Küçük Düşün Büyük Olsun!

Kizlar öyle börek kek vs daha dikkatlidir yani yapar götürür.
Bizimkide harcamicak bu gidisle.
Hatta dayisi takiliyor burs cikarsa paranla dolar al bari degeri dusmesin senin harcican yok diyo🤭
😁 kızlar daha dikkatli oluyor.Kardesim harcardi ,tabi onun zamanında sartlar daha iyiydi, ben de çalışıyordum destekliyordum, o hep evde kaldı güzel siteli evde,

İyi geceler kızlar.
Saat yine aynı ama bu gece uyuyakalanlardan değilim.
Bugün Elayı okula bıraktım. Dönüşte markete uğradım. Yumurta mutfak bezi elaya tek abur cubur Hellim peynir süt aldım.sonra arkadaşla bize geldik kahve içmeye. Mutfak dağınıklı ama malum halimden anlar. Çünkü ikimizde öğlen öncesi koşturmaca. Bu yıl ilk defa okula veriyor ama senin geçen yılki telaşını çok iyi anladım diyor😊
Eve gelince mutfağı hızlıca tıpladım. Kahve içtik.
Son bir saat kala çıktı. Evi toparlamam lazım dedi.
Ben de Elaya suluköfte yapmıştım gitmeden önce.
Bize de yemek düşünürken, öğretmen haber verdi. Ela boğazım ağrıyor anneme haber verirmisiniz gelsin alsın demiş.
Gittim aldım. Markete uğradık. Ona sebzeli makarna. Çilekli muzlu süt. Havuç istedi. Çikolata aldım.kendime saç boyası aldım.saçtık yine paraları.
Eve geldik. Ben yemek yapmaya giriştim o tv açtı. Makarna pişirdim. Et vardı onu sote yaptım. Eşime de soruyorum yemek konusunu. Boşver kızım hasta iştahım yok dedi. Marketteyken aramıştı. Söyledim hasta olduğunu.
Evde ateşi yükselmeye başladı. 39 civarıydı.
İburamin verdim. Portakal sıktım. Mandalina verdim.okulda da elmasını yemiş.
Sesi de gidiyor gibiydi.
Antibiyotiğin sonunu dün vermiştim. Bu nasıl iş anlamadım. Bugünlerde çocukların çoğu ateş..
Yemek yedi uyudu. O uyuyunca biz yedik.
Bayağı uyudu. Uyanınca bitki çayı yaptım içti.
Biraz oyun oynadık. Oyunda ben hemşireyim o hasta çocuk😁 hastanede yatıyormuş ona kitap okuyormuş hemşire ablası.
Öyle oynarken uyuya kaldı.
Babası da odasının kapısını kapatmıyor, birşey olursa niye kapatıyormuşum. Zaten geç uyuyacağız. Ses yaptınız diyecek.
Bizde durum bu.
İki gün okula göndermem.sesi de kısıktı bitki çayını içince biraz düzeldi.

Kizlar öyle börek kek vs daha dikkatlidir yani yapar götürür.
Bizimkide harcamicak bu gidisle.
Hatta dayisi takiliyor burs cikarsa paranla dolar al bari degeri dusmesin senin harcican yok diyo🤭
İyi demiş dayısı😅 ben de üniversitedeyken başbakanlık ve çağdaş eğitim vakfından burs almıştım. Başbakanlık bursum ilk yılın sonu toplu yatmıştı.onunla bulaşık makinası almıştım :)
Harcamıyorsa tl tutmasın haklı ama dayısı değilmi😆

Oglusum para harcamamak için dikkat ediyor.
Aslında ısrar ediyoruz biz al ye ye diye.
Yemiyor söylemesede farkediyorum para harcamamak için yapıyor.
Mesela dolmusla git dedik biliyosunuz para bile ayarladım yürüyerek gidiyor.
15tl yemekhanede diyor.
Hatta ekmekleri almis getirmiş gosterdi bize dedim odanda ekmek yoktur al var diyo getiriyorum yemediklerimi.
Aklım onda ya.
Dayısı siparis vermis aksam uzeri bak biz siparis verince yiyor ama gir ye diyoruz aç değilim diyor bize.
Yurt parasi haric masrafı yok neredeyse cocumunn bize.
Kafadan alışveriş yaptık ama alinacaktı mecburi seyler. Zorla aldık çoğunu
Gunde 15tl yemek yiyor suan bi o.
Masraf çıkarmamak için hep.

Muhendis hesap mak. Istemisler bi onu siparis verdim 250tl.
Kitapta aldirmiyorlarmiş pahali diye.
Bi yemek bi de uyanbildimi sıkı giyindimi diye düşünüyorum oraya alistı düzen oturttu kendine.
Keyfi iyi.

Evde eksikler var bittikce az az aliyoruz.
Haftasonu peynir, kasar, yumurta falan alırız.
Kizda evde cok sıkıldı bi avm yaparız biraz oynasın kuzum.
Dolapda da pes pese satislarim oluyor.
Evden elimden cikarim diye uygun tutuyorum
Bugun 1 poset attim bisiler.
Fazla hic bisi gormeye tahammülüm yok.
Bazamin altı gozume cok kalabalık geliyor bir ara döküp elicem.
Oglanin bazanin altını duzenledim eledim.
Bu ara dolap düzeni, ayıklama, eleme olaylarına takmış vaziyetteyim.
Yürümenin olumlu yanını düşün. Mesela spor yapmaktır yürümek. Ben çok severim yürümeyi. Öğrencilik zamanımda da hergün yürüyordum. Sabah geç saatte okuyordu ders. Okulda öğle yemeğini yerdim. Yurtta birşey yemiyırdum.
Bugün ben de mont çıkarttım Elaya. Bir iki uzun kollu çıkarttım. Geçen yılkileri elemem lazım da henüz çıkartmadım onları.
Montu kardeşim bu yıl verdi. Çift taraflı giyilen mont. Ela giyerken, öğretmenim ters giydin derse; bu mont iki tarafı da giyilen mont derim öğretmenime diyor😄 öyle hoşuna gitmiş

İyi demiş dayısı😅 ben de üniversitedeyken başbakanlık ve çağdaş eğitim vakfından burs almıştım. Başbakanlık bursum ilk yılın sonu toplu yatmıştı.onunla bulaşık makinası almıştım :)
Harcamıyorsa tl tutmasın haklı ama dayısı değilmi😆
Bende öyle dedim
Ist.bursada basvurduk 7.500tl veriyor 1 seferlik.
Dolar hesabi ac dedim.
Babamda 1000tl atacak ona her ay.
Anneannesi falanda verir tl tutmak mantıklı degil

Selamm
Sabah kalktım bi gazla mutfagın zebralarini yikadim banyoda
2 tane 2ser mt yolluk vardı koridor icin pesinede onlari yikadim.
Süzülüyor suyu aticam balkona kurusun.
Az daha büyük olsa kabin halimida yikicam ama malesef o yıkamaya gidecek .
Salonun storlari ve y.odasinın zebrasi var yarinda niyetim onları yikamak.
Büyük isler bitsin istiyorum bir an önce.
Koltuklar silincek bi onlar kalıyor büyük is.
Gerisi her gün yapılan isler.

Bu ay sinekten yağ çıkarırım o derece dikkat etmem lazim.
Alışveriş yapmıcam elimden geldiğince
Dr. Kontrolüm var extra masraf çıksın istemiyorum.
Bi ay sonu yedigöller yapma planımız var.
Esim extra is alacak onuda orda yeriz gidersek.

Evde ne varsa onu pisiriyorum.
Dün ki yemekden az var
Yanina pilav yapıcam
Kiza tarhana corbasi yaptim, koftedende yer.
Bamya pisircem bi de kıza.
Ben kabak devam.
Son kabagim kaldı.
Yarında tavuk yapıcam buzlukdan devam..
Sadece peynir, kasar, yumurta ve meyve falan alsak ayı cikartir bize.
Haftayada kuru fasulye, sulukofte, sote falan diye ilerlicem.
Alisverissiz ne pisirebilirsem evde olanlarla devam.
Zaten cok azicik pisiriyorum bereketli oluyor.

Dün çok yoğundum okudum ama yazamadım, bir ablam var kızı İstanbulda onun kızına bakıyor. Kısa süreli geldi birbirimizi yemeğe aldık akşamda çaya çağırdı bende büyük kızımla limonlu kurabiye yaptık kızımın en sevdiği kurabiye arkadaşım da bisküviden pasta yapmış çay sohbet iyi gitti. Bu gün ev topladım bulaşık makinesini boşalttım bir makina çamaşır yıkandı asıldı bir makina daha hazırladım ama çalıştırmadım. Dün yine market yaptım krem şanti, kakao, 2 paket cips, simit ve ekmek aldım. Bu gün gitmicem evde yeterli ekmek var gidersem ekmeğin yanına mutlaka bir kaç birşey daha alınıyor. Evde mısır vardı onları koçanlarından çıkartıp bütün püsküllerini temizledim çok zor oluyor mısırı seviyorum ama temizliği zor oluyor onları haşladım. Birde buzdolabında kapya biberlerim vardı onun dolmasını çok seviyorum az kızartıp dolduruyorum şimdi pişiyor akşama dünden az çorba ve yemeğim var önce onları yeriz sonra dolmayı yeriz.
Yastıkları boşaltıp kılıflarını yıkayıp tekrar tekrar dolduracağım, gözümde büyümüyor ama zamanı ayarlamam lazım çünkü yarım kalacak bir iş değil başlayıp bitirmem lazım. Böyle böyle işler hiç bitmiyor.

Sabah kızı okula bıraktım geldim, hemen bir mercimek çorbası koydum, yaprak çıkardım bir tencere dolma sarma yaptım. Hem kız okuldan gelince hem de akşam yemeği hazır olmuş olur diye. Yanina biraz cacık turşu koyarım tamamdir.
Uzun zamandır bir çanta vardı aklimda, çok beğeniyordum keten tarzı falan 1000 TL civarıydı almaya kıyamıyordum onun muadilini buldum siparişimi verdim :) gelir yarına.

Sabah kızı okula bıraktım geldim, hemen bir mercimek çorbası koydum, yaprak çıkardım bir tencere dolma sarma yaptım. Hem kız okuldan gelince hem de akşam yemeği hazır olmuş olur diye. Yanina biraz cacık turşu koyarım tamamdir.
Uzun zamandır bir çanta vardı aklimda, çok beğeniyordum keten tarzı falan 1000 TL civarıydı almaya kıyamıyordum onun muadilini buldum siparişimi verdim :) gelir yarına.
Bende gecen sene paralari cantalara yatirdim.
400-500tl den aldim.
Hatta hasır cantaya asiri yukselmistim gecen sene 500tl kıydım bu sene 1000tl gecmis fiyati
Ama nasıl severek almistim severekde kullaniyorumm
Bazı böyle icime asiri sinen seyleri alınca cok mutlu oluyorum bende.
Gule gule kullan canım

Selaaamm altıncı baciniz geldi🤣
Babama 2 yıl once ev yaptirirken 40gr bilezik vermiştim kalın.
Bugun almaya gittik bileeenziklerimi🤣
Pek bir hoşuma gitti ajdalar😂 3 tane toplamda 40gr tanesi 13.3gr fala geliyor işte. ay ben bunları hiç cikarmam kolumdan😂

Eklentiler

• IMG-20231012-WA0000.jpeg
    IMG-20231012-WA0000.jpeg
    39,8 KB · Görüntüleme: 134
Slm canımlar
Moralmanlarım bozuk.
Evimiz satılıyor sanırım anlasılmıs.
Deli gibi ev bakıyırz
Koci bikac ev gördü ,satılık,ama yeri falan kötüydü.
Zaten asaplarım bozuk.
Kocinin yengesi bugun tüy dikti.
Kpderin alt katı ortaklı daire.
Kpderim illa orayı alaalım size diyo.
Halası okey.
Ben pek karısmadım.
Amcanın bi karısı var mal delisis.
Manyak beni aramıs bugun,baby siz bizim evi(!)bizim ev dediği 3 kisinin ortaklı malı dededen.
İstiyomıssunuz.
Napcanız oraya para harcayıp,gidip oturun,sizden para isteyen mi oldu dedi!
Allah razı olsun!
Manyak bikere lütfettigin yerde,kpderimin de hakkı var.
Ayroca sana mı sorcam nereye para harcıcam?
Ben de bana düsmez yenge ben gelinim sonucta.
Siz babamla konusun dedim kapadım ohh!
Gercekten kan beynime sıcradı sen kimsin beni arıyosn yani😵‍💫

Pek bir hoşuma gitti ajdalar😂 3 tane toplamda 40gr tanesi 13.3gr fala geliyor işte. ay ben bunları hiç cikarmam kolumdan😂
Oyyy masallahh
Bereketli olsun bacım.
Güle güle kullan🧿🧿🧿

İyi geceler kızlar.
Saat yine aynı ama bu gece uyuyakalanlardan değilim.
Bugün Elayı okula bıraktım. Dönüşte markete uğradım. Yumurta mutfak bezi elaya tek abur cubur Hellim peynir süt aldım.sonra arkadaşla bize geldik kahve içmeye. Mutfak dağınıklı ama malum halimden anlar. Çünkü ikimizde öğlen öncesi koşturmaca. Bu yıl ilk defa okula veriyor ama senin geçen yılki telaşını çok iyi anladım diyor😊
Eve gelince mutfağı hızlıca tıpladım. Kahve içtik.
Son bir saat kala çıktı. Evi toparlamam lazım dedi.
Ben de Elaya suluköfte yapmıştım gitmeden önce.
Bize de yemek düşünürken, öğretmen haber verdi. Ela boğazım ağrıyor anneme haber verirmisiniz gelsin alsın demiş.
Gittim aldım. Markete uğradık. Ona sebzeli makarna. Çilekli muzlu süt. Havuç istedi. Çikolata aldım.kendime saç boyası aldım.saçtık yine paraları.
Eve geldik. Ben yemek yapmaya giriştim o tv açtı. Makarna pişirdim. Et vardı onu sote yaptım. Eşime de soruyorum yemek konusunu. Boşver kızım hasta iştahım yok dedi. Marketteyken aramıştı. Söyledim hasta olduğunu.
Evde ateşi yükselmeye başladı. 39 civarıydı.
İburamin verdim. Portakal sıktım. Mandalina verdim.okulda da elmasını yemiş.
Sesi de gidiyor gibiydi.
Antibiyotiğin sonunu dün vermiştim. Bu nasıl iş anlamadım. Bugünlerde çocukların çoğu ateş..
Yemek yedi uyudu. O uyuyunca biz yedik.
Bayağı uyudu. Uyanınca bitki çayı yaptım içti.
Biraz oyun oynadık. Oyunda ben hemşireyim o hasta çocuk😁 hastanede yatıyormuş ona kitap okuyormuş hemşire ablası.
Öyle oynarken uyuya kaldı.
Babası da odasının kapısını kapatmıyor, birşey olursa niye kapatıyormuşum. Zaten geç uyuyacağız. Ses yaptınız diyecek.
Bizde durum bu.
İki gün okula göndermem.sesi de kısıktı bitki çayını içince biraz düzeldi.
Gecmis olsunnn☹️

Bende gecen sene paralari cantalara yatirdim.
400-500tl den aldim.
Hatta hasır cantaya asiri yukselmistim gecen sene 500tl kıydım bu sene 1000tl gecmis fiyati
Ama nasıl severek almistim severekde kullaniyorumm
Bazı böyle icime asiri sinen seyleri alınca cok mutlu oluyorum bende.
Gule gule kullan canım
Ayy sorma benim de öyle içime sindi ki ❤️
Ayy çok güzeller, güle güle kullan.benim de istediklerim bunlar Ajdar bilezikleri, o kadar hoş duruyor ki bir de spor geliyor bana. Yani giy kot pantolonu yine de kolunda kalsın o tarz. Göreve başlayınca iki ayda bir tane almayı düşündüğüm bilezikler işte:)

İyi günlerde kullanın yakışmış

Oyyy masallahh
Bereketli olsun bacım.
Güle güle kullan🧿🧿🧿

Ayy sorma benim de öyle içime sindi ki ❤️

Ayy çok güzeller, güle güle kullan.benim de istediklerim bunlar Ajdar bilezikleri, o kadar hoş duruyor ki bir de spor geliyor bana. Yani giy kot pantolonu yine de kolunda kalsın o tarz. Göreve başlayınca iki ayda bir tane almayı düşündüğüm bilezikler işte:)

İyi günlerde kullanın yakışmış
Cok tesekkur ederim kizlar daha güzelleri sizin olsun insallah

guzel gunlerde kullanin insallah cok yakismis 😍

Güle güle kullanın

X