• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük çocukla kimse işe almıyor beni !!

Allah yardımcınız olsun demeye geldim
Yılmayın , aramaya devam edin
Çocuk konusunda bakıcı bakıyor bir süredir deyip konuyu kapatın .
Annem 48 yaşında gencecik ve benden bile dinamik bir kadın . Mevcut iş yerinde inanılmaz bir sömürü düzeninde çalışıyor . Sigorta yok aldığı maaş , maaş değil . Bulunduğumuz ilçede kapı kapı dolaşıp heryere cv sini bıraktık ve inanır mısınız tezgahtar olarak giyim mağazalarına dahi ihtiyaç olduğu halde alınmıyor . Birkaç yer açıkça söyledi “kusura bakmayın yaşınız biraz var “ diye . Sanki 40 tan sonra elden ayaktan düşüyoruz tövbe yarabbim . Yaşın var derler almazlar , çocuğun var der almazlar . Kadın olmak zor ülkemizde ..
Allah yar ve yardımcınız olsun şu mübarek günlerde

Bnm cocuklar 10 yaslarında ben hala bu sorunla ugrasıyorum 10 senedir
Kresler pzt cuma
Ben vasıfsız
İsler haftasonu da gel diyo saatler ızun bakacak kimse yok inan 10 senedir çalışamadım ya
Anneliğin beni yıllarca işsiz bırakcagını bilsem belki de anne olmamayı secerdim
Simdi 35 olduk bi 5 senesi daha var buyumelerinin
40 yasımda kim bana ne is verir
Hayat bitti annelik ugruna
Annelik çok güzel bir duygu hiç bir şeye değişmem ama maalesef hayat şartları çok zorlaştı bunun bile tadını çıkaramıyoruz.. mecbur olmasam asla çalışmayı düşünmem inanın çünkü icim hiç el vermiyor ama nereye kadar dayanabiliriz bu hayat şartlarına bilmiyorum , mecburen iş arayışım devam edecek , elbet bir gün iyi bir iş bulurum ,hakkımızda hayırlısı inşallah.

Annem 48 yaşında gencecik ve benden bile dinamik bir kadın . Mevcut iş yerinde inanılmaz bir sömürü düzeninde çalışıyor . Sigorta yok aldığı maaş , maaş değil . Bulunduğumuz ilçede kapı kapı dolaşıp heryere cv sini bıraktık ve inanır mısınız tezgahtar olarak giyim mağazalarına dahi ihtiyaç olduğu halde alınmıyor . Birkaç yer açıkça söyledi “kusura bakmayın yaşınız biraz var “ diye . Sanki 40 tan sonra elden ayaktan düşüyoruz tövbe yarabbim . Yaşın var derler almazlar , çocuğun var der almazlar . Kadın olmak zor ülkemizde ..
Çok doğru yere deginmissiniz bir çok gorusmemde de 35 yaşından büyük Personel almıyoruz dediler ,,Eee biz ne yapacağız Devlet 50_55 yaştan önce emekli etmiyor ,işveren 35-40 yaştan dan sonra Personel almiyor biz ne yapacağız ,Çocuk dışında birde bu problemle karşılaştım iş görüşmelerinde ve görünüşümde oldukça genç görünen bir bayanım , Allah yardımcimiz olsun inşallah.

Benim gördüğüm şu yaş 40 ve üstü olunca çok özellikli bir donanımınız yoksa en iyi seçenekler temizlik, çocuk bakımı, bi de ofislerde yemek çay tipi işler. Çünkü artık herkes eğitimli, kimse bu tip işlerde çalışmak istemiyor. Aynı donanımlı insanlardan genç olanı veri giriş elemanı gibi masa başı işine 40 yaşındaki temizliğe alınıyor. İnsanlar çocuk bakıcısına çok önem veriyor. İnternette filan arayan oluyor. Çocuk bakıcılarına SGK da yapıyorlar.
Bana 40 yaş üstü hanımların en şanslı olduğu alan bu gibi geliyor. İnşallah benim dediğim gibi olmaz gönlünüze göre bir iş bulursunuz.
Çocuk bakıcıda demeyin bence eşim evde o bakıyor zaten deyin, çocuktan başkaca bahsetmeyin.
Para bulunur çocuğunuza baba bulunmaz. Eşinizle de aranızı iyi tutmaya çalışın.Allah yardımcınız olsun.

Meb e bağlı özel kres-anaokulu düsünmez misiniz?

bir cok tanıdığım 40 üstü yaslarda kreslerde calısıyor.

gerek cocuklara yemek yapmak olsun gerekse temizlik ve cocuklarin kisisel bakimina yardimcilik olsun kreslerde cok var bildigim 40 yaslarinda bayan.

ustelik sgk lılar da.

temizlik isi yapmaz misiniz. daha kolay bulunuyor sanki. sigortanizi kendiniz yatirirsiniz.

gerek cocuklara yemek yapmak olsun gerekse temizlik ve cocuklarin kisisel bakimina yardimcilik olsun kreslerde cok var bildigim 40 yaslarinda bayan.

ustelik sgk lılar da.

ustelik sgk lılar da.
İş bulursam tabii dusunebilirim

İşsizlik en büyük yaram, Düz lise mezunu,.. Yum bnde, temiz Lik işçisi fln bile olamıyorum kalp ritm bozukluğu astım insanlara anlatamıyorsun, da
İstanbuldaysan ismek kurslarına gitmeni öneririm. İstihdam rehberiyle birlikte iş bulma imkanı da saglanıyor.

E ESELA1

İstanbuldaysan ismek kurslarına gitmeni öneririm. İstihdam rehberiyle birlikte iş bulma imkanı da saglanıyor.

E ESELA1

Boş hiç bir kontenjanı yok ki.... Çok baktım saldırmış millet ihtiyacı planda gidiyor, ev işinden kaçıyım diyende.. Allahn sordun ne diyim

annem 55 yasinda. emekli olmak icin yasi bekliyor. isi birakmisti 8-9 ay oluyor. gecen aylarda yine ise girmek istedi. ise baktigi gibi 2 yer gel basla dedi. birine basladi. tabi onun meslegi var. isci ama vasifli isci diyebilirim. ondan herhalde.

annem 55 yasinda. emekli olmak icin yasi bekliyor. isi birakmisti 8-9 ay oluyor. gecen aylarda yine ise girmek istedi. ise baktigi gibi 2 yer gel basla dedi. birine basladi. tabi onun meslegi var. isci ama vasifli isci diyebilirim. ondan herhalde.
Birazda şans galiba dediğim gibi küçük çocuklu olmakta istenmeyen bir unsur işveren için , bilemiyorum belkide nasipsizlik ,en az 30 yerle gorusttum neredeyse 10 tanesi yaş dedi ,5 tanesi çocuk için belli etti olumsuzluk diye ,yarisi hiç aramadı ..aslında yaşımı gostermiyorum ve aktif biriyim niye alınmadığımi anlayamıyorum ..

Esimde her yere başvuru yapiyor onun yaşı daha ileri görüşme için bile cagirmiyorlar ,gerçekten işsizlik çok ileri derecede ..kızım geri ödemeli kredi aliyor ,Gidecek ailemiz yok.
Çocuk bakıcılığı yapabilirsiniz kendi evinizde hem o zaman Çocuğunuzu da kimseye bakmaya vermiş olmazsınız.
Eşinizde iş arasın bir yandan. Eğer ehliyeti vs varsa taksicilik düşünebilir. Biraz yorucu ama iyi kazanıyorlar.

Birazda şans galiba dediğim gibi küçük çocuklu olmakta istenmeyen bir unsur işveren için , bilemiyorum belkide nasipsizlik ,en az 30 yerle gorusttum neredeyse 10 tanesi yaş dedi ,5 tanesi çocuk için belli etti olumsuzluk diye ,yarisi hiç aramadı ..aslında yaşımı gostermiyorum ve aktif biriyim niye alınmadığımi anlayamıyorum ..
Görüşmede çok istekli ya da çok Durağan mı davranıyorsunuz acaba ya da bu işe gercekten ihtiyacınız Olduğunu hissedemiyorlar mı ?

Arkadaşlar daha önceki konumda belirttiğim gibi eşimle birtakım sorunlar yaşadık ve yaşıyoruz sebebi tamamiyle işsizlikten kaynaklanıyor ,önceki açtığım konuya genellikle sabredin iyi günde kötü günde birlikte gibi yorumlar yapılmış ama sorun kötü gün değil işsizlikten ara ara bozulan psikolojisi ve artık benim buna tahammül edemiyorum ama bu şartlarda başka seçeneğimizde yok küçük bir çocuğum var ve çok iyi bir baba..Esimle anlaştık bu süreçte bende iş aramaya karar verdim ( yakınımda teyzem var bebeğe bakacak anlaştık ve esimde evde zaten )...Ama gelin görün kimse bana iş vermiyor vasıfsız olunca küçük çocuklu kadını kimse ise almıyor ki ,en son gorusmemde fabrika işi İ.K benimde aynı yaşta çocuğum var diyerek tebessüm Edip ,konuşmanın sonucunda küçük çocukla çalışmanız problem olur dedi , vasıfsız olunca mi böyle oluyor hani kadın dayanışmasi ? Küçük çocuk ne yiyip icecek anne baba çalısamazsa bunu düşünen yok..Fabrika işi arıyorum Anadolu yakasında Vardiye ve mesaisi olmayan uzun süre çalisabilirim lütfen iş konusunda yardımcı olun arkadaşlar..42 yaşında lise mezunuyum , İstanbul Anadolu yakasında ikamet ediyorum..Hepimizin Anneler günü kutlu olsun, Selamlar..
Hemen hemen annemle yaşıtsınız, kendisi günlük ütü pakete (70₺ günlük) ve ya ev temizliğine (120₺ günlük) gidiyor. İstediği gün gidip, istediği gün gitmiyor. Eve katkı sağlıyor.
Turkcell, Vodafone da çalışabilirsiniz, çok konuşan ve iknakar bir yapınız varsa, asgari + 1000₺kadar prim oluyor, satışlara göre...
Börekçide işe girebilirsiniz sabah 6 öğlen 2 çalışılıyor. Asgari ücret yine.
Küçük çocuğun var mı diye de sormaz kimse. Çalışmana, disiplinine bakarlar. Fabrika diye şartlandırmayın kendinizi.
Çalışmak isteyene iş çok abla...

Eşinizin src ve psikoteknik belgesi varsa, E tipi ehliyeti varsa tır, kamyon şöförlüğüne başvursun. Yaşı büyük olanları daha çok tercih ediyorlar
Lise mezunu ise, benzin istasyonuna başvursun. Hiç biri yoksa, bir araba parçacısına girsin, deposunda çalışır vs. İstanbul avrupadayım ve geçim çok zor. Ben bile bazen eşime destek olmak için eve kart işi falan alıyorum.. Şimdi hamileyim diye hiçbir şey yaptırmıyor, doğumdan sonra ek işe girecek. İki işte çalışacak. Günün 12 saati motorda çalışıyor, kelle koltukta geziyor tabiri caizse. Para kazanmak kolay değil ama zor da olsa bir işe girmek, çabalamak lazım..

Babası evdeymiş zaten neden sorun olsun ki. Bence o ithamlar karşısında dik durup mantığı açıklasaydınız geri çekilebilirdi i.k.'cı hanımefendi. İş aramaktan vazgeçmeyin elbet saçma bahaneler bulmayan bir yere denk gelirsiniz. Ayrıca evde çocuğun babası varken teyzeye de gerek olacağını düşünmüyorum. İkiniz de iş bulursanız o zaman bakıcı araştırırsınız. Teyzedir haladır kişilere minnet edilince sonradan sıkıntılar çıkabiliyor. Uyarmak istedim. Umarım iş bulursunuz ben de iş arama sürecindeyim.

Merhaba
Evet annenizin vasıflı işçi olması bir etkendir tabii . Benim annemde 13 yıldır bir avukatın yanında katiplik yapıyor deneyimi bu alanda ama kendi alanını geçtim giyim mağazalarında marketlerde bile iş bulamıyor . Yaşadığımız şehirde de pek iş alanı yok bununda etkisi vardır muhakkak ama nereye gittiysek yaşı öne sürdüler . Saçmalık resmen

Back
X