Küçük Düşün Büyük Olsun!

Bizim ev revir oldu baya baya.
Nereye dönsem hasta :KK43:
Aşırı modum düşük bende salıcam iyice diye korkuyorum.
Oglan geldi aksam ishal
Esimde benim gibi oldu hasta
Kizi kollicam diye perisan oluyorum ki bende hala tam iyilesemedim.
Onunda uykusu sapıtık gece yine uyandi yeni uyudu.
Oglana ilac ver, kiza vitamin ver, esime ilac babam zaten :KK43: ağrıları başladı onunda.
Kime yetisim kime üzilim sasirdim kaldım.
Anneme mi destek olim yetisemiyorum hic bir yere.
Oglan 3 dolu canta gelmis 2 gün camasir yıkanır artık nasil kuricak bilmem.
2 abi calisiyor yukarda dün cay veremedim onlarada asla vaktim olmadı yanına bisey yapmaya.

Uyusam uykum kacti, kalksam ses oluyor
Ben nasıl toparlıcam evi ve herkesi bilmiyorum.
7ye kadar biraz tesbih cekerim.
Yine extra zorlandığım günlerden..
Allahım ferahlık ver sabır ver sifa ver.
Allah gayret kuvvet ve bol bol şifa versin lellim. Canım sen önce kendine iyi bak, çünkü senden beslenen çocukların, eşin, annen ve baban var. Zor günler, zor zamanlardan zaman zaman hepimiz geçiyoruz ama ben kendime de diyorum geçicek herşey çok güzel olucak diyorum.
Kızlar bağışıklık sistemini guclendirmek için yaptığınız nokta atisi birsey var mı?
Yani özellikle şu vitamin ya da şu gıda kesinlikle bagisikligi kuvvetlendiriyor dediginiz.
Sebze benimkiler yemiyor malum, kefir falanda icmiyorlar.
Ben kendim tüketiyorum.
Ama onlar icin napcam bilmiyorum
Sadece meyveyle olmaz ki.
Vitamin baktım int. cesaret edemedim.
Özellikle düşük bağışıklık icin en direk etkili nedir?
Bilen yazarsa sevinirim
Benim tek favorim bol tavuk etli tavuk suyuna çorba bazen içine bir havuç rendeliyorum bazen sadece şehriyeli yapıyorum. Ama mutlaka bol limonlu olarak yemelerini sağlıyorum. Kefiri ben de içemiyorum tadından dolayı, ama ev yoğurdunu hergün yemeğe çalışıyorum evdekilere de yoğurt yemedikleri zaman ayran içmeleri için hazırlıyorum. Eşimde almış çam kozalağı pekmezi, şurubunu ben evde kendi imkanları ile yapılan pekmez vs. tüketmiyorum çocuklarıma da tükettirmiyorum, ama eşim için önemli değil o her türlü tüketir. Bizim buralar da çam kozalağı ile uğraşan çok onlara getirtmiş eşim ama bayağı pahalı.

Bu gün İzmir e gittik eşimle, önce işlerimizi hallettik sonra kahvaltı etmeden evden çıktık yolumuzda uzundu Karşıyaka-Hill towna gittik önce güzelce yedik acıkmışız, ordan metroya gittik kadın budu köfte, acılı adana, burger köfte, kıyma, çerez, ananas aldık, ordan carrefoura gittik baklava ve meyve aldık hepsini de kredi kartı ile ödedik eşim yemek de dahil 2800 tuttu dedi ama hazır köfteleri bazen yemek sıkıntısı yaşadığım zamanlarda pişiririm diye aldım. Eve dönüş yolunda da lcw ugradık eşime bir pantolon bir gömlek aldık daha alıcaktık ama eşimin bedenine uygun yoktu 4 xl olunca zor bulunuyor. Yeğenime de takım aldım altı takside böldürdük. Bu gün bol harcamalı bir gündü ama güzel geçti.

Kızlar bağışıklık sistemini guclendirmek için yaptığınız nokta atisi birsey var mı?
Yani özellikle şu vitamin ya da şu gıda kesinlikle bagisikligi kuvvetlendiriyor dediginiz.
Sebze benimkiler yemiyor malum, kefir falanda icmiyorlar.
Ben kendim tüketiyorum.
Ama onlar icin napcam bilmiyorum
Sadece meyveyle olmaz ki.
Vitamin baktım int. cesaret edemedim.
Özellikle düşük bağışıklık icin en direk etkili nedir?
Bilen yazarsa sevinirim
Biz yıllardır ligona kids kullanıyoruz.ek olarak redoxon kids kullandık 2-3:aydır.
Faydasına gelince, bilemiyorum. Genel olarak iştahsız bir çocuk, eee bir de alerjik olunca çok çabuk hasta oluyor.
Ama bu yıl daha hafif atlattı. En son hastalığı çok fenaydı yoğun ateş vardı ama o zaten çoğu kişinin yaşadığı salgın hastalığıydı.
O gün doktor bize ben ek vitamine gerek duymuyorum dedi.
Ama ben bile ek vitamin alınca farklılaşıyorum.

3 hafta valla artık gitsin korona dan betermiş
Benim yaşadığım da koronadan beterdi.
Coronada valla evde tencere ovdum:)
Ama bu defa sabah kahvaltı hazırlayacaktım.ayağa kalktım yığıldım. Sonra tekrar kalktım yığıldım. Ateş olduğu günler böyleydim. Koku tat almam anlamsız şekilde geldi gitti. Burun tıkanıklığım geçmek bilmedi.
Göğsüme doğru sızlama da cabasıydı.ve daha yeni yeni tam geçti diyebilirim.nerdeyse 1 ay olacak.
Valla corona yanında çok masum kaldı.
O zaman sadece ilk gün ateş oldu. Ve parol içtim geçmişti. Ama bu defa olan 4 saatte bir sabırla bekleyerek ateş düşürücü içtim.4 saat geçmeden ateşim artıyordu. Elanın da aynı oldu.
Geçsin bitsin ne gıcık virüsse.bezdik bu yıl :)

Günaydınnn
Hayırlı cumalar🙏🏻
Bugun karne günü 11 de karne alcak,koci gitcek .Anneme bırakcak alıp.
Dün msj atmıslar istek üzerine cmrtsi de okul acık olcakmıs.Ek ücretle tabi.
Ben yollamıcam dedim.
Cocuk 2 gün dinlensin bari,ben zaten ayda 2 cmrtsi evdeyim.
2 sinde de annem falan idare ediyorZ.
Bu cocuklar nezaman dinlencek ya😑
Bugun anama cökeriz.
Koci fena hasta.
Dün sabah parkeler falan geldi tasıdılar,sabah corbası yolladım kpderle ona süpriz😅
Nerden aklına geldi cok iyi geldi dedi.
Kpderime de yemek söylerim ben adam calıscak orda.
Dün semaver almıs koci bide🫶🏻
Cayı kahvesi olır bari.

Hepimizin cumaları mübarek olsun. Karne alan evlatlarımızın karneleri güzeldir, iyi bir tatili hak ettiler. Az önce eşim mesaj atmış maaş farkı yattı diye çek dedim hepsini demezmi maaşın yanında su damlası olan paranın hepsini mi demiyor mu, sen bilirsin dedim o da yo sen bilirsin dedi çek 100 euro al dedim bakalım ne yapıcak. Ev idaresi ben de, ben idare edicem diye takla atıyorum. neyse birazdan görür gününü bir gömlek vardı onu alırım rahatlarım, ayarlarımla oynuyor. Ben de ayarlarımı yerine getirmek için hemen istediğim birşeyi alıyorum söylemiyorum.
Bu gün herkesler gidince ev topla, düzenle, çamaşır katla, bir makina daha çalıştırdım. Evi süpürdüm kızların yeni gelen ayakkabılarını kaldırdım üç gündür denicez deyip kendi odalarını ortasında ki ayakkabı kutularının üzerinden atlıyorlar denemiyorlar, doydular almaya ama hala sipariş veriyorlar. Sonra eczaneye gittim, raporlu ilaçlarımı düzenlemek için tabi eksik olan ilaçlarımı da aldım. Vicks alamadım elim varmadı 180 tl dedi muadili katarjin 140 tl onu aldım. Eczaneden tüm ilaçlarımı alamadığım için eczacı ödemeyi diğer ilaçları da tamamladığımızda toptan alırız dedi tamamdır dedim. Ordan milyoncu tabir edilen yere gittim çamaşır ipi, yazlığa plastik kürek ne zamandır eşim söylüyordu onu ve küçük kızım bu dağınıklığının içinde aynasını odasında kaybetti kimbilir nereye koydu bulamadık neyse ona da ayna aldım 120 tl orası yediğimiz tulum peyniri 280 tl olmuş bir buçuk kilo aldım 420 de orası, migrosa girdim toz şeker evde var, ırmak marka 126 tl galiba ama 5 kilo eşime mesaj attım o alıcak taşıyamam diye, kalçalı but ve tavuk fileto aldım 246 tl de o tuttu karttan geçirdim. Bime girdim eşim salam seviyor dün almıştık bu gün baktım bimde onun yediği markadan var aldım birkaç atıştırmalık aldım orayada 192 tl karttan geçtim eve zor çıktım. Nasıl terlemişim anlatamam yaz gibi hava çok güzel şimdi de salonumun yarısına kadar güneş geliyor, termostatlı olduğu için yanmıyor petekler güzel ısıtıyor evi böyle bazen günde iki saat yanmıyor kombi. Elektrik faturası bu ay nedendir erken geldi 200 tl tüketmişiz, bize son zamanların en az elektriği geldi erken gelmesinden kaynaklı, keşke su faturası böyle gelse diye içimden geçirdim. Akşam için yemek var rahatım şimdi çayımı aldım sizi okuyorum.

Hiç ama hic dinlenemedigim bir gün daha bitti.
Esim bugunde ise gitmedi.
Annemede faydam olmuyor hal böyle olunca
Ben tam iyilesecek gibi oluyorum hobba sar başa
Esime dedim kalk gidiyoruz acile bu ne böyle
Gittik birer igne vurunduk.
Balgamda basladi bende geniz akıntın var dedi antibiyotik yazdi, balgam sokturucu falan.
Antibiyotigede hic baslamak istemiyorum bagirsak florasina zararları malum.
Ama cigerlere akarsa bu balgam o da sıkıntı.
Cok yorgunum ya.
Aşırı yorgunum..
Dinlenmek istiyorum sadece dinlenemiyorum.
Esime diyorum bak 2 gündür evdesin ve yatiyorsun ben şu hastalığının aynısını hep ayakta yaşıyorum.
Ee dinlen diyo?
Nasıl ben akıl edemiyorum hay Allah!
Olmuyor kız bırakmıyor.
Azcık uzansam ya çişi gelir ya hic acıkmaya cocugun acıkası tutar.
Bir yerde vucut dur diyor artık.

Kız uyumus biz aksam uzeri gitmistik hastaneye ve hala uyuyor bu da ne demek gece 3 garanti demek.
Bıktım artık ya :KK43:
Gercekden usandım

3 hafta valla artık gitsin korona dan betermiş
Gercekden corona hicbirseymis.
Ben o donem grip bile olmuyordum.
Esim zaten ayakta atlattı grip bile olmadı.
Bu nasıl bir hastalık illallah dedim
Tam 2 hafta oldu zerre duzelemedim.
Tam tmm bugun iyiyim galiba diye basliyorum güne aksama dogru öksürük, halsizlik hadiii başla bastan.
Hele böyle küçük cocuk kollicam diye bi de extra efor harca gitsin artık gelmesin bu lanet hastalık dedim.

Balgamda basladi bende geniz akıntın var dedi antibiyotik yazdi, balgam sokturucu falan.
Cok yorgunum ya.
Aşırı yorgunum..
Esime diyorum bak 2 gündür evdesin ve yatiyorsun ben şu hastalığının aynısını hep ayakta yaşıyorum.
Ee dinlen diyo?
Olmuyor kız bırakmıyor.

Kız uyumus biz aksam uzeri gitmistik hastaneye ve hala uyuyor bu da ne demek gece 3 garanti demek.
Gercekden usandım

Gercekden corona hicbirseymis.
Ben o donem grip bile olmuyordum.
Esim zaten ayakta atlattı grip bile olmadı.
Bu nasıl bir hastalık illallah dedim
Tam 2 hafta oldu zerre duzelemedim.
Tam tmm bugun iyiyim galiba diye basliyorum güne aksama dogru öksürük, halsizlik hadiii başla bastan.
Hele böyle küçük cocuk kollicam diye bi de extra efor harca gitsin artık gelmesin bu lanet hastalık dedim.
Kız o antibiyorik ve balgam söktürücüyü kullan boğazım hafifledi bugün
Balgam sökmeye başladı gögsüm az da olsa rahatladım
Ölüyorum o halde işe gittim

Kızlaaar iyi sabahlar :)
Dün karne günümüzdü dönüşte bize geçtik arkadaşla. Kızlar oynadı. Bir de öğretmen aratatilde etkinlik listesi gönderdi. Ek olarak geridönüşümden oyuncak yapmamız gerekiyor.Kızlar girişti onu yapmaya😅 ne hevesliler ilk günden.
Koci geç gelecekti.işyerini o kapatacaknış.
Biz de Elayla takıldık akşam annekız.uyuturken de uyuyakalmışım.
Tam yatacağız bana diyor; anneciğim karne hediyesi almanıza gerek yok zaten siz benim için en güzel hediyesiniz ❤️ babasına da ses kaydı bıraktı.
Dün arkadaşları bizdeyken de valiz hazırladı, anneanneye gitme heyecanı ile :)

Cok yorgunum ya.
Aşırı yorgunum..
Ee dinlen diyo?
Olmuyor kız bırakmıyor.

Gercekden usandım
Uykusuzluk zor Allah sabır versin canım, antibiyotiği ben geçmeyen yoğun burun akıntısı ve yoğun balgam oluyor o zaman mecbur kullanıyorum.yoksa geçmek bilmiyor.
Nefes alma dengem bozuluyor.
Gece gece Elanın da öksürüğü tuttu uyuyamadım.
Ne zaman geçecek bu öksürük krizleri diye düşünüp duruyorum.Daha anttibiyotiği bitireli bir hafta olmadı.

Bu gün misafirlerimiz vardı, kahvaltı sonrası misafirlerimiz diğer akrabalarını görmeye gittiler bizde kızlarımla ve eşimle dışarı çıktık bazı sağlık sorunları vardı küçük kızımın onun için özel bir hastaneden randevu alıp farklı bir ilçeye gittik ordan kızım kazak örmemi istedi ona yün aldık 192.5 tl tuttu hazır alsaydık iyiydi ama kızım istedi kıramadım başlarım bir ara. Sonra eşimle ben pazara onlar eve geçti, pazarda bir yağmur tuttu neyse biraz ıslandık ama 2 kilo elma, 2 kilo armut, 2 kilo portakal, salata malzemesi ve yeşillik, 2 kilo domates birkaç birşey daha aldık onları yerleştirdim sabah da eşim mandıradan 6 litre süt aldı yoğurt mayaladım. Pazardan aldıklarımızı yerleştirdim, karışık köfte, patates ve biber kızartması, mercimek çorbası, pirinç pilavı, fasulye piyazı ve dondurucudan haşlanmış börülce çıkardım ayran yaptım eşim tatlı olarak tulumba almış. Şimdi gelicek misafirlerimiz güzel bir akşam geçireceğiz çay-sohbet eşliğinde geçer bu gecemiz. Trendyoldan da yine alışveriş yaptık durduramıyoruz kendimizi sağlık olsun.

Cok yorgunum ya.
Aşırı yorgunum..
Ee dinlen diyo?
Olmuyor kız bırakmıyor.

Gercekden usandım
Gecmis olsun kuzu😣
Takviye al,kemik suyu ictim ben kaynatıp kaynatıp.
Toparlıyo en azından.

Hello
Dün annemde kaldık.
Koci 24.00 de geldi.Annem uyumaz o saatte,biz bayılmısız tabi.
Telefonum calıyo,kalktım mesgule atıp geri yatmısım cmxmxmxm
Kapıda kalmıs adam,zili calmayayım demis uyuyo kız diye.
Benim rahatlık seviyesi dkdkdjmx
Annem acmıs sonra kapıyı.
Bana da isyerinde kuru patlıcan dolma cıkmıs yememis,seviyorum diye bana getirmis.
Ben adamı eve almadım cnxnxnmdnx
Sabah kahvaltıdan sonra yeni eve gittik.
Annem bayıldı bukadar beklemiyodum salon falan genis.
Babam masamızı alcak hafta ici secmistim bi model.
Kardesim perdeleri yapıyor,dokumacı onlar.
Bide ankastre begen biz alcaz dedi
Görümcem celik kapıyı aldı,hafta ici geldi.
Evi sülalecek tamamlıyoruz😅
Hepsinin kesesine bereket🙏🏻
Mutfak kırıldı bugun.
Koci kaldı orda babam bizi eve bıraktı.
Babası orda kaldı diye cocuum yol boyu agladı🤦🏻‍♀️
Seni ben sinemaya götüreyim dedim.
Rafadan tayfa varmıs ilk yarı ilgiyle izledi,ikinci yarı sıkıldı uzunca izleyemiyor biseyleri sıkılıuyor.
Kucagıma yattı uyudu🙈
Ordan oyuncakcıua kutu oyunu aldık.
Ordan yemek
icimden gecti.
Dedesi harclık verdi karne hediyesi kumbaraya attı gelir gelmez cakal dkdjdjm kurtaramadım😅
Koci ye dedim ,yemek sinema,oyuncak karne hediyesi.
Karnede yazan;ayakkabılarını kendi baglıyor dkjdkdkdkd
Ama karne hediye 4*4
Eve geldik köfte yaptm ona,kendime de brüksel lahanası fırında.
Erken baylıdlı 20.30 da uyudu🌺

Koci bez istiyo havlu olursa daha iyi olur dedi.
Trendyoldan 12 li düğün havlu takımı buldum. Aldım 150 tl.
Yer falan silcekler sonucta dedim atarsınız kullanıp.
Temizlik icin bi takım daha alayım diyorum.
Kız annemde olcak bu hafta,annem kıyamam ona kendi ev köftesi yogurmus öglenleri yediiririm dedi.
Dolma seviyo dün dolma yapmıs,pazar yapayım ben ona yine dolma yediririm hafta ici diyo.
Anam kondisyon tutup hazırlanıyo resmen bu haftaya😅
Mantı aldırcam babana mantı da yiyo diyo.
Alya da avakoda da aldır anane onuda yerim diyo ölcem fkfkdmmdkd

İyi geceler, iyi uykular,
Sabah 11:30 da kalkan uykucu ailesi :)
Ela kaç gündür hamur kızartmamı istiyordu, hamur yaptım. Melemen vardı kavanozda onu da açtım
Sabah uyanınca öksürük başladı.
Biraz hava aldırmak için çıkarttı babası.
Ben de camları açtım, petekleri komple kapattım.Aslında açmaya gerek bile yok. Evde gayet iyi kısa kolla çorapsız bile gezdik.Ama eşim altına şort pijamalarından giymiş üşüdüm deyip duruyor. Giymişsin yazlık dedim. Hiç de soğuk değildi. Hiç ısınamıyor bu adam ya.
Bugün hiç açmadım petekleri. Evin havasını kurutuyor.
Benim koci spot lambaların oradaki tozları almaya girişti, büyük thomas süpürgem var onu çıkarttırdı. Evde yok yok robot dyson thomas 😅 gören de çok temizlik delisi diyecek.
Neyse odayı süpürdüm. Dysonla karşılaştırdık. Gayet iyi çekmiş thomas emektar süpürgeciğim.
Elanın odasının tozunu da aldım, süpürdüm sildim. O arada koci yine paça çorbası yaptı. Bu defa Ela hiç mırın kırın etmeden yedi.
Öksürüğü gün içinde bir azaldı bir çoğaldı.
Aburcubur hiç yedirmedik. Meyve yedi. Kuruyemiş yedi.
Babasıyla oyun oynadılar. Birara da parmak boya yaptı.
Evde üç masa var üçünün üzeri de onun eşyaları dolu. Uyku öncesi ben kitap okurken de yerde kağıda birşeyler yapıyor. Allahım dedim tüm masalar dolu.
Mutfaktaki masada lego oynadılar.salondakinde kalemleri ödevleri var dağıtmış bir de.kendi masasında parmak boyaları. Kaldıracaktım yeniden yapacağım dedi
Bir de bu dağınıklığı için konuştum uyku öncesi, bir baktım ben kitap okurken yerde kalp dolu kağıt yapmış. Seni çok sevdiğim için çok kalp yaptım dedi.
Bazen diyorum, aslında çocukların o an hissedip yaptıkları ama bizim o an aklımızdakiler.püfff.
Düzen delisi değilim ama, masasını toplamayı da öğrense iyi olur diyorum.

Sabah Ela babasına hazırladığı valizini gösteriyor heyecanla.Babasıda öksürüyorsun gidemezsinki demiş.Bir içlenmiş bir içlenmiş keyfi yoktu. Sonra babası sorunca söylemiş, anneanneme gidemezsem diye üzüldüm demiş. Sana şaka yaptım dedi babası.nasıl sevindi.
Koci bana da diyor bu haftadan gidin niye bekliyorsunuzki. Ben iki günde burada teyzede kalırız demiştim. Gerek yok ona hep gidiyorsunuz dedi. Melekliği üzerinde benim Kocişin😅 yoksa iki hafta gideceğiz diye triplenirdi :)

Koci bez istiyo havlu olursa daha iyi olur dedi.
Trendyoldan 12 li düğün havlu takımı buldum. Aldım 150 tl.
Yer falan silcekler sonucta dedim atarsınız kullanıp.
Temizlik icin bi takım daha alayım diyorum.
Kız annemde olcak bu hafta,annem kıyamam ona kendi ev köftesi yogurmus öglenleri yediiririm dedi.
Dolma seviyo dün dolma yapmıs,pazar yapayım ben ona yine dolma yediririm hafta ici diyo.
Anam kondisyon tutup hazırlanıyo resmen bu haftaya😅
Mantı aldırcam babana mantı da yiyo diyo.
Alya da avakoda da aldır anane onuda yerim diyo ölcem fkfkdmmdkd
beybi ya ailenizle mutlu yillariniz olsun masallah hepinize

X