• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük çocukla kimse işe almıyor beni !!

ESELA1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2012
1.867
1.532
133
Arkadaşlar daha önceki konumda belirttiğim gibi eşimle birtakım sorunlar yaşadık ve yaşıyoruz sebebi tamamiyle işsizlikten kaynaklanıyor ,önceki açtığım konuya genellikle sabredin iyi günde kötü günde birlikte gibi yorumlar yapılmış ama sorun kötü gün değil işsizlikten ara ara bozulan psikolojisi ve artık benim buna tahammül edemiyorum ama bu şartlarda başka seçeneğimizde yok küçük bir çocuğum var ve çok iyi bir baba..Esimle anlaştık bu süreçte bende iş aramaya karar verdim ( yakınımda teyzem var bebeğe bakacak anlaştık ve esimde evde zaten )...Ama gelin görün kimse bana iş vermiyor vasıfsız olunca küçük çocuklu kadını kimse ise almıyor ki ,en son gorusmemde fabrika işi İ.K benimde aynı yaşta çocuğum var diyerek tebessüm Edip ,konuşmanın sonucunda küçük çocukla çalışmanız problem olur dedi , vasıfsız olunca mi böyle oluyor hani kadın dayanışmasi ? Küçük çocuk ne yiyip icecek anne baba çalısamazsa bunu düşünen yok..Fabrika işi arıyorum Anadolu yakasında Vardiye ve mesaisi olmayan uzun süre çalisabilirim lütfen iş konusunda yardımcı olun arkadaşlar..42 yaşında lise mezunuyum , İstanbul Anadolu yakasında ikamet ediyorum..Hepimizin Anneler günü kutlu olsun, Selamlar..

Durumunuz için üzüldüm. Diğer konunuzu da okudum. Bebeğiniz kaç aylık? Bakıcı ücreti verecek olursanız elinizde para kalmaz. Daha önce iş deneyiminiz olmadıysa zorlanabilirisniz. Fabrikaya eşiniz giremiyor mu peki? Eşinizin eğitimine ve pozisyonuna uygun değildir belki ama bir süre sizi zor durumdan kurtarır. Kiradaysanız ailelerin yanına taşınmayı düşünün isterseniz. Ben de şu an ücretsiz izindeyim ve eşim aktif çalışmıyor birikimimizden yiyoruz biraz da gelirimiz var. Kızınız okuyormuş nerede okuyor? Burs alabiliyor mu acaba?

öncelikle anneler gününüz kutlu olsun.vardiya olmasın, mesai olmasın diye şartlarınız olması sınırlar işi.yaşınız biraz geç, vasıfsız elemanmışsınız yani bunları da ekleyince bir de o olmasın bu olmasın derseniz o iş olmaz ki.bir de iş görüşmesinde çocuğum da çocuğum onu yapamam çocuk bunu yapamam çocuk bana şöyle esneklik lazım çocuk falan derseniz sizi elerler tabiki.çocuk bakıcıda deyip bir daha çocukla alakalı bir şeyden bahsetmeyin.Konfeksiyon atölyeleriyle konuşun, paketleme işi yapan yerlerle konuşun (düğün şekerlemesi paketlemesi gibi).

Vardiyalı çalışmak istemiyorsanız o da bir problem. Fabrikalar genelde bu düzende çalışıyor. Bebeğinizi bu sebeple demiş olabilirler. Bir de ülkede çocuğu olmayanı da belki çocuğu olur diye işe almıyorlar. Mevcut krizde de kolay kolay aşamayız bu zihniyeti.

Vardiyalı çalışmak istemiyorsanız o da bir problem. Fabrikalar genelde bu düzende çalışıyor. Bebeğinizi bu sebeple demiş olabilirler. Bir de ülkede çocuğu olmayanı da belki çocuğu olur diye işe almıyorlar. Mevcut krizde de kolay kolay aşamayız bu zihniyeti.
Görüşmeye gittiğim yer vardiyalı ,mesaili değildi ,o sebeple gittim zaten ,çocuk olup olmadığını yaşı onlar sordu

öncelikle anneler gününüz kutlu olsun.vardiya olmasın, mesai olmasın diye şartlarınız olması sınırlar işi.yaşınız biraz geç, vasıfsız elemanmışsınız yani bunları da ekleyince bir de o olmasın bu olmasın derseniz o iş olmaz ki.bir de iş görüşmesinde çocuğum da çocuğum onu yapamam çocuk bunu yapamam çocuk bana şöyle esneklik lazım çocuk falan derseniz sizi elerler tabiki.çocuk bakıcıda deyip bir daha çocukla alakalı bir şeyden bahsetmeyin.Konfeksiyon atölyeleriyle konuşun, paketleme işi yapan yerlerle konuşun (düğün şekerlemesi paketlemesi gibi).
Görüşmeye gittiğim yer vardiyalı ,mesaili değildi o sebeple gittim zaten ,çocuk olup olmadığini yaşını i.k sordu zaten ben o sebeple söyledim , gereksiz hiç bir şey konuşmadım ,eskiden uzun süre fabrika vb işlerde çalışan birisi olarak konuşma ,ve prosedürü iyi biliyorum

Durumunuz için üzüldüm. Diğer konunuzu da okudum. Bebeğiniz kaç aylık? Bakıcı ücreti verecek olursanız elinizde para kalmaz. Daha önce iş deneyiminiz olmadıysa zorlanabilirisniz. Fabrikaya eşiniz giremiyor mu peki? Eşinizin eğitimine ve pozisyonuna uygun değildir belki ama bir süre sizi zor durumdan kurtarır. Kiradaysanız ailelerin yanına taşınmayı düşünün isterseniz. Ben de şu an ücretsiz izindeyim ve eşim aktif çalışmıyor birikimimizden yiyoruz biraz da gelirimiz var. Kızınız okuyormuş nerede okuyor? Burs alabiliyor mu acaba?
Esimde her yere başvuru yapiyor onun yaşı daha ileri görüşme için bile cagirmiyorlar ,gerçekten işsizlik çok ileri derecede ..kızım geri ödemeli kredi aliyor ,Gidecek ailemiz yok.

Vasıflı tecrübeli olduğum çocuğum zaten 2 yıldır kreşe gittiği halde alınmadım

Bir de arayıp sizi çok beğenmiştik işe de çok uygununuz ama çocuğunuz var erkek adayı aldık demişlerdi

Özetle bu tarz beklentisi olan işveren çok yılmayın aramaya devam edin
Beni şaşırtan İ.k haniminda aynı yaşta çocuğu olup dönüp birde küçük çocuğunuz var çalışmanız zor olur demesiydi ? Sizinde var ama siz calisabiliyor sunuz demediğime pişmanım şuan zaten işe alinmadim niye demediysem😄 vasıfsız olunca kimse değerli görmüyor bizi ..hayırlısı olsun aramaya devam edeceğim ..Sizede hayırlı işler temenni ediyorum..

Cocuk bakiciligi falan yapsaniz , su issizlikte kimse is bulamiyor
Allah yardimciniz olsun
SSK li olmam gerekiyor o sebeple Fabrika işine devam etmeliyim ,6 sene SSK ödemesi sonrası Emeklilik hakkım var onun içinde çalışmam gerekiyor

Beni şaşırtan İ.k haniminda aynı yaşta çocuğu olup dönüp birde küçük çocuğunuz var çalışmanız zor olur demesiydi ? Sizinde var ama siz calisabiliyor sunuz demediğime pişmanım şuan zaten işe alinmadim niye demediysem😄 vasıfsız olunca kimse değerli görmüyor bizi ..hayırlısı olsun aramaya devam edeceğim ..Sizede hayırlı işler temenni ediyorum..

Haklısınız

Ama konu vasıflı olup olmamak değil

Bunu anlatmak istiyorum

Konuştuğum benim yaptığım işteki yetkinliğimi ölçecek kişi çok beğendiği halde üst ekipten veto yedim ki mesleğim gereği çocuk olması da engel değil

Zira 9 ay hamileliğimde ve bebeğin ilk bir yılında o işyerinden çok yoğun bir yerde çalıştım

Yeni işyerinde ise hep olumsuz düşünülüyor maalesef

SSK li olmam gerekiyor o sebeple Fabrika işine devam etmeliyim ,6 sene SSK ödemesi sonrası Emeklilik hakkım var onun içinde çalışmam gerekiyor

İlinizde var mı bilmiyorum ama komşum çocuk baktı SGK lı

Devlet SGK şartı ile destek verdiği için bakıcıya da SGK yapılıyor bu proje illerde

Bir de çocuk kaç yaşında

Bağımsız anaokullarında SGK lı yardımcı eleman vs oluyor hem çocuk da kreşe devam ediyor

Bu da aklınızda bulunsun direkt gidip müdürle görüşün

Artik cocuk bakiciligi yaparsaniz da sskli olabiliyorsunuz , kosullarini bilemiyorum ama evde calissaniz da isveren sgknizi yatirmak zorunda

Artik cocuk bakiciligi yaparsaniz da sskli olabiliyorsunuz , kosullarini bilemiyorum ama evde calissaniz da isveren sgknizi yatirmak zorunda
Çocuk bakıcılığındada görüşmem oldu ,ajanslarda dahil küçük çocuklu bakıcı kimse istemiyor

Çocuk bakıcılığındada aynı sorunla karşılaştim ,küçük çocuğum olması sorun oldu ..

Bnm cocuklar 10 yaslarında ben hala bu sorunla ugrasıyorum 10 senedir
Kresler etudler pzt- cuma
Ben vasıfsız
İsler haftasonu da gel diyo iş saatleri ulasımla beraber epey uzun
bakacak kimse yok araba yok gotur getir sorun inan 10 senedir çalışamadım ya
Anneliğin beni yıllarca işsiz bırakcagını bilsem belki de anne olmamayı secerdim
Simdi 35 olduk bi 5 senesi daha var buyumelerinin
40 yasımda kim bana ne is verir
Hayat bitti annelik ugruna

Back
X