Küçük Düşün Büyük Olsun!

Günaydın

ufff şekeri 500 mü amcam ne yapmış öyle😮

Elektirikli taşınabilir oksijen konsantratörü var kocaman valiz büyüklüğünde ama ağır oluyor öyle birşeymi verdiler ? Onu ciğerin kapasitesini genişletmek için veriyorlar .Daha rahat nefes alsın diye
Hastanede tedavisi bitince evdede kullanabiliyorsunuz.Onlara rapor çıkartılıyordu.

Kolay gelsin canım Allah güç kuvvet versin
Galiba ondan baya büyuk ve ağır bi cihaz.
Raporla alindı geri verilcekmis galiba sonra.
Amin🙏

Bu gün hava nasıl güzel hani derler ya yazdan kalma diye aynen onu yaşatıyor. Böyle yazıyorum havadan sudan ama inanın insanız hepimizin sıkıntıları var, ben burayı okuyunca ve yazınca benim gibi benden birileri ile sohbet etmiş kadar oluyorum. Sizler bana iyi geliyorsunuz hastalarımız hep aklımda duamıda esirgemem çünkü hepimizin başına gelebilecek birşey Allah şifalar versin hepimizin evlerine. Ev de temizlik yasak bana bir süreliğine, doktor onaylı olduğu için istirahat ediyorum gerçekten birşey yapmıyorum bazen beni kızlarım arıyor görüntülü olarak hangi odada olduğumu kontrol etmek için iyiyim çok şükür ilaçlar da iyi geldi sesim çıkıyor artık telefonla rahat konuşuyorum. Aslında mutluyumda onların bu hallerinden küçükken ben onlara ne söylüyorsam şimdi onlar bana söylüyor. Büyük kızım yeniyıl hediyesi kahve makinesi almış evimize sağolsun. Yemek var dünden evde kız çocuğu olunca çok fazla yemek yemiyorlar ama kahve, züber vb. tüketiyorlar kilo almamak için. Bu gün canım kahvaltıya simit istedi iade de vardı kargoya verdim marketten de simit, süt, tavuk fileto, yeniyıl çikolatası ekmek aldım illaki harcadım unuttuklarımı da şimdi eşime mesaj attım o alıcak.

Esim müdürlere sirket adina yilbasi sepeti dagitiyordu migrosun evede ayırmıştı 1tane
Iyi yine cikolata, cips, mesrubat, biraz kuruyemis falan var.
Zuberin hindistan cevizi cipsi vardi icinde ilk defa yedim cok güzelmiş.
Bugun oglana almaya giderken citlekciye ugramıs
Cekirdegini cok seviyoruz hem oglana hem kendimize kocaman boy alıyoruz her gittiğimizde
Birazda kuruyemis almis.
Yoldalar hala gelemediler
Sabah kuzeymarmara yolunda fena bir kaza olmus zincirleme sabah gormustum sakarya haberde esime dedim açılır dedi ama bir yerde tek seride dusurmusler yogunluk varmis.
11 ölü falan varmis ya.
Hic sakaya gelmiyor trafik dikkat.
Biz hep o yolu kullanıyoruz.
Yine 600tl biriktirmişim bu arada 50-100 derken.
Evdende çıktığım yok ustume falanda bisi almıyorum ancak gıda, deterjan harcamalar.

Bu gün hava nasıl güzel hani derler ya yazdan kalma diye aynen onu yaşatıyor. Böyle yazıyorum havadan sudan ama inanın insanız hepimizin sıkıntıları var, ben burayı okuyunca ve yazınca benim gibi benden birileri ile sohbet etmiş kadar oluyorum. Sizler bana iyi geliyorsunuz hastalarımız hep aklımda duamıda esirgemem çünkü hepimizin başına gelebilecek birşey Allah şifalar versin hepimizin evlerine. Ev de temizlik yasak bana bir süreliğine, doktor onaylı olduğu için istirahat ediyorum gerçekten birşey yapmıyorum bazen beni kızlarım arıyor görüntülü olarak hangi odada olduğumu kontrol etmek için iyiyim çok şükür ilaçlar da iyi geldi sesim çıkıyor artık telefonla rahat konuşuyorum. Aslında mutluyumda onların bu hallerinden küçükken ben onlara ne söylüyorsam şimdi onlar bana söylüyor. Büyük kızım yeniyıl hediyesi kahve makinesi almış evimize sağolsun. Yemek var dünden evde kız çocuğu olunca çok fazla yemek yemiyorlar ama kahve, züber vb. tüketiyorlar kilo almamak için. Bu gün canım kahvaltıya simit istedi iade de vardı kargoya verdim marketten de simit, süt, tavuk fileto, yeniyıl çikolatası ekmek aldım illaki harcadım unuttuklarımı da şimdi eşime mesaj attım o alıcak.
Gule güle kullanın.
Bende bu ara aşırı yükseldim şu sütü kopürten falan olana 12bin tl civarı esim al dedi yılbasindan önce zam gelir bir elim gitmedi.
Alıcam bende galiba
Yerimde yok ama olsundu.

Gule güle kullanın.
Bende bu ara aşırı yükseldim şu sütü kopürten falan olana 12bin tl civarı esim al dedi yılbasindan önce zam gelir bir elim gitmedi.
Alıcam bende galiba
Yerimde yok ama olsundu.
Lellim bizde ondan da var, yeni alındı iki kahve makinası yanyana biraz ötesindede airfry ve tost makinesi var tezgah büyük olmasına büyük ama hareket alanım kısıtlanıyor. Sonra kredi kartı çok şişti diye burada yakınıyorum birde onların sosları var onlarda pahalı bir kilo tchibo çekirdek kahve aldılar mutfak barista hizmeti veriyor. Gençler seviyor, arada ben de içiyorum güzel oluyor ama ben kahve düşkünü bir insan değilim önceden kahvaltıdan önce bir fincan kahve içip güne başlardım şimdi canım çay bile istemiyor alışkanlıklar değişebiliyormuş. Lellim alırsan sosunu karamelli al enfesto evin içi mis gibi kokuyor.

İyi geceler kızlar,
Bugün sabah saat 9 a alarm kurdum.saat çaldı,ben uyudum saat çaldı ben uyudum.
En son 9:40 da ayıldım.
İlaç çok uyku yapıyor bana.
Neyse çocukları jimnastiğe götürünce kahvaltı yapalım parkta dedik. Birşeyler hazırladım.
Elaya jimnastik dedim. Fırladı yataktan bir kalkışı var😅
Çıktık gittik. Kızlar masayı kurmuş. Ela jimnastiğe girdi. Biz kahvaltı yaptık. Çıkınca çocuklara da yedirmeye çalıştık.
Arkadaşlar evlerine döneceklerdi. Ben genelde oradan okula geçiyorum.
Arkadaş dedi gel bize, bizden gideriz birlikte. Gelmeyeyim dedim ama ısrar edince Ela da isteyince gittim. Çocuklara birşeyler yedirdik okula gittik.
Dönüşte de benim blokta oturan arkadaş ( çocuklarımız aynı okulda) okulun kapısında dedi kahveye gel. Ben de sen gel ama eve girip toparlayayım öyle gel dedim.
Gerçekten kahvaltı hazırlayıp paldır küldür çıkmıştım evden.kaçtır çağırıyor ben çağıramadım, artık sen gel dedim.
Eve girdim işlerimi yapıp haber verdim.
Kahve içtik. Sonra çocuklarıalmaya çıktık.
Dönüşte markete uğradım.
Eve girdim yemek yaptım. Arkadaş çorba getirmiş.
İşim bitince Elayla oynadık.
Eşim geldi yemek yedik. Topladım. Çıktık tereyağı zeytinyağı ve ceviz almaya gittik
Çoook pahalı çok. Eşimin babası getiriyor ya da gönderiyordu.
Benimki hala triplerde aramıyor babasını.
Ama bana soruyor nerdeyse hergünn.. babayla konuştunuzmu diye😅
He bir de ceviz aldık.yine de tadı annenin cevizi gibi değil diyor. Beğenmiyordun hayırdır dedim. Yok kabuğu kalındı yoksa tadı iyiydi dedi.

Kızlar annemin dün gece yine ağrısı olmuş.yine hastaneye taşınmışlar.
Mr sonucu yarın çıkıyor. Annem demiş taş var galiba. Sadece çorba yiyormuş günlerdir
Safra kanalı iki defa ercp den dolayı genişlemiş onun toparlanması yaşlı insanlarda zaman alırmış.
Düzgün de beslenemiyor.
Ona hücre yenileyici ek vitamin almak istiyorum.
Tavsiye edeceğiniz birşey varmı?
Daha çabuk toparlanır diye düşünüyorım
Sadece çorba bağışıklık sistemini daha da düşürür
Kardeşime de dedim. Sebze püreleri yap.
Hatırla nasıl kızlarımız bebekken ek gıda yapıyorduk aynı onun gibi dedim.
Keşke yakının da olsaydım.
Çalışmıyorum ilgilenirdim onunla.
Gel yanıma desem, baban yalnız,yok aç kaldı yok ilaçlarını içmedi diye dertlenir.
Babamla gel desem, babam iki günde sıkılır gidelim demeye başlar.
Neyseki kardeşim çalışmıyor, yarın yapayım söylediklerini dedi.

İyi geceler kızlar.
Aferin sinüs içtim. Fena uyku yaptı.
Hastalığı bana da geçirdi nihayet.
Nedir bu burnumdan çektiğim.
Bugün okula gönderdim. Çünkü iyiydi. Öksürüğü de kesildi. Ama saat 16:30 öğretmen aradı karnım ağrıyor demiş. Gittim almaya. Ama birşeyi yoktu. Sanırım anlık ağrı olmuş. Çıkınca sordum ağrımıyor geçti dedi.
Hatta okulda öğretmenin vereceği ödevi unutmuş. Nasıl ağlıyor, geri dönüp alalım diye.resmen yalvarıyor. Allahım sabır dedim :) anlatıyırum yarın alırsın dyoru. Ödevimi yapmam lazımndiye ağlıyor.
Öğretmene söyledim bizim sitede oturan arkadaşıyla göndermsini.Nihayet aldık ondan eve girdik. Hemen yaptı.umarım hep böyle derslerini seversin.
Gündüz bir iş yapmadım. Kaç günün yoğunluğu ile dinlendim.
Sonra çıkmadan önce hayrına ebeveyn banyosunun lavabosunu tenizledim.yoksa ben temizlemesem eşim kolları sıvayacak😅
Okuldan gelince de oyunla geçti.
Marketten döner almıştım. Eşim dürüm yap dedi.onu hazırladım. Salata yaptım.
Çorba vardı.
Masa hazırlayacağım. Anne amuda kalkacağım yanımda dur. 30 defa yaptı. Sonunda yeter dedim.
Yemekleri halledeceğim.acıktık diyorum. Ben acıkmadım diyor. Kahvaltıda az yedirdim okulda yesin diye yememiş. Hala aç değilim diyor.
Gecmis olsun canim
Gule güle kullanın.
Alıcam bende galiba
Yerimde yok ama olsundu.
Bende istiyorum ama almamak için zor duruyorum hem mutfak küçük yer yok hemde kahvesi sütü şurubu onlarda pahali birde temizliğine useniyorum

Kahve makinesi bende almak istedim ama mutfakta yer kalmadı.Philipsin büyük blenderi, airfery, rondo ,tekli kahve makinesi, , tost makinesi,mutfak robotu,ketıl ,mini fırın sağım solum makine doldu o yetmiyormuş gibi dikey süpürgeleride mutfağa getirdim

Bir tek kafamın üstü boş kaldı 😂

En iyisi trendyoldan instagramdan bir süre uzak durmak ama yapamıyoruz işte😀o bahsedilen kahve makineside birkaç makine yeri alacak kadar büyük duruyor.

Bu ara kahve köşeleri (2-3 raflı ) çok hoşuma gidiyor yerim olsa ondan alır makineleride oraya koyardım

Son düzenleme:
Gecmis olsun canim

Bende istiyorum ama almamak için zor duruyorum hem mutfak küçük yer yok hemde kahvesi sütü şurubu onlarda pahali birde temizliğine useniyorum
Temizligi zor degilmis onu izlemistim
Suruplara baktim en guzel olan karamel ve vanilyaymış onlardan alsam yeter diye dusundum
Nespressonun kapsulleri pahalı ya o mak. daha uygun.
Kahveye asiri düşkün degilim fakat esim seviyor. Mesela sabah nescafe ictim oglanlada osmanli kahvesi içtik az once
Aksamada esimle icerim bazen böyle ucu kaciyor.
Oglanda seviyor.

Babam pet cekilmis carsamba sonuc çıkar demisler.
Ama ilaclarla bisilerle zor dusurmusler sekerini.
Annem durmaz burda çıkar diyor.
Bakalım hayırlısı.

Dunden corba, pilav var.
Kizada yayla corbasi ve bamya yapmıştım.
Antrikot yapcam fritözde, salata tamam.
Sosis hasladim sosisli sandvic yaparim öglende acıkınca oğlan.
Kaymaklı ekmek kadayıfı siparis vermiştim birazda ondan var.
Oglanin camasir vardi 2 mak. onlari astim.
Evi süpürdüm, vileda yaptım.
Toz aldim.
Oglanla 1 kahve içtik.

Dun yine annemin koltukların kirlent yuzlerini yikadim gecirdim.
Yastik kiliflarini yikadim kurumus geçirdim.
Bisiler yapmaya calisiyorum onada kolaylim diye.
Gelirler falan 1 kat yine süpürür silerim.

Lellim bizde ondan da var, yeni alındı iki kahve makinası yanyana biraz ötesindede airfry ve tost makinesi var tezgah büyük olmasına büyük ama hareket alanım kısıtlanıyor. Sonra kredi kartı çok şişti diye burada yakınıyorum birde onların sosları var onlarda pahalı bir kilo tchibo çekirdek kahve aldılar mutfak barista hizmeti veriyor. Gençler seviyor, arada ben de içiyorum güzel oluyor ama ben kahve düşkünü bir insan değilim önceden kahvaltıdan önce bir fincan kahve içip güne başlardım şimdi canım çay bile istemiyor alışkanlıklar değişebiliyormuş. Lellim alırsan sosunu karamelli al enfesto evin içi mis gibi kokuyor.

ıyı gunler
elınızdekı kahve makınası phılıps latte go mu acaba
ben de almayı dusunuyorum da EP4346/70 modelini
tesekkurler cevap ıcın

Babam pet cekilmis carsamba sonuc çıkar demisler.
Ama ilaclarla bisilerle zor dusurmusler sekerini.
Annem durmaz burda çıkar diyor.
Bakalım hayırlısı.

Dunden corba, pilav var.
Kizada yayla corbasi ve bamya yapmıştım.
Antrikot yapcam fritözde, salata tamam.
Sosis hasladim sosisli sandvic yaparim öglende acıkınca oğlan.
Kaymaklı ekmek kadayıfı siparis vermiştim birazda ondan var.
Oglanin camasir vardi 2 mak. onlari astim.
Evi süpürdüm, vileda yaptım.
Toz aldim.
Oglanla 1 kahve içtik.

Dun yine annemin koltukların kirlent yuzlerini yikadim gecirdim.
Yastik kiliflarini yikadim kurumus geçirdim.
Bisiler yapmaya calisiyorum onada kolaylim diye.
Gelirler falan 1 kat yine süpürür silerim.
Hadi hayırlı sonuçlar olsun canım.. Rabbim iyi haberler almayı nasip etisn.. Çok şükür demek çekilebildi nihayetinde peti..
Oğluşun da gelmiş gözünaydın olsun..

ıyı gunler
elınızdekı kahve makınası phılıps latte go mu acaba
ben de almayı dusunuyorum da EP4346/70 modelini
tesekkurler cevap ıcın
Yesacım kızım seçti ben hiç anlamam karaca ama hangi modeli hiç bilmiyorum daha doğrusu sormuyorum çünkü kahve yapmayı öğrensem temizliği bakımı bana kalıcak, diğeride arzum mokka onu da kızım seçti. Ama şöyle yanıtlayayım çok güzel aromasını veriyor nefis bir kahveye dönüşüyor ben sadece içiyorum evlenirken herkes malını alsın diyorum gülüyorlar bana.

X