Küçük birikimlerden büyük yatırımlara

Yemek listesi yapmak gerçekten çok faydalı oluyor
Alışveriş için mutlaka liste yapmalı
Sürekli kullandığımız malzemelerin indirimlerini takip edip , alıp stoklamak da ekonomimiz açısından çok önemli

Ben de tam sana kendinden bahseder misin tanışalım diyecektim
Öğretmenim fakat şu an evdeyim. 15 aylık bebeğim var. Bizim en büyük masraf kalemimiz gıda oluyor. Organik ürünler/köy tavukları, yumurtalar, süt vs.
Nasıl yapsam da güzel ve dengeli harcama yapabilsem acaba

Aylık toplam gelirinizi ve de gider kalemlerinizi listeleyin
Gider kalemlerini inceleyin harcamalar daha çok istek mi ihtiyaç mı tespit edin
Önce böyle bir çalışma yapın bakalım ne çıkacak karşınıza

Bu akşam yapalım inşallah

İhtiyaçların dışındaki
İstek olarak tespit ettiklerini olmasa da olur diyebiliyor musun bunu bir sorgula

Hiç mi isteğimiz alışveriş kaçamakları olmayacak dersen tabiki olur tıpkı diyet yapan birinin kendini şımartma ya da ödüllendirme günleri yaptığı gibi

Istek olarak aldıklarını azaltabilirsin ,az az ama herşeyden alabilirsin dönüşümlü alabilirsin mesela

Merhaba hanımlar günaydınlar herkes için güzel bir hafta olması dileğiyle

Sen de sağol canım hoşgeldin.Neye çalışıyorsun ? Kolaylıklar dilerim
Ben kendime yeni bi yol çizmeye çalışıyorum. Defalarca kpssye hazırlanma girişimim başarısız oldu. Şöyle ki özel sektörde çalışırken ders çalışmak hele evli hele de çocuğun olunca çok zor oluyor. Ve ben bı kaç kere ders çalışmaya başlamıştım ama bir haftayı geçmedi. O sebbeble hep çalışmadan sınavlara girmiş oluyordum. Bu sefer biraz farklı durum. Zamanım var 2022 de kpss ye gireceğim, bı sene dah bu işte çalışıp seneye bu vakitlerde işi bırakmaya eşimin de ısrarıyla karar verdim. Seneye hem dersane hem evde çalışma olarak kendimi derslere vereceğim. Kızımı seneye yine kreşe vermeye devam ederim ki evde sıkı bir çalışma yapabileyim.
İşte bu karar doğrultusunda bu yıl bı alt yapı olusturmak istiyorum. Çünkü 7 yıldır sınav ve derslere uzağım. Bı ön hazırlık gerekli. İşle beraber kendimi sıkmadan bu alt yapı için çalışmaya başladım.
Çünkü seneye elimdeki işi de bırakacağım feragat edeceğim bir çok nokta olacak. Ne yapıp edip Allah'ın izni ile kendimi derslere vermeliyim. Yaşım geçiyor. Özel sektör çok zorluyor.

Sabahtan canlı dersleri yaptık, bitince kasap ihtiyaçlarımı görmek ve de altın almak niyetiyle çarşıya çıkmıştım bankanın önü ana baba günü öyle olunca beklemedim. Nasip değilmiş hayırlısı dedim .

Anneme uğradım halini hatrını sormaya biraz muhabbet ettim bir ihtiyacın var mı çarşıdan görülecek diye sordum
Onun da market ve kasaptan alınacakları varmış
Kasaptan bana da ne ihtiyacın varsa al diye para verdi olmaz dediysem de kabul ettiremedim

Sonra da alışverişlerini bıraktım anneme eve geldim .
Biraz dinlenir ikindiden sonra yemek yaparım
Kıymayı yoğurup buzluğa koymak için köfteler yaparım

Bugün akşam menümüz

Arnavut ciğeri
Nohutlu pilav
Bamya
Patates püresi

Bugün indirimde şampuan gördüm 20 tl ye onu aldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…