• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük birikimlerden büyük yatırımlara

L

Ben 31 yasindayim. Esim 34. 9 yillik evliyoz. Herseyi kendimiz yaptik. 400 bin civari ederi olan bir evimiz,230 bin civari da bir arabamiz var. Evimizin borcu yok. Arabanin bir miktar daha var. Tamami ile kendimiz yaptik. 2 ve 7 yaslarinda 2 cocugumuz var. Esim ailesi oldugu icin tabiki uzukuyor ama benim gorusumu almadan asla birsey yapmaz. Bu nenim fikrimdi zaten. Yardimci olalim istersen dedim. Kendi aileme bahsetmedim. Fakat eger yardim edersek anneme de bilezik yapmayi dusunuyorum

Herşeyi kendiniz üstlenmişsiniz ne güzel
Kayınvalide kayınpeder bu zamana kadar ne işle mesgulmüş yani iyi gün kötü gün için birşeyler koymayı düşünmemişler mi kenara 🙄
Bizim burada bir laf vardır doğurduğun evlâdı sermaye gözüyle bakmak anlamında
Doğur doğur duvar kovuğuna koy gün gelir lazım olur
Eşinden başka evlatları var mı?
Şu da olabilir ev alırsınız tapusu size ait bir evde ölene kadar yaşarlar bunda siz de razı iseniz hiç sıkıntı yok
Ama üstlerine ev almak hiç mantıklı değil bence

Abla direk msja alinti yaptim kusura bakma
Nasilsin iyimisin
Ben iyiyim dolapta kalan son bosluklara buldugumu tıkıstırıyorum
Iyiyim canım sağolasın
Iyi yapıyorsun anladığım kadarıyla kış hazırlığı
bol bereketli olsun canım Allah güle güle yemeyi yedirmeyi nasip etsin 😍🥰

Iyiyim canım sağolasın
Iyi yapıyorsun anladığım kadarıyla kış hazırlığı
bol bereketli olsun canım Allah güle güle yemeyi yedirmeyi nasip etsin 😍🥰

Amin abla
Evet kislik birseyler yapiyorum Bu kis zor gecicek diye korkuyorum
Kimsede yine evlere kapanacak guc yok.
En azindan hastalik mevsiminde daha izole yasayabilriz
Hem bana da mesgale oluyor mutfakla ugrasmayi seviyorum

Amin abla
Evet kislik birseyler yapiyorum Bu kis zor gecicek diye korkuyorum
Kimsede yine evlere kapanacak guc yok.
En azindan hastalik mevsiminde daha izole yasayabilriz
Hem bana da mesgale oluyor mutfakla ugrasmayi seviyorum
Karıncalar gibi hazırlanmak kışa ne güzel
Ben de çok seviyorum mutfağı, mutfak işlerini 😍🥰

Herşeyi kendiniz üstlenmişsiniz ne güzel
Kayınvalide kayınpeder bu zamana kadar ne işle mesgulmüş yani iyi gün kötü gün için birşeyler koymayı düşünmemişler mi kenara 🙄
Bizim burada bir laf vardır doğurduğun evlâdı sermaye gözüyle bakmak anlamında
Doğur doğur duvar kovuğuna koy gün gelir lazım olur
Eşinden başka evlatları var mı?
Şu da olabilir ev alırsınız tapusu size ait bir evde ölene kadar yaşarlar bunda siz de razı iseniz hiç sıkıntı yok
Ama üstlerine ev almak hiç mantıklı değil bence
Acikcasi buna razi degilim. Ben 2. Bir ev alacaksam kendi uzerime alip kira almak isterim.ki su an goreve baslar baslamaz bunu yapmak gibi bir niyetim var. Esim de diyor zaten kimseye ev alamayiz sadece gonlunden gecerse olur dersen almak istedikleri de yardimci oluruz. 2 cocugum var once onlar gelir diyor. Buyuk konusmak istemem ne olacagimiz belli degil ama hic dusunmemisler. Cok sasiriyorum bazen. Trilyonlar gecmis ellerinden. 6 ev 4 araba 1 buyuk arsa gitmis ellerinden iflas suresinde. Doyecek birsey bulamiyorum
3 kardesler. 2 erkek daha var. Biri calisiyor biri univ ogrencisi. Calisan pamdemide isten ayrildi bekliyir su an

Acikcasi buna razi degilim. Ben 2. Bir ev alacaksam kendi uzerime alip kira almak isterim.ki su an goreve baslar baslamaz bunu yapmak gibi bir niyetim var. Esim de diyor zaten kimseye ev alamayiz sadece gonlunden gecerse olur dersen almak istedikleri de yardimci oluruz. 2 cocugum var once onlar gelir diyor. Buyuk konusmak istemem ne olacagimiz belli degil ama hic dusunmemisler. Cok sasiriyorum bazen. Trilyonlar gecmis ellerinden. 6 ev 4 araba 1 buyuk arsa gitmis ellerinden iflas suresinde. Doyecek birsey bulamiyorum
3 kardesler. 2 erkek daha var. Biri calisiyor biri univ ogrencisi. Calisan pamdemide isten ayrildi bekliyir su an
Anladım hayattan ders almamışlar
Nasıl iflas etmişler?

Anladım hayattan ders almamışlar
Nasıl iflas etmişler?
Dukkan sahipleriydi bunlar.zamanla isler dusmus ama kapatmamakta israr ede ede bu duruma gelmisler birkac ortak. Tek dukkan degil bu arada,bir kac tane. Gercekten boyle elestirince korkuyorum ne olacagimi belli degil ama sasirmadan da edemiyorum. Bu ne rahatlik diye.

Dukkan sahipleriydi bunlar.zamanla isler dusmus ama kapatmamakta israr ede ede bu duruma gelmisler birkac ortak. Tek dukkan degil bu arada,bir kac tane. Gercekten boyle elestirince korkuyorum ne olacagimi belli degil ama sasirmadan da edemiyorum. Bu ne rahatlik diye.
Hayır , bu eleştirmek değil zaten ben de sürekli soruyorum farkındaysan amaç ders çıkarmak
Bir iş neden batar çok batıran gördüm de duydum da
Bildiğim birkaç sebebi sıralayayım

Gece hayatı düşkünlüğü
Şükürsüzlük
Kibir
Zina
Yanlış bir ticaret anlaşması
Beddua alma
Pervasızca gezip tozma yeme içme eğlenme öyle ki ibadetleri unutturacak kadar ya da ilk sıraya koymayacak kadar
Faizle iş çevirme vs vs

Benim nacizane fikrim hayatı ince eleyip sık dokumaya çalışarak sabır dua şükür tevekkülle yaşamak lazım
İş,eş,sosyal hayat vs hepsi için geçerli...

Hayır , bu eleştirmek değil zaten ben de sürekli soruyorum farkındaysan amaç ders çıkarmak
Bir iş neden batar çok batıran gördüm de duydum da
Bildiğim birkaç sebebi sıralayayım

Gece hayatı düşkünlüğü
Şükürsüzlük
Kibir
Zina
Yanlış bir ticaret anlaşması
Beddua alma
Pervasızca gezip tozma yeme içme eğlenme öyle ki ibadetleri unutturacak kadar ya da ilk sıraya koymayacak kadar
Faizle iş çevirme vs vs

Benim nacizane fikrim hayatı ince eleyip sık dokumaya çalışarak sabır dua şükür tevekkülle yaşamak lazım
İş,eş,sosyal hayat vs hepsi için geçerli...

Yani gece hayati vs yok. Oyle tipler degiller. Bilmiyorum ama bence ticaretten pek anlamiyorlar. Yeme icme gezme de degil. Hic bir yeri gezmemisler. Esim kucukken vsrlik i icinde yokluk cekmis. Sadece dusu digumde diyorumki ibsan kenarda birseyler ayirmaz mi, bu kadar rahat olunur mu. Anlam veremiyorum. Ve kimsenin sorumsuzlugunun sobucuna biz katlanacak degiliz. Ha yine diyorum ev alirlarsa 3 5 yardim ederiz anne babasidir. Ama fazlasina gonlum razi degil. Benim de 2 cocugum var

Yani gece hayati vs yok. Oyle tipler degiller. Bilmiyorum ama bence ticaretten pek anlamiyorlar. Yeme icme gezme de degil. Hic bir yeri gezmemisler. Esim kucukken vsrlik i icinde yokluk cekmis. Sadece dusu digumde diyorumki ibsan kenarda birseyler ayirmaz mi, bu kadar rahat olunur mu. Anlam veremiyorum. Ve kimsenin sorumsuzlugunun sobucuna biz katlanacak degiliz. Ha yine diyorum ev alirlarsa 3 5 yardim ederiz anne babasidir. Ama fazlasina gonlum razi degil. Benim de 2 cocugum var
Zor bir durum
Allah hepimizin yardımcısı olsun
Haklısın sen de çocuklarını düşünmek zorundasın
İnsanın kendinde olmadı mı kimsede olmuyor ne yazıkki
En doğru kararı vermeniz dileğiyle canım benim 🙂

Zor bir durum
Allah hepimizin yardımcısı olsun
Haklısın sen de çocuklarını düşünmek zorundasın
İnsanın kendinde olmadı mı kimsede olmuyor ne yazıkki
En doğru kararı vermeniz dileğiyle canım benim 🙂
Cok tesekkurler amin. Keske azicik.insanin icine sindirseler. Ben gonul rizasiyla veririm. Bosver bu dunya gecici ver annen baban derim . Ev alacaklarsa destek olalim derim ki diyorumda. Ama ev aldik araba aldik bir hayirli olsun demediler. Zorla dedirttik. Bir borcam alip ev gormwye gelemdiler. O kadar ilgisiz ve tuhaflarki

Cok tesekkurler amin. Keske azicik.insanin icine sindirseler. Ben gonul rizasiyla veririm. Bosver bu dunya gecici ver annen baban derim . Ev alacaklarsa destek olalim derim ki diyorumda. Ama ev aldik araba aldik bir hayirli olsun demediler. Zorla dedirttik. Bir borcam alip ev gormwye gelemdiler. O kadar ilgisiz ve tuhaflarki
O zaman iyi niyeti kötülükle karşılık bulmuş ablandan nacizane tavsiye
Herkes kendi problemine birazcık kendisi kafa yorsun
Sonunda yapmasaydı ya da yapmasaydın lafıyla karşılaşma ihtimalini de aklının bir köşesinde bulundur derim canım

Back