrica Bursaya ev yaptilar senelerdir bahce yapar gelinlerine kizlarina herseyi getirir.
Yani kadin 2 ev temizleyip bahce yapiyor.
Buraya gelincede goruyorum geleni gideni bitmiyor kadinın.
Oturup sigara cay kahve keyfi yapma yani.
Ben utanıyorum artık.
Ama kollarım okadar agriyor ki her gün ilac icer oldum.

Bak sabah 3 cesit yemek yaptım evime
Kiz mozaik pasta istedi onuda yaptım.
Yine kiyamadim annem yalanci tavuk gogsu sayikliyordu 1 borcam onu yaptim
Evimi süpürdüm, banyoyu temizledim
Balkonu sildim
Davlumbazinocagi sildim
Ee annemin evini supurup toz aldim
Aynalarini falan sildim oda parfumune kadar sıktım
Evde 1 oda parfümü bile yok onudami ben alim okadar kira aliyorlar hic abartmiyorum kardesimin maasiyla evlerine 60bin rahat giriyordur.
Arabalari yok, disarda yemezler, avm gitmezler, gezmeleri yok.
Bi giderleride yok cocuk okutmuyorlar, kucuk cocuk yok evde gunduz bi annem babam var kardesim is cikisi arkadasi esnaf ona takilir gec gelir.
Yani ayaginda bağ da yok.
Gunduz babam uyurken yap yani
Tmm hepsini 1 günde yapma 1 gün dolap sil 1 gün kapı 1 gün 1 tane cam.
Hep benim yaptığımla benimkide can..
Lafa gelince ee yapma ama bisi olsa hemen benim kapıma kosuyor.
Bugun babam bile bana kek yok mu diyo.
Ya yaparım yapıyorumda helede babam simdi ne derse yapıyorum ama alamicakta insanlar degiller
Babamin yemeklerinide bana kitledi annem.
Yarin musakka yapıcam.
Tmm yapimde yapıyorumda yorgunum artik
Oglan zaten seciyor esim seciyor kiza bir yemek yedirisim var gören halime ağlar
Butun pelus hayvanlarina yediriyorum tek tek 2 lokma yesin diye yeter ki.
Cok yoruldum artık..

lelli ise baslasan rahat edersin gibi duruyor ben iste daha rahatim bu ara

Ben bile ust kata cikarsam burda oglan kalacak tmm kisin yok gibi bir sey ama yazin 3 ay kalacak yazin ayda 1 çağırırım birini burası için.
Ne kimseye minnet ederim ne de kendimi parçalarım artık
Hatta oglan ise falan baslasin Allahın izniyle o gunleri gorim calis oglum temizliginide maasinla yaptır dicem.
Kimse kimseden beklemesin artık benimkide can.
Her ay maasindan ayırsın versin parasını.
Ben mi olucam hep başında
Cok zor yani ben anlatıyorumda annesi böyle olmayan beni anlayamaz.

Yorgunum yine ama yorgunluk artık benim kaşe imza cv :)

Kizi persembe tiyatroya goturcem.
Kultur merkz. Sömestr sebebiyle sık var bu ara
Cuma aksamida avm cikalim dedim esime adamin hic pijama tarzi evde giycek bisi yok.
Firsat bulup alamadım o da benden bekliyor malum.
1 tane int. Siparis vermistim uygun bisi yıkamaya birakmadan giydi hemen.
Dedim dur bi belki iade ederiz koparma etiketini yok oldu oldu diyo.
Ona yeterki kendi alma olmasın ugrasmasın.
Hazir alınmış olsun.
Adam napsın bisi bulamiyordu valla üst
Alt almistim fazla üst kalmamiş.
Ona üst bakıcam.
Kıza kendime oglana almam bu kış bişi.
Esimede 2 tane alsam yeter.
Yine 1 pijama tkm daha alirim öyle online tamamdır.
Kardesime hediye bakıcam
Oglana okadar sey aldı hala alıyor
Simdi kulaklık siparis vermis yine oglana
Bana gitmis hoporlör almış mutfakta bazen is yaparken muzik aciyorum diye.
Kazak ve parfüm bakıcam onada.
Eksikler bitmiyor.
Gitmisken meyve ve kahvaltilikda aliriz biraz.
Hepsi 1 günde bitsin
Gratis siparisimide esime aldirdim magzaya istemiştim 10 gündür cıkıpta alamadım.
Halim yok oraya kadar bile gidecek.

Hayır olsun kuzu
Hayırlısı ins gönlündekini versin Allahım

Bereketli olsun abla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…