• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük birikimlerden büyük yatırımlara

İnşallah bereketli olur, sizce 100 lirada olsa kumbaraya atarken TL olarak mi atsam yoksa 10 Euro bile olsa Euro’ya çevirip öyle mi atsam , anladığım kadarıyla burda herkes bir adet bozuk para kumbarası bir adette kağıt para kumbarası yapmış, kağıt parayı üç dört ay sonra mi altın veya dövize çevirsem yoksa az da olsa çevirip mi kumbaraya atsam 🤷‍♀️ siz daha deneyimlisiniz, sizce ne yapmalıyım
Ben cüzdan kumbaramda ay boyunca biriktirip ayın 15 inde maaş alınca da üzerine ekleyip altın alıyorum
Bozukluk kumbarama gelince o mehter marşı gibi 1 ileri 2 geri olabiliyor bazen ona para atıyorum ,bazen de oradan alıp harcıyorum ona bir nevi normal cüzdan muamelesi yapıyorum
Örneğin süt,ekmek, kola filan markete gitmeyip toplu yapılmayan alışverişlerde kullanıyorum 😉

Evde meyve sebze var yeterince geçen hafta pazara gitmedim ama hafta içi eksik gördüğümü takviye edince gene pazara çıkma ihtiyacı hissetmedim

Buzdolabında patlıcan, domates, biber , patates, soğan, havuç, armut ,üzüm, şeftali, kavun,elma ,dolmalık biber var

Bugün akşam menümüz

Biber dolması
Tavuk budu (sebzeli )
Yoğurt
İçecek
Baklava

Bugün akşam yemeği dışında yapmayı düşündüklerim;

Sigara böreği
Kek

Evdeki bazı biberleri doğrayıp yağda soğanla, domatesle kavurmak küçük oğlum çayın yanında ekmek banıp yemeyi çok sever 🙂

İnşallah bereketli olur, sizce 100 lirada olsa kumbaraya atarken TL olarak mi atsam yoksa 10 Euro bile olsa Euro’ya çevirip öyle mi atsam , anladığım kadarıyla burda herkes bir adet bozuk para kumbarası bir adette kağıt para kumbarası yapmış, kağıt parayı üç dört ay sonra mi altın veya dövize çevirsem yoksa az da olsa çevirip mi kumbaraya atsam 🤷‍♀️ siz daha deneyimlisiniz, sizce ne yapmalıyım
Her turlusunu yapiyorum ben...
Kizlar benim klavyem bir anda kayboluyor, yazmakta ve silmekte zorlaniyorum. Neden olabilir?

Sorun cozulmus sanki...

meneksemelifim meneksemelifim torunuma eski bir cuzdan verdim. Onun icinde 5-10 € biriktiriyoruz. Estikce dovizciden ufak ufak aliyorum, torunumda cuzdanina koyuyor.

Teneke kumbaram var. Icine 50 krs-1 tl atiyordum, simdilerde 5-10-20 tl da atiyorum. Ne zaman dolarsa acip, ceyrek, yarim aliyorum.

Bir de eski cuzdanim var. Ona topikcek cuzdan kumbara diyoruz...🤭
Ona da aylik harcligimdan ayirdiklarimi koyuyorum. Hayalimdeki koy evinin mutfak esyasini alirim dediydim ama bir anda hayir ve zekat parasi oluverdi...

Asil birikim maasi alinca hemen aldigim fiziki altin...

Biriktir de nasil biriktirirsen biriktir...🙃
Onemli olan istikrar...;)

Saat tam 14.00 da ÖSYM sağolsun hafta sonu gittiğim sinavin ücretini gönderdi 🙂 fakat durduğu yerde durmadı yine,kk borcunun bir kismini ödedim onunla,kaldı 106₺ borç.Bende 65 TL vardı 40 TL si ile pazar alışverişi yaptım.
7 kg patates
Salatalık
Yeşil biber
Patlıcan
Üzüm
Şeftali aldım.+ Bir külah dondurma
Beklediğim ödemeler var insallah eksiye girmeden yetişirler 😁 kk kullanmak istemiyorum cüzdanın dışına çıkardım sakladım onu yok sayıcam yine.

Değirmenden 25 kg un aldık, aşure lik döğme aldım.
Pazara gittik, sebze, meyve, kurutmalık biber, Kışlık için patlıcan aldım.
Acil hemen yemelik turşu için acur havuç aldım ve kurdum.
Kornişon aldım onu kuracağım.

Bereketli olsun canım, kolay gelsin 😍

Saat tam 14.00 da ÖSYM sağolsun hafta sonu gittiğim sinavin ücretini gönderdi 🙂 fakat durduğu yerde durmadı yine,kk borcunun bir kismini ödedim onunla,kaldı 106₺ borç.Bende 65 TL vardı 40 TL si ile pazar alışverişi yaptım.
7 kg patates
Salatalık
Yeşil biber
Patlıcan
Üzüm
Şeftali aldım.+ Bir külah dondurma
Beklediğim ödemeler var insallah eksiye girmeden yetişirler 😁 kk kullanmak istemiyorum cüzdanın dışına çıkardım sakladım onu yok sayıcam yine.
Harika , borçlardan kurtulmak gibisi yok
Aldıkların da bereketli olsun canım 🥰😘😍

Kolaylıklar dilerim canım bereketli olsun 🙂

Amin canım sağol 😍
Borçlu gezmeyi hiç sevmiyorum.
106 ₺ bile beni geriyor.
Ya ne güzel, ben de inşallah kredi kartı borcumu şu rakamlara indiririm ☺️🙏 bugün aybaşı, oturup yeni ayın takvimini hazırladım ajandama. Her ay için ayrı yaparım. Gelirler, giderler, kartlar vs. Eşimin kredi kartlarını kapattık çok şükür, benimkileri de eritiyoruz tüm nakitler oraya gidiyor. Mümkün olduğunca kullanmamaya çalışıyorum kartı.. İnşallah toparlanır 💛

Ya ne güzel, ben de inşallah kredi kartı borcumu şu rakamlara indiririm ☺🙏 bugün aybaşı, oturup yeni ayın takvimini hazırladım ajandama. Her ay için ayrı yaparım. Gelirler, giderler, kartlar vs. Eşimin kredi kartlarını kapattık çok şükür, benimkileri de eritiyoruz tüm nakitler oraya gidiyor. Mümkün olduğunca kullanmamaya çalışıyorum kartı.. İnşallah toparlanır 💛
İnşallah canım 🙂
İki kredi kartım vardı ikisini de aynı taktikle bitirdim (2.yi arada az az kullanıyorum )
Kartları kesip sadece borç odedim ve giderlerimi epey kistim bir dönem. Çünkü elim sürekli kartlara gidiyordu ayda 2000 e yakın asgari ödüyordum.Baktim böyle olmicak kartlardan önce birini kestim borcu sıfırlayıp kapattim,sonra da diğerini kestim limiti düşürdüm.Kk olmadan olmuor bazen oralarda kullanıyorum,bilet alırken mesela..

Eşinin kk kapatmisıniz seninki de kapanır ins canım en kısa zamanda 😉🤲

Yan binada komşu karantinaya alınmış anne babası korona olmuş o da onların yanında bir hafta kalmış diye.. kapıcımizin eşi de korona olup atlatmış kapıcıya geçmiş şimdi de o karantinada 🙄
Cidden çember daralıyor

Back