- 28 Mart 2020
- 6.016
- 23.929
Üzme kendini canim çocuklarının da sana ihtiyaci varBugun okadar zorlandim ki oturdum agladım artık.
Halam gelcekti güya gelmedi.
Ki en guvendiklerimdendir.
Ben ondan bisi istemiyorum kizin yaninda dursa yeterdi bana.
Ki hic bir isi yok kizi var evde yapiyo isi gücü torun falanda bakmıyor.
Cok ama cok zoruma gitti
Zaten kimsemiz yok babam ve halam.
Anne tarafimdan kimseye soylemedim dayim falan bilse gelir ama ne bilim halam yani tek kardesi babam..
Bugunu asla ama asla unutmicam.
Hala aglıyorum.
Babama esofman almam lazimdi anneminkileri yolladim gunduz dusunun okadqr zor durumda kaldim(esim ve kardesiminkiler dar geliyor)
Aksamda hava asiri esiyordu kardesim dedi abla cocukda hasta olursa napcan hemen gidin gelin biz oyalariz dedi (avm girince cok aglicakti cikarken zaten 15dk durduk avm de hemen buldum aldim)
Ordan hastaneye gec arabayi park et annemi bul et tabi yarim saatden fazla oyalandik kizin çisi gelmis tek yapamiyor utaniyor ozellikle erkeklerden babasina bile sakın gelme diyor yaparken tuvalete ya da lazimligina.
Kardesimler var diye yapmamis tutmaya calismis.
Kardesim üzülmüş yani o durumda öyle olmasina. Utanmış gidin demiş
Abla bırak yapma hicbisi dedi o da kızdı bana.
Napim dedim siz becerip alamıyorsunuz annememi yüklenicez hep kadin nereye yetissin. Zaten gözleri yüzü hic iyi degildi.
Halam gelseydi kizla dursaydi ben hepsini hallederdim.
Hem agliyorum hem annemin mutfak dolabini siliyorum.
Ama bugüne tarih attım asla unutmicam
Pazartesi biyopsi alınıp pet cekilcekmis sonrasinda.
Allahım bana güc kuvvet ver hasta olmim diye dua ediyorum ağlarkende.
Kimseye minnet etmek istemiyorum en yakınım bunu yaptı bana elalemden daha medet ummam.
Ya hep birlikde hasta olur yatarız ya da kalan sağlar isine bakar.
Ama cok ruzgar yedim hemen ilac ictim.
Ihlamur icip portakal yiyip yatıcam.
Hasta olmamam lazim. Gerekirse vitamin serum alırım neyse artık.
Boynumda iyi değil.
Kardesime dedim yarin sen gidiyorsun annem dinleniyor hic ık mık yok.
Annemde hasta olursa naparız.
Ben kac parcaya bölinim.
Babam ariyor görüntülü hava maskesi yüzünde aglıyor.
Ben ona teselli veriyorum.
Burda cocuk pacamda
Allahım güç kuvvet ver.
Annesine dysonu babası aldı ama eşimle hesaplari ortak yani. Kadın simdide robot supurge bakıyor. Kartını alıp yarin alışverişe gidicem insallahMarketi eşin ödüyordu sanırım tatilide omu ödüyordu senmi ödüyordun
Boşver düzenini bozma işine gelmiyorsa o gitsin .Geçenlerde merkeze doktora gittiğinde sizide çağırmıştı yemek falan yemiştiniz doğumgününde çanta falan almıştı diye hatırlıyorum benimki kadar cimri değil sanırım al kartını ye .Sen yemezsen başkasına yedirecek annesine dyson alıyor sağa sola harcayacak
Anneni bol bol dinlendirirdinizBen kizima bak falan demedim.
Halamın haberi yoktu ben dün aksam arayıp haber verdim zaten 2 kardesler Allah korusun bisi olsa hani niye soylemediniz demesin.
Kızım ben yarın gelirim haftasonuda kalirim hastanede falan dedi
Kendi dedi ben asla gel demedim zaten hastaneye almıyorlar hala ben sadece babamın durumu bu haberin olsun diye aradım dedim.
Ama bekledim acikcasi
Normalde gezmeye gelir gunlerce kalır
Aramizda gayet iyidir annemlerke falanda iyi yani.
Hastanede de bırakmazdık (babam istemez sanmam) en azinda surda 2-3 yanimizda basimizda olsaydı.
Kardesim cahil cocuk bekar bisi bilmez anlamaz bak kombi kisilcak onu bile bilmez hep annem halleder ne nerde bilmez
Bana soruyor erkek bekar annemde hep evde peslerindeydi kadin eli yani
Ben yetisemiyorum 2 ev hemde hastane.
Bak annemde becerip babama bisi alamaz babam hep bana aldirir.
Karti verir bana sort al bana pijama al.
Hatta aglarken aklima geldi daha 2 hafta önce bana babam dediki esimde vardı.
Bana pijama al hic kenarda yok pijamam hastalik olur bisi olur alın dursun dedi.
Bizde ya sanki bizim varda falan dedik esimle güldük
1000 dolarda para koymus (hic öyle huylari yoktur) bana bisi olursa demis anneme koyarken.
Annemde icinemi dogmustu acaba diyor.
Kizima düşkündü.
1 gün gormese gelip sorardı görüntülüde onun icin aradı kesin.
Biz az kizsak bize kizardı demeyin benim kızıma bisi diye.
Bilmiyorum kötude rüya gordum anlatmıcam yinede ne olursa olsun ki anlasamayız pek baba iste..
Ama zor bir baba annemede bisi olursa diye cok korkuyorum.
Aynen canım. Al kartını harca o almıyorsa sen al sonuçta evinize alıyorsun Gazlamis gibi olmayayım da senin yerinde olsam o istediğim süpürgeyide onun kartından alırdım. Ellerinde 500 milyar var diyorsun bir süpürge parasindan ne olacak anneye alındıysa sanada alınabilir ihtiyaç sonuçta. Madem para ortak iki evede harcanabilirAnnesine dysonu babası aldı ama eşimle hesaplari ortak yani. Kadın simdide robot supurge bakıyor. Kartını alıp yarin alışverişe gidicem insallah
Düzenimi bozmuycam onun huzurunu bozucam bakalim var aklımda biseyler
Evet kız zorluyor.Hastaneden arayıp torununu görünce duygusallasti demekki kolay değil.İyi düşün iyi olsun bol bol dua edelim Halan konusunda bekle derim belki birşey çıktı gelememiştir. Bence bu gibi durumlarda açık konusmak lazım madem yakin hissediyorsunuz hala birkaç gün bizde kal ya da kardeşimin yanında diye. Bazen bizim düşündüğümüzü onlar düsünemiyor ya da ne kadar zorlandığımızi . Eğer yok derse o zaman kararını verirsin. Kabul etmese de canını sıkma annen kardeşin eşin var dönüsümlu bir şekilde halledersiniz senin sıkıntın kızın. Ona gözkulak olacak biri olduktan sonra halledersiniz .
Malesef canımGecmiş olsun lelli
Allah şifasını versin iyi düşün iyi olsun
Böyle durumlarda sen idare edeceksin
Hep bir kişiye kalır zor zamanlarda
Sagol canım.Üzme kendini canim çocuklarının da sana ihtiyaci var
Zor günde yanında olmayanida iyi günde siz görmeyin kardeş olcak bide yazık
Insallah çabucak iyilesir baban
Anneni bol bol dinlendirirdiniz
Aynen canım. Al kartını harca o almıyorsa sen al sonuçta evinize alıyorsun Gazlamis gibi olmayayım da senin yerinde olsam o istediğim süpürgeyide onun kartından alırdım. Ellerinde 500 milyar var diyorsun bir süpürge parasindan ne olacak anneye alındıysa sanada alınabilir ihtiyaç sonuçta. Madem para ortak iki evede harcanabilir
Küçük çocuk değil bir sekilde ögrenmesi yapması lazım.Sen hangi birine yetiseceksin küçük bebeğin var ,oda birşeylerin ucundan tutacak, yapamadığını sana danişsin öğrensin ,el bebek gül bebek olmaz .Her şerde bir hayır var gerçekten acı bir tecrübe oluyor ama gerçek hayatıda o zaman öğreniyorsun .kim yanında kim değil,kötü gün dostunu ,birde ne kadar güçlü dayanıklı olduğunu,her zorlukta bir kolaylık vardır Rabbim yar ve yardımcınız olsunEvet kız zorluyor.
Hem oyun istiyor hem zor yiyen bir cocuk.
Oturup onunla ilgilenemiyorum 2 gündür.
Yine oglan hizir gibi yetisti cocugum 1 ayın uzerine geldi ama napalım sağlık.
Yine kızı oyaladı baya pazar günü gidecek
Kardesimin izni var onu kullan diyoruz.
Patronları sagolsun bak elalem bakınca ama onlar bile kac defa aramıs
Para falan lazımmı demisler şu bile yeter
Halam bir daha aramadı bile
Annemi aramış 1 defa annemde yetisemedim sonra arıcam dedi.
Niye ozellikle halam diyorum hem tek kardesi oldugundan hemde yani gelir 1 hafta kalırdı baska zaman olsa.
Bilmiyorum cok tuhafıma gitti.
Malesef canım
Bende banane diyemiyorum yapamam.
Kardesim ben yerim falan dedi sabah dedim oglana hazirliyorum sana niye hazirlamim onada hazırladım kahvalti falan.
Mutlaka mecbur kalınca baslarinin caresine bakacaklar tabi ama bu sefer bana soruyor
Abla şu nerde abla bu nasil olcak?
İşte vardır herseyde bir hayır.
Sen hep yaz canım içine atma .Hastane arkadaşı olurlar o zaman .Babam hala anlatır şimdi yeni hastane nasıl bilmiyorum ama bir odada 6 hasta kalıyordu 6 da refakatçi yatakta yoktu sadece sandalye.7/24 ayni odada beraber olunca arkadaş olmuşlar birkaç kez bende kalmıştım.Kafamı dolu tutmam lazım
Tesbihlerimi cekiyorum uyuyamadım.
Ama boynum fena kasgevseticide ictim
Yarın annem gelip dinlenirse benim icim rahat eder biraz.
Çok iyi görmedim onuda aklım onda.
Uzeri inceydi kazak falan goturdum bak azicik kirgın hissedersen hemen acile gidiyorsun dedim.
Bir de bizi cikmis disarida bekliyor (girmemiz yasak odaya falan) dedim hastanenin icinde bekle bari kadın, o sogukta.
Burayada yazmasam kurulcam iyice oturduğum yerde.
Yanda yatan abinin refakatcisida esiymis birbirlerine yardım ediyorlarmış.
insan anlamıyor şuralara düşmeden.
Ahh be canım yaaa inan okurkeb gözlerim dolduBugun okadar zorlandim ki oturdum agladım artık.
Halam gelcekti güya gelmedi.
Ki en guvendiklerimdendir.
Ben ondan bisi istemiyorum kizin yaninda dursa yeterdi bana.
Ki hic bir isi yok kizi var evde yapiyo isi gücü torun falanda bakmıyor.
Cok ama cok zoruma gitti
Zaten kimsemiz yok babam ve halam.
Anne tarafimdan kimseye soylemedim dayim falan bilse gelir ama ne bilim halam yani tek kardesi babam..
Bugunu asla ama asla unutmicam.
Hala aglıyorum.
Babama esofman almam lazimdi anneminkileri yolladim gunduz dusunun okadqr zor durumda kaldim(esim ve kardesiminkiler dar geliyor)
Aksamda hava asiri esiyordu kardesim dedi abla cocukda hasta olursa napcan hemen gidin gelin biz oyalariz dedi (avm girince cok aglicakti cikarken zaten 15dk durduk avm de hemen buldum aldim)
Ordan hastaneye gec arabayi park et annemi bul et tabi yarim saatden fazla oyalandik kizin çisi gelmis tek yapamiyor utaniyor ozellikle erkeklerden babasina bile sakın gelme diyor yaparken tuvalete ya da lazimligina.
Kardesimler var diye yapmamis tutmaya calismis.
Kardesim üzülmüş yani o durumda öyle olmasina. Utanmış gidin demiş
Abla bırak yapma hicbisi dedi o da kızdı bana.
Napim dedim siz becerip alamıyorsunuz annememi yüklenicez hep kadin nereye yetissin. Zaten gözleri yüzü hic iyi degildi.
Halam gelseydi kizla dursaydi ben hepsini hallederdim.
Hem agliyorum hem annemin mutfak dolabini siliyorum.
Ama bugüne tarih attım asla unutmicam
Pazartesi biyopsi alınıp pet cekilcekmis sonrasinda.
Allahım bana güc kuvvet ver hasta olmim diye dua ediyorum ağlarkende.
Kimseye minnet etmek istemiyorum en yakınım bunu yaptı bana elalemden daha medet ummam.
Ya hep birlikde hasta olur yatarız ya da kalan sağlar isine bakar.
Ama cok ruzgar yedim hemen ilac ictim.
Ihlamur icip portakal yiyip yatıcam.
Hasta olmamam lazim. Gerekirse vitamin serum alırım neyse artık.
Boynumda iyi değil.
Kardesime dedim yarin sen gidiyorsun annem dinleniyor hic ık mık yok.
Annemde hasta olursa naparız.
Ben kac parcaya bölinim.
Babam ariyor görüntülü hava maskesi yüzünde aglıyor.
Ben ona teselli veriyorum.
Burda cocuk pacamda
Allahım güç kuvvet ver.
Canım çok geçmiş olsun, daha yazılanların hepsini okumadım. Ama baban rahatsızmış. Acil şifalar canım,Kafamı dolu tutmam lazım
Tesbihlerimi cekiyorum uyuyamadım.
Ama boynum fena kasgevseticide ictim
Yarın annem gelip dinlenirse benim icim rahat eder biraz.
Çok iyi görmedim onuda aklım onda.
Uzeri inceydi kazak falan goturdum bak azicik kirgın hissedersen hemen acile gidiyorsun dedim.
Bir de bizi cikmis disarida bekliyor (girmemiz yasak odaya falan) dedim hastanenin icinde bekle bari kadın, o sogukta.
Burayada yazmasam kurulcam iyice oturduğum yerde.
Yanda yatan abinin refakatcisida esiymis birbirlerine yardım ediyorlarmış.
insan anlamıyor şuralara düşmeden.
Canım sen de çalışıyorsun, kendini ödüllendir.Annesine dysonu babası aldı ama eşimle hesaplari ortak yani. Kadın simdide robot supurge bakıyor. Kartını alıp yarin alışverişe gidicem insallah
Düzenimi bozmuycam onun huzurunu bozucam bakalim var aklımda biseyler
Canim ben kendimi sıkmam zaten ihtiyacım ne varsa alırım. Supurgeyi ben alamadığım için değil. Evine bi faydası olsun biseyide o aldin istedim hesaplarimiz ayri olduğu icinCanım sen de çalışıyorsun, kendini ödüllendir.
Sonuçta senin de hakkın.
Ben zamanında eşime kızmıştım.
Çünkü hiç birikimimiz yoktu zaten o zaman parayı savuruyordu. Yardım vakfı gibiydi
Hiç peşinatsız iki kredi çekerek ev almıştık.
O kadar sıkıştık. Ben evlenirken de eşya aldırmamıştım. Yeterki ev alalım kullanırım eski eşyaları demiştim.
Kendim aldığım eşyalar hariç, gerisi onun eski eşyalarıydı.
Sadece yatak oda takımını o almıştı.onu da evlenmeden önce iki taksitini ben ödemiştim.gerisini evlenince o ödedi.
Çamaşır makinası rotar veriyordu.idare ediyordum.
Tam ev almışız o sıkışıklıkta, neymiş teyzesinin televizyonu bozulmuş da kardeşi demiş birlikte teyzeye televizyon alalımmı.
Benim sinir katsayım arttı o an. Açtım ağzımı yumdum gözümü. Bu evdeki eşyaların hepsini yenilemediğin sürece kimseye birşey almıyorsun, ne zaman yenilirsin o zaman alırsın dedim.
Ertesi gün ona bile sormadan gittim, kurutmalı çamaşır makinamı aldım.
Gözümde değil, çok parası varsa yapsın ama o kadar idare ediyorum, işe gidiş gelişim desen metrobüste tıklımtıkış. Kendi gücümüzle birşey yapmaya çalışırken, tahammül edemedim.
Şimdi önceliği evine veriyor tabiki.Ben söylemeden kendi alıyor. Sanırım eğittim
Sen de çalışıyorsun, senin daha çok ihtiyacın var. Bu konularda hiç taviz verme, gerçekten hiç de aman düşünceli oldu da ekonomik davrandı diyen olmuyor.
Al kendini şımart
Kadınlar neden evleniyor, erkek çocuk büyütmek içinmi :)Çocuklar için bu deveyi güttük az biraz vicdana gelir dedik ama olmadı .Para konusuna gelince kendi cebinden para çıksın istemiyor çok nadirdir para harcadığı. İlk defa bu sene tatil parasını ona ödettim (bayağı ağır konuştum çünkü kadınmıyım erkekmiyim ne olduğumu anlamadım dedim ben bu evlilikte. Evin erkeği isen sende birşeyler yap hep bana ödettiririyorsun hiçmi zoruna gitmiyor dedim ) ,tatilde sadece benzin parası ödüyordu şimdiye kadar .Dondurmanın suyun bile hesabını yapan bir insan.
Para işlerinde sorun çıkartıyor bari ev işine yardım et diyorsun .Akşamları işe gidiyor gündüz evde genellikle. Evde olduğun zaman bulaşık makinesini boşalt ,kahvaltıdan kalan tabak çanakları makineye koy ya da çamaşırlıkta kuruyan çamaşırları topla ne bileyim oda yok .Ev işi yapmayı sevmiyormuş . Ben sanki bayılarak yapıyorum, işten gelince yorgun argın onları yapmaya meraklıyım diyorum.Ben söylersem bir kere bulaşık makinesini boşaltıyor sabahki kirlileri makineye doldurmak zaten yok.Yediği tabak akşama kadar tezgahta durur .Ben söylemezsem yapmıyor hergün söylemek zorundaymışım gibi.Bulaşık makinesi boşaltma işi yine kalıyor .Madem sen böyle ev işi vs sevmiyorsun niye çalışan kadınla evlendin niye benim günahıma girdin diyorum.Hafta sonuda birimiz süpürsün birimiz silsin beraber evi temizleyelim demez .Çocuklar için çekilirmiydi bu adam çekilmezdi de çekmiş bulunduk.
Para isteyince sanki canını istemişssin gibi oluyor ama benden almaya gelince onda hiç sorun yok.Alırken biz oluyoruz vermeye gelince ıhh bin dereden su getirir.Emekli maaşını verene kadar dilimde tüy bitti.Ona kalsa hepsini o alacaktı 22-23.000 civarı . Bir aidat bir doğalgaz elektrik faturası birde kullandığı arabanın benzinini ödeyip işin içinden çıkacaktı.
Canım babana geçmiş olsun, Acil şifalar. Allah anne babalarımıza uzun ömür versin.Amin canım amin.. Allah annenin yardımcısı olsun.. Aksi söz dinlemeyen insanla uğraşmak zor..
Babam öyle değil. Ona hissettirmemek bizim için zor:/Şüpheleniyor morali hiç yok .. oda bize göya hissetirmiyor iyiyim bişiyim yok diyorÖyle zor bir durum ki işteyim ama aklım onda.. işe bile veremiyorum kendimi Annemde şeker hastası .. oda bu durum çıktığından beri şekeri çıkıyor ona da ayrı üzülüp ayrı düşünüyoruz.. Dediğim gibi herşey boş Rabbim sağlıkla sevdiklerimizle sınamasın bizi
Aynen iyi düşünmüşsün, çatır çatır ye kocanın parasınıCanim ben kendimi sıkmam zaten ihtiyacım ne varsa alırım. Supurgeyi ben alamadığım için değil. Evine bi faydası olsun biseyide o aldin istedim hesaplarimiz ayri olduğu icin
Baby benim hep dediğim şey, çalışsam özel okula gönderirdim. Belki maaşımın çoğu okula giderdi ama devlet okulları yarım gün çalışan anneye çok zor.Ben de evlendiğimden beri calısıyorm hic tatilleri odemedim mesela.
Tatil yerindeki harcamalara destek atarım ama tatil ödemedim.
Kocam sıkıdır ama hic gezmemizden kısmadı Allah var.
Gezdik tozduk hep gücümüz yettiğince.
Bide cocuktan kısmaz .Biz özele gideriz hastalanınca,o devlete gider. O öder ama .
He simdiye kadar saglık sigortamız vardı Alyayla.
Bu sene yenilemedik ama yine de özele götürür.
Benim maas bi tık yüksek suan esimden ama benim sadece kıza maasım suan.
Gecen kzı alsak mı dedi,devlete versek dedi? Hayır dedim.
Alırsa cıkarm isten.
Ben kzıım icin calısıyorum cünkğ.
Yetmediği yerde tabiki destek olurum
Yeni evde merkezi sistem mesela ,100 tl ödediğim aidat en az 2 -3 olacak
Dogalgaz ondaydı onu almıs olcam.
Bence yeterli destek