• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük birikimlerden büyük yatırımlara

Iyi akşamlar kızlar, yorgun ve uykusuzum, sıcaktan rahat uyunmuyor
Ben de geceleri rahat uyuyamıyorum 😞
Sıcak çok etkiliyor serinlesin havalar diye bekliyorum
Kızlar gün geçmiyor ki bir derdim olmasın 🤷🏻‍♀️
Memlekette erkek kardeşim var 30 yaşında.Garsonluk yapıyordu pandemi öncesi işsiz kalmıştı hala işsiz,gündelik işlere gidip oralardan kazandıklarıyla idare ediyorlar eşi ve 2,5 aylık bebeği ile.
Anne babam benim yanımda yaşıyorlar, babam emeklisi olmayan zamanında yemiş içmiş sonta felç geçirip işsiz kalmış şimdi 1 TL ye kurşun atacak biri.Anneme SGK oduyorummmm emekli olsun diye iki yılı var.
Bizim gelin yanımıza tasinmak istiyor.Kari koca çalışırız annem(kv) çocuklara bakar diyor.İlk konuşmada aaaa tabi iyi olur kapımız her daim açık gelin tabı dedim ama sonra aklıma virüste zirve yapmakta olan şehirde yaşadığım geldi aklıma, Ankara. Üç kişi çalışmaya gitsek gelsek birimiz eve korona tasirsak ? Annem babsm kronik hasta,annem özellikle astım bronşit şeker.
Virüsü söylüyorum onlara şimdi,300 e düşünce gelin diyorum da dariliyor gibiler ay nasıl cikicam bu işin içinden
Ben olsam kabul etmezdim sanırım. Hem virüs konusu var hem de o kadar kişi aynı evin içinde yaşamak kolay değil.. İşle ilgili bir çözüm bulunsa aslında her şey düzene girmiş olur. Bunda alınacak bir şey de yok akrabayız/aileyiz diye hayır deme hakkımızın olmadığını sanmıyorum. İnsanlar hayırı hiç kabullenemiyor ama yanlış bu

Bu kadar ciddi bir konuda iyice dusunup tasinmadan, tamam demek cok yanlis olmus.
Konu sadece virusten ibaret degil bence.
Annenin babanin maddi manevi sorumlulugu uzerindeyken, bir de kardesin ve ailesi gelecek. Ayni evde yasayacaksiniz gibi anladim? Ki gecici bile olsa, o kadar kisinin yukunu neden uzerine alacaksin? Senin bir cocugun var, onceligin o olmali...
Ben olsam acik acik bu isin olmayacagini, hic bahanelere siginmadan soylerim. Sonunda kotu olacaginiza, en basta olun.
Buyuk sehrin buyuk derdi olur...
Herkesin derdini kendi derdin gibi gorup, yasama. Bu kardesin de olsa boyle. Erkenden kocarsin, evladina yetemezsin. :KK43:
Aynısını düşündüm ama yazmaya elim varmadı, çok mu acımasızca düşünüyorum diye düşündüm bir an ...😔
Ama bir tek bu şekilde düşünenin ben olmadığımı da bilmek beni açıkçası mutlu etti
Ne de olsa akıl akıldan üstündür üstelik tecrübeler konuşturuyor insanı 👌🥰😍
Ah benim bu tez canlılığım yok mu 😔 hemen kol kanat germek doğru olmadı evet ama çok geçmeden virüsü gerekçe gösterdim illa da gelmek istiyorlar şöyle tedbir alırız böyle tedbir alırız vs.Ya diyorum ki burası virüs kayniyor hepimiz kapariz annem de hastanelik olur ,kaderde ne varsa yaşanır demesinler mi 🙄
Annemin de kanına girmişler anlaşılan heves ettiler gelsinler madem diyor hem söz vermissin diyor nasıl çıkacam işin içinden bilmiyorum açık açık virüs 300 e düşerse gelirsiniz dedim yok tutturdular..çocukça düşünüyorlar.Kardesim zaten gelin hanımı mutlu etmeye odaklı ,şöyle bir koca bulamadım,yeter ki onun hevesi kursağında kalmasın.Daha ortada iş yok güç yok eleman alımı var mı o bile belli değilken atlayıp gelme derdindeler,bulamazlarsa donrrlermis..Arkadas şu yolu mu 12 saatlik yol bebekle..uçakla gidip gelseler ve iş bulamasalar paralar boşa gidecek hesapsız kitapsız yaşamak niye.."gelmeyin " i daha ne şekil söylesem bilmiyorum 🙄

En iyisini yaptın abla ben de senden cesaret alıp yazmaya başladım
Ben de bir kardeş gibi görüyorum Purpplee Purpplee 'yu ve gerçekten yükü çok ağır kendisinin desteğe ihtiyacı varken bu ardılmalar yani yüklenmeler hiç hoş değil :KK43:
Ve evet yüküm çok ağır ve evde bana Özel oda bile olmayacağını düşünmek canımı sıkıyor gelmelerini engellemem şart..
Teşekkür ederim bu arada canlar ❤️ CanTorun CanTorun

Ben de geceleri rahat uyuyamıyorum 😞
Sıcak çok etkiliyor serinlesin havalar diye bekliyorum

Ben olsam kabul etmezdim sanırım. Hem virüs konusu var hem de o kadar kişi aynı evin içinde yaşamak kolay değil.. İşle ilgili bir çözüm bulunsa aslında her şey düzene girmiş olur. Bunda alınacak bir şey de yok akrabayız/aileyiz diye hayır deme hakkımızın olmadığını sanmıyorum. İnsanlar hayırı hiç kabullenemiyor ama yanlış bu
Açıkçası biraz kırıldım da,annem diyorum kronik hastalığı var diyorum kaparsa diyorum atlatamaz diyorum..buna rağmen kardeşimin isteğinde kararlı olması üzdü beni.Esini sevsin değer versin tamam da annenin sağlığı nasıl hiçe sayılıyor Allah evlada da muhtaç etmesin hiçbir konuda

Vazgeçmişler,diğer kardeşimden duydum ve nasıl mutlu oldummmm🤩inşallah tekrar gündeme gelmez bu konu,akşamdan beri dua ediyordum kendi iradeleriyle vazgeçsinler diye.Ankara viruste ilk sırada haberini izleyince vazgeçmis bizim gelin,ben de söylemiştim bunu oysaki..

Vazgeçmişler,diğer kardeşimden duydum ve nasıl mutlu oldummmm🤩inşallah tekrar gündeme gelmez bu konu,akşamdan beri dua ediyordum kendi iradeleriyle vazgeçsinler diye.Ankara viruste ilk sırada haberini izleyince vazgeçmis bizim gelin,ben de söylemiştim bunu oysaki..
Haydi gözün aydın canım çok sevindim senin adına
Inşaallah Bu konu bir daha da gündeme gelmez

Haydi gözün aydın canım çok sevindim senin adına
Inşaallah Bu konu bir daha da gündeme gelmez
Ay inşallah.Annecigim de zaten gelmiş 60 yaşına iki çocuğa birden nasıl bakacaktı,diğeri 3 aylık kadar.Ben devamlı mutfakta olacaktım.Zaten bizim gelin yemek yaomaktan hoşlanmaz çocuk bakımı da sıkıcı geldi gibi.Annem memlekette çok kullanıldı bahçe işlerinde filan da..Burada biseylere sinir olacaktım bişey desem kötü ben olacaktım.Yipranan annem ve ben olacaktım diğerleri aşırı gamsız ekip

Çamaşırları katlayıp, yerleştir yaptıktan sonra
Bir de yemek listesi yaptım

Bugün ve yarın okul yok bana yarın sadece ebada canlı dersim var

Dün de vardı hiç öğrenci katılmadı mümkün değil eğitim işleri uzaktan olmaz 😏:duduk::KK43::KK20:
Torunun sinif mevcudu 15 kisilik, 8 kisi katiliyor. Kizimin girdigi siniflar 35 civari, 5 ogrenci anca katiliyor.

Oldugu kadar... :(
Uzaktan eğitim gerçekten içine sinmiyor insanın katılım çok düşük olduğu için moralin bozuk oluyo bir kere ders sırasında.Neyseki bu sene 1.sinifim, uzaktan eğitim yok bana.

En iyisini yaptın abla ben de senden cesaret alıp yazmaya başladım
Ben de bir kardeş gibi görüyorum Purpplee Purpplee 'yu ve gerçekten yükü çok ağır kendisinin desteğe ihtiyacı varken bu ardılmalar yani yüklenmeler hiç hoş değil :KK43:
Elbette ki düşüncelerinizi yazabilirsiniz,memnun olurum ben çünkü insan bazen çevresiyle bile paylasamadigi ,paylassa bile tatmin olmadığı şeyler oluyor 😍

Purpplee Purpplee insaallah konu boylece kapanir.
Ola ki yeniden acildi, umarim "hayir" deme cesaretini gosterebilirsin... ;)
Aminnn inşallah 🤲
Aslında dün akşam mesajla hayır gelmeyin anlamında şeyler yazdm ama tripli cevaplar alınca e hadi neyse dedim istemeyerek.Karsi tarafın ısrarı baskın geldi.Acilirsa daha net cevap vereceğim artık,çünkü çocuğuma sağlıklı enerjik bir anne olmak istiyorum ve zaten yeterince sorunum var.Birikim için kolları da sıvamışken maddi götürüleri de olacaktı bana,memur olunca para basıyorum sanıyorlar ne var sanki o odese o alsa diyeceklerdi aynı ev içinde gıybet olacaktı hiç gerek yok.

Ya beni resmen aşağı çekmeye çalışıyor bazı kişiler bilmeden de olsa

Aminnn inşallah 🤲
Aslında dün akşam mesajla hayır gelmeyin anlamında şeyler yazdm ama tripli cevaplar alınca e hadi neyse dedim istemeyerek.Karsi tarafın ısrarı baskın geldi.Acilirsa daha net cevap vereceğim artık,çünkü çocuğuma sağlıklı enerjik bir anne olmak istiyorum ve zaten yeterince sorunum var.Birikim için kolları da sıvamışken maddi götürüleri de olacaktı bana,memur olunca para basıyorum sanıyorlar ne var sanki o odese o alsa diyeceklerdi aynı ev içinde gıybet olacaktı hiç gerek yok.

Ya beni resmen aşağı çekmeye çalışıyor bazı kişiler bilmeden de olsa
Bu konu "hadi neyse, gelsinler bari" denecek bir konu degil. Nihayetinde bir kac gunluge gezmeye gelmiyorlar.
Insanlara kendini acik ve net anlatmazsan, anlamazlar. Cunku islerine gelmez.
Bal gibi de maddi ve manevi sana guvenerek gelmek istemisler.
Kiralik ev tutmaya kalksalar, is guc belli olmadan gelmeye niyet ederler mi?

Bu olay ders olsun.
Dusunmeden hic konusma, yoksa konustuktan sonra dusunmek zorunda kalirsin.
Insana gel demek kolay, git demek zordur.
Ev ustune ev olmaz.
Insan eti agirdir...
vsvsvs... 🙃

Bu konu "hadi neyse, gelsinler bari" denecek bir konu degil. Nihayetinde bir kac gunluge gezmeye gelmiyorlar.
Insanlara kendini acik ve net anlatmazsan, anlamazlar. Cunku islerine gelmez.
Bal gibi de maddi ve manevi sana guvenerek gelmek istemisler.
Kiralik ev tutmaya kalksalar, is guc belli olmadan gelmeye niyet ederler mi?

Bu olay ders olsun.
Dusunmeden hic konusma, yoksa konustuktan sonra dusunmek zorunda kalirsin.
Insana gel demek kolay, git demek zordur.
Ev ustune ev olmaz.
Insan eti agirdir...
vsvsvs... 🙃
Anneme benzedim bu konuda , bayılıyoruz birilerine kendimizi düşünmeden siper etmeye.On kere düşünüp bir kere söyleyeceğim artik.
Annem kendi evindeki bakliyatlardan valize koyacakmis kardeşim trip atmis laf söylemiş diye geri çıkarmış annem,bakliyat gerek yok o ayrı ama yani diyecek bişey bulamıyorum bu da ders oldu.Annemin bir poşet bakliyat koyması hem de kendi evinde olanı ,sorun oluyor biz kol kanat germeye niyet ediyoruz bir de.Hep bana hep bana.Allah kimseyi evladın bile merhametine muhtaç bırakmasın bu yıl bunu öğrendim bunu söyler dururum.
İnsanlar ne ara bencil oldu bu kadar

Anneme benzedim bu konuda , bayılıyoruz birilerine kendimizi düşünmeden siper etmeye.On kere düşünüp bir kere söyleyeceğim artik.
Annem kendi evindeki bakliyatlardan valize koyacakmis kardeşim trip atmis laf söylemiş diye geri çıkarmış annem,bakliyat gerek yok o ayrı ama yani diyecek bişey bulamıyorum bu da ders oldu.Annemin bir poşet bakliyat koyması hem de kendi evinde olanı ,sorun oluyor biz kol kanat germeye niyet ediyoruz bir de.Hep bana hep bana.Allah kimseyi evladın bile merhametine muhtaç bırakmasın bu yıl bunu öğrendim bunu söyler dururum.
İnsanlar ne ara bencil oldu bu kadar
Yaş 43 şu an
40 yaşında yaşadığım çok acı bir olay artık insanlarla arama mesafe koymama neden oldu
Bundan sonra beni iyi bilen iyi ,kötü bilen kötü bilsin zerre umrumda değil 😉
İnsan acıya acıya acınacak hale geliyor
Merhametle maraz dengesine dikkat etmek lazım...
Artık "hayır " demeyi öğrendim.

Son düzenleme:
Back