Küçük Düşün Büyük Olsun!

Güzel bir pazar günü olsun hepimize, eşimle sabah kahvemizi içtikten sonra kilere bir giriş yaptık dağınık değildi ama düzenledik tekrardan yerleştirdik. Sonra kahvaltı hazırlıkları başladı kızlar tost istediler onlara tost biz de börekle kahvaltı yaptık. Eşim annesini görmeye gitti kızlar odalarında takıldı, ben mutfak topladım yerleştirdim klasik işler kızlara söyledim akşama balık var balik yemek istemediklerini söylediler taze fasulye ve makarna istediler onları pişirdim birazdan balık için mutfağa geçerim. Kızlarla markete gittik ananas, avakado, muz, salatalık, havuç, pancar,çiğ köfte, laktozsuz süt, iki paket türk kahvesi, bir paket sakız, bir kilo bisküvi aldık hepsini nakit ödedik eve gel onları yerleştir şimdi bitki çayımı aldık geldim biraz istirahat edip kalkıp yemeği hazırlarım çok harcanıyor para ama hiç biri israf olucak yiyecekler değil Allah hepimizin kesesine bereket versin.

Oyyy dogumgünün kutlu olsun bacımmmm
Nice saglıklı senelere
Bereketli olsın hediyen

İyi pazarlar
İkeadan bildiriyorum.
Yogun bi haftaydı gelemedeim
Bi evle anlastık cok icimize sindi.
Biilin bakalım ne yok
Araba satılırsa ins ay sonuna kadr sözlesme hazırlanıyor.
Hayırlısı artk
Mutfak ve parke degiscez ikeaya bakmaya geldik mutfak.
Ahsap istiyorum tezgahı sıcak bi mutfak istiyorm.
Yemek yedik 250 tl
İkeada 250 tl bıraktım.
Ceyiz düzeyrım cumku
Kendime bi kutu yaptm begendiklerimi alıp koyuyorum icine
El havlısu spatula,askı falan aldom ikeadan.
Dün tepsi hurc falam aldım .
Tencere seti,yemek takımı alcm günlük.
Aksama yemegim yok daha

Asaplarım bozuldu.
İkeada mutfak bakıyorz Alya önümüzde .
Bian ölcü falan derken arkamı döndüm Alya yok.
Kociye dedim kız nerdr surda falan dedi ama yok.
Köseyi döndüm güvenlik yanında benimki aglıyo
kostum hemen.
Kısacık bi andı eminim ona ama hemen güvenlik nasıl geldi nekadr agladı bilmiyorm.
Acayip icime oturdu.
Cocuga travma yasattık aksam aksm

Bu ara ins bi delilik yapmam dkdkdksm
Cok cocuklu anaları izleyim ya yaapayım nolck diyorm ekranı kapatınca geciyo Allahtan.
Ama insana geliyomıs o 2.cocuk hevesi
Olur biranda farkına bile aramıyorsun be baby
Ne ara oldundiyeceksin
Ah zaman diyorum
İnş olur nasibinde varsa dönüp dolaşıp sana geliyor biz ev alırken anlaşamadık olmadık o kadar üzülmüştümkü
Ev bize geri döndü nasip kalbinden gecen olur inş
selam canlar
, tr_lelli dogum gunun kutlu olsun cicem
citl ben de ikinci seferde gecebilmistim canim takma kafana
babyloading87 tam sansiniza araba satislari da azaldi insallah hizlica satilir yoluna girer her sey
Valla çok üzüldüm moralim yerle bir
İnş ikinci seferde olur

Selam kızlar,
Keyifler nasıl?
Bugün kahvaltıyı yine geç yaptık.
Kahvaltı sonrası mutfak topla, temizle süpür.
Ardından kahve keyfi o ara biraz bişiler izledik.
Sonra Ela bisiklet sürmek istiyordu, arkadaşa sen de inermisin dedim.
Ahh süper olur dedi.
Çocukları aldık indik bahçeye.
Eşim de ney dersi vardı onu halletti biz yokken.
Çocuklar bisiklet sürdü oyun oynadı.
Markete uğradık. Soda semizotu mandalina meyveli yoğurt ve bebe bisküvi aldık.
Aslında markete uğramayacaktım. Arkadaş girdi markete. Ela başladı ağlar gibi sesle ama babam soda istedi babam için gidelim markete.öyle böyle ne de çok babasını düşünürmüş. Yoksa marketten alacağı abur cuburlarımı düşündü
Eve geldik.eşim buzlukta balık vardı onu yapmış salata yapmış. Masayı kurmuş. Oooh dedim artı puan aldı benden
Ben de ona irmik helvası yaptım.
Akşam da puzzle falan derken uyuttum.

Geçmiş olsun canım. Allah korusun.
En korktuğum şey Dün de sahilde anons yapıyorlardı 3 yaşında bir çocuk kayboldu diye. İçim hopladı. Kimbilir ailesi ne durumdadır diye konuşmuştuk.
Eskiden de çocuğum yoktu, eminönünde görmüştüm bi kadını. Nasıl ağlıyordu çocuğunu bulamıyordu.çok etkilenmiştim
Elaya da elif alışverişe gidiyor ve yabancılara gitmez kitabını çok okudum.
Çocuk bunlar,Anlık işte.
Tekrardan geçmiş olsun. Allah birdaha yaşatmasın.

Selamm gunaydın.
Nefsimle savasiyorum bir yandan namazlarımı duzene sokmak için.
Tesbihat ödevlerime baslamistim o güzel gidiyor şükür.
Günlük cektiklerim bi de extra cektigim dualar esmalarım var.
Sabah ya da aksam önce oturup onlari cekiyorum.
Oluyor arada ama cok şükür hemen planlı ilerliyorum duzeltiyorum kendimi.

Oglusumu bıraktık aksam.
Esyalarini aldi gitti geri gelmez dedim geri geldi tekrar bizi ugurlamaya
2. Ogretim çıkış saatiydi gittigimizde Allah affetsinde ne bicim tipler var öyle.
Vallahi ben o saatde okuldan dönüyor olsam korkarim o tiplerden.
Allaha emanet evladim bırakıp geliyoruz.
Su zamane genclerinin arasında ahlaklı, fıtrat sahibi, düzgün cocuk yetistirmekde zor gercekten.
Esim bile sunun tipine bak Allah aşkına dedi bi tanesi için.
Bu ne simdi dedi cidden tuhaf tipler var.
Niye kendilerine böyle seyler yapiyor bu gencler bilmiyorum.
deli deli yapmışlar hep kendilerini
Aman iste evden baskidan kacan orda salıyor kendini
En olumsuzuda tekel cok yakin yurt guzegahına ve ışıl ışıl keske belli bir saatden sonra kapalı olsa.
Yollardaki cöpler hep bira sisesi dolu.
Bilmiyorum hic bir zaman uç karşıt biri olmadım.
Ama ailelerinden uzak, tam deli caglarinda arkadas kurbanı olabilecekleri bir yasta ve ortamda daha dikkatli olunmasi gerektigine inanıyorum.
Mesela cok fazla zenci ve yabancı var bu beni rahatsiz ediyor.
Irkcı biri degilim ama tuhaf geliyor bana sinavsız yabanci ogrenci alan üniler bile var.
Neden bizim çocuklarımız yıllarca 1 sınav icin heba olurken onlar daha rahat girip yerlesiyor.
Terazi burclulugum adalet ve haksizlik damarım seetti yine.
Deveye sormuslar boynun neden egri nerem dogru ki demis bende adaletden bahsediyorum işte bu ülkede
Neyse.

Dün kurabiye yaptım cocuma cayla ye 1 hafta götürür seni dedim agzini kapalı tut bisi olmaz.
O tuzlu mahlepli seviyo
Mandalina aldim koydum bi de biraz hastaydı.
İhlamuru balı var limonda koydum icsin.
Daha gelmez 2-3 hafta.
Giderkende kofteci yusufta durduk kofte falan yediler ben sadece corba ictim
Ben kofteci yusufta bisi yiyemiyorum ya 1 defa kahvalti ettik hersey koktu bana catal kasik tabak midem bulandi bir kere.
Dedim sadece corba icicem ben.

Kız uyuyo ona yumurta hasladim
Corbasi var, dunden manti var.
Eve de sulukofte yapmistim disarida yiyince kaldı.
Bugun yenir.

Haftasonu pek bisi yapmadim.
Battaniyeler yikancak, ev supurulcek silincek.
Camlara baslamam lazim yine ön camları sık siliyorumda arka camlar kalıyor sık silmiyorum.
Onları bi silmem lazim
Haftasonu ancak camasir yıkadım
As topla ütüle
As topla ütüle
Yemegim var diye rahatım bugun battaniyeler yıkansın bakalım.

Oglanın odasinin tozunu aldım sabahtan
Süpürür siler çıkarım.
O oda en azından kapısı cekik temiz duruyor.
Oyuncak koyduğumuz odada oyuncak daginikligi oluyor sadece cabuk toplaniyor genelde mutfak ve salonun anası agliyor.
Tezgah hic bos kalmıyor yine dolu mak. Bosaltip doldurcam.
Tesbihlerimi cekicem diye oturdum kalktım.
Haydi bismillah

Gunaydin hanimlar mutlu haftalar
İstanbul yaşayanlara bir sorum olacak
Kasım ortalarında hava nasıl olur orda soğuk mu olur ilikmi olur? Ara tatilde gelmeyi düşünüyorum da hava nasil olur bilemedim gezebilirmiyiz acaba
Günaydın. Şu an istanbulda değilim ama istanbul her mevsim gezilir bence, sadece yağmur yağınca trafik kötü olabiliyor. Rotayı doğru planlanladığınız sürece rahatça gezersiniz. Yoksa soğuk dediğiniz bir cekete bakar
Tabi tr_lelli ve yedirenk79 daha iyi bilir

Gunaydin hanimlar mutlu haftalar
İstanbul yaşayanlara bir sorum olacak
Kasım ortalarında hava nasıl olur orda soğuk mu olur ilikmi olur? Ara tatilde gelmeyi düşünüyorum da hava nasil olur bilemedim gezebilirmiyiz acaba
Suan cok guzel gidiyor hava
Ama 2021 ekimde bu zamanlarda kalın mont giymisiz (arsivden resime denk geldim gecen acik alanda yuruyus yapiyormusuz ormanlik kiz daha yeni yuruyormus) suan kısa kollu geziyoruz.
Yani mevsimde degisti kasımda nasıl olur bende anlamadım :)
Ama kardesim aralikda cok soguk olacakmis falan dedi nerden duydu onu bilmiyorum.
Suan yaz gibi.
Dün aksam yanima yagmurluk almistim mesela aksam serin olur diye giymedim kısa kollu oturduk acik alanda.
15 gunluk hava durumunu bi kontrol et derim.
15-16° falan dusuyorsa serin olur.
Ince bir mont, semsiye havasi olabilir.

Annem hep ekimin 20lerinde soba kurardik önceden der artik cidden mevsimler cok degisti.

Aynen öyle yagmurda trafik direk felç.
Hele bir kaza varsa yol bitmez.
And yakasindan avrp yakasina haftasonu 1 saatde zor geciyoruz.
Sakaryaya 1saat 15dk geciyoruz.
Gecen sene serin oldugu zaman bile müzeleri gezmistik biz sadece esiyordu ruzgar biraz kesiyordu deniz kenarindaydı ama.
Kiza sapka atkı aliyorduk bitti.
Her mevsimde güzel bencede gezilir.
Deniz kenarlari ve cok tepe olan semtler bir tık daha ruzgar oluyor sadece

Kart kesildi
Kizla kendime d vit aldım
Bu bittikce alıyorum
Cam bezi 3lü ve bıcak siparisi verdim.
Bu sefer bezleri ilbays degilde ona benzer bisi siparis verdim bakim nasil cikcak uygundu.
Bicaklar solingen vazgecilmezim.
Uygun buldukca alir stoklarim yıllardır ne köreldi ne bisi oldu.
Bezimde aslinda 6 tane var yedekte ama denemek istedim uygun bulunca.
Ben banyo ve mutfak ozellikle elimle siliyorum.
Bez hic dayanmiyor bana.
Bu ay bunlari halledicem.
Deterjan ve yag stoklarim yine.
Oglanin ihtiyaci yok belki 1 mont alirim istemiyorum diyor ama degisik degisik giysin istiyorum.
Kıza ve esime alıncaklar var.
Biraz mutfak biraz kıyafet bu ay ki harcamalar böyle olur.

Tesekkurler kizlar
Çocuklarla geleceğim için hava durumu önemli malum havadan nem kalıyorlar hemen hastalaniyorlar. Hızlı trenle gelicem mecbur toplu tasima kullanicaz. Neyse biletlerimi alayim ozaman

Güzel bir hafta olsun hepimize, malum temizlik günüm banyolar, lavabolar ciflendi duşakabin de çok yoruluyorum su lekeleri çok zorluyor ne kadar silersem yine de kalıyor. Bir makina çamaşır yıkanıyor, elektrikliye tuttum paspas yaptım ve ben pert bıraktım kalanını balkon yıkanacak artık yarın yıkarım toz alırım. Yemeğim dünden hazır taze fasulye, çorba az makarna var yeter yogurt kavun da eklerim yanına tamam. Az bir birikmişim var bir gidemedim döviz almaya neyse bu gün çıkamam artık. Kızların kargoları geliyor sonra ben iadeye gidiyorum, anneme gittiğimde söylüyorum kime çektiler acaba çok seviyorlar giyinmeyi aksesuar bijuteri almayı dedim annem birine çekmeye gerek yok içlerinden geliyor bakımlı olmak diyor. Evet haklı gerçekten içlerinden geliyor saatlerce ben internete bakıp ne alıcama karar veremem onlar bakıyor. Haftalık menü yaptım kafamda inşallah sadık kalırım. Dolapta ve dondurucuda ki hazırlıklarımdan da yapmak istiyorum bazen kış sebzesini çok sevdiğim için dondurucudakileri unutuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…