• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük birikimlerden büyük yatırımlara

Anneme benzedim bu konuda , bayılıyoruz birilerine kendimizi düşünmeden siper etmeye.On kere düşünüp bir kere söyleyeceğim artik.
Annem kendi evindeki bakliyatlardan valize koyacakmis kardeşim trip atmis laf söylemiş diye geri çıkarmış annem,bakliyat gerek yok o ayrı ama yani diyecek bişey bulamıyorum bu da ders oldu.Annemin bir poşet bakliyat koyması hem de kendi evinde olanı ,sorun oluyor biz kol kanat germeye niyet ediyoruz bir de.Hep bana hep bana.Allah kimseyi evladın bile merhametine muhtaç bırakmasın bu yıl bunu öğrendim bunu söyler dururum.
İnsanlar ne ara bencil oldu bu kadar
Bazen insanlara iyilik yaptıkça ve tüm yükü üzerine aldıkça görev haline geliyor herşey, on iyilik yap bitmez yapma senden kötüsü olmuyor,bende hayır demeyi bilemeyenlerdenim ama hayır diyebilmek lazım

Bazen insanlara iyilik yaptıkça ve tüm yükü üzerine aldıkça görev haline geliyor herşey, on iyilik yap bitmez yapma senden kötüsü olmuyor,bende hayır demeyi bilemeyenlerdenim ama hayır diyebilmek lazım
Kesinlikle.
Bunu anne babalar bile yapıyor bazen malesef yap yap yapmasaydi oluyor ya da bir kere yapma sen kötüsün

Yaş 43 şu an
40 yaşında yaşadığım çok acı bir olay artık insanlarla arama mesafe koymama neden oldu
Bundan sonra beni iyi bilen iyi ,kötü bilen kötü bilsin zerre umrumda değil 😉
İnsan acıya acıya acınacak hale geliyor
Merhametle maraz dengesine dikkat etmek lazım...
Artık "hayır " demeyi öğrendim.
Benim de umrumda değil aynen öyle düşünüyorum da empati yapıp aynı durumda ben olsaydım diye düşünerek hareket ettim ama baktım ki bana ya da anneme empati yapan yok

Benim de umrumda değil aynen öyle düşünüyorum da empati yapıp aynı durumda ben olsaydım diye düşünerek hareket ettim ama baktım ki bana ya da anneme empati yapan yok
Sürekli kendini düşünüp, yaptıklarımı bana görev gibi yapıştırmaya kalkanlardan usandım, sürekli empati yapmaktan yoruldum
O yüzden "yeter "diyorum
Son 1 senedir nefes aldığımı hisettim desem inanır mısın?
varsa maddi ve manevi gücümü değerimi bilenlere harcamaya karar verdim .

Son düzenleme:
Sürekli kendini düşünüp, yaptıklarımı bana görev gibi yapıştırmaya kalkanlardan usandım, sürekli empati yapmaktan yoruldum
O yüzden "yeter "diyorum
Son 1 senedir nefes aldığımı hisettim desem inanır mısın?
varsa maddi ve manevi gücümü değerimi bilenlere harcamaya karar verdim .
Dünyaya bir kez geliyoruz,kimseyi memnun etmek gibi bir görevimiz yok,evlatlar ayrı.
En doğrusu canım 👍

20200903_195540.jpg

Domateslerim kurudular, artık derindondurucuya gitme vakti ...😍

Karadenizliyiz buralarda olur mu bilmiyorum birkez denedim önceden fakat iç mekanda bırakmışım çürümüş. Balkona koydunuz sanırım mutfak konusunda tecrübesizim
Memleketi sorma nedenim karasal iklimdeyseniz hiç durmayın yapın demek içindi ama maalesef karadeniz ve akdeniz ikliminde olmaz,kurumaz ,çürür, emeğinize yazık olur .

Disimi cektireli 22 saat oldu. Bu saate kadar sut, yogurt, ayran idare ettim.
Bilseydim cekecek, tok giderdim yahu...
Allah aclikla terbiye etmesin. 🤲
Basim gozum donmeye basladi...:confused:
Merhaba canim,

gecmis olsun. Meyve pürelesen veya evde yenilien yemekleri püre sekline getirsen daha tok tutar belki.

Back