Küçük Düşün Büyük Olsun!

Doğum günün kutlu olsun canım.Nice mutlu yaşlara sevdiklerinle beraber

Selam iyi geceler,
tr_lelli doğum günün kutlu olsun cancağızım ailenle nice güzel yıllarınız olsun.
Dün öğretmenimiz kahvaltıya geldi. Masada peçeteleri bile happy birthday yazılı koydum kapıda mum pasta ile karşıladık ama Ela doğum günü şarkısını söylemeden karşıladı. Ben de video çekiyordum. Sadece kapıyı açtı iyiki doğdun öğretmenim dedi sarıldı:)
Sonra kahvaltı yaptık. Tabi tam konuşuyoruz Ela araya girmeden yapamıyor. Öğretmen sorular sordu cevapladım.
İlerdeki hayatında da Elayla sizinle bağımızı koparmak istemem,onun yeri bende başka dedi. Öğretmeninin kalbini de fena fethetmiş kesin güzel sözleri yağdırıyordur benim sevgili kızım :)
Kahve içtik uğurladık öğretmeni.
Bugün de sınıfta deney günümüzdü. Sağolsun T Tutunamayanlar777 arkadaşımın verdiği bilgilerle çok güzel deney sergiledi sınıfta. Arkadaşları izlerken vooovv demişler, öğretmenin de hoşuna gitmiş. Çok verimli bir deneydi dedi. Bu hafta ailecek aktiftik :)
Bugün de jimlastik vardı.tabi arada söylüyorım istediğin zaman bırakabiliriz diye. Olduki hoşuna gitmez. Bırakırız.Bana diyor sadece uykusuz kalıyorım. Belki ondan dolayı bırakırım Erken uyursan uykusuz kalmazsın dedim.
Jimlastik çıkışı pastanede simit poğaça yedik.
Gündüz arkadaşla kahve içtik.
Eşim aradı akşama kısır yapsan yanına börek ya da poğaça yapsan dedi. Bize onları yaptım. Buzlukta pişmemiş dereotlu poğaçam vardı. Elaya da tavuk patates yaptım.

Kıyafet fiyatlarından bu yıl haberim yok.Daha birşey almadım.kardeşim sağolsun veriyor. Mont da diğer kardeşim yeğenimin montunu verdi. Önceki montu da bu yıl iyi kötü idare eder. 3 tane montu oldu :) Gerçekten kıyafeti bir sezon giyiyorlar.Kıyafete o kadar para yağdırmaya hiç gerek yok diyeceğim ama maşallah fiyatlar el yakıyor

52 miii ben 54 olsam şükredeceğim
Eşim beylerin yüzünden diyete de başlayamadım. Bugün kız jimlastikteyken yürüyüş yaptım.
Eşim her pazartesi diyete başlayacak :)
Başlarsa iyi olur yoksa hergün tatlı alıp geliyor.

Geçen 2 kiloya yakın ıspanak almıştım. Birazını yemek yaptım.birazını da havuçla katıp börek yaptım buzluğaattım. Saplarını da ayırdım yemek yaparım pirinç katmıyordum ama bu defa katarım.

Günaydın kızlar,
Uyku arası mola :) yeniden uyurum uyumasam olmazdı. Zaten uykuyu seviyorum. Bir de deloday alerji ilacı içince hepten uyku isteğim artıyor. Sersem geziyorum. Dün okuldan Elayı arkadaş alacaktı. Öğretmene haber vermeyi unutnuşum. :) ilacı gündüz içeyim en iyisi gece içince kendime gelemiyorum. Neyse uyuyayım, Ela bu ara evde sürekli tiyatro yapıyor. Sahne hazırlıyor yoğun tempo beni bekliyor.

Selamm
Oglan hava degisimi mi oluyo noluyo
Orda bisiyi yoktu dünden beri boğazım acıyor diyor.
İhlamur, ilac falan corba yaptım sabahtan limonlu icer.
Köfte patates yapıcam.
Mantıda yaparım.

Oglanin çamaşırlar kurudu utuledim yerlestirdim.
Ev süpürdüm.
Toz aldım.
Yarın akşam birakicaz cocumu.
Bu hafta sonu evdeyiz.
Avm gidesim gelmedi, açık havada da oturacak kadar sıcak değil artık hava.
Kendime 1 pant siparis verdim.
Olmadı iade artık.
Bu kış pek bisi almıcam kendime.
Alasım var ama bu idare etmem lazım.
Yaza alırım yazın daha cok dışarıdayız

Canım doğum günün kutlu olsun, kutlayacak nice güzel yaşların olsun. Ata altın candır benim de en sevdiğimdir.

Yine erkenden kalktığımız bir gün oldu tabi eşim ve ben kalktık kahvelerimizi içtik böreği fırına verdim. Eşim süt almaya gitti bende o arada çarşafları değiştirdim. Eşim gelince tek oturduğumuz odanın perdeleri kalmıştı onları makinaya attık kahvaltıyı hazırladık yedik. Sonrası perde tak, bir makina daha çamaşır attım eşim kapıları sildi. Ben de mutfakta tavuk kaynattım şehriyeli çorba yaptım, patates haşladım kızlar salatanın içine koyucaklarmış. Mutfağı 192783487 topladım düzenledim. Yetmedi eşime buzdolabının dondurucu bölmelerini çıkarttım onları düzenledim kara delik gibiydi herşeyi tekrar düzenledim içime sindi yarında dondurucunun çekmecelerini eşime taşıtıp onları da düzenlemek istiyorum. Kileri yarın düzenlemek istiyorum orası da fena dağıldı. Neyse giyindik annemin maaşını çektik ordan kasaba zamlanmış etiketler, siparişleri aldık gitmişken bize de kıyma aldık. Ordan annemin market siparişlerini de aldık. Biz pazara gittik çok pahallıydı 1 kilo üzüm, 1 kilo elma, 1 kilo mandalina, 1 kilo armut, yeşillik marul soğan tere roka, biber taze fasulye 1 koli yumurta aldık eşim ödedi ama bu gün temiz 750 tl bıraktık balık sardalye 120 tl pazarda almadım çok pahalı dondurucuda var onları çıkardım yarın balık yapıcam. Annemde oturduk biraz sohbet ettik iyi geldi eve geldik yogurt mayalamıştım onları buzdolabına koydu. Şimdi bitki çayımı aldım yorulmuşum.

İyi geceler canlar,
Bugün sabah ani kararla b.çekmece sahile gidelim dedik. Uçurtma da uçuracaktık ama baktık uçurtma havası değilmiş :)
Eşim çay demledi ben kahvaltılık çıkarttım o çantayı hazırladı ben kızı hazırladım. Kum Oyuncaklarını çıkarttım.
Gittik simit poğaça aldık, kahvaltı yaptık sahilde.Ela da oynadı kumla.
Ama fena sıcakladık. Hava serin sandım. Şort bile giyilirmiş. Oradan sonra Elayı parka soktuk. Ardından sahil tren turu yaptık.
Son dondurma yememizle gezmeyi noktaladık.
Dönerken beni pazarın orada bırakın dedim. Karnabahar turşusu istiyor Ela. Onu alayım dedim.
Pazardan çeri domates,salatalık,üzüm,karnabahar,maydanoz,roka aldım 200 e yakın verdim.
Eve geldim.Elayı banyo yaptırmamış. Allahım dedim kumda yattı yuvarlandı. Eve dökülmüştür kesin. Kendi istemedi banyo yapmak diyor, Elaya sorsam babama küveti doldurursan banyo yaparım dedim, babam annen gelince yaparsın dedi diyor Ben söylenince soktu banyoya kuvet istiyordu doldurdu küveti :)
Eşim balık yapacaktı yarın yaparız dedim.Sonra kısır vardı dünden onu yeriz yanına buzluktan börek çıkartırız dedik.Ela sebzeli mercimek çorbası istedi onu koydum ocağa. Eşim blenderdan geçti. Girdim kızı yıkadım.
Karnabahar kızartmasını airfryerde yaptım.
Öyle hallettik yemek işini.

Dün eşim ziya şarkta sıra gecesi oluyor dayım sever birara onlarla gitsekmi diyor.
Yani artık eskisi gibi her hafta sonu dışarıda heryerde yemek yiyemiyoruz.Eskiden çok giderdik. Herşey oldukça pahalı.
Kendimiz bile bunları yapamazken böyle bir şey söylemesi de ayrı bir konu.
Bu ara Konya'ya gitsek ama teyzeyle dayıyı da alsak,yok Bolu'ya gitsek teyzeyle dayı da gelse. Püüüff.
Lafta kalıyor ama ben pek oralı olmuyorum.
Elbet birlikte de gidilir ama herşeye de dahil etme çabası biraz nişanlıykenki hallerimizi hatırlattı.
Babasıyla konuşmuyor diye onlara sardı gibi bu ara.
Babası başbaşa yapın, karını çocuğunu al git kimseyi karıştırma diyor hep.

Dogum günün kutlu olsun canim mutlu yaslar
Ata altin en sevdiğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…