• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük birikimlerden büyük yatırımlara

Önümüzdeki günlerde kış hazırlığı yapayım diyorum ama geçen kıştan yaptığım çıkarıma göre fazla birşey yapmamam gerektiği oldu

Patlıcan kurutmayı, konserve domates suyu yapmayı düşünüyorum

Acı ve tatlı biber doğrar derin donrucuya koyarım

Derindonrucuda donmuş meyve ve de sebze var çok şükür

Oğlanlar okullar açılır da giderlerse zaten kolay kolay tüketemem tek başıma
Kolay gelsin canım.
Konserve yapmak istiyorum ben de Ağustos sonu inşallah

Zaten ne zamandır pazara gitmiyorum, marketle aynıydı en son
Ben de fakat bazen pazardan almam gereken şeyler olabiliyor
Annemi götürdüm geçen salı günü marmelat yapmak için kayısı alacaktı

Ben de fiyatları araştırıyorum 🤭

Geçen hafta

3 kilo domates 10 tl
3 kilo pembe domates 10 tl
1 kilo salatalık 5 tl idi

Senelerdir kullandığım 3.5 lt lik düdüklü tencerem vardı bazen aynı anda 2 tane düdüklü tencere lazım oluyor 2 sene bekledim idare ettim
Geçen salı pazarından aynısını aldım 140 tl ye 🙂
Hem zamandan ,hem de yakıttan tasarruf 😉

Bugünkü yatırım ülkeme,
Ülkenin dört bir yanı mahşer yeri.
Elimizden birsey gelmez belki evet ama en azindan bir fidan bağışlayarak evlatlarımızın geleceği için yeniden temeller inşa edilmesine destek olabiliriz.
Bugün çocuklarım için 20 adet fidan bağışı yaptım tema vakfına. Daha sonrasındaki süreçler için de yine güvendiğim dernekler üzerinden destek olmaya çalışacağım.

Bugünkü yatırım ülkeme,
Ülkenin dört bir yanı mahşer yeri.
Elimizden birsey gelmez belki evet ama en azindan bir fidan bağışlayarak evlatlarımızın geleceği için yeniden temeller inşa edilmesine destek olabiliriz.
Bugün çocuklarım için 20 adet fidan bağışı yaptım tema vakfına. Daha sonrasındaki süreçler için de yine güvendiğim dernekler üzerinden destek olmaya çalışacağım.
Harika 😍

Ben de geçen sene oğlanlar için doğum günlerinde temaya ağaç bağışında bulunmuştum

Mikroplar benimle epey dalga geçmişlerdi 🤭

Son düzenleme:
Bem birkaç defa anneler gününde, yılbaşında müşterilerimize, eşim de benin adıma, ben çocukların adına falan çok çalış yaptık tema ya. Bu ülke için elimizden geldikçe destek olmalıyız, cocuklara bırakacağını maddi mirastan daha önemli, yaşayabilecek bir ülke bırakmak..

Harika 😍

Ben de geçen sene oğlanlar için doğum günlerinde temaya ağaç bağışında bulunmuştum

Mikroplar benimle epey dalga geçmişlerdi 🤭
Çocuklarınız büyükse şimdi onlara yaptığınız hediyenin ne kadar değerli olduğunu anlatabilirsiniz. Farkındalık oluşur belki onlar için de 😀

Bem birkaç defa anneler gününde, yılbaşında müşterilerimize, eşim de benin adıma, ben çocukların adına falan çok çalış yaptık tema ya. Bu ülke için elimizden geldikçe destek olmalıyız, cocuklara bırakacağını maddi mirastan daha önemli, yaşayabilecek bir ülke bırakmak..
Kesinlikle öyle canım maneviyatın kıymetini anlamayan nesiller maddiyatin da değerini kavrayamaz

Çocuklarınız büyükse şimdi onlara yaptığınız hediyenin ne kadar değerli olduğunu anlatabilirsiniz. Farkındalık oluşur belki onlar için de 😀
17 ve 14 yaşlarındalar
Bal gibi de biliyorlar önemini bana takılmayı severler keratalar 😉

Selam kızlar,
Zor ve üzücü günler geçiriyoruz malesef
Çayı bile ılitip içerken yanan canlıları...
Rabbim merhamet etsin,
Hava çok sıcak klima açmadan durulmuyor evde derken, alevlerden kaçmaya çalışan insanlar, hayvanlar, söndürmeye çalışan insanlar...
Offf Allah'm serinlik ver felaha çıkar onları da..

Ev sil süpür lavabo yıka, başka birsey yapmadım.

Küçük kızım yks da istediği sıralarda değil malesef,
Tercih yapmayabilir

Büyüyün düğün hazırlıkları, her şey paraya bakıyor, birikmiş, ayırmış bütçemiz yok malesef ,
Bu anlamda da Zor günler bekliyor beni.
Kızımı üzmek istemiyorum erkek tarafı tarafından kullanılmak da istemiyorum tabi,
Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim

Selam kızlar,
Zor ve üzücü günler geçiriyoruz malesef
Çayı bile ılitip içerken yanan canlıları...
Rabbim merhamet etsin,
Hava çok sıcak klima açmadan durulmuyor evde derken, alevlerden kaçmaya çalışan insanlar, hayvanlar, söndürmeye çalışan insanlar...
Offf Allah'm serinlik ver felaha çıkar onları da..

Ev sil süpür lavabo yıka, başka birsey yapmadım.

Küçük kızım yks da istediği sıralarda değil malesef,
Tercih yapmayabilir

Büyüyün düğün hazırlıkları, her şey paraya bakıyor, birikmiş, ayırmış bütçemiz yok malesef ,
Bu anlamda da Zor günler bekliyor beni.
Kızımı üzmek istemiyorum erkek tarafı tarafından kullanılmak da istemiyorum tabi,
Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim
Vealeykumselam canım
Evet ,Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun

Gerçekten kelimelerin bittiği yer...

Kızının hakkında hayırlısı olsun her şer gibi görünende de vardır mutlaka bilmediğimiz bir hayır
Seneye inşaallah istediği bölüme girmesi dileğiyle...

Büyük kızın ne kadar süredir çalışıyor ve ne kadar süredir nişanlı
Düğün ne zaman düşünülüyor
Oğlan tarafının tavrı nasıl konuşmadınız mı ?düğün masraflarının ne şekilde, nasıl karşılanması düşünülüyor
Ailelerin katkısı olacak mı, gençler mi borçlanacak ?
Damat ne iş yapıyor?
Herkes istikbalini sağlamış evladının anladığım kadarıyla
Bundan sonrası için de elbette tüm düğün masrafını 2 aileye bölüştürmek pek mantıklı gelmiyor bana biraz gençler de işe el atmalılar diye düşünüyorum
En azından senin arkasından öğrenciliği masrafı devam eden bir kardeşi var
Karşı tarafı bilmiyoruz belki onların da arkasından masraf yapılacaklar geliyordur

Vealeykumselam canım
Evet ,Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun

Gerçekten kelimelerin bittiği yer...

Kızının hakkında hayırlısı olsun her şer gibi görünende de vardır mutlaka bilmediğimiz bir hayır
Seneye inşaallah istediği bölüme girmesi dileğiyle...

Büyük kızın ne kadar süredir çalışıyor ve ne kadar süredir nişanlı
Düğün ne zaman düşünülüyor
Oğlan tarafının tavrı nasıl konuşmadınız mı ?düğün masraflarının ne şekilde, nasıl karşılanması düşünülüyor
Ailelerin katkısı olacak mı, gençler mi borçlanacak ?
Damat ne iş yapıyor?
Herkes istikbalini sağlamış evladının anladığım kadarıyla
Bundan sonrası için de elbette tüm düğün masrafını 2 aileye bölüştürmek pek mantıklı gelmiyor bana biraz gençler de işe el atmalılar diye düşünüyorum
En azından senin arkasından öğrenciliği masrafı devam eden bir kardeşi var
Karşı tarafı bilmiyoruz belki onların da arkasından masraf yapılacaklar geliyordur
Kızım o aydır çalışıyor, cüzi ücretle, bu ay işten çıkma durumu var, işyeri başka ile taşınıyor, Kızım gitmek istemiyor, gecen ay tatlısını yedik yeni daha,
Ev tuttu yalnız kalıyor, beyaz eşyasını biz yeni aldık ödüyoruz, erkek tarafı da yatak odası, salon takımı aldı.
Oğlan da çalışıyor özelde, askerlik yapmamış, tek çocuk

Kızım o aydır çalışıyor, cüzi ücretle, bu ay işten çıkma durumu var, işyeri başka ile taşınıyor, Kızım gitmek istemiyor, gecen ay tatlısını yedik yeni daha,
Ev tuttu yalnız kalıyor, beyaz eşyasını biz yeni aldık ödüyoruz, erkek tarafı da yatak odası, salon takımı aldı.
Oğlan da çalışıyor özelde, askerlik yapmamış, tek çocuk
Canım düğün tarihi için ne düşünüyorsunuz?

Pek birşey kalmamış
Temennim kızının bu süreçte emeğinin karşılığını alabileceği güzel kendisini mutlu edecek bir iş ortamını yakalaması

Kızın damat ve karşı taraf ne düşünüyor ?
Amin inşallah canım
Düğünde takılanlar gençlere kalır değil de demişti ki si
Evet dedik
Gençler hrseyi aileler yapıyor, biz de sonra araba alırız kafasında,
Gücüm olsa tamam da,..

Amin inşallah canım
Düğünde takılanlar gençlere kalır değil de demişti ki si
Evet dedik
Gençler hrseyi aileler yapıyor, biz de sonra araba alırız kafasında,
Gücüm olsa tamam da,..
Oncelikle hayırlısı olsun Allah mesut etsin şimdiden evlenecek çocukları..
ama gençler hiç kusura bakmasın.
Herseyi aileler yapsın bizde keyfinize bakalım kafası bana göre hiç doğru birsey değil.
Bizde eşim de ailelerimizin kendi imkanları doğrultusunda yapabileceklerini yaptılar. Biz ikimizde çalışan insanlar olarak çektik bankadan krediyi, aldık esyalarimizi, yaptık düğünümüzü.
Hem hiç kimse de kendi paramla yaptığımız için karışmadı.
Bugün düğün masrafını damat tarafı yaparsa, ve her noktası kızınızın istediği şekilde değil de onların imkanları doğrultusunda olacağı için ilerisi için çok sıkıntı olabilir.
Gençler evlendikten sonra çalışıp varsın 2 sene sonra alsınlar arabalarını.
Tüm masrafı aileler yapsın bi de sefasını sürelim demek çok şımarıkça.

Ama çok iyi imkanlarini vardır her iki ailenin de kenarda köşede, düğün için yapılacak masraflar onları etkilemeyecek düzeyde ise gelirler o zaman tabiki de aileler yapabilir.

Son düzenleme:
Apartmanın ortak giderleri için bir miktar harcamıştık 3 kişi işler çabuk ilerlesin diye
Diğer hissedarların paylarını da bizler ödemiştik

Sonra diğer 2 hissedar hisselerini sattılar başkalarına bizlere borçlarını ödemeden

Dükkanı alan kişiyle durumu konuştum anlayışla karşıladı halbuki ona dükkanı satanın borcuydu

Allah razı olsun çocuk bir nebze de olsa karşıladı
Ama dükkanın ilk sahibiyle önceden konuşmuştum ben dükkanı sattım beni ilgilendirmez dedi işinden aklı sıra çıktı

Ama Allah'a havale ettim Onu
2 kere alkollü araba kazası geçirdiğini duydum ferrari aracı ile
Eşinden boşanmış, tedavi görüyormuş vs

Bugün dükkanı alan çocuk yurtdışında çalışıyor yaşıyor bu sabah hesabıma 1500 tl göndermiş

500 tl sini aldım 1000 tl sini diğer 2 kişiye vermek üzere haber verdim para yolladı dükkanı alan kişi diye...

Back