Küçük birikimlerden büyük yatırımlara

Banka Hesabı: 12206,17 TL
KK. borcu: 14105,73 TL +1990 TL (Zara online alışveriş) +525 TL (Pull&Bear alışveriş 3 taksite böldürdüm)+770 TL Yemek yedik+327 Tl çitlekçi alışveriş = 17760 TL Son ödeme tarihi Ayın 5i maaşla ödeyeceğim.
Sanal Kart: 1472 TL (795 TLsi arkadaşlardan gelecek)
Sma Bağış 50 TL
Eğlence=200 TL
Dedesinden Oğluma Harçlık +200 TL
Cüzdan: 1820 TL

Cumartesi evdeydim .Pazar günü karşıya misafirliğe gittik.5 yer dolaştık evden hediye 1000 TL lik birşey götürmüştüm baktım yanımdakiler 200-300 tl ye birşeyler alıyor bende öyle yaptım.

Geçen hafta 2000 TL civarı market harcaması yapmıştım birde zeytinyağı siparişi vermiştim 2000 TL de ona gitti.

2 araba 5 aile karşıya gittik.Gelinimizde yanımızdaydı.Arabada yer olduğu için beraber gittik.Kız gerçek manada varyemez.Bizde asker yemeğine hastaya gidene başsağlığına vs ufak tefekte olsa birşey alınır .Başsağlığına çay şeker gibi şeyler.O olmazsa paran yoksa en azından bir paket makarna alırsın oda yok.Elin boş gitmezsin yani.Birtek hastaya meyve aldı birde asker evine borcam aldı.Diğer yerlere almadı .

Bu kız geçen haftalarda kuzene başsağlığına gittiğimizde de almadı biz aldık.Her seferinde alışkanlık olmasın diye ona bu sefer ben almadım hatta arabadan çıkmadım.Eşim o kızın teyzesi diğer kadınlar falan markete gitti.Gelin arabadan inmedi .Eşimde sormuş onada alınacakmı diye teyzesi birşeyler almış.Eline verdi boş gitme diye .

Birtek bu kız almıyor hep yancı geçiniyor.Başkası alsın diye bekliyor.Bir değil iki değil .Sabır çekip susuyorum birgün fena patlayacağım korkuyorum.Hep alttan alıyorum.Huyu bu yani hiç değişmiyor.

O yüzden onunla birşey yapmak gelmiyor içimden biliyorumki hep bana yıkılacak.Mecbur kalmadıkça onunla bir yere gitmek istemiyorum.Diğer insanlarla ise gitmekten keyif alıyorum.

Oğlunun doğumgününü bile bizde kutluyor öyle varyemez. Ben çalışıyorum o evhanımı .Bütün bir hafta yatıp Cuma akşamı beni arayıp abla müsaitsen yarın size geleceğiz oğlumun doğumgünü kutlayacağız diyebilen bir insan.O şokla hayırda diyememiştim.Ondan para çıkmasın diye yapıyor .Yeme içme bizden pasta ondan.Onuda şoktan uyduruk donmuş bir pasta alıp geliyor pasta diye.

Yazın abim geldi evine yemeğe çağırmadı yiğenim geldi yine öyle.Artık benim söylememle mecburiyetten yiğenimi bir gün yemeğe aldılar.Hep sizde yiyelim içelim gezelim kafasındalar.Yüz versem Allahın günü gelecekler.

Eli kolu sağlam hasta değil çocuklarıda büyük ama çalışmıyor başkasından bekliyor herşeyi.Geçen çocuklara 5-6 tane kitap lazım olmuş bana soruyor bende vardı verdim. 10 saat uzaklıktaki memleketteki insana kadar arıyor kitap istiyor para verip almak aklına gelmiyor.
Ben olsam gerekirse çalışırım kimseyede minnet etmem çoluğumun çoçuğumun ihtiyaçlarını kendim karşılarım.Sağlıklı olduktan sonra bebeğin veya bakman gereken yaşlın olmadıktan sonra haftanın yedi günü evde yan gelip yatıp çocukların ihtiyaçları için başkasına el açmak bana saçma geliyor.

Ben cimri insan sevmiyorum hepde beni buluyorlar

Cumartesi evdeydim .Pazar günü karşıya misafirliğe gittik.5 yer dolaştık evden hediye 1000 TL lik birşey götürmüştüm baktım yanımdakiler 200-300 tl ye birşeyler alıyor bende öyle yaptım.

Geçen hafta 2000 TL civarı market harcaması yapmıştım birde zeytinyağı siparişi vermiştim 2000 TL de ona gitti.

2 araba 5 aile karşıya gittik.Gelinimizde yanımızdaydı.Arabada yer olduğu için beraber gittik.Kız gerçek manada varyemez.Bizde asker yemeğine hastaya gidene başsağlığına vs ufak tefekte olsa birşey alınır .Başsağlığına çay şeker gibi şeyler.O olmazsa paran yoksa en azından bir paket makarna alırsın oda yok.Elin boş gitmezsin yani.Birtek hastaya meyve aldı birde asker evine borcam aldı.Diğer yerlere almadı .

Bu kız geçen haftalarda kuzene başsağlığına gittiğimizde de almadı biz aldık.Her seferinde alışkanlık olmasın diye bu sefer ben almadım hatta arabadan çıkmadım.Eşim o kızın teyzesi diğer kadınlar falan markete gitti.Gelin arabadan inmedi .Eşimde sormuş onada alınacakmı diye teyzesi birşeyler almış.Eline verdi boş gitme diye .

Birtek bu kız almıyor hep yancı geçiniyor.Başkası alsın diye bekliyor.Bir değil iki değil .Sabır çekip susuyorum birgün fena patlayacağım korkuyorum.Hep alttan alıyorum.Huyu bu yani hiç değişmiyor.

O yüzden onunla birşey yapmak gelmiyor içimden biliyorumki hep bana yıkılacak.Mecbur kalmadıkça onunla bir yere gitmek istemiyorum.Diğer insanlarla ise gitmekten keyif alıyorum.

Oğlunun doğumgününü bile bizde kutluyor öyle varyemez. Ben çalışıyorum o evhanımı .Bütün bir hafta yatıp Cuma akşamı beni arayıp abla müsaitsen yarın size geleceğiz oğlumun doğumgünü kutlayacağız diyebilen bir insan.O şokla hayırda diyememiştim.Ondan para çıkmasın diye yapıyor .Yeme içme bizden pasta ondan.Onuda şoktan uyduruk donmuş bir pasta alıp geliyor pasta diye.

Yazın abim geldi evine yemeğe çağırmadı yiğenim geldi yine öyle.Artık benim söylememle mecburiyetten yiğenimi bir gün yemeğe aldılar.Hep sizde yiyelim içelim gezelim kafasındalar.Yüz versem Allahın günü gelecekler.

Eli kolu sağlam hasta değil çocuklarıda büyük ama çalışmıyor başkasından bekliyor herşeyi.Geçen çocuklara 5-6 tane kitap lazım olmuş bana soruyor bende vardı verdim. 10 saat uzaklıktaki memleketteki insana kadar arıyor kitap istiyor para verip almak aklına gelmiyor.
Ben olsam gerekirse çalışırım kimseyede minnet etmem çoluğumun çoçuğumun ihtiyaçlarını kendim karşılarım.Sağlıklı olduktan sonra bebeğin veya bakman gereken yaşlın olmadıktan sonra haftanın yedi günü evde yan gelip yatıp çocukların ihtiyaçları için başkasına el açmak bana saçma geliyor.

Ben cimri insan sevmiyorum hepde beni buluyorlar
En nefret ettiğim insan tipi cimri
Acik acik söyleyin alınırsa alınsın niye kendi kendinize sinir olacaksınız. Böyle biriyle görüşmemek için 40 takla atarım herhalde evlerden irak

5- 6 kitaptan bir tanesi bizdeydi öbürlerinin biri annesindeymiş birini arkadaşından almış bulamadığı bir tane kalmış onuda memleketten birine sormuş ara tatile İstanbula gelirse gelirken getirsin diye😮 Ben duydukça şok oluyorum her defasında daha çok şaşırtıyor beni .Kitapçıda bulamazsan veriyorsun internete siparişi kapına kadar geliyor herşey artık.Niye ondan bundan isteyim.

Günaydın bu arada
En nefret ettiğim insan tipi cimri
Acik acik söyleyin alınırsa alınsın niye kendi kendinize sinir olacaksınız. Böyle biriyle görüşmemek için 40 takla atarım herhalde evlerden irak
Günaydın canım

Şaka yollu söylemeyi becerebilsem söyleyeceğimde beceremiyorum.Geline söyleyeceğim ondan sonra erkek kardeşimle papaz olacağım onuda istemiyorum.İdare edip gidiyorum.Ama abimler çok kızdılar çok bozuldular.İki senede bir Almanyadan geliyorlar.Üç bilemedin dört gün kalıyorlar.

Gelinin teyzesinin kayınvalidesi vefat etmişti.Gelinin dıdısının dıdısı yani.önemsiz biri.

Anneside kızkardeşine cenaze evine gitmiş.Gelinin babası ve erkek kardeşide işe gidiyorlar

Abimlerde gitmeden erkek kardeşime gitmek istiyordu .Babam kardeşime abinleri gitmeden yemeğe davet edin demiş.Oda eşime bir danışayım demiş.Eşide babasının evindeymiş.Annem evde yok babamlara yemek hazırlıyorum demiş.Kazık kadar iki adama yemek hazırlayacakmış sanki küçük bebekler.İlla hazırlaman gerekiyorsa kendi evinde hazırla babanda gelsin kardeşinde eşinin abiside gelsin halbuki.

Kardeşim gelinin annesinin evinde babasına ve kardeşine yemek hazırlayacağını babama söylerken hopörler açıkmış abim ve karısı maalesef duymuş bozulmuş.

Sonradan gelin aradı eve geçeceğim eve buyrun gelin yemeğe dedi ama boşver sağol dediler gitmediler.Gelin para çıkacak masraf edecek diye ödü kopuyor

Son düzenleme:
Yani cimrilikten değil ama bende her gidilen yere birşey alma zorunda olmayı sevmem. Zorundalıktan değilde içimden gelirse alırım alırken de fiyat bakmam genellikle evlerine ilk defa gideceğim insanlara hediye tarzı bir şeyler yada daha çok oturmaya gideceğim yerlere atıştırmalıklar vb.
Ama misafir davet etmemek için yan çizmek, yada ne bileyim oğlumun doğum gününü başka yerde kutlamak bunlar değişik kafalar. Çok bir sebep olacak konusu dönecekte belki e hadi o zaman orda kutlayalım diyebilirim.
Gerçi her yerde adetler vs farklı.. Çok yorumda yapamadım en iyisi mesafe koymak sanırım.. Müsait değilim demek en güzel usulü olan gibi geldi bana..

Allah'a sonsuz kere şükürler ve de hamd olsun
Bugün harika geçti bazı güzel şeyler yaşadım almam gereken mesajları aldım
Rabbim beni bu kadar mı düşünüyorsun dememi sağlayan😪 😍🥰

penceremden penceremden canım o doğum günü mevzusu geçen seneydi öyle hatırlıyorum ve çok tuhafıma gitmişti
Senin için de bu kadarı fazla bu kızcağız niye kendini kullandırıyor diye içten içe hayıflanmıştım

Anladığım kadarıyla kardeşin hanım ağzına bakan tayfadan

Insan eşinin ağzına bakar ama bakılacak konu var bakılmayacak konu var

Ben olsam hiç ne kızı verip ne de dünürü küstürmeden bundan sonraki taleplerine hep ret yanıtı verirdim sakince hep meşru bahaneler bularak
Mesafe şart böylelerine 😘

ay ablaaa ne olduki valla merak ettim ben şimdi :KK49:
Kız bunda ne varki diyebilirsiniz ,küçük meseleler gibi görünebilir ama benim için çok değerli Rabbimin yanımda olduğunu bilmek adına gönlümün o sıcaklığı hissetmesi adına

Yetiştirmem gereken eğitimler vardı ben sabah ilk saate girdim çocuklar öğretmenim sınavımız ne olur bize müsaade edin çalışalım dediler kıramadım belki hafta sonu köyde çalışma imkanı olmadı birçoğunun ne bileyim
Tamam dedim sonra aklıma birden eğitimler geldi açtım sınıftaki akıllı tahtayı oldukça sessize aldım eğitimleri bitirdim

Evden okula turşu götürmeyi unuttum diye hayıflanmıştım ama bugün okula yarım gün diye yemek gelmedi
Kek götürdüm onu ikram ettim dualarını aldım
Diğerini ağırlık yapmamış oldum yarın da okul yok
Sabah elimde birkaç parça eşya vardı Allah'ım demek bunu da taşıma diye unutturdu dedim 😘🥰

küçük erkek kardeşimde kabahat çok neyse kafanızı şişirdim kusura bakmayın şimdiden iyi tatiller
Bence kardeşine de . Eşine para vermiyor musun oğlum biz mahcup olmasın diye idare ediyoruz ama başka yerde mahcup olur utanır falan desen belki kardeşin para veriyor durumun farkında değil

Yani cimrilikten değil ama bende her gidilen yere birşey alma zorunda olmayı sevmem. Zorundalıktan değilde içimden gelirse alırım alırken de fiyat bakmam genellikle evlerine ilk defa gideceğim insanlara hediye tarzı bir şeyler yada daha çok oturmaya gideceğim yerlere atıştırmalıklar vb.
Ama misafir davet etmemek için yan çizmek, yada ne bileyim oğlumun doğum gününü başka yerde kutlamak bunlar değişik kafalar. Çok bir sebep olacak konusu dönecekte belki e hadi o zaman orda kutlayalım diyebilirim.
Gerçi her yerde adetler vs farklı.. Çok yorumda yapamadım en iyisi mesafe koymak sanırım.. Müsait değilim demek en güzel usulü olan gibi geldi bana..
Normal ev oturmalarında birşey götürmüyoruz canımız isterse alıyoruz istemezse almıyoruzda askerden gelene bassagligina vs her zaman olmayan şeylerde götürüyoruz.

Bence kardeşine de . Eşine para vermiyor musun oğlum biz mahcup olmasın diye idare ediyoruz ama başka yerde mahcup olur utanır falan desen belki kardeşin para veriyor durumun farkında değil
Kredi kartı vardı elinde .Para sorunu olan bir insan değil .Kendi evi birde kira aldığı evi var .Huyu böyle. Başkasına aldirdigi ya da yaptırdığı şeyi kendine kar sayıyor .

Kız bunda ne varki diyebilirsiniz ,küçük meseleler gibi görünebilir ama benim için çok değerli Rabbimin yanımda olduğunu bilmek adına gönlümün o sıcaklığı hissetmesi adına

Yetiştirmem gereken eğitimler vardı ben sabah ilk saate girdim çocuklar öğretmenim sınavımız ne olur bize müsaade edin çalışalım dediler kıramadım belki hafta sonu köyde çalışma imkanı olmadı birçoğunun ne bileyim
Tamam dedim sonra aklıma birden eğitimler geldi açtım sınıftaki akıllı tahtayı oldukça sessize aldım eğitimleri bitirdim

Evden okula turşu götürmeyi unuttum diye hayıflanmıştım ama bugün okula yarım gün diye yemek gelmedi
Kek götürdüm onu ikram ettim dualarını aldım
Diğerini ağırlık yapmamış oldum yarın da okul yok
Sabah elimde birkaç parça eşya vardı Allah'ım demek bunu da taşıma diye unutturdu dedim 😘🥰
Harika 🥰

X