- 28 Mart 2020
- 6.008
- 23.893
Cok gecmis olsun ablacimGece çok zor geçti sabah eşin Nazenin bu böyle olmucak hastaneye gidiyoruz dedi. Sabah birlikte çıktık evden akciğer röntgen filmi de çekildi çok şükür birşey yok, doktora söyledim hap yutamıyorum dedim Allah razı olsun bana hep suda eriyen tabletlerden yazmış bu yazdıklarımı içebilirmisin dedi içerim dedim, Mutfak masasına haplarımı koydum o kadar çok oldular ki diğer haplarımla birlikte inşallah dedim birini az birini çok içmem göz doktoruna gittik konjektivit olmuş damla var 3 tane Allah sağlık versin gerçekten herşey boş geliyor birde dahiliye doktoru istirahat edip dinleneceksiniz dedi içimden pamuklara sararım seni dedim. Geldim kahvaltı ettim eşim ilaçlarımı getirdi katkı payı 280 tl cık ödemiş canımsın dedim. Ne oluyoruz daha sana zam gelmeden bizden alıma başlamışlar dedim. Eşim sen iyi ol yeter ödedim ben katkı payını dedi. Eşim gitti biraz dinlendim uyuyamıyorumda, tv açtım izledim biraz, mutfak nasıldı bir görseniz ben bile kendime şaşırdım öyle hiç bir zaman bırakmadım mutfağımı ama halsizlik çok fena yaptı bulaşıkları makineye yerleştirdim kemik suyuna mercimek çorbası koydum, kıymalı karnıbahar da pişiyor mutfak da toplu size geldim hemen.
Allah kolaylık versin canım bi an evvel hayırlısıyla feraha çıkarsınYine kafamin bi dunya oldugu bir gün .
Babama yatış yapildı ama nekadar yatar muamma.
Anneminde mutfak bulasik doluydu dedim elleme ben sabah hallederim.
Kızında hastalik ilerledi atesi yok sukur burun akıntısı ve halsizlik.
Surup aldim evde parol falanda vardı zaten.
Portakal suyu, vitamin falan toparlamaya calisiyorum ama gece saat basi uyandik yine.
Allahdan yiyor bir sekilde
Pide istedi pide siparis vercem.
Oglanda yarin gelecek cocuga bulasacak
Yine caresizligin dibini sıyıriyorum
Halam kızım haber bekliyorum senden alo de gelirim dedi.
Sagolsun sabah aksam arıyor zaten.
O da genc degil 67 yaşında kadin kime yetissin.
Kardesim izin aldı tüp isi için o karsiya gitti
Annemin mutfagi topladım, evini süpürdüm
Kız uyursa toz falan alcam.
Kendi evimi toparladim supurcem bi kahve yaptım oturdum
Gunlerdir robot gibi yasiyoruz..
Sirkeci taraflarında da var diye duymuştumFındıkzade çapa tarafında o tür şeyler satan yerler var diye biliyorum canım.
Yanılmıyorsam.
geçmiş olsunGece çok zor geçti sabah eşin Nazenin bu böyle olmucak hastaneye gidiyoruz dedi. Sabah birlikte çıktık evden akciğer röntgen filmi de çekildi çok şükür birşey yok, doktora söyledim hap yutamıyorum dedim Allah razı olsun bana hep suda eriyen tabletlerden yazmış bu yazdıklarımı içebilirmisin dedi içerim dedim, Mutfak masasına haplarımı koydum o kadar çok oldular ki diğer haplarımla birlikte inşallah dedim birini az birini çok içmem göz doktoruna gittik konjektivit olmuş damla var 3 tane Allah sağlık versin gerçekten herşey boş geliyor birde dahiliye doktoru istirahat edip dinleneceksiniz dedi içimden pamuklara sararım seni dedim. Geldim kahvaltı ettim eşim ilaçlarımı getirdi katkı payı 280 tl cık ödemiş canımsın dedim. Ne oluyoruz daha sana zam gelmeden bizden alıma başlamışlar dedim. Eşim sen iyi ol yeter ödedim ben katkı payını dedi. Eşim gitti biraz dinlendim uyuyamıyorumda, tv açtım izledim biraz, mutfak nasıldı bir görseniz ben bile kendime şaşırdım öyle hiç bir zaman bırakmadım mutfağımı ama halsizlik çok fena yaptı bulaşıkları makineye yerleştirdim kemik suyuna mercimek çorbası koydum, kıymalı karnıbahar da pişiyor mutfak da toplu size geldim hemen.
geçmiş olsunKızlar bayağı yazdım günün özetiydi
Bugün annem doktoruna gitti.
Doktor hastalığın teşhisini koymuş.Binde bir görülen hastalıkmış.
Malesef yediği taneli yiyecekler safra kanalına kaçıyormuş bu da ağrıya sebep oluyormuş.
Hastalığın tedavisi yokmuş kendi kendine düzelebiliyormuş. Ama yaşı ilerlemiş olduğu için düzelme ihtimali azmış.
Yediği şeyleri püre halinde yemeliymiş.
Üzüldüm ya şükür daha büyük bir hastalık değil sadece yediği şeylerin belli kuralı olacak. Ama zor süreç. Allah daha beterinden korusun tabiki. Bol duanızı bekliyorum. İnşallah düzelir.
Böylece safra kesesinin vücutta ne kadar önemli olduğunu öğrendik. Malesef biz insanlar vücudumuzu midemizi vs hoyratça kullanıyoruz.
Oysaki her bir parçası ne kadar da değerli.
Birden aklıma çocukluğum ve annemin eski halleri geldi.buruklaştı içim.hastalıklar başlayınca yaşlandığını farkediyor insan.
Ama hala bayram tatil vs gidiyoruz anneme, güzel günlerimiz geçiyor.Allah bize de onsuz bırakmasın.
44 yaşına gelsen de yine de annem annem diyormuşsun
Allah hepimizin annelerine sağlık versin.
geçmiş olsunGelemiyorum bende kızlar hepiniz hastalıkla boğusuyoruz boynum felaket ağrıyor kız grip hastalık bu sene yoğun geccek
Kızlar minicikler bende derdim Ah bu kar büyürmü diye zamanla geciyor oturuyor 4, 5 yaş haylaz oluyor bu minnoslar benimkilerde aynıydı
İnsan canı sıkkın olunca çocuk senin ne yoruldugundann ne hastalığından anlıyor işte
Baby senin eve ne zaman tasınıyorsun haber vaarmı
Lelli çok iyi olmus burs sevindim güle güle harcasın
Hakkaten sağlık olsun gerisi boş canım..
Rabbim şifalar versin.. Bol C vitamini ve dinlenme gribin ilacı.. Göz içnde çay pansumanı çok iyi geliyor.. İltihabik duruma bile..Rabbim şifalar versin..
Teşekkür ederim kızlar.Cok gecmis olsun ablacim
Saol cnmGecmis olsun canım
Evi alabilsek tasınmayı gectim daha tadilat var.
İnsanlarım rahatlgı+kocamın rahatlıgı sonuc bu.
Ben olsam emlakcıyı paralamıstım nasıl is yapıyonuz diye,resmrn 2 aydır oturduk adamların genis genis is yapmasını bekliyoruz
Allah kolaylık versin lelliYine kafamin bi dunya oldugu bir gün .
Babama yatış yapildı ama nekadar yatar muamma.
Anneminde mutfak bulasik doluydu dedim elleme ben sabah hallederim.
Kızında hastalik ilerledi atesi yok sukur burun akıntısı ve halsizlik.
Surup aldim evde parol falanda vardı zaten.
Portakal suyu, vitamin falan toparlamaya calisiyorum ama gece saat basi uyandik yine.
Allahdan yiyor bir sekilde
Pide istedi pide siparis vercem.
Oglanda yarin gelecek cocuga bulasacak
Yine caresizligin dibini sıyıriyorum
Halam kızım haber bekliyorum senden alo de gelirim dedi.
Sagolsun sabah aksam arıyor zaten.
O da genc degil 67 yaşında kadin kime yetissin.
Kardesim izin aldı tüp isi için o karsiya gitti
Annemin mutfagi topladım, evini süpürdüm
Kız uyursa toz falan alcam.
Kendi evimi toparladim supurcem bi kahve yaptım oturdum
Gunlerdir robot gibi yasiyoruz..
Teşekkür ederimgeçmiş olsun
9 sene sirkecide çalıştım ama hiç bilgim yokSirkeci taraflarında da var diye duymuştum
Hiç bilmiyorum ama, orada bir iş hanında iş görüşmesine gitmiştim.Hast. Oraya yönlendirmis anlasmalari varsa
Vayyy be koymuşlar zamları hee.Gece çok zor geçti sabah eşin Nazenin bu böyle olmucak hastaneye gidiyoruz dedi. Sabah birlikte çıktık evden akciğer röntgen filmi de çekildi çok şükür birşey yok, doktora söyledim hap yutamıyorum dedim Allah razı olsun bana hep suda eriyen tabletlerden yazmış bu yazdıklarımı içebilirmisin dedi içerim dedim, Mutfak masasına haplarımı koydum o kadar çok oldular ki diğer haplarımla birlikte inşallah dedim birini az birini çok içmem göz doktoruna gittik konjektivit olmuş damla var 3 tane Allah sağlık versin gerçekten herşey boş geliyor birde dahiliye doktoru istirahat edip dinleneceksiniz dedi içimden pamuklara sararım seni dedim. Geldim kahvaltı ettim eşim ilaçlarımı getirdi katkı payı 280 tl cık ödemiş canımsın dedim. Ne oluyoruz daha sana zam gelmeden bizden alıma başlamışlar dedim. Eşim sen iyi ol yeter ödedim ben katkı payını dedi. Eşim gitti biraz dinlendim uyuyamıyorumda, tv açtım izledim biraz, mutfak nasıldı bir görseniz ben bile kendime şaşırdım öyle hiç bir zaman bırakmadım mutfağımı ama halsizlik çok fena yaptı bulaşıkları makineye yerleştirdim kemik suyuna mercimek çorbası koydum, kıymalı karnıbahar da pişiyor mutfak da toplu size geldim hemen.
Bayrampasadaymis unkapani adresi verilmisti bize orasida tasinmis9 sene sirkecide çalıştım ama hiç bilgim yok
Kocamannn AminnnBurayı mümkün olduğunca okuyorum sessiz takipçilerdenimHepimiz o kadar aynıyız ki. Sen ben o biz hepimiz biriz aslında. Çabalarımız mutluluğumuz hüznümüz endişemiz anneliğimiz. Kadın olmak gerçekten zor. Aynı anda evlat anne eş abla kardeş her şey olmaya çalışırken kendimizi unutuyoruz. Yeni yıl umarım bize sağlıkla huzurla mutlulukla gelir. Bu güzel grubun kadınları hepinizi yürekten öperim.
GünaydınGünaydınn
Yatakdan kazındım desem yeri kalkarken.
Sabah sabah pancake yaptim kalıplarla kestim falan neyse yedide içim rahat etti.
Annem geldi dün saat 17.00 gibi babam yine bildiginiz gibi bana tavuk kizartin, peynire kadar bildigin siparis veriyor hastaneye.
Sekeri 500ün uzerindeymis
Artık o tüp havada nefesini acmiyormus baska tedavi uygulayacaklarmıs..
Dün doktor cigeri kötü demiş.
Ee eve alinanda yetersiz gelecek ozaman.
Kardesim dün karsida okadar ugrasmis ki o da 5 civari geldi eve ki sabah 10da evden cikmisti.
Verilen adresteki yerden tasinmis baska yere.
Sadece tüp degil elekt. Mak. Var asiri ağır bisi
Hepimiz perişan
Yine dün yesinler diye (hemde anneme koyarim dedim yer orda) dereotlu kurabiye ve elmalı kurabiye yaptım.
Aksamda kardesime yemek verdim kurabiye ıhlamur falan.
Esime siparis gectim bimden ama reyonlarina kadar anlattim telefonda, arayıpta bulayım yok.
Tek tek reyonları tarif edip aldırabildim ancak.
Kizla cikamıyorum hasta diye
Yine kendime cokca kuvvet sabır diledigim günlerden..
Aksam oglan gelecek
Tavuk şiş-patates, corba, pilav yapcam.
Kurabiyeler bitti.
Mozaik pasta yaparım, kestanede almis esim onu pisiririm.
Annemin eve bi bakıcam mutfakta bisiler varsa onlari yıkarım
Bi de babam binada yonetici onunla ugrasiyorum.
Merdivenciyi takip et para verilcekmis.
Asansörcu bekliyorum para verilcekmiş
Baska işim yok bnm zaten.
Cocuk hasta paçamda.
Bi de sabah arıyor bana ısıtıcı, sallama çay yollasana diyor.
Kardeşim işte, esimde gitti
Ben cocuklamı gidicem hiç bizide düşünmüyor.
Annem gelsin alsın dedim ben napabilirim kac parca olim daha bilmiyorum ki.
Çocuğa bakın diyemem kimseye bulaşır birine o vebale giremem.
Aksam yollicam napim annem gelmezse.
Esimle yollarım.
Çok teşekkür ederizBurayı mümkün olduğunca okuyorum sessiz takipçilerdenimHepimiz o kadar aynıyız ki. Sen ben o biz hepimiz biriz aslında. Çabalarımız mutluluğumuz hüznümüz endişemiz anneliğimiz. Kadın olmak gerçekten zor. Aynı anda evlat anne eş abla kardeş her şey olmaya çalışırken kendimizi unutuyoruz. Yeni yıl umarım bize sağlıkla huzurla mutlulukla gelir. Bu güzel grubun kadınları hepinizi yürekten öperim.