Küçük Düşün Büyük Olsun!

Bugün hastaneye gittim sabah sabah eşimle birlikte kontrol amaçlıydı çok şükür bin şükür iyiyim. Sonra eşim beni dışarıya yemeğe götürdü iyi geldi sabah aç gitmiştim. Eczaneye de ugramadan olmazdı ilaçlarımı aldım. Ordan pazara gittik peynir,lor, ıspanak, üzüm ve yeşillik aldım sadece haftasonu pazarına giderim bundan sonra dedim. Bu gün çok harcadık ne kadar tuttuğunu bile hesaplamadım, eve gelirkende arabayı eşim fulledi tamamdır dedim bittiğimizin resmidir. Eve geldik çok yorulmuşum hava da nasıl sıcak ter içinde kalmışım üst değiş aldıklarımı bile hala yerleştirmedim şimdi onları yerleştiririm, iyi ki yemeği dünden yapmışım. Hava nasıl değişti şimdi fırtına çıktı, soğudu hemen. Bütçeyi düzenleyemiyoruz mutlaka birşey çıkıyor birikim yapamıyoruz benim az birikmişim var onuda bir ara çıkıp döviz alıcam.

Selammmm
Çok şükür keseyi gördük
1 tanesi tutmuş.
Haftaya çarşamba kalp atisini duymaya gideceğiz.İnşallah duyarız
Allah kalp atışını duymayı da nasip etsin inşallah sizeBende aynı sürece başlamış bulunmaktayım

Mutlu haftalar hanimlar
Maas yattı ve bitti
Kartlar ödendi.
Çeyrek günü için 2900tl Çeyrek aldım
4grda 1760tlden gr aldim.
Pazar parası ve harçlık ayırdım
Hesapta para kalmadi
Bereketli olsun

beren_naz hadi gozunuz aydın canim kalp atisinıda duyun pıt pıt

İyi geceler demeden edemedim.
Kardeşimle yazıştık gece gece yarın duruşması var.Bilir kişi rakam vermiş ama kabul etmemiş. Çünkü tazminatı düşükten hesaplanmış. İtiraz etti kardeşimin avukatı.
Dua edin kızlar hakettiğini en iyi şekilde alsın.
Biraz çocuk okul konusunu da konuştuk.
Özeli bıraktı devlet okuluna gönderiyor. Ama kitap okumayı artık yapmıyor dedi. Benim düşüncem, tablet etkiliyordur.
Ben de kitap okuma saati yapın. Sen de eline kitap al ona da ver. Daha hevesli olur dedim.
Sizden sonra işlere giriştim. Wc lavabo temizledim. Çamaşır katladım. Süpürdüm. Mantar tavuk soslu makarna yaptım. Salatayı hallettim.
Arkadaşın kızı hastaymış çorba yapacağım demişti asansörde karşılaşınca. Kıza Çorba vereyim dedim. Zaten yapacağım akşama dedi. Kapuska yaptım akşama dedim. Ondan verebilirsin nasıl da canım çekti dedi.
Okuldan dönünce verdim. O da tavuk pirzola yapmış Ela yermi dedi. Yer dedim. İyi de oldu. Çünkü sadece çorba makarna vardı ona. Kapuska yemez.ona ne eklesem diye düşünüyordum.

Selam kızlar. İki gündür regl ağrısı mahfetti. Kızımı okula bırakmam dönmem işkence oldu resmen. Şükür iyiyim bugün. Dünya kadar çamaşır ve ütü var ama bugün yapabilir mıyım bilmiyorum. İlerleyen saatlerde bakarım. Dondurucuda içli köfte vardı kv yapmıştı kızım okuldan gelince 3 tane haslarim, yoğurt çorbası da varm yediririm bunları. Akşam da Allah büyük birşeyler bulurum. Eşimin maçı var, maç olduğu akşamlar ağır yemek yapma diye hep tembih ediyor hatta kahvaltılık olsa mutlu olur. Olmadı koyarım kahvaltılıklari. Kızıma göre yaparım birşey.
Artık kpss süreci de bittiğine göre kitap okumayı rutin hale getirebilirim. Okumak için aldığım kitaplarım vardı en az günde 1 saat okumaya ayiracagim, bunu da kızımın evde olduğu saatlerde yapmayı düşünüyorum. Ona da örnek olsun. Gerçi garibim iki yıldır anasını hep ders başında görüyordu onun dışında günlük göbek eritme hareketleri başlayacağım. Kilom şuan 54.4 gördü baskülde en azından 52 ye inmek ilk hedefim olsun. Bir ayda yavaş yavaş vermeye çalışacağım.

Son zamanlarda yaptığım alışverişleri yazmıştım, iade ettiklerimi düşersem 3 kazak, 1 elbise, 1 çanta, iki ruj,iki allık, 1 rimel aldım. Geriye alacaklarım arasında bir pantolon ve ceket almak kaldı ha bir de kuaföre gidip saçlarım için boya kesim işim var. Ama bunları Kasım ayinda anca yapabilirim.
Kış ayı geliyor en güzel birikimler kış ayında olur fakat benim gideceğim yerde önce düzen kurmam gerekecek. Lojman var bana düşerse şahane olur boş yoksa da ev bul eşya al derken bir bakalım neler bekliyor beni. Bir de kızımın okul düzeni nasıl olacak hepsini çok merak ve endişe ile bekliyorum. Rabb'im kolaylaştırsin inşallah

Bugün tuvalet ve banyodaki klozet takımlarını mutfağın halısını makinada yıkadım herkes de gidince mutfaktan başladım. Evide kırkladım sadece oturduğumuz odanın tozunu aldım diğerlerini yarına bıraktım çok yoruldum az az yemeklerim var bu gece duruma göre konserve açarım yetmezse. Eşim zeytinleri tarlada sattı bu yıl da böyle olsun dedi tamam dedim parasını da almış, bu akşam gidip zeytin toplucaz siyah zeytin adama söylemiş tarla senin demiş adam. Neyse geçen yıldan zeytinyağımız var bu sene idare eder bizi seneye de Allah büyüktür. Evin böyle temiz ve düzenli olması en sevdiğim misler gibi kokuyor. Ama ütüyü hiç sormayın bir dünya var nasıl yapıcam bilmiyorum birikti de birikti. Bu gün markete dahi çıkacak halim yok derken tarla çıktı neyse gideceğiz artık.Şimdi bitki çayımı demledim onu içicem.

Selamm
Sabahtan supur sil toz al yapıyorum iyi oluyor
Oglan varken uyuyo diye yapamıyordum kız erkenci kuş.
Sadece makarna ve kıza kemiksuyuna çorba yaptım.
Dünden karnıyarık var.
Kız cherry domatesi cok seviyor sıkıp agzina suyunu iciyor sonra yediriyorum bir sekilde
adıda sıkmalı domates.
Sabah sonunculari yedi babamdan isteyelim diyordu istedik.
Onada napıcami sasiriyorum.
Dun bamya yemisti bugün bisi yapmaya erindim.
Salata seviyor salata makarna falan yer babasiyla artik.
Yarın makarna kesesim var az tereyagli cökelekli kızda seviyor.

Bugun kurabiye yaptık yine
Bu ara buna taktı
Hadi dedim bu de tuzlu yapim dereotlu peynirli yaptim oldu 2 tepsi.
Yencek bir sekilde artık
ceyrek margarinle yaptım siviyagda katiyorum.
1 koltuk kaldi bi de kapılar.

Cam ocagimi kumtel almistim yani mecbur almistim silverline istiyordum o 2 katiydi fiyat olarak.
Cokda masraf yapmistik gömme dolap, vestiyer, koltuk tkm, tasinma nakliye vs vs kumtel pismanliktir.
Keskede almasaydimda tüpde pisirseydim bir süre.
Ocak tabakasi okadar adi ki ne dökülse zor çıkıyor artik lanet gelsin dedim telledim.
Telle ancak çıktı
Ne dokulse yapisirmi ya teneke gibi.
Kaldırıp atasim var.
Idare etmem lazım bir süre en azindan.
Cizilsin dedim ya o leke bulanik görüntüyü gormekdense cizilsin lanet olsun.
Cok guzel alev veriyor yanisi vs hepsi guzel ama o gözler demirler falan hepsi cöp.
Seneye degisirim galiba anlasamiyoruz ocakla

Selams kızlar,
Günün özeti koşturmaca
Sabah jimlastiğe gittik. Son dakika kalktı yataktan neredeyse yetişemiyorduk.
En son jimlastiğe gitmiyoruz o zaman dedim öyle fırrr diye kalktı.15 dk da giyindik çıktık
Oradan okula geçtik.
Eve dönerken markete uğradım. Arkadaş geldi bana. Kahve içtik. Kızı da oyuncaklarla oynadı.
Okula gitmeme 1 saat kala kalktı. Evi toparladım.oyuncakları o topladı sağolsun.
Sonra Elayı almaya gittim. Dönüşte komşum birlikte dönelim arabayla geldik dedi. Dönerken çocuklar yok o bize gelsin biz ona gidrliö derken Ela gitti onlara. Az sonra alırım dedim.
Eşim avm ye uğrayacağım siz de gelin dedi.yemek yesin kızım bugün dışarda yesin dedi.
Ben evde yemek yedim.acıkmıştım.
Onlar yemek yerken ben Elanın öğretmenine almak istediği kalemi aldım.
Eşim kendine pantolon aldı.
Yolda ela üzüm istedi,üzüm aldık.Eve gelince meyve tabağı yaptım.
Fasulye kaynattım turşu için.
Öğretmenle konuştuk. Sabah perşembe10:30 da gelecek.kahvaltıya gelin dedim... Bize sabah geç oluyor
O gün öğretmenin doğum günü ona sürpriz yapacağız ama umarım o saate Ela uyanıp hazırlanır.
Yarın da eşim sınıfta ney çalacak. O da heyecanlı.çocuk şarkılarını da çalmayı düşünüyor. Tabi dinlerlerse.
Cuma günü de deney günü.Ela sınıfta deney yapacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…