- 21 Ağustos 2015
- 31.347
- 95.028
- 37
Bi kek cırpıversin,yemegini de yapıversin artık yaKesinlikle 75 yasinda kadin var komsu evide temizdir ayrica Bursaya ev yaptilar senelerdir bahce yapar gelinlerine kizlarina herseyi getirir.
Yani kadin 2 ev temizleyip bahce yapiyor.
Buraya gelincede goruyorum geleni gideni bitmiyor kadinın.
Oturup sigara cay kahve keyfi yapma yani.
Ben utanıyorum artık.
Ama kollarım okadar agriyor ki her gün ilac icer oldum.
Bak sabah 3 cesit yemek yaptım evime
Kiz mozaik pasta istedi onuda yaptım.
Yine kiyamadim annem yalanci tavuk gogsu sayikliyordu 1 borcam onu yaptim
Evimi süpürdüm, banyoyu temizledim
Balkonu sildim
Davlumbazinocagi sildim
Ee annemin evini supurup toz aldim
Aynalarini falan sildim oda parfumune kadar sıktım
Evde 1 oda parfümü bile yok onudami ben alim okadar kira aliyorlar hic abartmiyorum kardesimin maasiyla evlerine 60bin rahat giriyordur.
Arabalari yok, disarda yemezler, avm gitmezler, gezmeleri yok.
Bi giderleride yok cocuk okutmuyorlar, kucuk cocuk yok evde gunduz bi annem babam var kardesim is cikisi arkadasi esnaf ona takilir gec gelir.
Yani ayaginda bağ da yok.
Gunduz babam uyurken yap yani
Tmm hepsini 1 günde yapma 1 gün dolap sil 1 gün kapı 1 gün 1 tane cam.
Hep benim yaptığımla benimkide can..
Lafa gelince ee yapma ama bisi olsa hemen benim kapıma kosuyor.
Bugun babam bile bana kek yok mu diyo.
Ya yaparım yapıyorumda helede babam simdi ne derse yapıyorum ama alamicakta insanlar degiller
Babamin yemeklerinide bana kitledi annem.
Yarin musakka yapıcam.
Tmm yapimde yapıyorumda yorgunum artik
Oglan zaten seciyor esim seciyor kiza bir yemek yedirisim var gören halime ağlar
Butun pelus hayvanlarina yediriyorum tek tek 2 lokma yesin diye yeter ki.
Cok yoruldum artık..
yok baci aklima gelmiyoreBacim senin kayinvalidenin tek bir iyi ozelligi var mi ya icim almadi
Allah kolaylık versin lellim. İnsan her şeye yetmeye çalışırken kendinden o kadar çok veriyor ki. Sende insansın canına yazık bu kadar yıpratma kendini lütfen.Kesinlikle 75 yasinda kadin var komsu evide temizdir ayrica Bursaya ev yaptilar senelerdir bahce yapar gelinlerine kizlarina herseyi getirir.
Yani kadin 2 ev temizleyip bahce yapiyor.
Buraya gelincede goruyorum geleni gideni bitmiyor kadinın.
Oturup sigara cay kahve keyfi yapma yani.
Ben utanıyorum artık.
Ama kollarım okadar agriyor ki her gün ilac icer oldum.
Bak sabah 3 cesit yemek yaptım evime
Kiz mozaik pasta istedi onuda yaptım.
Yine kiyamadim annem yalanci tavuk gogsu sayikliyordu 1 borcam onu yaptim
Evimi süpürdüm, banyoyu temizledim
Balkonu sildim
Davlumbazinocagi sildim
Ee annemin evini supurup toz aldim
Aynalarini falan sildim oda parfumune kadar sıktım
Evde 1 oda parfümü bile yok onudami ben alim okadar kira aliyorlar hic abartmiyorum kardesimin maasiyla evlerine 60bin rahat giriyordur.
Arabalari yok, disarda yemezler, avm gitmezler, gezmeleri yok.
Bi giderleride yok cocuk okutmuyorlar, kucuk cocuk yok evde gunduz bi annem babam var kardesim is cikisi arkadasi esnaf ona takilir gec gelir.
Yani ayaginda bağ da yok.
Gunduz babam uyurken yap yani
Tmm hepsini 1 günde yapma 1 gün dolap sil 1 gün kapı 1 gün 1 tane cam.
Hep benim yaptığımla benimkide can..
Lafa gelince ee yapma ama bisi olsa hemen benim kapıma kosuyor.
Bugun babam bile bana kek yok mu diyo.
Ya yaparım yapıyorumda helede babam simdi ne derse yapıyorum ama alamicakta insanlar degiller
Babamin yemeklerinide bana kitledi annem.
Yarin musakka yapıcam.
Tmm yapimde yapıyorumda yorgunum artik
Oglan zaten seciyor esim seciyor kiza bir yemek yedirisim var gören halime ağlar
Butun pelus hayvanlarina yediriyorum tek tek 2 lokma yesin diye yeter ki.
Cok yoruldum artık..
Aslında paralarıda var bir sürü kira geliri alıyorlar sanırım. İstese bir kadın tutar.Yorgunummm
Bu ara sürekli herkese dem vurdugum hastayım, yorgunum bla bla..
Ama öyle.
Artık annemin eve yetisemiyorum çünkü ben yapsamda asla devamını getirmiyor ve 3-5güne ev hooop eski haline dönuyor yoruldum.
Bıraktım napim 15gunde 1 alsın birini onuda almaz.
Evimu goturuyor ne goturuyor artık götürsün
ciddi anlamda yorgunum.
Diyorum bak evde hasta var gelen giden olur aman kim gelcek diyo hoop biri geliyor.
Sonra lelli diyip bana geliyor.
Öglen gelmis bilmem ne geliyormus yoldaymis ben napcam diyo.
Babamin kuzeni gelen.
Gittim süpürdüm, toz aldım, dolapların disini bi sildim.
Bi de yemek hazirladik corbam vardı goturdum onda da olanlarla artık..
Tamam yoruluyor yaşıda var yapamıyor zaten de hep temizlikte rahattır annem e al birini bari ayda 1 ya.
En son ben kanepelerin arkasini supurup sildim 1 ay oldu o kanepeler cekilmemistir bugun yine ben süpürdüm.
Cok yorgunum 9584763 defa daha yazarım
Zaten elimden geldigi kadar destek oluyorum ama dip kösede giremicem artık.
Ama gözüm görüyor icim almıyor.
Sonra evi topla yemek yap kızla uğraş erkenden pilim bitiyor.
Anneme izah ediyorum ee yapma diyor
Oldu sen yapma ben yapma ozaman biri gelince tutuşma yani.
Bana niye geliyosun hemen?
Bu eve gelen giden olacak yani biliyosun toplu temiz tut evi.
Bu adam 7/24 uyanık degil ki gündüz uyuyor ara ara ne bilim o ara bi toz alirsın ya da wc ovarsın
Robot supurge al bari diyorum.
Ağrılarım kroniklesecek korkuyorum.
Evet pis kalmasına razı annemdeAslında paralarıda var bir sürü kira geliri alıyorlar sanırım. İstese bir kadın tutar.
Yaşlılar hepmi böyle bilmiyorum benim annemde çok hastaydı kendi yapamıyordu doğal olarak ama kadın tutulmasınada izin vermezdi..Ben hangi birine yetişeyim.İki ev birde iş var.Bir ki yaptıyam üçüncüye yapamıyordum enerjim yok yani ne yapabilirim.Kadın tutuyordum parasınıda ben veriyordum bin dereden su getiriyodu istemiyordu.Hep müsriflik olarak görürdü tartışırdık ama bende insanım hangi birine yetişeyim
Ettiğini bulmus .Öylelerine üzülmüyorum kayınvaliden olmasa ağır konuşurdum.Ne demek dinsiz vs ayıp yahu.O eltiinin yerinde olsam evimede almazdım.Kolini incitmis kırmış banane .nereye giderse gitsin kim bakarsa baksın kızımi bakarmi kardesimi bakar onlar düşünsün derdim.Neden bu kadını sevmediğini daha iyi anladım Allah ıslah etsin onuSelamm
Kaynanam evde düşmüş kolu incinmis askıya almislar falan.
Esimde hasta diye gitmemisti bugun gitmis.
Kucuk eltimde kalıyor akrabası olan hanii kendimden olsun diye yirtindigi onun eline kalsın insallah dedigim.
Odasina bile girmiyormus yemegi çocuklarla yolluyormus odasina.
Kaynanama asla acımıyorum ben böyle olcagini biliyordum.
Kendi insanımdan olacak diye yırtıniyordu zamanında onun ona bakmicani biliyordum hep böyle olur çünkü
Yinede onun evinde kalıyor aylardır onun pisirdigini yiyor ve dinsiz bu diyormuş bi de eltim icin bòylede nankörler.
Vallahi kadının yatacak yeri yok bosuna annen namaz kılmasin dedim esime.
Annen geçimsiz bak en sevdigi gelinine neler diyor kac yasinda hiç de utanmıyor dedim.
Esimde deme günah falan demis dinlemez ki.
Ay benden uzak olsun dediklerim hep çıkıyor ama.
En sevdigi akrabası olandı onun eline düşsün o da bakmasin demistim.
Bişi istiyormusun falan diye sormuyormus bile.
O hak etti, ettiğini buluyor.
1 sey daha dedim onun icin o da olursa yazarim ki olacak bekliyorum..
Çünkü ne dediysem oldu çıktı.
Bugün bi ona sinir oldum kadinı bilmek duymak istemiyorum.
İyi yolculuklar iyi tatillerİyi geceler,
Dün yazdımmı onu bile hatırlamıyorum
Dünümüz doğum gününe git gel evde vakit geçirmeyle geçti.
Bugün de siteden veli arkadaşlardan biri aradı hafta sonu buradamısın doğum günü yapacağım diye :) ben de malesef yokum dedim. Haftaya pazar yapacak plan değişti.
Sabah kardeşim aradı, biz gölcük e geldik. Yarın da döneceğiz ona göre ayarla bizimle gel dedi. Ben böyle bir afalladım. Arkadaşı çağırmıştım bugün. Bu haber üzerine eşya hazırlamam lazımdı acil. Hiç bana göre olmasa da acil karar verdim. arkadaş gidince yemek yap ye. Ela anne hadi birlikte valiz hazırlayalım deyip durdu. Sıvadım kolları.
Eşimle de gündüz ara ara haberleşiyorduk. Kaç gündür niye bekliyorsunki gitsene erkenden, keşke idodan alabilseler diyen adam, aman boşver telaşla hazırlanma bin otobüse rahat rahat git demezmi.
Ay tam terazi ya bu
O öyle desede idodan biletimi aldım. Yalovadan beni alacaklar kardeşimler.
Arkadaş burada diye de istediğim saati kaçırdım. Neyse 19:45 e aldım.
Babası da Elaya ağlıyor numarası yapıyor yaaa ama gitmeee diye, Ela da ama baba gitmem lazım diyor.Babası için yazılar yazdırdı kağıtlara katladı heryere koydu :)
Yine de Sonsuz heyecanla yarını bekliyor.Bir de bana diyor keşke sabah gitseydik. Erken uyanmıyorsunki dedim.
Yıllardır ilk defa anneme gideceğim zaman gözlerim doldu. Ç şükürki kapısını çalacak bir annem var dedim. Son zamanlardaki sağlık sorunları beni bayağı etkiledi. Çok şükür şimdi birşeyi yok.
Evin çok güzel olacak lelliBen kendimi dekorasyon vs sayfalarına vurdum kafam ancak öyle dagilir
500bini gözden cikardık biz artık.
Istedigimiz gibi dekore edicez.
Esyayida zaten az ve öz alıcam. O zamanla..
Kafamda var bisiler.
Yaza tam anlamıyla bitermi bilmiyorum ama yaz sonu artık oraya geceriz diye düşünüyoruz.
Babam 2 gundur iyi cok sukur
Ağrısı yok.
Keyfide iyiydi
2 gündür sürekli oksijenide takmıyormuş.
Yalnız bırakmıyoruz 1 bardak cayda versem hoşuna gidiyor.
Bizede aksilesiyor bazen ama anneme daha çok yapıyor.
Üzülüyoruminsallah böyle kalır bari, ilerlemez, yayılmaz bu haline bile sukur diyorum icimden.
Daha kötüsünü düşünmeye hazır degilim suan.
Subat basinda 2. Kürü alacak
Allahım bize bu acıyı unutturacak başka acı verme, bize acı, aciz caresiz bir kuluz diye dua edip edip ağlıyorum.
Bazende sanki kafam duruyor düşünüyorum düşünüyorum..
Sonra düşünmeyede fırsatım kalmasın diye sürekli bisiler çıkarıyorum kendime.
Oturdum her yeri elimle sildim ovalaya ovalaya
Keşke icimizdeki gamı, kederi, keskeleri, belkileride silsek şöyle.
Kart kesildi eksik listesi yaptım.
Kendime bisiler baktım baktım vazcaydım
Hala hazır degilim yeni bir kıyafet için.
İçim istemiyor..
Dısarı cikmaya cikmayada insanda göresim yok artık.
Tahammülümde sıfır.
Bugun babamı gormeye pek hazetmedigim bir akrabasi geldi.
Kadinla alıp veremedigim yok annem yasinda ama sivri dilli bi tip. Icimde kalan saygisizlik etmemek icin cvp vermedigim 1-2 lafı var zaten yer kolluyorum sokmaya.
Annem bisi istemeye geldi dedim sakın buraya gelmesin benide sorarsa sehir disinda hatta baska ülkede de gözüm görmesin kavga ederim bak dedim.
Söyleli tipleride cekiyorum net..
Baby canım ben de devlet anaokuluna gönderiyorum. Memnunum da. Aylık 650 tl ödüyoruz. Öğretmenimiz de kadrolu.Günooo
Ben de gelemeyrum
Elemanlardan biri ayrılıyo,dün biri hamile oldugunu ögrendi ne tarafa bayılayım
Saglıkla gelsin de kız hamile uyuyor bütün isler yarım
Ordan oraya kosuyorm
Bide caycımız hastanede 1 aydır,bikac gün idare ettik ,baktım bi ara cay demliyorm falan.
Dün dönmüs masalarınızı silmeye adam alamıcam diyo.
Herkes siliyo zaten masasını,biz de müsteri önümüzdeyken kalkıp cay dagıtamıcwz dedim.
Bozuldu patrom.
Valla bekiyorm eylülü.
Kzıı vercem devlet kresine olmadı,otururum evde .
Yoruldm
Kız annemde kadının icinden geciyo tüm gün.
Koci de masallah hep acil isi cıkıyo,15.00 de cıkan adam bu hafta 18.00 da cıktı hep
Öyleli yani geldim elemimi kederimi döktüm.
Hakkınızı helal edin.
Evin daha kırılma dökülme isleri bitmedi.
Ramazanaa kadr biter ins
canim cok gecmis olsun. Bendede hamilelik sekeri vardi. Kizim 2130 g la dogduSelam kızlar
Cuma günü iş çıkışı evime gittim annem de kalıyorum ya gebelik süresince arada eve gidiyorum haftasonlari esim felan geliyor.
Çok yağmur vardı 38 km işle ev arası Ankaranın bir ucu iş yerim bir ucu evim.
Binlerce araba gectim 5 şeritli yollardan gittim güzelce tam siteye yaklaştım 20 adım felan var yani sağa sinyali verdim dönüp giriş yapicam esimde beni bekliyordu yemeğe gidecektik.
O esnada sağda bir araba personel indirmis ben sinyali verip gececegim sırada geldi bana çarptı yandan.Çok şükür bana ve bebeğe bisey olmadı
Arabada hasar oldu çamurluk gitti kapının boyanması lazım
Orijinalligi gitti.
Jandarma geldi tutatanak tuttu.
Pazartesi sonuç çıktı karşı taraf %100 asli kusurlu.Ben kusursuz çıktım.Arabayi servise götüreceğiz karşı tarafın sigortası yaptıracak.
Arabada değer kaybı oldu onun için de karşı sigortaya dilekçe vermek lazimmis ya da dava acicam can sıkıntısı seyler.
Sen ne kadar düzgün durursan dur gelip vuruyorlar.2 kere de kırmızı da beklerken arkadan duramayan bir araba ve motor carpmisti.
Bu arada gebelik şekeri çıktı bende.
Diyetisyene randevu aldım cumartesi gideceğim diyete baslicam.Her gün sekerimi ölçeçeğim sabah akşam aclik ve tokluk. Haftaya hoca aricak eğer diyet ise yararsa seker düşerse iyi yoksa insülin baslicaz.İnsallah gerek kalmaz insüline
Şeker bebeğe zararli ya küçük bebek ya iri bebek oluyor dedi hoca
Yürüyüş de yapip şekeri düşürmeye caliscam inşallah.
Gecmis olsun canim size bisey olmasında araba halledilirSelam kızlar
Cuma günü iş çıkışı evime gittim annem de kalıyorum ya gebelik süresince arada eve gidiyorum haftasonlari esim felan geliyor.
Binlerce araba gectim 5 şeritli yollardan gittim güzelce tam siteye yaklaştım 20 adım felan var yani sağa sinyali verdim dönüp giriş yapicam esimde beni bekliyordu yemeğe gidecektik.
O esnada sağda bir araba personel indirmis ben sinyali verip gececegim sırada geldi bana çarptı yandan.Çok şükür bana ve bebeğe bisey olmadı
Orijinalligi gitti.
Pazartesi sonuç çıktı karşı taraf %100 asli kusurlu.Ben kusursuz çıktım.Arabayi servise götüreceğiz karşı tarafın sigortası yaptıracak.
Arabada değer kaybı oldu onun için de karşı sigortaya dilekçe vermek lazimmis ya da dava acicam can sıkıntısı seyler.
Sen ne kadar düzgün durursan dur gelip vuruyorlar.2 kere de kırmızı da beklerken arkadan duramayan bir araba ve motor carpmisti.
Diyetisyene randevu aldım cumartesi gideceğim diyete baslicam.Her gün sekerimi ölçeçeğim sabah akşam aclik ve tokluk. Haftaya hoca aricak eğer diyet ise yararsa seker düşerse iyi yoksa insülin baslicaz.İnsallah gerek kalmaz insüline
Çok geçmiş olsun canım, Allah daha beterinden korusunSelam kızlar
Orijinalligi gitti.
Allah içinize sindirsin, çok güzel tatil yapıyorsunuz en sevdiğim tatildir aileyle yapılan tatil. Daha da güzel tatilleriniz olsun canım.İyi sabahlar herkese :)
Çocukları uyuttuk muhabbete tutulduk
Bugün annemde kahvaltı yaptık.
Sonra çocuklar oynadı annemle ben evi toparladık.
Biraz kahvaltı sonrası muhabbet ettik.
Annem çocuklara meyve hazırladı.yediler.
Ela alt kata yengesinin yanına inmek istedi. Sonra çocukların hepsi indi.
Az sonra ben de indim bizim geline.
Oturduk.sohbet.
Kardeşim geldi.Yukarı çıktık çocuklarla.
Yemek yapmaya giriştik.Ben çorba ve pilav yaptım kardeşim de kurufasulye ve salata yaptı. Küçük kardeşim de gelecekti bugün anneme. Çocuklara önceden yemek yedirdik.
Küçük kardeşim gelince Ela koştu sarıldı. Favori teyzesi :)
Onlar yedikten sonra biz de yemek yedik.
Bugün akşama çaya diğer abla çağırmıştı. Kuzenlerim de gelecekti ona, oraya geçtik.
Biraz da orada tatlı kurabiye yedikmiii, gelsin kilolar.
Bir de müzik faslı yaptılar.Kardeşimin eşi de bendir çalıyor. Söylüyor.
Artık bizim eşler biraraya gelince biri ney biri bendir çalaril
Benim favori çalgım piyano ve keman.
Ela saat 22:00 gibi uykum geldi dedi. Eve geçelim dedim ama gitmek istemedi.
Oradan çıkıyorduk. Kuzenim kardeşim de kalacakmış. Kardeşim bana dedi bu akşam annemde değil bizde kalıyorsun.
O çocukları aldı gitti.Ben de annemden eşyalarımızı aldım geçtim.
Tabi kızlar da sevinçten uçtular.
İki gündür yeğenimle Ela burada kalmsyı istiyordu kardeşim çalışıyor diye hafta sonuna düşünüyordum.
Kuzen kardeşim ve ben oturduk gece kahvesi muhabbet. İyi geldi.
Yarın sabah da kuzenimle beni gelin kahvaltıya çağırdı.
Kahveye de diğer kuzenimdeyiz
Boş kadınların işi işte ahahahaaa
Akşama da kardeşim gelmeden yemekleri hazırlarız kuzenimle.Ona da kolaylık olur