Küçük Düşün Büyük Olsun!

KIZLARIMCANLARIM KIZLARIMCANLARIM allahım önce sağlık versin inşallah
dün bunu bende bir kere daha anladım
yavrularına şifalar diliyorum

ayyyhh inşallah nisan ayında eşimle ortak
gelir gider tablosu yapıp o şekilde ilerleyeceğiz

dua edin bacılar herif yola gelsin acık

olan benim gizli saklı birikime olacak ama olsun
ortak birikim daha yüksek meblağlı olacak inşallah..

gerçi ben yolunu bulur bişeyler yaparımda atarım kenara
olmadı aylık aldığım harçlığı yemem nolmuş yani
yeterki birikim olsun demi ama :)

ne dicem ya

kızlar bakliyatları nerden alıyosunuz

hem lezzetli hem uygun hemde saatlerce kaynatmadan pişecek hangi marka yada market ürünü önerirsiniz?
Reis in kurufasulyesi,pirinci,mercimegi guzel
Fiyatini suan bilmiyorum
Realden almisti annem bana hakmarda da var
Cagrinin bulgurunu aldim guzel
Cagri pirincde guzel dedi bir arkadasim ama denemedim
Bimdeki urunlerde guzeldir ama.

Ben bakliyatdan cok anlamam
Yani bakarim uygun guzel gorunuyo alirim
Tosyadan kucuk cuvalla pirinc almistim yazin gelirken begenmistim uygunduda.
Unumu cagri semt den aliyorum kırkkoy un cok da guzel

KIZLARIMCANLARIM KIZLARIMCANLARIM allahım önce sağlık versin inşallah
dün bunu bende bir kere daha anladım
yavrularına şifalar diliyorum

ayyyhh inşallah nisan ayında eşimle ortak
gelir gider tablosu yapıp o şekilde ilerleyeceğiz

dua edin bacılar herif yola gelsin acık

olan benim gizli saklı birikime olacak ama olsun
ortak birikim daha yüksek meblağlı olacak inşallah..

gerçi ben yolunu bulur bişeyler yaparımda atarım kenara
olmadı aylık aldığım harçlığı yemem nolmuş yani
yeterki birikim olsun demi ama :)
amin canım sağaolasın.. Aynen öyle her işin başı sağlık...
İnsan istedikten sonra yapamyacağı şey yoktu canım..
Rabbim gönlüne göre versin inş..

ne dicem ya

hem lezzetli hem uygun hemde saatlerce kaynatmadan pişecek hangi marka yada market ürünü önerirsiniz?
Canım bizim kurufasulyemiz taaa nevşehirden geliyo:))Eşim geçen yıl oraya gitti arkadaşlarıyla.. oradan bir yerden almış.. çokk güzel.. çok çabuk pişiyor.. çokda lezzetli..Adama kargoyalada gönderiyor..ondan öncede çağrıdan bazen de selam market var biizm burada oradan alıyordum..Nohutta özellikle selamdan alıyorum..çok güzel lokum gibi iri iri oluyor..pirinç bulgur mercimekde mahalla bakkaşından da bimden de a101 dende alıyorum.. kafama göre anlıyacağın..

Sağol canım ya.. Kızıl hastalığı çıkardı.. çocuk hastalığı..Daha iyi şimdi şükür.. 1 hafta okul yok.. iki gün bende rapor aldım işyerinden..evdedim.. bugün etüt mekezine bıraktık.. daha iyimiş çok şükür..10 gün antibiyotik kullancaz..
çok geçmiş olsun ablacım hiç bilmiyorum o hastalığı kızamık gıbı bısey mı?

çok geçmiş olsun ablacım hiç bilmiyorum o hastalığı kızamık gıbı bısey mı?
sağol canım.. evet kızmık gibi döküntülü ama streptokok bakterisi neden olurmuş.. boğaz ağrısı ile başladı ateş karın ağrısı iştahsızlık vs.. en sonda döktü.. bugün daha iyi şükür..sğolasın..

ne dicem ya

ben bimden alıyorum canım guzel pirinç nohut bulgur.fasulye cok küüçük ama sevmedim o yuzden tadı guzel de küçüktü sadece

Kücük siseylede baslayabilirsiniz
Mesela ilk kumbaramiZ 10lt bir su bidonuydu
9ayda 11.000tl cıkardık
Sonraki 1.5lt idi 4 ay gibi bir surede 5.000tl cıkti
Simdiki 5lt bakalım ne cikacak.

İcine atilan meblaya bagli
İlk kumbaraya 5-10-20-50attik
Sonraki 50-100
Bu da sadece 50-100 olcak.

Kumbaralarin(yani sise,bidonlarin) kapak kisimlar yapistiriciyla yapistirildi.
Yani acılmıyo.
En son dolunca kesiyoruz.
Anladım ama bi sorum olacak
Şimdi ben yanımdaki parayı kumbaraya atınca parasız kalırım, o zamanda banka kartım devreye girer
Az mı atıcam ,günlük kendime miktar mı belirlesem
Yurt dışındayım araba var pahalı değil zaten burada. Ev almayı denedik olmadı kredi geçmedi bankadan
Bu hedef bulsam kendime ama ne olabilir
Ha geçen bir yıl içinde üç dört seferde kardeşime borç vermiştim.az önce karısı toptan ödedi hesabıma gönderdi. Ben saymyırdum hiç o parayı şimdi elime gelmiş oldu topluca. Çamaşır makinemi degişturcem onla :)

Geçen yıl eşimi izine gitmeden vazgeçirdim ıyı bi araba aldık
Bu senede vazgecurdum evdeki eşyaları yenılıyoz izin parasıyla. Çok tutuyor Tr ye gelmek :((

Günlük sabit bir mebla belirlesen?
Mesela 5tl harcadın varsayıp koysan bir kenara
Ayda 1ceyrek parasi eder
Yada 3tl 2tl koyup gr alabilirsin.

Mesela ceyrekler birikir butunletip ata yaparsin

Ben öyle yapmistim

Ceyrek almistim nakit paramla harcamayayım diye ozaman farkini verip ataya cevirtmistim

2sene önce ve ozaman 585tlden almistim suan ata 780civarı
Baya kar ettim
Digerlerinide(4tane var) 640-600tl den falan almistim.
Oo maşallahh çok gzll bende ufaktan başlayayım o zmn

Evet herkeste el ayak çekildi ve ben anca cikabildim meydanlara. Hemen konuya geliyorum.bende birikim yapamıyordum. Tabi ben şimdiye kadar öyle 1000tl ayirayim falan yok önümüzdeki günlerde olur inşallah.neyse ben kumbara yaptım nutela kavanozundan dolduruyorum cuzdanda para yok aliyom harciyon bitiyo orda da birikmiyo. Sonra ben sürekli fikir üretme çabasında ve topik mopik okuyom habire .
Bi gün dedim ki içimden ya birisi benim cuzdanimdan tirtiklasa 1sene sonra al biriktirdim dese verse bana 600 700tl ne güzel olur.mesela bakkal amca hergun bana 3tl tutan alışverişi 5dese 2sini benim için biriktirse altın alsa o birikenlerle sonra al kızım sana 10gram altın.
Ben düşünürken dur dedim. Kavonozun adı olsun Bakkal amca. Öyle bi işlemiski bakkal amca olduğu cekiniyom da.bazen 15tl aliyom 20tl koyuyom hemen koyuyom fazladan da 5tl var amca diyom bildiğin kavanozlara konusuyomm.1ayda 105 TL biriktirdim ve üstüne ekleyip gram altın aldım onuda attım içine simdi25tl var olsun oda 110 TL ikinci kardeşi yapacam yanına.

Bir diğer yönteminde mesela ben gider 29tl lık bulaşım mak deterjanı alirdim. Tam aldım bi baktim17tl lık var onu aldım.aha sana ordan kar.12tl lık kar.at onu gom onu kumbaraya tamamdır. İşte ha bu arada kredi kartıyla yapıyorum alışverişler ama her ne olursa olsun ekmek almaktan vazgecmiyorsam kumbara parasından da vazgecmicem.
Bazende arkadaslar bize gelir kahve iceriz. O günde sanki dışarda ismarlamisim gibi atayorum kumbaraya10 TL.öyle öyle ayda 1grama denk geliyor.
Maalesef ben öyle 200 ayirayim da kalanı bana yeter diyemiyom yetmiyor ya da şimdiye kadar yetmiyordu. Belki bundan sonra onuda yapabilirim.birikimin yollari taştan . bide su söz felsefem harcamadigin her 5tl kazandigin 5tl dir

sempatik_kiz sempatik_kiz naptın elmaları canım.
Ah ah elmalar yalan oldu canım gecenin bu saati olmuş ben daha okuldan yeni geliyorum, ama durumlarına baktım yarın gece vardiyasiyla buzluğa girecekler insallah
ben bimden alıyorum canım guzel pirinç nohut bulgur.fasulye cok küüçük ama sevmedim o yuzden tadı guzel de küçüktü sadece
Bizde pirinç ve bulgur hariç bimden alıyoruz annem bi tek bu ikisini beğenmiyor bimde
Bugünkü harcamam 0
Yehhu :KK9::KK71:
Olacak inş bu iş kızlar doğru yoldayız
Harcamaya yapmadığımiz her gün bizim için kazanılan bir zafer gözüyle bakıyorum artık
Harcamadan kapıyorum bende günü

Yemeklerim bugünde yeter, artik yarin yine 2gün yetcek kadar yaparım.
O gün harcama yapmadiysam kendimi sanki dünyayı kurtarmış gibi hissediyorum:KK48:
Evet herkeste el ayak çekildi ve ben anca cikabildim meydanlara. Hemen konuya geliyorum.bende birikim yapamıyordum. Tabi ben şimdiye kadar öyle 1000tl ayirayim falan yok önümüzdeki günlerde olur inşallah.neyse ben kumbara yaptım nutela kavanozundan dolduruyorum cuzdanda para yok aliyom harciyon bitiyo orda da birikmiyo. Sonra ben sürekli fikir üretme çabasında ve topik mopik okuyom habire .
Bi gün dedim ki içimden ya birisi benim cuzdanimdan tirtiklasa 1sene sonra al biriktirdim dese verse bana 600 700tl ne güzel olur.mesela bakkal amca hergun bana 3tl tutan alışverişi 5dese 2sini benim için biriktirse altın alsa o birikenlerle sonra al kızım sana 10gram altın.
Ben düşünürken dur dedim. Kavonozun adı olsun Bakkal amca. Öyle bi işlemiski bakkal amca olduğu cekiniyom da.bazen 15tl aliyom 20tl koyuyom hemen koyuyom fazladan da 5tl var amca diyom bildiğin kavanozlara konusuyomm.1ayda 105 TL biriktirdim ve üstüne ekleyip gram altın aldım onuda attım içine simdi25tl var olsun oda 110 TL ikinci kardeşi yapacam yanına.

Bir diğer yönteminde mesela ben gider 29tl lık bulaşım mak deterjanı alirdim. Tam aldım bi baktim17tl lık var onu aldım.aha sana ordan kar.12tl lık kar.at onu gom onu kumbaraya tamamdır. İşte ha bu arada kredi kartıyla yapıyorum alışverişler ama her ne olursa olsun ekmek almaktan vazgecmiyorsam kumbara parasından da vazgecmicem.
Bazende arkadaslar bize gelir kahve iceriz. O günde sanki dışarda ismarlamisim gibi atayorum kumbaraya10 TL.öyle öyle ayda 1grama denk geliyor.
Maalesef ben öyle 200 ayirayim da kalanı bana yeter diyemiyom yetmiyor ya da şimdiye kadar yetmiyordu. Belki bundan sonra onuda yapabilirim.birikimin yollari taştan . bide su söz felsefem harcamadigin her 5tl kazandigin 5tl dir
Ayy ne güzel fikirler bulmuşsunuz, resmen para biriktircez diye kendi kendimizi dolandiriyoruz :KK48: ama olsun sonuç mükemmel özellikle harcamadigin her 5 TL kazandığın 5 TL'DİR sözüne bayıldım tebrik ediyorum :KK9:hatta kumbaramin üstüne yazıcam eminim beni daha çok motive edecek:oops:

Kızlar bende bugün okula gittiğim için sadece 2 TL yol parası harcadım. Okulda yemeğe para vermemek için evden çıkarken yedim, hatta yanıma şu almayi unutmuşum, kantinede inmeye çok usendim. Kendi kendime de bu saate kadar beklemişsin yarım saat daha bekle git evinde iç suyunu dedim:KK48: resmen pintilesmeye başladım bu arada almayi çok istedigim bi anahtarlık vardı fiyatı 6.90 di paraya kiyamiyordum onuda anneme aldırdım sanki annem alınca bedavaya gelmiş gibi hissettim ama olsun çok mutlu oldum arada bu tarz kaçamaklar da sart

espoyraz espoyraz supersin canım
Nasılgüzel anlatmıssın ve bir yol bulmussun
200tl bile az degil mesela 1ceyrek alıyo.
Nutella kavanozun doksun dolsun taşsın bebegim

O 5tl lerden biz sırf 2bin kusur lira cikarmistik.
sempatik_kiz sempatik_kiz elma uzun sure dayaniyo canım hemen kötü olmaz yaparsın insAllah vaktin olunca
Ne guzel sende para harcamadan gunu kapamissin
Yol parasida olcak okadar artik.

Günaydınn

Ne güzel az para harcayarak aslında ariniyoruz.

Mutlu oluyoruz
Umutlanıyoruz
Evimiz artik hincahinç dolmuyo
İsraf etmiyoruz.
Kenarda paramızın olmasinin güvenini yasıyoruz.
Hayallerimize yaklasıyoruz.
Zor durumda kimseye el açmıyoruz.
İstediklerimizi zamana yayarak borca girmeden yada daha az borcla alabiliyoruz.

Kaliteli bir mekanda yemek yemekle kaliteli olunmuyo "enayi"oluyosun bu sözü söylerim hep.

Ayni pidedir mesela o mekanin sırf adı süksesi vardir 30tl satar
Baska bir yer daha salasdir tat aynidir 12.50dir mesela.

Kazık yemenin lüzumu yok.

Umarım daha cok dikkat edebiliriz.
Damlalarimiz okyanus olur.

Back
X