Küçük Düşün Büyük Olsun!

Oha evi üstüne almayı düsünmesi bile beni irite eder.
Zor ,isin ucu illaki biyerde cocuklara dayanıyo.
Gecen sene bu zamanlar anasının evine gitmis biri olaarak😅O is de okadar kolay değil arkadaslar.
Siddet ve aldatma yoksa,suanki düzenini bozman sadece is yükü sana.
Hadi gittin yeni bi düzen kurdun,cocukların zaten baba iletisimi yokmus,zaten babasız büyüyolar,ama ekstra yeni bi düzene hazırlar mı simdi?
Otur cek demiyorum yanlıs anlasılmasın.
Ama yeni düzen bundan daha mı iyi olacak onu örcüp tartman lazım.
Ben mesela buna baktım.
Annemdeyiz evet kimse dırdırlanmıyor,kafam rahat.
Ama cocuk babayı istiyor,cocukla bi sorunu yok adamın sonucta.
Baba olarak perfect.
Biz rahat mıyız peki?Annemin evinde değiliz.
Annem titiz kadın,sabahtan baslıyor temizliğe.
Ben hep tetikte aman dagılmasın aman bpzulmasın.
Maddi manevi ayrı eve cıkacak gücüm var mı?Yok.
Tek basıma suan bile hem kira hem okul karsılayamam,ozman calısmıyodum.
Ozaman dedim dön kzıım evine,sen daha oralara gelmedin.
Gittiğime de döndüğüme de hic pisman olmadım ama.
Ana evi asla eskisi gibi olmaz.haklısın.
Mesela gidip iki hafta kalıyorum güle oynaya geçiyor. Sürekli kalsam böyle olmaz net! 😁
Zaten evlenmeden de ben anne evimde değildim.
Yazdıklarınızı okuyunca bir an ben de düşündüm. Tabiki birçok anlamda bu hayatımız olmaz.
Ara ara kızsak da körler sağırlar birbirini ağırlar😂 evlilik böyle bişi işte.
Ela bile şimdiden diyor ben evlenmeyeceğim. Meslek sahibi olacağım, çocuğa nasıl aşıladıysam. 🤣🤣🤣🤣
Bu yaşta ben şununla evleneceğim anne muhabbeti başladı, Allahım ya.
Dedim ne evlenmesi okulunu oku meslek sahibi ol vs vs
İlerki hayatında erkenden evlilik düşünmesin. Bu beni üzer :)

Gecen bir söz okudum kk da. Saçını süpürge eden degil, fön çeken degerli olur.

Bir ilişkide her şey dengelli olmalı bence. Bir taraf fazla fedakarsa, obiri bu duruma alışıp bunu normal görüyor ve o fedakarlıgın degeri kalmıyor.
Al benden de o kadar, aynen katılıyorum.
Artık görevi haline geliyor.

Bizde öyleyiz evin kredisini ben öderim çocuğun masraflarını ben öderim mutfağı ben öderim tatile gittiysek benzin hariç diğer giderleri oteli vb ben öderim bir yere yemeğe gitmişssek ben öderim özel hastaneye gitmişsek ben öderim.Eve beyaz eşya mobilya alınır ben öderim.O bir evin aidatını öder elektrik su doğalgaz.Arabanın benzini,caskosu muayenesi vergisi vs.Birde küçük oğlanın ilaç farkı .İşyerinden ticket alır onunlada kahvaltık vs alır.Ayda yılda bir mutfak için birşey alır. Benim maaşım ondan fazla diye bu durum başladı öylede devam etti maalesef.

Her konuda kendi birşey almadığı için ne gerek var der hep, insanı illahlah ettirir .Lanet olsun gene ben ödeyim yeterki ihtiyacımı alayım dedirtir.Ya mahrum kalacaksın durumu kabulleneceksin ya da cebinden paran çıkacak durum bu.Eve aldığı bir buzdolabı birde mini fırındır onun dışında çöpü yoktur.O buzdolabınıda dilimde tüy bitti yine sitem ettim herşeyi benmi alacağım dedimde öyle aldı .

Bu sene sinirlendim ben evin hem hanımı hem erkeğimiyim tatile gidelim demezsin gidelim dersem bana ödettirirsin bu sene sen ödeyeceksin dedim.Emekli oldu bir emekli maaş alıyor bir asgari ücret .Emekli maaşını bana veriyor asgari ücret ona kalıyor..Senin masrafın yok tek başına o kadar maaşı harcıyormusun dedim harcıyorum diyor.Bu ay robot süpürge dyson mutfak için rondo vb aldım. Bana dediği benden maası alıyorsun beni soyuyorsun dedi pes dedim senden ilk defa alıyorum , oda birkaç aydır dediğin lafa bak dedim.Yıllardır ilk defa aldım soyguncumu oldum dedim sen benden yıllarca aldın ben ses etmedim dedim.Maalesef hem bencil hem cimri bir adam.

Ne aldı yaptı derseniz babasından kalma bir arsa vardı mütaahit üç kardese iki daire verdi.Bir daire için ortak kredi çekip ödediler .60.000 tl kredi çekti.Her kardeşe bir daire düşmüş oldu.Onu sattık şimdiki daireyi alırken 180.000 tl peşinat yaptık üstüne kredi çektim.Birde bir en son aldığımız arabanın kredisini o ödedi.Dolandırıcıyada bir araba parası kaptırdı.

Etrafıma bakıyorum. Gelinimiz ev hanımı kardeşim bir dediğini iki etmez.Her türlü ihtiyacını karşılar gezdirir tozdurur tatile götürür.Tek maaşla gül gibi bakar karısına çoluğuna çoçuğuna.Ayrıca burada çalışan kadın arkadaşlarıma bakıyorum.Kocası hem evin giderlerini karşılar kredileri öder gezme tozmasını öder üstüne haftasonu gelir kadına yemek yaptırtmaz kendi yapar.Bunları duyunca acaba ben uzaydamı yaşıyorum derim.Ne şanslı kadınlar var.Benmi beceremiyorum bilmiyorum.
Ben bu evin erkeğim benimde katkım olsun demez.Aidat doğalgaz ödeyince iş bitiyor sanki.Hafta sonu bir yere götürmez.Gittik diyelim o zamanda parasını ben ödeyim demez.Nasıl olsa benim karttan çekilir.Ben öderim.Ben enayi öderim.Ya gitmeyeceksin evde dört duvarın arasında pinekleyeceksin ya da gitmek istiyorsan ödeyeceksin.

Gezmeden anladığı akraba ziyareti sadece .

Herşeyi geç farkettim farkettiğimde ise geç kalmıştım.
Adam evin misafiri gibi ya, Allah sabır versin. Bence o kadar da çok herşeyini idare etmeyin adamların.
Mesela gezmeyemi gitmek istiyorsun, al çocuğunu git gezmeye, tatile mi gitmek istiyorsun yine al çocuğunu git. Hem kendime çocuğuma harcadım dersin.
Ekstra bir de onun masrafına ne gerek var.
Bir şey derse de lafın hazır olsun.

En son aldığımiz arabanin kredisini o ödedi ondan önceki iki arabanın da kredisinin tamamini ben ödemistim. Öbür evin kredisinide ben ödedim.Düşünüyorumda ben bu adamın hayatına basbayağı sponsor olmuşum.Benden daha aptali yok galiba.Ben her ay maaştan ne kalıyor nereye ne ödemem var ne kadar kredim kaldı marketten ne alayım pazardan ne alayım diye hesap yaparken iş arkadasim bu ay hangi güzellik merkezine gitsem makinaya girip göbeğimi eritsem cildime hangi işlemi yaptırsam akşam yogaya gidiyorum yarın platese , kendime hangi mantoyu elbiseyi çantayı alsam haftasonu kocamla yemeğe nereye gitsem derdinde .Onlar keyifte bir eli yağda bir eli balda haftasonu yemeğini kocası yapar temizliğine kadın gelir biz ise 😔 erkek gibi hesap kitap peşinde ne kadinligimizi anladık ne birşey .Eş denilen kişi dişini göstermezsen bindikçe binmeye çalışır
Ben de çalışırken sadece özel kendine harcayan kadın olmadım. Evlilik öncesinde de hep bir sorumluluğum vardı.
Yani parayı kazanayım, hop orda hop burda yiyeyim gibi bir hayatım olmadı.
Zaten sıfırdan başladık. Birlikte aldık yaptık.
Çok şükür evimiz oldu. Arabamız oldu.
Ama çocuk konusunu evim olsun diye erteledim. Çünkü çocuk olunca çalışmayı düşünmüyordum.
Hatta teyzesi diyordu çocuk olunca 2 yıl çalışmazsın sonra tekrar çalışırsın.
Ne çalışacağım dedim.
Yani yıllarca çalıştım o anlattığın kadınlar gibi hayatım hiç olmadı.
Zaman zaman da düşünüyorum, çalışsammı diyorum. Sonra vazgeçiyorum.
Eşim de diyor iyiki evi almışız.
O anlattığın kişiler bence, eşinin iyi kazancı olan,eşinin ailesinden ev mal varlığı olan insanlar. Yıllarca ev borcu araba borcu ödememiş, rahata konmuş. Ohh ne güzel hayat.
Ama emin ol öylelerinin kıymeti biliniyor.

Ahh be canım yaaa inan okurkeb gözlerim doldu:KK43:Ahh keşke yakınında olsaydım
İnan iiten çıkıp gelip bir işin ucundan tutmak yardjm etmek isterdim:KK43:(Ama bugün boşum canım ..İnan varsa yapabileceğim bişi aöyle geleyim şnan çok samimiyim bu konuda:KK43:Rabnim tez vakitte şifalar versin babanada:;(Hakkaten insan böyle ginlerde görüyor elini dostunu akrabasını..İyi günlerde herkes iyi zaten:KK43:Demek senin babanda pet çekilecek biyopsi olcak:KK43:🥺🥺Benimkide çarşamba olcak biyopsi:KK43:Rabbim hepsine acil şifalar versin inşallah:KK43:(inan çok üzgünüm 😢😢
Tabi acil demisler
Normalde 26sina gün vermisler doktoru acil demis pazartesiye almis.
Amin hepsine bütün hastalara sifa versin Rabbim .
Sagol canım Allah razı olsun
Ben evdeki isleri hallediyorum kardesimde izin kullanacak bu hafta.
Dışarıdan bisi lazım oluyor kardesim alamıyor vs kızla bu havada zorlanıyorum
Esimi ariyorum erken gel diye o yine kıza bakıyor.
Evde hallediyorum yemekti yıka kurula hastaneye yetistiriyorum hepsini.
Mesela aksam yikayip peteklerde kuruttum camasirlari esimle yollicam birazdan.
Yarinda kardesim duracak annem gelip dinlenecek.
Biz sakaryaya gecicez oglanı bırakcaz.
Ben gitmesemde olurda kız anneme sariyor annem dinlensin diye gidicem kızı alıp

tr_lelli tr_lelli sen birinden bir şey istemeyi sevmiyorsun ama bence halandan rica et gelsin. Aranızın iyi olduğu biri ve burdan dinlediğim kadarıyla da iyi yürekli biri. Gelmek aklına gelmemiştir belki, yaşlıların bazen aklına gelmiyor, kötü niyetten değildir yani. Sen söyle gelsin biraz kızı oyalar sen işleri hallederken. Biri hastanedeyken çok zor oluyor biliyorum benim yengem yatmıştı, dayım vefaat etti bir kızı var sadece yengemin kendi kardeşleri gelmiyordu malesef. Annem kuzeni dinlendirmek için gündüzleri gidiyordu, ben çamaşırları yıkıyordum ki nerdeyse her gün çıkıyordu çamaşır ,kurutma makinesi olmasa çok zorlanırdım. O yüzden yardım istemekten çekinme. Hayırlı haberlerinizi bekliyoruz

Tabi acil demisler
Normalde 26sina gün vermisler doktoru acil demis pazartesiye almis.
Amin hepsine bütün hastalara sifa versin Rabbim .
Sagol canım Allah razı olsun
Ben evdeki isleri hallediyorum kardesimde izin kullanacak bu hafta.
Dışarıdan bisi lazım oluyor kardesim alamıyor vs kızla bu havada zorlanıyorum
Esimi ariyorum erken gel diye o yine kıza bakıyor.
Evde hallediyorum yemekti yıka kurula hastaneye yetistiriyorum hepsini.
Mesela aksam yikayip peteklerde kuruttum camasirlari esimle yollicam birazdan.
Yarinda kardesim duracak annem gelip dinlenecek.
Biz sakaryaya gecicez oglanı bırakcaz.
Ben gitmesemde olurda kız anneme sariyor annem dinlensin diye gidicem kızı alıp
Anladım canım..Hayırlısı ile hallolur inşallah hepside..Rabbim acil şifalar versin..annenede sanada güç kuvvet versin..Kardeşinin izin alması iyi olmuş..Gerçekten insana insan bu zamanlarda çok lazım oluyor..Benimde kardeşim evden çalışıyor ..Allah razı olsun hep hastaneye pete muayeneye o götürdü babamı..Bende öğle aralarında bir iki saat izin alıp gittim yanlarına..Aile olmak böyle zamanlarda gerçekten daha bir kıymetli..Rabbim acil şifalar versin tüm hasta olup çare deva bekleyenn kullarınada babalarımızada ..amiinb🤲🤲🤲🥺

tr_lelli tr_lelli sen birinden bir şey istemeyi sevmiyorsun ama bence halandan rica et gelsin. Aranızın iyi olduğu biri ve burdan dinlediğim kadarıyla da iyi yürekli biri. Gelmek aklına gelmemiştir belki, yaşlıların bazen aklına gelmiyor, kötü niyetten değildir yani. Sen söyle gelsin biraz kızı oyalar sen işleri hallederken. Biri hastanedeyken çok zor oluyor biliyorum benim yengem yatmıştı, dayım vefaat etti bir kızı var sadece yengemin kendi kardeşleri gelmiyordu malesef. Annem kuzeni dinlendirmek için gündüzleri gidiyordu, ben çamaşırları yıkıyordum ki nerdeyse her gün çıkıyordu çamaşır ,kurutma makinesi olmasa çok zorlanırdım. O yüzden yardım istemekten çekinme. Hayırlı haberlerinizi bekliyoruz
Soylemicem zoru atlattım.
Bu hafta daha zormu gelecek kolayımi belli olacak.
Biyopsi ve pet sonrasi eve çıkarırlar mı? Onu ogrenemiyoruz
Kimse bisi demiyor
Bildigim kadariyla bir süresi var 10gun mü ne sonra çıkıyor sonuç.
O sürecte eve mi çıkarırlar oradami tutarlar bilmiyoruz.
Ama suan hava mak. Baglı dr makinesiz rahat nefes alamaz yogun bakima almak durumunda kalırız gibi bisi demiş anneme.
O mak. Maske gibi bisi var yüzünde hep takiliymış.
O mak. Nefes alamıyorsa eve cikarmazlar diye düşünüyorum.

Sabah size yazdıktan sonra yattım uyudum tekrar. Ev sessiz tadını çıkartayım dedim. 😆
Ne iş yaptım ne bişey.
Bugün de kendime vakit ayırayım yaaa
Arkadaşla görüşme planımızı iptal ettik. Akşama çaya gelecek kuzenimle eşi.Birşeyler hazırlarım.
Hava yağmurlu zaten arkadaşın da kötü baş ağrısı varmış. Başka zamana artık.
Börek poğaçam var buzlukta. Kurabiyem var.
Biraz çıkar birşeyler alırım. Yağmur olmazsa yürüyüş de yaparım.
Evi toparlarım. Bulaşık makinasını boşalttım.
Çayımı yaptım. Kahvaltımı yaptım.
Elaya nihayet mont alabildim.Eşim de diyor kış bitti sen alana kadar😅 Ne yapayım biri uzun ama fermuar kısmında koruyucu yok. Kimisinin şapkası çıkmayan. Kimi istediğim kalınlıkta değil.kiminin cebi yok vs Öyle böyle derken karar verip aldım.
H&M den aldım yine. Özellikle mağazada o ürün yok diye kalınlığını sordum mağazadaki başka modelle karşılaştırdım. Aynıymış kalınlığı.
İnşallah istediğim gibi çıkar.
Kadın demiştir ne tikli müşteri😂😂😂
Herşeyi irdelemem de mont bu. Sonuçta evde 2 montu var. İnce ve şapkasız olduktan sonra önemi yok.
Ben de durum böyle. Çamaşır katlanacak. Beklesin dursun :)

Soylemicem zoru atlattım.
Bu hafta daha zormu gelecek kolayımi belli olacak.
Biyopsi ve pet sonrasi eve çıkarırlar mı? Onu ogrenemiyoruz
Kimse bisi demiyor
Bildigim kadariyla bir süresi var 10gun mü ne sonra çıkıyor sonuç.
O sürecte eve mi çıkarırlar oradami tutarlar bilmiyoruz.
Ama suan hava mak. Baglı dr makinesiz rahat nefes alamaz yogun bakima almak durumunda kalırız gibi bisi demiş anneme.
O mak. Maske gibi bisi var yüzünde hep takiliymış.
O mak. Nefes alamıyorsa eve cikarmazlar diye düşünüyorum.
Lellim birdenmi nefes daralması yaşadı. Yoksa daha önceleri de varmıydı. İnşallah temiz çıkar canım.

tr_lelli tr_lelli
KIZLARIMCANLARIM KIZLARIMCANLARIM
Rabbim tüm hastalara acil şifalar versin, Allah başımızdan büyüklerimizi eksik etmesin. Sıkılıyorsunuz daralıyorsunuz hepimizn başından farklısı geçiyor inanın ben hastane civarından geçerken bile Allahım ne düşür ne eksik et diyorum. Rabbim içimize inşirah ferahlığı, cuma serinliği versin. Lellim kızın için bence T Tutunamayanlar777 dediği gibi istersen ara belki halan net anlayamamıştır durumu ara bir daha izah et süreci tekrar anlat bence tabi son karar senin canım yanında yakınında olsam Alya kuşunu alırdım inan hep severdim hem onu da meşgul ederdim yazdıklarını okurken boğazım düğümlendi Allah yar ve yardımcınız olsun en kısa zamanda güzel sağlıklı haberleri yazarsınız buradan.

Anladım canım..Hayırlısı ile hallolur inşallah hepside..Rabbim acil şifalar versin..annenede sanada güç kuvvet versin..Kardeşinin izin alması iyi olmuş..Gerçekten insana insan bu zamanlarda çok lazım oluyor..Benimde kardeşim evden çalışıyor ..Allah razı olsun hep hastaneye pete muayeneye o götürdü babamı..Bende öğle aralarında bir iki saat izin alıp gittim yanlarına..Aile olmak böyle zamanlarda gerçekten daha bir kıymetli..Rabbim acil şifalar versin tüm hasta olup çare deva bekleyenn kullarınada babalarımızada ..amiinb🤲🤲🤲🥺
Malesef oyle bizden baska kimsemiz yok onu kabullendik artık.
Kardesimde öyle diyo.

Lellim birdenmi nefes daralması yaşadı. Yoksa daha önceleri de varmıydı. İnşallah temiz çıkar canım.
Oluyordu ara ara havasi vardı sıkıyordu.
1 haftadır sürekli oluyordu gece özellikle
Acile götürelim dedik kac defa gecer diye gitmek istemedi
Kanda oksijen azalması varmış bilmiyorduk yeni öğrendik

tr_lelli tr_lelli
KIZLARIMCANLARIM KIZLARIMCANLARIM
Rabbim tüm hastalara acil şifalar versin, Allah başımızdan büyüklerimizi eksik etmesin. Sıkılıyorsunuz daralıyorsunuz hepimizn başından farklısı geçiyor inanın ben hastane civarından geçerken bile Allahım ne düşür ne eksik et diyorum. Rabbim içimize inşirah ferahlığı, cuma serinliği versin. Lellim kızın için bence T Tutunamayanlar777 dediği gibi istersen ara belki halan net anlayamamıştır durumu ara bir daha izah et süreci tekrar anlat bence tabi son karar senin canım yanında yakınında olsam Alya kuşunu alırdım inan hep severdim hem onu da meşgul ederdim yazdıklarını okurken boğazım düğümlendi Allah yar ve yardımcınız olsun en kısa zamanda güzel sağlıklı haberleri yazarsınız buradan.
Arayıp sormadı bile.
1 defa annemi aramış
Annemde o an acamamis dönerim sonra demisti döndümü halama geri bilmiyorum yarın sorcam.
Hani insan arayıp durumunu sormaz mı?
Tabi annemleri aradimi bilmiyorum sorcam

Bu gün eşimle sabah kızların kahvaltısını hazırladık listeye uyarak, bize de klasik kahvaltı eşim üşenmedi fırına gitti taze ekmek aldı, sonra ben öğlen yemeği mantar sote yaptım yine kızlara eşimde köfteyi yoğurdu dolaba koyduk akşama kızlara pişireceğiz kalanını da dondurucuya koyucam bize de balık kızartıcam aşçılar kadar mutfakta çalışıyorum. Sonra markete gittik sıvı yağ, kahveler, maden suları, colalar, çamaşır yumuşatıcı, banyo sabunu, şampuanlar, parfüm, temizlik bezleri daha bir sürü daha evin ihtiyacını aldık. Ordan carrefoara gittik balıkta indirim varmış 2 kilo sardalye 1 kilo da iri balık aldık ama adını hatırlamıyorum, bir de tavuk butu ve pancar aldık kızların listesinde vardı. Eve geldik daha pazara gideceğiz ben aldıklarımızı yerleştiriyorum eşim bu gün 1400 tl bunlara gitti dedi. Akşam iki kez daha trendyoldan alış veriş yaptım bu ay yapıyorum çünkü eşim Ocak 2024 zam alıcak onun için karta biraz yüklendim ama hep ihtiyacım olanları aldım zevkim ve keyfim için birşey yok.

Ben esimle yollancakları yolladim.
Oglanda masallah 2 valiz gelmis yika yıka bitmek bilmedi.
Naptın oglum defileyemi çıktın dedim.
2 makinede durmuyor 2 gündür
Annemin mutfak halisini falanda attim yıkanıyor.
Odalar hep çamaşır.
Yemek yapıcam daha.
Kız mozaik pasta istiyor onu yapıcam.
Anlamıyor çocuk iste dünden beri kac defa sordu.
Oğlanada meyve alıcam daha yarın giderken alırız artık.
Aksam berbere randevu almislar dayisiyla oraya gecicek.
Parasi vardi uzerinde onu hesaba atın ordan dedim.
Annemler yine 2000tl ayirmislar oglana harçlık dün aksam annem verdi.
Cocugun eline verin dedi.
Esim gelir o kizla oynarken annemin banyo kaldı sadece orayı temizlicem bitiyor onların iş.
Kardesim diyor ki ev ev gibi koktu abla.
Evde sigara ice ice kendinide mahvetti evide.

Oluyordu ara ara havasi vardı sıkıyordu.
1 haftadır sürekli oluyordu gece özellikle
Acile götürelim dedik kac defa gecer diye gitmek istemedi
Kanda oksijen azalması varmış bilmiyorduk yeni öğrendik
Ahh kuzum keşke sigara da içmese. Astım gibi anlattığın. Sigara da ona tuz biber oluyor. Ama işte yaşlılara laf anlatmak gerçekten zor.
İnşallah daha sıkıntısız atlatır. İnşallah sonrasında dikkat eder

Ahh kuzum keşke sigara da içmese. Astım gibi anlattığın. Sigara da ona tuz biber oluyor. Ama işte yaşlılara laf anlatmak gerçekten zor.
İnşallah daha sıkıntısız atlatır. İnşallah sonrasında dikkat eder
Koahdan supheliniyorlardı acildeyken.
Galiba koah ama bilmiyordu.
Ama önemli olan suan bence cigerdeki yara o kötü huyluysa atlamişsa hepsi bir arada nolcak hic bilmiyorum.

Koahdan supheliniyorlardı acildeyken.
Galiba koah ama bilmiyordu.
Ama önemli olan suan bence cigerdeki yara o kötü huyluysa atlamişsa hepsi bir arada nolcak hic bilmiyorum.
Bende koah diye düşündüm..Ama neticede yara var diyorlarsa ne olduğunu anlamaları için atlamamak için biyopsi ve pet istemişerdir canım..Babamında öyle oldu..kan değerlerinde bir değeri anormal çıktı..Abimde ondan şüphelenip toraks bt tomografi istedi..İlk orada zaten görüldü:KK43:Sonrada tam ne olduğunu anlamak için biypsi ve pet:KK43:Rabbim hayırı sonuçkar çıkarsın inş..Babam ne sigara içer ne içki hayatı boyunca:KK43:İşte en çokda ondan şaşırdık kaldık şok olduk:KK43:Ama işte olacağı varsa oluyor demkki:KK43:

X