- 8 Mayıs 2013
- 6.554
- 22.277
Ah lelli ne güzel yazmışsın. Benim eski evim kiraydı, annemlere yakın olsun diye tutmuştuk çok eski bina ama içi yapılıydı işte en ucuz malzeme en ucuz işçilikle, çok küçüktü kullanışsızdı ev ama evimizdi yine seviyordum. Bizde de rutubet ve su akıtma cok olurdu, bi keresinde misafir varken hiç unutmuyorum pencereden o kadar su akmış ki parkeye misafirin ayak ucuna doğru yol almış gelmiş herkes görmüştü ay ne utanmıştım anlatamam. Ev sahibemiz de öyle ketum bi kadındı ki hiç bi aksaklığı yaptırmak istemezdi, kombi bozulmuştu da ya değiştirmek gerekirse bu kadın hayatta yaptırmaz diye korkumuza aylarca kovayla yıkanmıştık ey gidi. Ben hamileyken bir gece banyo tavanı yıkılmıştı bi keresinde de. Öyle böyle 5 sene ev bizim kahrımızı çekti biz onun. En sonunda ev almaya niyetlendiğimizde yine eski bi yer olur heralde diye bakarken bakarken şimdi oturduğumuz eve geldik. Eşim şimdiki evimize bambaşka bi sebepten biz almadan çoook önce gelmişti de bana “insanlar ne evlerde oturuyo be ne para var millette” demişti. Ne o kadar paramız ne pulumuz var ama nasip olunca matematik açıklayamıyor bazı şeyleri. O yüzden artık hiç “biz yapamayız-alamayız-olmaz” demiyorum, Allahım hayırlısıyla nasip et diyorum başka zorluklara sabredecek güç veriyor bana bu. Gece gece efkarlanmışım anlatasım gelmiş hakkınızı helal edin ne çok yazmışım.Kızlar ya burda sizde beni eskiden beri tanidiginizdan diyorsunuz ya hani biz seni okurken sen şunu hayal ediyordun falan diye.
Neguzel oluyor dimi zamanla.
Allah vakti gelince ne güzel veriyor.
Sabah onu düşündüm.
Nerden nereye dedim.
Varsa nasibinde, duanda er ya da geç önüne fazlasıyla geliyor.
Kıran bir dilin yoksa, veren bir elin varsa, duaya açık ellerin varsa, kalbinde temizse kapılar vakti geldiginde açılıyor.
Rutubet falan silerken ağlardım bazen.
Kemal Sunal'in eşi ; evimiz rutubetliydi arkadaşlarımız o kokuyu anlamasinlar diye patates kızartirdik Kemalle diye bir röportajını okumustum.
Hep aklıma gelirdi.
Şimdi ben dublex'i nasıl dosicem, somineyi nasıl yapsak diye konuşuyorum eşimle.
Ahh hayat..
Sabretmeden malesef olmuyor.
Yeni okuyanlarimiz falan varsada sabır ve tevekkül..
Dua edin, sabredin sadece ona inanın.
Her milletin yöneldiği bir kıblesi vardır. Siz hep hayırlı işler yapmada birbirinizle yarışın! Nerede olursanız olun, Allah hepinizi huzurunda bir araya getirecektir. Çünkü Allah’ın her şeye gücü yeter.
Rabbım her daim hayırlı işler yapmayı nasip eylesin hepimize.
Belkide onların karşılığı hepsi birinin duası belki.
Allahtan kenarda varmıs kuzu.Vestel var gelirken uğradım 9 kilolar nakitte 5 buçuk fln 8 kg sordum 4800 ddi bir ürüne teşhir ürünü ddi 4.5 olur ddi en son peşinde olmadı onu alicam taksiye girmem eşim para bekliyor onunla yada olmadı altın bozcam makinesiz olmuyorben eşimden alırım bir şekilde nasilsa
Hepimiz aynı durumdayız ablaGünaydın kızlar, güzel bir gün olsun hepimize. Sabah güneşi yavaş yavaş odanın içine giriyor. Seviyorum böyle güne başlamayı. Eşimi de gönderdim iki gün hastanede eylem varmış otururuz dedi ben de dinlen dedim. O gidince başlıyorum işlenmeye lavaboların günlük temizliğini yapıp havluları değiştiriyorum. Toz aldım, elektrikliyi açıp paspas çektim kereviz sapı ve pancar sapı var onları doğradım suya bastım. Akşama yemek olayım yok dünden etli nohut ve pilav var iki çeşit de mezem var yeter. Birazdan yürüyüşe çıkacam az alış verişim de var onları da yapar gelirim. Öğleden sonra çok çabuk geçiyor. Eşler gömülmüş valla her zaman gömebilirim o potansiyel bende de fazla fazla var. Artık bazı huylarını kaldıramıyorum. Hafta sonu ikimiz yazlığa gittik havalandırmaya iki saat kalıp havalandırıyoruz, arabadan daha inmeden köpekler etrafımı sardı yazın çok insan olduğu için hayvanların bakımı mamalarla oluyor köpekler her gelenden bekliyor tabi bizde de alışkanlık yok mamayı bırakın ekmek bile almıyoruz bir iki kez yapsak alınır ama bizde almadan gidiyoruz ve köpeklerden çok korktugumu biliyor küçükken ısırmıştı beni şimdi hala korkarım, neyse arabadan indik ben hoşt hoşt diyorum ama 6 köpeğin olduğu bir yerde ortalarında kaldım bana gülüyor ne varmış korkacak diyor. Allahım kan beynime sıçradı çok hoşuna gitti dedim, Allahtan korkum olmasa sana şurda fena dalarım dedim. Küçük kızım bile beni köpeklerden korur onların önüne geçer anne sen geç der ama benim kütük kocam anlamıyor benim o halimin nesinden zevk alır anlamam çok sinir oldum kızlar öyle böyle değil. Daha neler var ama ne kadar yaz beni kesecek cümleyi henüz ben oluşturamadım. Bazen diyorum nesine evlendim ben bunun, ama ez cümle hayat devam ediyor diyorum sonra.
Benim de yaşadığım tecrübeler sonucu eş kişisi sirekli borca sokulmali azicik rahatlık oldu mu akraba kişilerine aciliyorlar benim eşimde duygusaldır düşüncelidir suistimal edilmeye çok açık ev araba borcu bebek derken anca ay sonunu getiriyor artıkEşimin babasıyla bugün konuştuk. Sağolsun oğluna hep akıl veriyor.
Teyze demiş ameliyat parasını alt komşusu verecekmiş.yalan söylüyor bence teyzenin kenarda parası var. Ve bize söylemiyor. Çünkü sürekli yok diye ağlanacak. Eşim de teyzeye bu konuda çok kızmış. Yahu komşusu demezmi bu adamın durumu gayet iyi olan kızı var. Verirmi hiç. Hiç de gerçekçi değil. Ben inanmadım.
Babası bana dedi sen bak onun para olayını takip et dedi.dikkat et yok yere insanlara para verme derdine düşmesin dedi.
Olmazsa oturup konuşacağım.bana hesabı dök ne var ne yok şu borç harç nedir görelim ona göre planımızı çizelim falan deyip takibe alayım diyorum.
Ayrıca şuan öyle bir harcayasım varki. Bu laflarına karşılık dolduracağım sepeti
Haketti. Bankaya gönderdiği paranın 400 ünü de atacağım kenara.
Bizim gibi iyi niyetli elonomik kadınları ne hale getiriyorlartr_lelli gel gel yarışalım kocaya nispet harcayanlar topiği
Maşallah biz bebisle anca kahvaltı ettik ilk uykusuna yattı tembellik etmez kalkarsan iyi olacak gaza geldim bak şimdiGünaydınlar
Sabah kalkınca pırasa koydum ocaga kendime
Ev halkına da patates sulusu yapacagım.
Dün biraz dolap temizliği yaptım.
Heryerim esya
Valla bayılcam
İnanmazsınız 20 tllik satısa 100 tllik esya yolluyorm
2-3 ser koyuyorum artık kıyafetleri.Bitmiyor
Dagıtmalık ayırcam bugunde.
Aynı montun 3 rengini almıs cocuga.
1ni satısa 2sini dağıtmaya ayırcam.
Daha yazlıklar var ayrılcak
Bide gecen bana foto atıyo.1 oda camasır ,kıyafet.
Annemden al bunları diye.
Saolsun iyiki var kardesim ama alma hastalıgını napcaz bu kızın bilmiyırm.
1 hafta karantinadalardı ev cicek bahcesine dönmüs.
Herkes cicek yollamıs.
Dominos bile cocuklara pizza yollamıs:)Gecmis olsn diye.
Anam dedim biz hasta olsak su veren olmaz bu ne:)
Sacmalama ben yollarım diyo bana
Yazasım varmıs benimde sabah sabah
Hakkınızı helal edin bacımlar
Sizin bebe kücük ya:)Benimki sabah 7.30 da cıkıyo Aksm 16.30 a kadar yok:)Benim de yaşadığım tecrübeler sonucu eş kişisi sirekli borca sokulmali azicik rahatlık oldu mu akraba kişilerine aciliyorlar benim eşimde duygusaldır düşüncelidir suistimal edilmeye çok açık ev araba borcu bebek derken anca ay sonunu getiriyor artık
Maşallah biz bebisle anca kahvaltı ettik ilk uykusuna yattı tembellik etmez kalkarsan iyi olacak gaza geldim bak şimdi
AY sinir ediyolar valla bilmiycekler kenarda paranı valla benimkide diyor istesem vermezsin altın diyor valla 2022 yılı olmuş elimde yikayamayacagim dfim geçen 3 5 parça şey yıkadım sıkarken kollar gitti valla bugün hallolur insallah dün bir cesaret oglus yokken açtım makineyi çok doldurmadim ama ses yapıyor sıkarken acaipİyi geceler kızlar,
Tam üstüne ben de kocamı gömeceğim.
Bugün telefonda konuşurken kredi kartı konusu oldu. Olmazsa kullanmayalım falan dedi. Ben de para olmayınca mecbur kullanıyorım dedim. Bankadan para (Hava yapmak için gönderdiği para diyeyim siz anlayın) çekemedim dedim. O da çekme kalsın o para kenarda ben sana para veririm dedi. Sonra elayı parka götürmüştüm dönüşte markete gittiM 40 tl kızın parasından harcadım. Akşam da eşime söyledim. Elaya borçlusun 40 tl ondan kullandım dedim. Niye kart kullanmadım dedi.dedin ya kart kullanmayalım diye dedim.
Sonra para varmış bende ablam da vermiş. Bitmişmi o kadar para. 750+500. Bahsettiği para bu ve ailemin yanına bırakırken verdiği para.
Dedim nerdesin sen daha ooo harcadım ya o parayı altın kolye küpe aldım. Gezerken harcadım eve gelince harcadım.
Sıraladım harcadıklarımı ve toplu velilerle kahvaltı yapınca kardeşlerim ödeyecekti ben ödedim benim kahvaltı paramı ödetmedim, şuna buna Kardeşimler hep harcadu diye de sıraladım. Ödediğim sadece kendi kahvaltı param. Bana verdiği cevaba, ödesinler ne olacakmış ben çalışmıyormuşum. Yıhhh ya dedim. Çalışmıyorum diye de insanların sırtından geçinecek değilim dedim.
Nasıl sinir oldum. Kendi daha dün gibi hatırlıyorum 3-4 ay önce teyzemin dolabınsa birşey yok alsammı diyordu. Anlatmıştım size. Ve hala anneme olan borcumuzu ödemedik. Niye kadınların ailesini para basan olarak görüyorlar anlamıyorum.
Benim eşim para konusunda hep harca al yap et der bu nerden çıktı. Konu ailem oluncamı böyle yorumlar oluyor anlamıyorum.
Bir de şimdi dayısının hastalığı çıktı.ameliyat olacakmış teyze özelde yaptıralım diyormuş eşime. Eşim diyor ben destek olamam. Ben de dedim onun kızı var senden önce onun destek olması lazım. Ona mı bozuldu da böyle konuştu diye de düşündüm. Hiç öyle laf etmezdi.
Haksızmıyım dayısının kızı var hem de en pahalı markayı giyen, en pahalı parfümü alan lüks yaşayan eşiyle iki arabaları var. Annesine ev de aldı. Niye biz düşünelimki. Biz arabamızı bile değiştiremedik.Hatta lafı da soktum. Otomotik vitese çevirseydin arabayı kullanırdım da dedim.
Ayy neyse ben de bugün çok dolmuşum.
Eşime para konusunda hiç hiç güvenmiyorum. Unarım yine o üstlenmez hastane masraflarını. Geçmişte buna benzer oldu. Ondan dolayı çok sinir oluyorum bu konulara.neyse uzun yazdım hakkınızı helal edin kızlar
AYnen şimdi hakkını yemiyim çocuk o durumlarda olsa hiç düşünmez parası varsa cebindeki hepsini koyar istediğini alır ben kızarım simartiyor çok diye hesap bilmez işte eve alır kismaz o konuda bişe diyemem ama biriktirme yarını düşünmez pekAllahtan kenarda varmıs kuzu.
Bizde de kenara koymasam rezil oluruz.
En basiti cocuga test yapılcak 250 tl dediler gecen iste.
Düsünüyo yaptırsak mı diye?Cocuk sıtmadan titriyo bizimki düsünüyo.
Yapalım dedim ne gerekiyosa.
Hatta bana da test isteyince devlette yaptıralım diyo ,sabahın 3 ü devlet hastanesi pesinde koscaz o halde.
Cidden böyle acil durumlarda kalakalıyor adam.
Günaydınlar
Sabah kalkınca pırasa koydum ocaga kendime
Ev halkına da patates sulusu yapacagım.
Dün biraz dolap temizliği yaptım.
Heryerim esya
Valla bayılcam
İnanmazsınız 20 tllik satısa 100 tllik esya yolluyorm
2-3 ser koyuyorum artık kıyafetleri.Bitmiyor
Dagıtmalık ayırcam bugunde.
Aynı montun 3 rengini almıs cocuga.
1ni satısa 2sini dağıtmaya ayırcam.
Daha yazlıklar var ayrılcak
Bide gecen bana foto atıyo.1 oda camasır ,kıyafet.
Annemden al bunları diye.
Saolsun iyiki var kardesim ama alma hastalıgını napcaz bu kızın bilmiyırm.
1 hafta karantinadalardı ev cicek bahcesine dönmüs.
Herkes cicek yollamıs.
Dominos bile cocuklara pizza yollamıs:)Gecmis olsn diye.
Anam dedim biz hasta olsak su veren olmaz bu ne:)
Sacmalama ben yollarım diyo bana
Yazasım varmıs benimde sabah sabah
Hakkınızı helal edin bacımlar
Yaa tesekkr ederim.babyloading87 daha önce de söylemiştim senin yazıları okumak çok zevkli
kitap yazsan okunur bak bunu bir düşün
Benim bazı kafama taktığım sorunlar var pek yazamıyorum ama sizi hergün okuyorum.
Basınız saolsunSelam kızlarr
Ayy pek uğrayamadım.. İyidir herkes umarım.. Ben kaç zamandır hiç bi şeyle ilgilenmiyorum. Ev aldı başını gidiyor vallahi dur diyesim yok...
Eşimin büabaannesi öldü. o dönem rahatsızdım ellemedim evi.. Sonrasında 3-4 gün kayınvalideme taşındık her gün.. Yine ev kaldı.. 3 gün de oruçluyum diye dokunmadım
Silip süpürsem şimdi eminim bi torba toz çıkarÇocuklar oyuncakları dağıttı da dağıttı ayak basmaya yer yok..
yine de toplamadım bu sabah oğlumla parka gittik.. herşey ıslakmışcafedeki paralı oyuncaklara bindirdim 4 tl oraya verdim
A101 de 10 tl çikolata .. Sonrada yerel marketten patates fln aldım 69 tl multinetten çektirdim..
28 lira da nakit verdim roxy matik aldımm..
Evden çıkmasam çok daha iyi vallahi.. Ama evde de o biriken işler üstüme üstüme geliyoooo
Kız ben doguma gittim.AY sinir ediyolar valla bilmiycekler kenarda paranı valla benimkide diyor istesem vermezsin altın diyor valla 2022 yılı olmuş elimde yikayamayacagim dfim geçen 3 5 parça şey yıkadım sıkarken kollar gitti valla bugün hallolur insallah dün bir cesaret oglus yokken açtım makineyi çok doldurmadim ama ses yapıyor sıkarken acaip
AYnen şimdi hakkını yemiyim çocuk o durumlarda olsa hiç düşünmez parası varsa cebindeki hepsini koyar istediğini alır ben kızarım simartiyor çok diye hesap bilmez işte eve alır kismaz o konuda bişe diyemem ama biriktirme yarını düşünmez pek
Benim kardeşimin eşi öyle biraz az para aliyo harcanmasin diye eli sıkı kenarda neyi var desen biseyide yok biliyoruz amaKız ben doguma gittim.
Sigorta yaptırmıstık zaten dogum icin ordan karsılandı.
Özel hastane illa bisey cıkarcaklar.Dogumda cocuk dru gördü.
Kalpte üfürüm var bebeğin,ekg cekilsin bi dedi.
Tabi bizim ilk bebe kimsede o heyecanla uyarmadı.İlk 40 gün üfürüm olurmus bebeklerde kapanırmıs sonra.
Ekg cekilcek acil mi simdi diyo dra.200 tl verck alt tarafı.Acilmis evet cekilsin dedim.Öyle cekildi.
He acil değilmis ama bilmiyırz ki biz orda.
Sonra ceken dr bile sizi kim yolladı buraya?Yeni doğanda hep olur üfürüm dedi.
Sigorta karsılamasa provizon alamasa demek rehin kalcaz orda töbe yarabbim.
Hic B planı yok adamın.
Bisey 100 tl desinler yanına 100 tl alır gider.
Hani bisey cıkar bi ekstra para cıkar fazla alayım demez.
Genlerden bence. Cografya kaderindir