• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük birikimlerden büyük yatırımlara

Kızlar daha önce tarhana yapan var mı sorum var ilk kez yapıyorum 🥺

Yarın seminerleri başlıyor kızlar
Sabah erkenden kalktım konserveler bitti inşallah vakumlanmislardr ve ağız tadıyla yemek kısmet olur🙏
Biraz dinlenip ütü yapmam lazım ,sabah ancak oğlanın kahvaltısını yaptirma fırsatım olur ütü ile ugrasamam,🥺
Ama çok yoruldum ya kavunlari da doğradım dizdim tepsiye inşallah güzelce kurur tarhana hamurunu tekrar yoğurdum yani velhasili çok yorgunum🥺

Merhaba canım hu konuda @p_ritha ya katılıyorum.

Ben çocuklarımda bu tip şeyler sık bir şekilde yaşamadım
Aşağı kattaki annemin kiracısının çocuğu da eylül ayında 2 yaşına girecek
Bunları yazarken bile her sabah olduğu gibi şu anda saat yaklaşık 09 dan beri devam eden çığırma ağlama evdekileri birbirine katıyor
Onların altındakilere Allah sabırlar versin

Ben olsam çocuğun dikkatini başka yöne çekmeye çalışırım, ısrarla istenmeyen durumu sürdürüyorsa karşısında beklemem çıkarım başka odaya ya da mutfağa bir işe koyulurum
Çocuğa şunu söylerim bağırmaları bırakmazsa onu dinlemeyeceğimi söylerim
Ve dediğim gibi başka işle meşgul olurum
Yoksa dur,sus diye karşılık bulduğunda çocuk adeta inadına yapıyor hatta olumsuz hareketin dozunu artırarak yapıyor
Sanki o an sanırsın ki istediği adeta büyük insan gibi bu olumsuz durumu yaşamak
O nedenle buna müsade etmemek lazım kontrolü eline vermemek lazım
Ben böyle düşünüyorum çocuklarıma da böyle davranırdım bakarlar ki başka çare yok hemen yola gelirlerdi 😀😀
Evde sadece ikimiz varken öyle yapıyorum ama başkalarının yanında yapıyor bunları,kalabalık sevmiyor ben de sakinlessin de etrafı rahatsız etmeyelim diyorum.

Memlekette hic iki çift laf ettirmedi kimseyle.Herkes sohbet ediyo ya da bişey yiyiyo iciyo biz el ele kucak kucağa geziyoruz.Sakinlessin diye kucağıma aldığımda çok kişiden tepki gördüm,simartiyorsun demeye getirdiler,arada iki tokat at korksun senden dedi kardeşim ve yeğenim mesela.Kirgin ayrıldım biraz ama belli de etmedim.Ben iki yaş sendromu diye bakmaya çalışıyorum çevre ise her dediğini yaptınız ondan böyle oldu diyor,çok bunaldım bu konuda ve nerede hata ettim diye kendimi sorgular oldum.İkimiz varken bunlar hiç olmuyor.Kuzenim davet etmişti ondaydik,parka akvaryuma hayvanat bahçesine filan götürdüler bizi sagolsunlar hep çocuğun ilgisini çekecek yerleri seçtiler ama oğlum hiç memnun olmadı kucaktan inmedi kucakta olacak ve gezeceğiz onu istedi 🙄 bu sıcakta 14-15 kg çocuğu devamlı nasıl gezdireyim kucakta arabasını da getirmedim
Selam canim,normal bir durum.iki yas krizleri, sebebsiz yere aglamalar, illa Ben yapicam demeler, hatta benim ki erken bile basladi.maalesef Bu ataklar sürekli inisli cikisli devam Ediyor. Büyük kizim Tam büyüdü derken, tekrardan yasiyoruz ataklari.doktorumuz normal dedi.Allah biz Annelere sabir, gün kuvvet versin.cocuklar cok zor büyüyorlar,daha bütün ergenligi var....
Varyemez Varyemez ,Altinlarin bereketli olsun 😀
CanTorun CanTorun ,Allah sabir versin geride kalanlara.ölenlere Allah rahmet Etsin.
Geçici bir süreç olduğunu tahmin ettim ama bu süreci doğru yonetmeliyim pedagog ile görüşmeyi bile düşündüm bu süreç için .
Günaydın kizlaarr 🥰
Ben de dün 200 küsur harcadım tamamı kışlık hazırlığı için
Ajvar sos yaptım 6 kavanoz
Patlıcanlı karışık kahvaltılık degiisk bı şey daha yaptim 4 kavanoz da o
Ve tarhana yaptık esimle yoğurduk ama çok yapmışız ya tüm sulale nasiplenir anneme ve KV me veririm biraz inşallah tadı güzel olursa tabi.

Bugün 7-8 büyük kavanoz domates sosu yapmayı planlıyorum ve kavun erik muz şeftali kurutacagim ilk defa aldım ama şuan boş tepsi yok biraz yer açılsın onlara da sıra gelecek
Bunlar da benim kırmızı kızlarım 🤩Eki Görüntüle 2679184
Aldıkların bereketli olsun canım kolay gelsin
Kucuk ergen...😍
Benim torunum aglama krizlerini sarilarak atlatirdi. Hic konusmaz, sadece sarilirdik. Bir kac dakikaya gecerdi.
Hâlâ var bu huyu. Ofkelendiginde, cok uzuldugunde aglar ve beni sakinlestirin der, biz de sariliriz...🥰
Bizimki de sever sarılmayı ama onu bunu firlattiktan sonra 🙄 bu huy yeni geldi. Emziği istiyor verince fırlatıyor bardağı istiyor alınca yere atıyor filan.O sırada kucağa alıp almamakta kararsız kalıyorum
Bı süredir topiği uzaktan takip ediyorum ama konu çocuklar olunca yazmak istedim,lütfen hoş görün 🙂
Farklı pedogojik yaklaşımlar elbette denenebilir ama benim tavsiyem ağlamanın çocuğun hangi ihtiyacından kaynaklandığını anlamaya çalışmak ve yanında olduğunuzu hissettirmek.23 aylık demişsiniz muhtemelen duyguları ile nasıl başa çıkacağını bilemiyor ve yönetmeyi tam da ssizden öğreneceği bir dönem.Sarilip(izin verirse) hiç konuşmadan sakinlesmesini bekleyebilirsiniz. Mümkün oldukça yorumdan kaçının bunlar zamanla iç konuşması haline geliyor çocukların.O kaos anında hepsini düşünmek ve yapmak çok zor ama fark ettiğiniz anda değiştirebilirsiniz yine de davranışınizi🙂
Evet bunları okumuştum bir yerlerde.Cok dogru..Tam da bu süreçte doğru adımlar atmalı çok daha sabırlı olmalıyım.Sarilmaya izin verir ama biseyleri alıp attıktan sonra.. Sarılsa bile istediği illa ki olacak hem de hemen 😔
Önerileriniz için çok teşekkürler ❤️

Evde sadece ikimiz varken öyle yapıyorum ama başkalarının yanında yapıyor bunları,kalabalık sevmiyor ben de sakinlessin de etrafı rahatsız etmeyelim diyorum.

Memlekette hic iki çift laf ettirmedi kimseyle.Herkes sohbet ediyo ya da bişey yiyiyo iciyo biz el ele kucak kucağa geziyoruz.Sakinlessin diye kucağıma aldığımda çok kişiden tepki gördüm,simartiyorsun demeye getirdiler,arada iki tokat at korksun senden dedi kardeşim ve yeğenim mesela.Kirgin ayrıldım biraz ama belli de etmedim.Ben iki yaş sendromu diye bakmaya çalışıyorum çevre ise her dediğini yaptınız ondan böyle oldu diyor,çok bunaldım bu konuda ve nerede hata ettim diye kendimi sorgular oldum.İkimiz varken bunlar hiç olmuyor.Kuzenim davet etmişti ondaydik,parka akvaryuma hayvanat bahçesine filan götürdüler bizi sagolsunlar hep çocuğun ilgisini çekecek yerleri seçtiler ama oğlum hiç memnun olmadı kucaktan inmedi kucakta olacak ve gezeceğiz onu istedi 🙄 bu sıcakta 14-15 kg çocuğu devamlı nasıl gezdireyim kucakta arabasını da getirmedim

Geçici bir süreç olduğunu tahmin ettim ama bu süreci doğru yonetmeliyim pedagog ile görüşmeyi bile düşündüm bu süreç için .

Aldıkların bereketli olsun canım kolay gelsin

Bizimki de sever sarılmayı ama onu bunu firlattiktan sonra 🙄 bu huy yeni geldi. Emziği istiyor verince fırlatıyor bardağı istiyor alınca yere atıyor filan.O sırada kucağa alıp almamakta kararsız kalıyorum

Evet bunları okumuştum bir yerlerde.Cok dogru..Tam da bu süreçte doğru adımlar atmalı çok daha sabırlı olmalıyım.Sarilmaya izin verir ama biseyleri alıp attıktan sonra.. Sarılsa bile istediği illa ki olacak hem de hemen 😔
Önerileriniz için çok teşekkürler ❤
Asla !!! tokat ,dayak kısacası şiddetin her türlüsüne hayır
Kalbinde ruhunda beyninde onulmaz yaralar açılır
Şiddetle terbiye olmaz

Alttan alıp sakin tavırla ama senin sakinliğini de kullanmasına müsade etmeyerek o ince çizgiyi aşmadan mesajını iletmeye çalış canım
😍

Asla !!! tokat ,dayak kısacası şiddetin her türlüsüne hayır
Kalbinde ruhunda beyninde onulmaz yaralar açılır
Şiddetle terbiye olmaz

Alttan alıp sakin tavırla ama senin sakinliğini de kullanmasına müsade etmeyerek o ince çizgiyi aşmadan mesajını iletmeye çalış canım
😍
Tabiki Allah şaşırtmasın asla ! Bunun öneri olarak sunulması bile çok gücüme gitti benim olmadığım yerde tokat atacaklar demrkki diyorum.
Bu bir süreç ve başarılı şekilde geçeceğiz Allah'ın izniyle. Allah'ın emanetleri onlar Allah dileyene bakabilecek sabır gösterebilecek her kadına nasip etsin

Purpplee Purpplee cocuk buyuturken elestiren, akil veren cok olur. Ciddiye almamayi ogrenmek lazim.
2 evlat ve 1 torundan sonra tek bildigim, boool bollll opup, koklamak ve sarilmak gerektigi...Sevgi her seyin ilacidir. Kainat sevgi uzerinde duruyor.
Saglikla buyut yavrunu...
Tokatla vs diyeni de tersle gitsin. 😖
Halt etmis onlar!
Kesinlikle katılıyorum.Neyse ki memlekette değilim de çok maruz kalmıyorum normal zamanlarda bu eleştirilere, akıllara.Allah kimseyi çocuğuna ya da herhangi bir çocuğa el kaldıracak kadar aciz yapmasın

Tabiki Allah şaşırtmasın asla ! Bunun öneri olarak sunulması bile çok gücüme gitti benim olmadığım yerde tokat atacaklar demrkki diyorum.
Bu bir süreç ve başarılı şekilde geçeceğiz Allah'ın izniyle. Allah'ın emanetleri onlar Allah dileyene bakabilecek sabır gösterebilecek her kadına nasip etsin
Belki de kuzucuğun sadece seninle vakit geçirmek istiyordur, seninle olmaktan mutludur daha çok küçük o hayatı tanımaya çalışırken bazen belki de hayat olanca hızıyla üstüne üstüne geliyordur
Nereden bilelim küçük dünyasında ne yaşadığını ne düşündüğünü ...
Hayırlısıyla hepsi geçecek 😍

Belki de kuzucuğun sadece seninle vakit geçirmek istiyordur, seninle olmaktan mutludur daha çok küçük o hayatı tanımaya çalışırken bazen belki de hayat olanca hızıyla üstüne üstüne geliyordur
Nereden bilelim küçük dünyasında ne yaşadığını ne düşündüğünü ...
Hayırlısıyla hepsi geçecek 😍
O kadar güzel bir tespit ki..benimle yalnızken çok neşeli sürekli oyunlar sebeklikler yapar bana, babaya da aynı şekilde.Merakli ama biraz da ürkek bir çocuk,nelerden korkup bana kaçıyor kim bilir

Purpplee Purpplee farkli bir sehir diyorsun, cocuk konfor alanindan cikmis, en iyi bildigi ve guvendigi kisi annesi. Allah korusun uysan o akli evvellere, cocugu tokatlasan, guvendigi dali kirilir kuzucugun...Hayatta onu korumasi, sevmesi gereken kisiden neden korksunmus yavru...
O tavsiyede bulunanlarin kalpleri corakmis, verimsizmis. 😖
Belki de bu sevgisizligi hissettigi icin huzursuz oldu cocuk...😔

Kızlar daha önce tarhana yapan var mı sorum var ilk kez yapıyorum 🥺
Kendim en son 15 yaşında iken malzemelerini annem ayarlamış ben de yoğurmuştum
Kendim hiç yapmadım ama annemden lazım olur dursun diye tarif almıştım

Önce maya hazırlama işlemi
2 yk evdeki tarhanadan
2 yk un
Suyla karıştır boza kıvamında olsun akşamdan hazırla sabaha kadar oda sıcaklığında mayalansın

Gelelim diğer malzemelere

1 kg soğan
1 kg kırmızı biber
Fazla acı olsun istemezsen 200 300 gram acı biber acı istersen 500 gram (tarhanalık acı biber )
1 ya da 1.5 kg etli domates
1 ya da 1.5 kg yoğurt
3 ya da 5 yk kuru nane
1 yk tuz
Aldığı kadar un
Kulak memesi yumuşaklığına yoğrulacak
21 gün mayalarız

Not: istenirse 500 gr nohut haşlanır eklenebilir

Son düzenleme:
Purpplee Purpplee farkli bir sehir diyorsun, cocuk konfor alanindan cikmis, en iyi bildigi ve guvendigi kisi annesi. Allah korusun uysan o akli evvellere, cocugu tokatlasan, guvendigi dali kirilir kuzucugun...Hayatta onu korumasi, sevmesi gereken kisiden neden korksunmus yavru...
O tavsiyede bulunanlarin kalpleri corakmis, verimsizmis. 😖
Belki de bu sevgisizligi hissettigi icin huzursuz oldu cocuk...😔
Belkide😔çocuk cidden kendisine sevgiyle yaklasani hissediyor ve görünce direkt gülümsüyor.
Ben onların çocuklarına (yegenlerime)bakmaya kiyamiyordum yaz tatilimde onlara çok baktım ama benim bir oğluma teyzelik yapamadı örneğin kardeşim.Kesin bir yerde ben görmeden gözlerini parlatip durtuklemistir.

Uyuyordu,az önce ağlayarak uyandı.Ben de tam yiyecek birşeyler hazırlamıştım yemeye başlamıştım,nasıl açım ama.Kucagima alıp yemeğe devam etmeme izin vermedi devamlı ağlıyor kucakta ayağa kalkıp yürüyünce susuyor.Aclik bir yandan çocuk bir yandan.Neyse oğlusu sandalyeye oturtup hızlıca yemek zorunda kaldım simdi tekrar uyuttum uykusunu alamamış ondan yapmış öyle.Ah annelik cidden zor zanaat.

Canım

2 yk evdeki tarhanadan
2 yk un
Suyla karıştır boza kıvamında olsun akşamdan hazırla sabaha kadar oda sıcaklığında mayalansın

1 kg soğan
1 kg kırmızı biber
Fazla acı olsun istemezsen 200 300 gram acı biber acı istersen 500 gram (tarhanalık acı biber )
1 ya da 1.5 kg yoğurt
3 ya da 5 yk kuru nane
1 yk tuz
Aldığı kadar un
21 gün mayalarız

sizin tarhana da güzel oluyor, biz döğme ve yoğurtla yapıyoruz. Maraş tarhanası var cips gibi incecik @ Salty hangi tarhanadan yapıyor aceba.

2 yk evdeki tarhanadan
2 yk un

1 kg soğan
1 kg kırmızı biber
1 ya da 1.5 kg yoğurt
3 ya da 5 yk kuru nane
1 yk tuz
Aldığı kadar un
21 gün mayalarız

21 gün mü 🙁🙁

Malzemeler aynı ama nohut koydum ön mayalamayi yapmadım tarifte o yoktu,ben kivamdan emin olamadım ,kıvamı nasıl olacak tam olarak,netten baktiklarim kaşıkları karıştırılan ele yapışan kıvamda benimki de öyle,doğru mu acaba yoksa daha un eklemeli miyim

Back