- 27 Şubat 2013
- 14.240
- 40.716
Amin ekürim sagolasinCanım Allah kavuştursun oğluşunla.. Hayırlı uğurlu olsun yeni okul hayatı.. Rabbim derslerinde başarılar versin..
Lellim sen bunları yazarken kendi yaptıklarımı okudum sanki, dün kızım beyaz çorba istiyorum dedi yayla çorbasına beyaz çorba diyor, onu yaptım. Akşam da eşimin doğum günü için gündüzden kızımla pasta seçtik, kızım ama nasıl sabırsız akşam eşim işten geldikten sonra yemek yedi tabi tembih ettim kızım babaya sürpriz sakın söyleme diye, ikide biz baba sen dinlen biz annemle mutfağı toplayacağız, sonra dönüp baba istersen biraz şekerleme yap dinlen, bir daha dayanamayıp babacim bizim mutfakta işlerimiz var sen gelme diye diye babasını fena güldürdü:) neyse sonra pastasının mumunu yakmadan yine odaya gidip babacim senin gözlerin dinlensin biraz ışığı kapatacağım diyorGunayss
Dun aksam uzeri kızı anneme pasladim
Esime dedim avm gecicem donuste beni alirmisin?
Biraz avm gezdim esime d.gunu hediyesi aldım.
Kizada 1 pant. 1 kazak aldim.
Eşim aramisti ben gezerken o da erken çıkmış ben avm diye.
Kıza köpek almış toyz dan.
Yemek katında buluştuk dedi yemek yiyelim.
Basbasa takıldık
Aksam 8 gibi gectik eve meyve falan aldik manava ugrayip.
Kız yeni uyumus o uykuyla sabaha kadar uyudu masallah.
Sabah acıktım diye uyandi tost istedi.
Babasiyla tost yediler.
Beyaz corba siparis verdi
Yayla corbasi yapıyorum, evi topladım
Supurup silicem
Kendime kabak yapıcam 2 gün detox yapmak istiyorum.
Yine gr gr gitmeye basladi.
Biraz detoxla desteklemem lazim.
Eşimde makarna ve orman kebabı yapıcam.
Küçük pasta siparis vericem sabah. çaktırmadım ama ofiste kutlarlar.
Aksam pastasini kiza verip surpriz yaparız.
Durumlar böyle
Temizlik yapmak istiyorum
Dün koltuklarin ara boşlukların falan supurgeyle cektim.
Kız kırıntı dokuyor.
Mutfagin halisini yikadim mak.
Degisicem digerini sericem.
Canım ufak tefek degisiklik istiyor.
Banyoya paspas alıcam.
Sirayla bakalım.
Yaaa heycanını severimLellim sen bunları yazarken kendi yaptıklarımı okudum sanki, dün kızım beyaz çorba istiyorum dedi yayla çorbasına beyaz çorba diyor, onu yaptım. Akşam da eşimin doğum günü için gündüzden kızımla pasta seçtik, kızım ama nasıl sabırsız akşam eşim işten geldikten sonra yemek yedi tabi tembih ettim kızım babaya sürpriz sakın söyleme diye, ikide biz baba sen dinlen biz annemle mutfağı toplayacağız, sonra dönüp baba istersen biraz şekerleme yap dinlen, bir daha dayanamayıp babacim bizim mutfakta işlerimiz var sen gelme diye diye babasını fena güldürdü:) neyse sonra pastasının mumunu yakmadan yine odaya gidip babacim senin gözlerin dinlensin biraz ışığı kapatacağım diyorpastasını içeri götürdü ama nasıl mutlu canım kızım yaaaa, yeterki esrarengiz birşeyler planlayalim çok eğleniyor:)
Üfledik mumlari ama koca pastayı yiyemeyecegimizi düşünüp pastayı öylece alıp kv ye gittik. Orda tekrar mum yak üfle yaptırdı babasına. Beraber oturduk yedik muhabbet ettik, eşim ben görümcem kayinvaldem biraz Okey oynadık döndük. Kızıma kitap okuyup uyuttum:)
Demek oralarda serinledi.Bu gün, gün yine hızlı başladı evde tek başıma kalınca neler yapıcamı kafamda planladıktan sonrası kolay. Önce mutfaktan başladım akşam yiyen-içen, lavaboya bırakıyor. Sabaha kadar doluyor bangonun üstüde öyle neyse önce orasını topladım yıkadım. Sonra toz aldım, dün pazardan acı biber almıştım domates-sarımsak ve sirke ile buluşturup kavanozlayıp dolaba koyuyorum ama, sabah eşim doğrama dedi mutfak robotundan geçir geçen ay birlikte yapmıştık domatesin kabuğunu bile soymak zor geldi kabukları ile doğramıştı, tamam dedim robottan çektim. Sonra kahvaltılık lorlu biber kavurması yaptım, kızlara brokoli ve havuç haşladım az az yemeklerim var yanına bir makarna ve karpuz tamam dedim makarnayı yapıcam akşama doğru. Bütün bunları yapınca mutfak tekrar ayaga kalktı topladım yorulmuşum hazırlandım biraz yürüyüş biraz da evdeki eksikleri almaya gittim. Eşime işyerinde ki rutin kontrolde çok gaz var demiş doktor akşam internetten baktık papatya çayı iyi geliyormuş papatya çayı, ekmek, havuç aldım geldim. Kredi kartları kesiliyor, market listesi hazırlıyorum bir yandan da çok acilleri alıyorum. Dün pazarda çok harcadık doğru dürüst de birşey yok elde peynir çok pahalı, üzüm, armut, acı biber, tatlı biber, domates,marul,brokoli daha ne aldık hatırlayamadım ama hatrı sayılır bir meblağ bıraktı eşim. Çamaşır topladım telden onları katladım yerleştirdim. Bir makina daha yıkanıyor onları da sererim zaman böyle akıp gidiyor. Küçük kızım gece battaniye ile üşümüş onun yorganını çıkardım bugün.
Bu ay babalara mum üfletme ayımız oldu desene :) biz de 1 ekimdeydi doğum günü o gün evde olduğu için 2 ekimde işten gelince pastayla karşılamıştık.Lellim sen bunları yazarken kendi yaptıklarımı okudum sanki, dün kızım beyaz çorba istiyorum dedi yayla çorbasına beyaz çorba diyor, onu yaptım. Akşam da eşimin doğum günü için gündüzden kızımla pasta seçtik, kızım ama nasıl sabırsız akşam eşim işten geldikten sonra yemek yedi tabi tembih ettim kızım babaya sürpriz sakın söyleme diye, ikide biz baba sen dinlen biz annemle mutfağı toplayacağız, sonra dönüp baba istersen biraz şekerleme yap dinlen, bir daha dayanamayıp babacim bizim mutfakta işlerimiz var sen gelme diye diye babasını fena güldürdü:) neyse sonra pastasının mumunu yakmadan yine odaya gidip babacim senin gözlerin dinlensin biraz ışığı kapatacağım diyorpastasını içeri götürdü ama nasıl mutlu canım kızım yaaaa, yeterki esrarengiz birşeyler planlayalim çok eğleniyor:)
Üfledik mumlari ama koca pastayı yiyemeyecegimizi düşünüp pastayı öylece alıp kv ye gittik. Orda tekrar mum yak üfle yaptırdı babasına. Beraber oturduk yedik muhabbet ettik, eşim ben görümcem kayinvaldem biraz Okey oynadık döndük. Kızıma kitap okuyup uyuttum:)
Eşinin gaz sorunumu var canım. Benim genel sorunum gaz krapı giriyor bazen. Gaz spazm ilacını evde eksik etmem. Bir de rezene çayı çok iyi geliyor. Bilgin olsun.geçmiş olsunBu gün, gün yine hızlı başladı evde tek başıma kalınca neler yapıcamı kafamda planladıktan sonrası kolay. Önce mutfaktan başladım akşam yiyen-içen, lavaboya bırakıyor. Sabaha kadar doluyor bangonun üstüde öyle neyse önce orasını topladım yıkadım. Sonra toz aldım, dün pazardan acı biber almıştım domates-sarımsak ve sirke ile buluşturup kavanozlayıp dolaba koyuyorum ama, sabah eşim doğrama dedi mutfak robotundan geçir geçen ay birlikte yapmıştık domatesin kabuğunu bile soymak zor geldi kabukları ile doğramıştı, tamam dedim robottan çektim. Sonra kahvaltılık lorlu biber kavurması yaptım, kızlara brokoli ve havuç haşladım az az yemeklerim var yanına bir makarna ve karpuz tamam dedim makarnayı yapıcam akşama doğru. Bütün bunları yapınca mutfak tekrar ayaga kalktı topladım yorulmuşum hazırlandım biraz yürüyüş biraz da evdeki eksikleri almaya gittim. Eşime işyerinde ki rutin kontrolde çok gaz var demiş doktor akşam internetten baktık papatya çayı iyi geliyormuş papatya çayı, ekmek, havuç aldım geldim. Kredi kartları kesiliyor, market listesi hazırlıyorum bir yandan da çok acilleri alıyorum. Dün pazarda çok harcadık doğru dürüst de birşey yok elde peynir çok pahalı, üzüm, armut, acı biber, tatlı biber, domates,marul,brokoli daha ne aldık hatırlayamadım ama hatrı sayılır bir meblağ bıraktı eşim. Çamaşır topladım telden onları katladım yerleştirdim. Bir makina daha yıkanıyor onları da sererim zaman böyle akıp gidiyor. Küçük kızım gece battaniye ile üşümüş onun yorganını çıkardım bugün.
O tür hediyeleri kendi kartimla aliyorum ben.Bu ay babalara mum üfletme ayımız oldu desene :) biz de 1 ekimdeydi doğum günü o gün evde olduğu için 2 ekimde işten gelince pastayla karşılamıştık.
Ama hediye almadım. Ne alsam diye düşünüyordum. Ucuz birşey alsam aklıma birşey gelmedi. Biraz fiyatı yüksek bir şey alsam onun kredi kartını kullanıyorum.Hemen mesaj gidiyor Sürprizi kalmayacak. Bir de biraz yüksek olunca senmi yaptın alışveriş diye soruyor
Kendine de geçen söyledim. Olmuyor böyle diye :) mesela çiçek sepetinden çiçek alsam bile anlaşılacak
İyi fikir aslında ama benim iki hesabımda da hiç tl bırakmıyorum.Hemen ya altın ya hisse alıyorum. O paraya hiç dokunmuyorum.O tür hediyeleri kendi kartimla aliyorum ben.
Hesap kartimda illa 500-1000 bisi oluyor suan 600tl civari var mesela
Boyle online bisi yolucaksam ordan cekiyorum.
Ben de üniversitedeyken yurtta kaldım 3 sene, son sene gidiş geliş yaptım Ankara-Kırıkkale,Oglusum para harcamamak için dikkat ediyor.
Aslında ısrar ediyoruz biz al ye ye diye.
Yemiyor söylemesede farkediyorum para harcamamak için yapıyor.
Mesela dolmusla git dedik biliyosunuz para bile ayarladım yürüyerek gidiyor.
15tl yemekhanede diyor.
Hatta ekmekleri almis getirmiş gosterdi bize dedim odanda ekmek yoktur al var diyo getiriyorum yemediklerimi.
Aklım onda ya.
Dayısı siparis vermis aksam uzeri bak biz siparis verince yiyor ama gir ye diyoruz aç değilim diyor bize.
Yurt parasi haric masrafı yok neredeyse cocumunn bize.
Kafadan alışveriş yaptık ama alinacaktı mecburi seyler. Zorla aldık çoğunu
Gunde 15tl yemek yiyor suan bi o.
Masraf çıkarmamak için hep.
Muhendis hesap mak. Istemisler bi onu siparis verdim 250tl.
Kitapta aldirmiyorlarmiş pahali diye.
Bi yemek bi de uyanbildimi sıkı giyindimi diye düşünüyorum oraya alistı düzen oturttu kendine.
Keyfi iyi.
Evde eksikler var bittikce az az aliyoruz.
Haftasonu peynir, kasar, yumurta falan alırız.
Kizda evde cok sıkıldı bi avm yaparız biraz oynasın kuzum.
Dolapda da pes pese satislarim oluyor.
Evden elimden cikarim diye uygun tutuyorum
Bugun 1 poset attim bisiler.
Fazla hic bisi gormeye tahammülüm yok.
Bazamin altı gozume cok kalabalık geliyor bir ara döküp elicem.
Oglanin bazanin altını duzenledim eledim.
Bu ara dolap düzeni, ayıklama, eleme olaylarına takmış vaziyetteyim.
Kizlar öyle börek kek vs daha dikkatlidir yani yapar götürür.Ben de üniversitedeyken yurtta kaldım 3 sene, son sene gidiş geliş yaptım Ankara-Kırıkkale,
Ben de paramı arttırır getirirdim anneme verirdim pazara gidersin diye.
Cuma günleri yemek fisime kardeşime cips.biskuvi felan alir getirirdim.
Pazartesi evden giderken börek,kek poğaça, yaprak sarma, yemek felan koyardı annem götürürdüm beni 2 gün felan idare ederdi.Hey gidi günler aklıma geldi